Ronai and Ronai
AMERIKAI

Fuzionál a US Airways és az American 2012. április 22. vasárnap 16:07 | AN Forrás: Yahoo News

  • Nincs még hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Fuzionál a US Airways és az American
New York – Douglas Parker, a US Airways vezérigazgatója közölte a cég alkalmazottaival, hogy a légitársaság megtette az első lépéseket a korábbi nagy rivális American Airlinesszal való egyesülés felé vezető úton.
.
A jelenleg csődvédelemben lévő American Airlines 55 ezer dolgozója három szakszervezetbe tömörül, amelyekkel Parker szerint sikerült megállapodást kötni a továbbiakról, jóllehet a vezérigazgató hangsúlyozta: a hír nem jelenti azt, hogy a fúziót immár kész tényként lehet kezelni. „Kétségtelenül az első fontos lépés azonban az úton, és reméljük, mindannyian együtt dolgozhatunk a megvalósulásért.”
.
A megvalósulás a szakszervezetek megnyerése nélkül lehetetlen lett volna, így a US Airways valóban fontos mérföldkövet könyvelhet el. Az American Airlines tavaly november 29-én menekült csődvédelembe, miután nem tudott mit kezdeni a maga előtt görgetett adóssággal és a hatalmas munkabér-teherrel. Elsősorban az utóbbiak, valamint az elszabaduló üzemanyagköltségek okozták a valaha a világ legnagyobb légitársasága vesztét.
.
Az American Airlines volt az egyetlen nagyobb amerikai légitársaság, amely nem menekült csődvédelembe 9/11 után, és versenytárssal sem fuzionált. Tavaly viszont ugyancsak az egyetlen nagyobb veszteséges légitársaság volt. Az American több mint ötven országban 260 repülőteret szolgál ki. Papír szerinti értéke tekintélyes összeg, 24,7 milliárd dollár; a baj csak az, hogy még ennél is nagyobb, 29,6 milliárd dolláros adósságot halmozott fel. A harmadik negyedévi veszteség 162 millió dollárra rúgott, az elmúlt évben pedig 2,7 milliárdot veszítettek, miközben például a United Airlines a harmadik negyedévben 653 millió, a US Airways 76 millió dollár profitot termelt.
.
Parker szerint a fúzió lehetővé teszi, hogy a US Airways újult erővel vegye fel a versenyt két, ugyancsak fúzió útján létrejött nagy versenytárssal. A United a Continentallal, a Delta pedig a Northwesttel lépett frigyre nemrégiben.
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (1 szavazás)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +1 ( 3 szavazatból)
Fuzionál a US Airways és az American, 5.0 out of 5 based on 1 rating

Címkék:, ,

  • Nincs még hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Kapcsolódó cikkek

„Szerkezetet ültettek belém műtéttel” 2012. május 23. szerda | AN

Bedobta a törölközőt az American 2011. november 29. kedd | RR

Ötezer munkahelyet ígér az AT&T 2011. szeptember 1. csütörtök | RR

Bombafenyegetés a US Airways ellen 2011. június 20. hétfő | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos