Ronai and Ronai
AMERIKAI

Holnap kegyelmet kaphat Charlie Manson 2012. április 10. kedd 19:29 | AN Forrás: Yahoo News

  • Hozzászólások(17)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Holnap kegyelmet kaphat Charlie Manson
Corcoran, Kalifornia – Holnap, április 11-én sokadjára a feltételes szabadlábra helyezést elrendelő bizottság előtt áll rövidesen Amerika egyik legismertebb tömeggyilkosa, aki szektavezérként követte el rémtetteit. A hetvenhét éves gyilkosról, akiről több filmet forgattak, s aki Truman Capote-nak köszönhetően az irodalomba is bevonult, új képet adott ki a CNN kérésére a börtön. Összeállításunkban emellett archív fotókat is közlünk Mansonról, társairól és a hírhedt ügy egyes pillanatairól.
.
Tizenegy alkalommal állt a kegyelmi bizottság előtt eddig Charles Manson, és tizenegy alkalommal tagadták meg a szabadlábra helyezését. Manson és társai 1971-ben gyilkolták meg Roman Polanski rendező terhes feleségét, Sharon Tate-et, a meg nem született gyermekét és négy további áldozatukat. A szektavezért halálra ítélték, majd az ítéletet 1972-ben életfogytiglanra változtatták: ez volt az az év, amikor Kalifornia állam lemondott a halálbüntetés alkalmazásáról.
.
.
Sharon Tate színésznő 1965-ben.
.
.
Abigail Folger, egy milliárdos kávévagyon örökösnője és Voityck Frykowsky rendező New Yorkban, 1968-ban. Mindketten a Manson-szekta áldozatai lettek 1969. augusztus 9-én a Sharon Tate házában rendezett vérengzésen.
.
.
Sharon Tate holttestét kihozzák a Beverly Hills-i Cielo Drive-on lévő otthonából. Tate-et, aki nyolcadik hónapos állapotos volt, valamint négy másik embert Charles Manson és társai mészárolták le.
.
.
Charles Mansont a bíróságra kísérik, ahol vád alá helyezik. Manson negyven évvel ezelőtti „családjának” tagjai befolyásolható, sebezhető, sok esetben lelki beteg fiatalok voltak, akik fellázadtak a világ ellen, de el is fordultak attól. Szeretetet kerestek a szektavezérnél, ehelyett annak ördögi hatalmába kerültek. Sok pszichológus úgy véli, Manson összezúzta a személyiségüket, és akarattalan bábokat csinált belőlük.
.
.
Az 1970 augusztusában készült képen Manson követői láthatók, balról: Susan Atkins, Patricia Krenwinkel és Leslie Van Houten útban a bíróságra: Nem úgy néznek ki, mint a darabolós gyilkosok, jóllehet a szekta által elkövetett hét gyilkosságban való bűnrészességük miatt vonták őket felelősségre. 2008. július 15-én a kegyelmi bizottság fontolóra vette Atkins szabadlábra helyezését, aki agyrákban haldokolt a börtönben, de végül odabent pusztult el, mert a kormányzó és mások úgy vélekedtek, a bűncselekmények, amelyekben részt vett, annyira brutálisak voltak, hogy semmiképp sem helyezhető szabadlábra.
,
.
A Manson „család” tagjai Patricia Krenwinkel vád alá helyezési tárgyalásán, 1970. február 24-én. Balról: Lynette „Squeaky” Fromme, Sandra Good, Mark Ross, Paul Watkins és Catherine “Gypsy” Share, kezében Catherine Good’s fiával, Ivannal.
.
.
A szekta négy kopaszra borotvált nőtagja térdel a járdán 1971. március 29-én a Los Angeles-i törvényszék előtt, ahol rendszeresen virrasztottak Mansonék hosszúra nyúlt felelősségre vonása alatt. Balról jobbra: Cathy Gillies, Kitty Lutesinger, Sandy Good és Brenda McCann.
.
.
A Spahn ranch 1969. december 11-én Los Angeles egyik külvárosában: itt élt hippicsaládjával együtt Manson a gyilkosságok elkövetésekor is.
.
.
Charles „Tex” Watsont 1971. október 12-én visszaviszik a tárgyalásról a börtönbe. Azon a napon ítélték el hétrendbeli szándékos emberölésért. Egyike volt annak az öt embernek, aki ellen a gyilkosságok ügyében jogerős ítélet született.
.

.
Vincent Bugliosi, a Manson-per főügyésze sajtótájékoztatón 1971. január 25-én, amely napon négy vádlottat találtak bűnösnek szándékos emberölésben.
.
.
Charles Manson 1985-ös kegyelmi meghallgatásán a kaliforniai San Quentinben.
.
.
A tömeggyilkos 1989. augusztus 25-én exkluzív interjút adott a Reuters hírügynökségnek, miközben bohóckodott a kamerának.
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (5 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +3 ( 3 szavazatból)
Holnap kegyelmet kaphat Charlie Manson, 5.0 out of 5 based on 5 ratings

Címkék:, , ,

  • Hozzászólások(17)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

17 Reader’s Comments

  1. Nem kellene szabadon engedni…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +20 (20 szavazatból)
  2. Nem is fogják!!
    Ez csak hírlapi kacsa, még az Amerikai Népszavától is! :))

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (11 szavazatból)
  3. Kegyelmet egy ilyen szadista tömeggyilkosnak?
    Vajon milyen kegyelmet kaptak az áldozatok?
    Ezt a sz@rt már annakidelyén kellett volna kivégezni és nem az adófizetõk pénzén
    negyven évig élve tartani. Ezt a szörnyeteget SOHA nem szabad kiengedni, hanem
    amíg meg nem döglik magánzárkában kell tartani. Száraz kenyéren és vizen.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +21 (21 szavazatból)
  4. Jó ott is a Manson ahol van. További jó szórakozást a dutyiban!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  5. A közel ülő szemek korlátolt, szűk látókörről, az előugró szemöldökcsont viszont agresszivitásról tanúskodik. A fotókat összevetve, nem sokat változott a jelleme, a felfogása. Még ma is ugyanazokat az elveket, életfelfogást tükrözik. Vagyis még mindíg társadalmon kívülinek tekinti önmagát, mint hippi korában.
    Szerintem sem szabad kiengedni

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  6. “Vilagnezete” a homlokara tetovalva, hogy senkinek ne legyen ketsege!
    .
    Egyetertek Sammy-vel, az ilyen szemeteket nem kellene az adofizetok penzen evtizedekig etetni. Ha elni akarnanak, onfentarto bortonben lenne a helyuk mindenhol a vilagon.
    Remelem, soha nem sziv szabadlevegot!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  7. Devians anti aemirican!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  8. Ezt az alakot rég ki kellett volna végezni. Vannak olyan súlyos bűncselekmények, amelyeknek olyan nagy a társadalmi veszélyessége, hogy az elkövetőt legjobb kivégezni, de ha nem végzik ki, soha nem szabad a börtönből kiengedni. Szép erény a megbocsájtás, meg az is, ha egy bűnösnek esélyt ad valaki az újrakezdésre, de ennek is vannak határai. Más egy bankrablót kiengedni, és más egy ilyen szadista gyilkost.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  9. Ez az onfentarto borton ! Nagyon jo ! Ha jobban dolgozik, jobban is elhet, de eloszor fizesse ki az okozott kart, a nyomozati koltsegeket ( rendorok fizetese, eszkozhasznalat, labor vizsgalat stb stb), a perkoltsegeket, es ezutan lehet javitani az eletszinvonalat. (De nem nagyon !!)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  10. Nem vagyok nagy híve a gyilkolászásnak, megölt elég embert most egy gyíkossággal többet csinálni nincs értelme. Nem hiszem, hogy az államilag szankcionált emberölés jobb lenne azoknál a gyilkosságoknál amit ő elkövetett.

    -
    Az emberölés az emberölés marad akárki követi el. Nem megoldás és amíg az igazságszolgáltatás tehetetlenül efelé sodródik, nincs sok esély az emberi evolúcióra jobb irányban.
    -
    Ha mégis a halált, az emberölést jobb híján mint megoldást nézzük akkor ha más megoldás nincs persze mit lehet tenni, de akkor jobb lett volna megölni mielőtt szektát szervez. Most már késő, és nem érdemes a megölésével mártírt csinálni belőle a szektás illetve szekták által befolyásolható hívők és leendő hívők körében. Más egy megölt vallásos szektavezér és más egy börtönben rohadó gyilkos bűnöző.
    -
    Az előbbi könnyen példaképpé válhat az arra hajlamosak körében olaj a tűzre és bosszúból újra gyilkolnak majd, míg az utóbbi marad az ami valójában, csak egy börtöntöltelék gyilkos akiből nehezebb hőst csinálni.
    -
    Ha valami hasznot lehet belőle nyerni, talán az, hogy tevékenységét és trükkjeit publikálni, tanítani, és megelőzően másokat, a gyenge és befolyásolható embereket időben, felelősséggel védelemben részesíteni. Ez fontosabb mint megölni valakit aki már úgyis ártalmatlan.
    -
    Ha mégsem, még a börtönben sem ártalmatlan, akkor természetesen ésszerű alaposan megvizsgálni, hogy élve vagy holtan veszélyesebb. Ha élve veszélyesebb, akkor bár általánosságban bármennyire is ellenzem a halálbüntetést talán mégis célszerűbb halálra ítélni, azaz megölni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  11. Ezt a beteg állatot nem szabad kiengedni. A veszett kutyát el kell különíteni a többitől. Nem szabad lovat adni a sok beteg, szadista, pszichopata stb. barom alá, hogy könnyen megúszhatnak akármilyen vérengzést.
    Állatnak nincs helye az emberek közt, a társadalomnak meg kell védenie magát a fenevadaktól. Ott egye meg a fene a rács mögött a hülye majmot minél hamarabb. Kínhalált érdemelne.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  12. Többször olvastam már a történetet, a cikkeket, képeket, szinte mindent tudok arról az estéről.

    Elnézve a képeket, és akik végigcsinálták ott akkor éjjel azt a borzalmat, egyiket se engedném ki sohasem.
    Mocskos állatok, egy terhes anyát, vagy egyáltalán bárkit, holmi hippis szabadélet lázadós felfogás miatt.
    Száraz penészes kenyeret és állott poshadt vizet neki amíg meg nem pusztul.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  13. Szemet szemért, fogat fogért.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  14. Nem szabad kiengedni. Ezt lehet komolyan is közölni vele, de lehet bohóckodva, nyelvöltögetve is. Az ellátásáért pedig dolgozzon meg!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  15. A Sándor Palotába vele.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (2 szavazatból)
  16. engedjék el,77 évesen az utcán fog meghalni.nem kell etetni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  17. Bent marad.2027-ig biztosan.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)

Írja meg véleményét!

You must be logged in to post a comment.

Kapcsolódó cikkek

Manson marad rács mögött 2012. április 12. csütörtök | AN

Börtönben marad Charles Manson követője 2011. január 21. péntek | MTI

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos