Ronai and Ronai
AMERIKAI

Újabb amerikai szankciók Szíria és Irán ellen 2012. április 25. szerda 11:25 | AN Forrás: MTI

  • Hozzászólások(3)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Újabb amerikai szankciók Szíria és Irán ellen
Washington – Szankciókat és vízummegtagadást rendelt el Barack Obama amerikai elnök azon cégekkel és magánszemélyekkel szemben, akik olyan technológiai know-how-val, komputerekkel és egyéb berendezésekkel látják el Szíriát és Iránt, amelyek segítik e két ország rezsimjét az elnyomás gyakorlásában.
.
Az elnök hangsúlyozta, hogy a két országban súlyosan megsértik az emberi jogokat a kommunikációs hálózatok zavarása, az ellenzéki aktivisták követésére alkalmas technikai eszközök és a technológia rossz szándékú alkalmazása révén.
.
Az intézkedéseket Barack Obama az Egyesült Államok Holokauszt Emlékmúzeumában jelentette be. Az elnök nyilatkozatát követően az amerikai pénzügyminisztérium hét iráni és szíriai kommunikációs vállalat, illetve hírszerzési szervezetnek az illetékességébe tartozó kintlévőségeit fagyasztotta be, és megtiltotta az amerikai állampolgárok számára, hogy üzleti kapcsolatot tartsanak fenn velük.
.
A hét, szankciókkal sújtott intézmény és személy közül hat – az iráni Forradalmi Gárda, a rendőrség, a hírszerzési minisztérium, valamint a szíriai hírszerzés főnöke, az irányítása alatt álló szervezet, és az állami mobiltelefon-vállalat – ellen már korábban is foganatosítottak amerikai büntetőintézkedéseket. Az új szereplő a listán az iráni Datak Telecom internetszolgáltató vállalat.
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (3 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0 ( 4 szavazatból)
Újabb amerikai szankciók Szíria és Irán ellen , 5.0 out of 5 based on 3 ratings

Címkék:, ,

  • Hozzászólások(3)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

3 Reader’s Comments

  1. Ebben csak az a nemszep, hogy a demokratikus nyugat is megprobalta elfogadtatni az ACTA-t. Ha jol tudom, ez elhalt, de aztan jon majd valami mas.

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  2. Kevés lesz az újabb COCOM lista szerű technológia-stop, vagy az ENSZ csak ebbe nem köt bele? :((((((((

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  3. Szerintem ezt még mindig a Nyugat gyengeségének értelmezik Szíriában és Iránban, úgyhogy mehet tovább a saját népük nyomorgatása, kinyírása, és persze a atombomba-készítés a sufniba.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Keresztény temetőt dúlt fel az iszlámnáci rezsim 2012. május 1. kedd | Rákócza Richárd

Élve temeti el áldozatait a szíriai rezsim 2012. április 26. csütörtök | AN

Irán: „Megépítjük a drón másolatát” 2012. április 22. vasárnap | AN

Újabb szankciókat jelenthetnek be Irán ellen 2012. április 14. szombat | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos