Ronai and Ronai
AMERIKAI

Bartus László: Levél egy barátomnak Gyurcsány beszédéről 2012. március 16. péntek 22:04

  • Hozzászólások(115)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Bartus László: Levél egy barátomnak Gyurcsány beszédéről

Levelet írt egy kedves barátom, amelyre válaszoltam. A válasz több olyan elemet tartalmaz, ami közérdekű. Ezért a levelet közzéteszem. Barátom, aki ismert közéleti szereplő, ehhez hozzájárult, de nevét érthető okokból, nem írhatom le.

Íme barátom rövid levele: “Remélem, Laci, a 3. ponttal már neked sincs sok bajod… :-) http://www.facebook.com/note.php?note_id=368084563224012

Levelében a március 15-i beszédre és a másnapi blogbejegyzésre céloz. Ez a 3. pont így hangzik:

“3.)    Orbán hatalmának eszmeiségét „az oltár és a trón szövetségére” építi. Amikor keresztény Magyarországról és Európáról beszél, akkor nem a szeretet, a megbocsátás, a könyörület érdekében szól, hanem a Vatikán hatalmának növeléséről, az érsekek és püspökök közéleti szerepének megerősítéséről, kiváltságaik megőrzéséről, bővítéséről. Semmi okunk nincs arra, hogy ezt szótlanul tűrjük. Miközben az ország hatodik éve küzd, hogy egyensúlyba hozza gazdaságát és elindítsa a növekedést, ennek érdekében millióknak kell több terhet vállalni, addig az egyházak senki mást meg nem illető adókedvezmények sorát élvezi. Mi indokolja például, hogy egyházi személy nem fizet gépjármű adót, vagy fizetése után töredéknyi közterhet fizet. Az egyházaknak nem a kiváltságosok sorát kell szaporítani, hanem az alázat példájával kell az élen járniuk.  Ne legyünk szégyenlősek, vagy ahogy Orbán mondja, merjük ledönteni a tabukat. Döntsük le a kiváltságaiban érinthetetlen egyház tabuját. Mi, a Demokratikus Koalíció képviselői a következő hetekben olyan törvénymódosító indítványokat fogunk benyújtani a Parlamentnek, amelyek eltörlik az egyházi kiváltságokat.”

Ez pedig a válaszom:

“Kedves Barátom,

alábbi rövid leveledre válaszolva: boldog vagyok Gyurcsány Ferenc beszédétől, de az okot nem jól látod. Ez nekem nem a vesszőparipám, a papok nem az én személyes ellenfeleim, ez nem az én monomániám, és Gyurcsány Ferenc nem nekem tesz szívességet, ha a fák gyökerére helyezi a fejszét. Hanem én is úgy jöttem rá, kicsit ugyan korábban, de ez nem számít, hogy ez a gyökere az Orbán-rendszernek. A magyar jobboldal ideológiai tartalma évszádok óta a politikai katolicizmus, a szent ágostoni államelmélet, a trón és az oltár szövetsége, a Vatikán hatalmi törekvése, a jezsuiták harca a felvilágosodás ellen, ez az antiszemitizmus gyökere, hogy Európa katolikus visszahódítása a cél, és ehhez használják Orbánt, és ő ebben a küldetéstudatban él. És boldog vagyok, hogy ezt GY. F. is felismerte, és mellette szóljon, hogy felismerte. Mert ezt nem könnyű, hatalmas a ködösítés, a manipulálás és a varázslás.
Ennek eredménye egy klerikálfasiszta diktatúra, mert a politikai katolicizmus kifejlett formája, ideáltipikus állama a fasizmus. Ha végigviszed az ő felfogásukat koppanásig, akkor a legvégén ott éppen a fasizmust találod. Ezt írom másfél éve, amiért engem hülyének, szélsőségesnek, elmebetegnek mondanak gárgyú hülye értelmiségiek, akik csak okoskodnak, de nem értenek semmit. Ezért ütöttem, vágtam Gyurcsányt mindenért, mert az igazsághoz és ehhez a lényeghez képest felesleges dolgokkal foglalkozott, és nem ennek szellemében beszélt. Vakként szólt  a világtalanokhoz, és nagyon örülök, hogy ez a múlté. Borzasztóan idegesítenek az átlátszó kommunikációs fogások, a mesterkélt, megrendezett, kitalált, nem a lényegről szóló kommunikációs manipulációk, ezek nemcsak pótcselekvések, de ártalmasak is. Fejlett demokráciákban ez már annyira kicsinyes, ilyeneket már nem használnak.  És most nem azért vagyok boldog, mert én a katolikusokat valamiért személyesen utálnám. Nem én tehetek róla, hogy ők ilyenek. Hanem azért, mert végre van valaki, aki ezt felismerte, ezt belátta, megértette, és most van először egy halvány remény arra, hogy a fenevadat legyőzzétek, és Magyarország a sötétség és elnyomás alól felszabaduljon.
Korábban többször írtam azt, hogy aki ezt felismeri, és aki nekimegy a Vatikánnak, és legyőzi (a győzelem kulcsa pedig maga a felismerés), az fogja helyreállítani a Magyar Köztársaságot, a szabadságot, és annak eszközét, a demokratikus jogállamot. Most pedig örömmel tájékoztatlak arról, hogy ha Gyurcsány Ferenc nem tér le erről az útról, ha nem kap bele valami más ötletbe, ha a kommunikációs balfácánok nem rángatják bele megint valami hülyeségbe, hanem ezt tovább tanulmányozza, még jobban megérti, elmélyül benne, és kidolgozza a győztes stratégiát, akkor ez a személy ő lesz, és én ennek nagyon örülök. Ebből is láthatod, hogy amikor én őt élesen bíráltam, akkor nem személyes ellenérzések, hanem az igazság szeretete vezetett, és boldog vagyok, hogy végre van kit támogatni az igazságban. Isten áldja meg érte, és kívánom, hogy a harca sikeres legyen. Mert ha nem tudnád, most égnek a vonalak, a láthatatlan sötét erő most ismerte fel benne az igazi ellenfelet, mostantól veszik Gyurcsányt komolyan, mert a sok ájtatoskodó hazug ködösítésen átlát. Eddig elég volt a félhülye Semjénnel karaktergyilkoltatni, mostantól viszont nagy hebegés lesz. A nép pedig meg fogja érteni, hogy mi zajlik. A jezsuiták már tanácskoznak, biztos lehetsz benne, méghozzá ezerrel. De a leleplezett igazsággal szemben nincs fegyverük. Mostantól vesztésre állnak. Lesz néhány trükkjük, nem szabad lebecsülni őket, lesz nagy nyivákolás a “keresztényellenességről”, de ennek nem szabad bedőlni, nem szabad megijedni tőlük. Nekik a hazugság és az ijesztés a fegyverük. Ha valaki annak ellenáll, akkor vesztettek. A felvilágosodás azzal a jelszóval győzött, hogy “Tiporjátok el a gyalázatost”. Nincs bennük semmi tiszteletre méltó, frontáisan kell ütközni velük, és kíméletlenül kell kisöpörni őket a hatalomból. A civil szférában szabadon gyakorolhatják hamis vallásukat. Ez az ő dolguk.
Gyurcsány Ferenc ezzel a tegnapi beszédével fordulatot hozott az események menetében, ha ez még nem is látszik a látható szinten, de a fordulat szellemileg megtörtént. Megnevezte az ellenséget, leleplezte őket. Hidd el, most megfordult minden. Mostantól a győztes poziciójában van, ha ezen az úton tovább halad, mert most világtörténelmi perspektívába helyezte azt, amit csinál, ahogyan az ő ellenfelei kezdettől ebben a perspektívában tevékenykednek. Ezért volt nagy különbség a két dimenzió között az ő javukra, és engem borzasztóan idegesített ez a vakság, és idegesített minden tévedés, ami a felszínt kapirgálta, és elveszett a napi történések sűrűjében. Gyurcsány Ferenc tegnap belépett a történelemkönyvekbe, ha nem téved el, akkor mostantól abban a dimenzióban tevékenykedik, azokban a távlatokban mozog, amiket a történelemkönyvekben lehet olvasni, és a történelemkönyvekben szereplő pozitív személyiségek (Abraham Lincoln és mások) évszázados harcát vívja tovább. Erről van itt szó, nem az én személyes monomániámról.
Még egyet hadd tegyek hozzá.
Ha valaki nem hízeleg, az nem annak a jele, hogy ellenség. Hanem ellenkezőleg. Csak olyan emberben bízhatsz meg, aki nem hízeleg. Ezért idegesített például mindig a sok rajongó Gyurcsány körül, mert a feltétel nélkül lelkendezők, jószándékú imádók, nem gondolkodnak. Azért is lelkesednek, ha hódolatuk tárgya fehéret mond, és azért is, ha feketét, és ölni tudnának érte. Ezt én borzalmasnak tartom, és már az is irritál, ha valaki ezt nem utasítja vissza. Nem azok jelentenek segítséget, akik minden szó és tett után ki vannak ájulva. Ezek között engem ne keress. És az ilyenekre nem számíthat. Az én korábbi kritikáimban azt láthatod, hogy nem elvtelenül követek bálványokat, hanem minden erőmmel az igazság mellett állok, és borzasztóan szenvedek attól, ha valaki, akit egyébként sokra tartok, nem látja meg a fátol az erdőt. De az a lényeg, hogy végre meglátta, csak el ne felejtse, és a sok süket értelmiségi ebből ki ne beszélje. Ne hallgasson azokra, akik próbálják lebeszélni, megijeszteni, “óvatosságra” inteni. Ha rájuk hallgat, akkor elbukott. És fognak ilyen embereket ráküldeni. Észre sem veszik, kiknek az eszközei. De maguktól is elég buták.
Az értelmiségi maradjon a kaptafánál, jó esetben kiszolgáló személyzet, nem tudja megkülönböztetni a jobb kezét a baltól, mindig gyáva és számító. Nem véletlen, hogy az értelmiség Magyarországon is csődöt mondott, És azért nincs számottevő ellenzék, mert ezek uralják a nyilvánosságot és a közbeszédet. Az értelmiségiek még soha sehol nem vezettek győzelemre sem szellemi, sem valóságos forradalmat. Ezektől kell a legjobban óvakodni, és most majd jönnek huhogni. Egy részüket küldik, amiről ők nem is tudnak, másik részük saját jogon ostoba és tökhülye. Ezek hülyéznek engem és másokat. Nekem is van három diplomám, nem sokat érnek, az értelmiség nem azonos a diplomásokkal, az egy külön kaszt. Mindig tök hülyének tartottam őket, azok is, és most is ők “dolgoznak be” legjobban Orbánnak a gyávaságukkal, a korruptságukkal, az okoskodásukkal, miközben az orrukig nem látnak. Jellemtelen fajankók, farizeus népség, ha ők is eljutnak másfél éves késéssel oda, amit én mondok másfél éve, akkor is ők lesznek az okosok, én pedig maradok a szélsőséges elmebeteg hülye. Gondolhatod, mit érdekel engem ezeknek a süket véleménye. Tele van a fejük sok ismerettel, de nem tudják mire használni. Hogy stílszerű legyek, ők azok, akikről azt mondja a Biblia, hogy “állandóan tanulnak, de az igazság ismeretére soha el nem jutnak”. Ezektől kell nagyon óvakodni. Pál apostol szavaival: “ezeket kerüld”.
Visszatérve: nem akarok senkit megbántani, de más politikusok miatt Te még nem láttál engem bosszankodni. Miért? Mert fel sem merül, hogy alkalmasak lennének bármire, arra, hogy ezt megértsék és végigharcolják. Nem is bosszankodom miattuk. De Gyurcsány esetében bosszant, ha azt látom, hogy nem azt csinálja, mondja, amit kellene, pedig az világosabb, mint a Nap. És most persze örülök, hogy azt csinálja, amit kell, nem a magam igazsága miatt, hanem a “kurva országért”. A hazaszeretetért, ha megengedsz március 15-e másnapján ilyen nagy szavakat. Láthatod, hogy ha bírálom, az nem a személye ellen irányul, és nem is azért, mert nem tartanám az egyetlen valamire való politikusnak a pályán, hanem fordítva, éppen azért. De ha nem ismeri fel a lényeget, nem látja a láthatatlant, akkor az ő kiváló képességei mindörökre ígéretek maradnak, és politikai tevékenysége a nárcisztikus pótcselekvések szintjén mozog. Ha nem találja el, hogy ki ellen és mi ellen kell harcolnia, akkor hiába a ragyotó képességek. Sajnos, már azt is kétségbe vontam, hogy egyáltalkán ez érdekli-e. Annyira nem értettem, hogy ezekkel a képességekkel, hogyan nem látja?
De ezeket a képességeket és az őszinte szándékot számomra most igazolta azzal, hogy felismerte a lényeget, és első megnyilvánulásaiban megalkuvás nélkül követi az igazságot. Már majdnem azt mondja, amit én. :))
Még ha kicsit dühösebb lesz, legalább annyira, mint a hallgatósága, és nem érdekli őt a hülye értelmiségiek véleménye, hanem még jobban szívből beszél, hatalmassá fog nőni. Rá fog szállni az a szellemi erő, amely a reformáció, a felvilágosodás, az egyéni szabadságjogok harcosait naggyá tette a történelem folyamán. Rettegni fog tőle az ellenfél, mert megérzik azt a szellemet, ami őket legyőzte, és ők csak addig bátrak és erősek, amíg a sötétségben vannak. De amikor kilátszik az ő mezítelenségük rútsága, ha ki vannak piszkálva a napfényre, és le vannak leplezve, akkor összeomlik a hatalmuk, mert nyilvánvaló lesz a hazugságuk.

Erről van itt szó, nem az én elégedettségemről. De azért válaszolok a kérdésedre: hogy a fenébe ne lennek elegédett? Hát persze, hogy az vagyok. Azért írtam minden eddigi cikkemet, hogy végre rájöjjenek az igazságra. Magyarország nem volt, hanem lesz. Most azt mondom: Gyurcsány for President!
Aztán majd meglátjuk, mennyire követi azt a világosságot, amit most megismert. De úgy látszik, megértette.
Baráti udv., Laci”
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.8/5 (107 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +178 ( 204 szavazatból)
Bartus László: Levél egy barátomnak Gyurcsány beszédéről, 4.8 out of 5 based on 107 ratings

  • Hozzászólások(115)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

115 Reader’s Comments

  1. “kell ütközni velük, és kíméletlenül kell kisöpörni őket a hatalomból.”

    Nagyszerű, őszinte vélemény, örülök, hogy olvashattam. FEJTŐ FERENC, ha élne, aki Gyurcsány Ferenc tudását, kommunikációját kiváló államférfinek minősítette, nagyra értékelte, s a jövő miniszterelnökeként kívánta volna viszontlátni……
    Igen, Gyurcsány beszéde KARAKTERESEN EGYÉRTELMŰ volt, akiknek kellett megértették, a süket fülek pedig mindig csak tátogni fognak!

    A Gyurcsányt pártolókról, imádókról írt véleménnyel már csak azért sem értek egyet, mert jómagam is azok közé tartoztam, aki a privát e-mailjére több alkalommal is megírta a véleményét és ő azokat meg is válaszolta!

    Természetesnek tartom, hogy egy nagy gyülésen igen, a pártolói a szimpátiájukat valamilyen színvonalon kifejezzék, a majmolást pedig valójában én sem fogadom el. De, ha sokaknak ez adatik meg, jó szívvel el kell fogadnia.

    Segíteni kellene Gyurcsány Ferencet és a DK-t abban, hogy a magyar emberekhez írásos formában legyen módja pl. ilyen témában is levelet küldenie-Igen, anyagi TÁMOGATÁS is kellene szerintem a DK-nak ahhoz, hogy eljuthasson a családok otthonaibe írásos formában is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (24 szavazatból)
  2. Kezdődik:
    http://nol.hu/belfold/terrorcselekmeny_miatt_feljelentettek_gyurcsanyt

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  3. Ezt érdemes lenne angol fordításban elküldeni Barrosonak! :)
    http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=hNGuk_fU0fE

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  4. Feljelentették Gyurcsányt,
    Gulyás Balázs, mint jogismerő ember, magánszemélyként tett feljelentést az ügyészségen.
    Ki tudja, hol lehet összefutni Gulyás Balázzsal, nem jogismerő embereknek?
    Fogadjunk, hogy az ügyészség nagyon gyorsan fog cselekedni!
    Milyen szerencse, hogy ilyen Gulyás Balázsok vannak, akik ismerik a jogot!
    Hát nem boldog ország vagyunk, Még a ME. is jogot végzett.
    Ezek után, már jogászképzésre sincs szükség !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  5. Üdv!

    Angolul tudók olvassátok el:

    http://en.wikipedia.org/wiki/Church_and_state_in_medieval_Europe

    http://en.wikipedia.org/wiki/Divine_right_of_kings

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  6. Azt hiszem, elkéstünk. A gyerekek majd kötelezően misére járnak, ott hallgathatják az aktuális politikai lózungot. Ha esetleg nem így lesz, akkor majd az iskolában kapják meg az áhítatot. Az “ördög” szava nem jut el hozzájuk.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (6 szavazatból)
  7. És a Fi(de)sz hatalom mindent elkövet, hogy Gyurcsányt és a Demokratikus Koalicíót kizárja, illetve kiszorítsa az országos politikából! Mindent elkövetnek, hogy személyesen Gyurcsányt valahogyan, valamilyen bírósági üggyel és döntéssel, akár parlamenti képviselőségétől is megfosztják, vagy ellehetetlenítsék egy következő választáson is! Ezek már csak ILYENEK!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (8 szavazatból)
  8. Nem értem a DK-t. Az írással szólva üzengetnek a Kdnp-nek, hogy ne szavazzák meg az új házszabályt, és ezzel ne akadályozzák a frakció alakításukat – holott arra kellene törekedni, hogy azt ne lehessen visszamenőleg – vagy akár csak a folyamatban levő ügyekben alkalmazni. Ehhez elég “csak” a hatályba léptetést hónapokkal későbbre – de tisztességesebb lenne, hogy a jövő ciklusra -halasztanák.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  9. A DK-ra szabott, visszamenőleges házszabály-javaslat meghozza a gyümölcsét, még az is a DK-ra fog szavazni, aki eddig hezitált, erre vonatkozó hozzászólásokat olvastam a hazai hírportálokon! Gyurcsány fejlentése is hasonló reakciókat váltott ki!
    Ha visszamenőleges, akkor meddig visszamenőleges ( 2010-ig?) – és akkor a keresztyénydemokratyákra is vonatkozni fog?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  10. dr.Kné – éppen azzal élnek vissza, hogy a Kdnp neve szerepelt a választási lapon – a Fidesz mellett. ENNYIRE azért nem hülyék!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  11. 168 óra hírei:
    Szanyi: fel kell számolni Gyurcsány és Hagyó örökségét
    2012. március 25. 15:32
    „Meg kell szabadulni a neoliberalizmustól, és a távozásuk után is továbbélő gyurcsányizmustól, hagyóizmustól – ezzel, azt hiszem, olyat mondok, amit a versenytársam nem mond, mivel nem beszél ezekről a kérdésekről.”
    .
    Én meg úgy látom, hogy végre tisztul valami azon az oldalon. Szanyiék megindultak a hagyományos baloldali irányban, a klasszikus demagógia felé. Ők is rühellik a szabadságot, nem csak a fasiszták.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  12. girbegurba – nem teljesen hülye Szanyi – baloldalon Thürmerékig nagy az űr – és demagógiára nagyon hamar meg fog nőni a fogadókészség. Gyurcsány meg az erre vonatkozó igényt nem tudná kielégíteni: egyrészt nem is akarná, másrészt el sem hinnék neki . Azzal csak szélesedne a szavazói kör, ha az Mszp balra tolódna.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (5 szavazatból)
  13. kekec,
    Igen, azt hiszem jól látod. Sajnos nem tudok örülni neki, pedig kellene.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  14. A bajok gyökere: el sem tudtok képzelni egy MSZP-FIDESZ nélküli Magyarországot? Pedig nélkülük sem állhatna meg az élet…miért nem meri felismerni a többség, hogy ez az fellállás pontosan akadálya a változásoknak…az közvélemény kutatások most lehet hogy nem manipulálnak: 1. helyen: AZ “EGYIK PÁRTRA SEM SZAVAZOK” MÁR EGY ÉVE!!!
    Sőt, itt van a mai esztergomi példa 30% volt a részvétel…ez sem mond semmit?….és ez egyenes út a totális anarchia és polgárháború felé, ami persze semmit nem oldana meg, csak lehetne folytatni a gyűlölködést 300 évig!
    Nekem az a meglátásom, hogy új pártok után kellene nézni, ami nem a Jobbik és nem az LMP….nyilván azok sem amelyek részt vettek a 22 éves mutyikban. 2010-ben 44 párt indult, ne mondjátok hogy nincs választék!
    Ja hogy ezeket nem pénzeli senki a kampányban!
    Na pont ezért kellene köztük keresni, mert EGYEDÜL A SZAVAZÓINAK TARTOZNA FELELŐSSÉGGEL, és nem annak, aki a kampányát támogatta….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  15. Kedves Bartus László, biztos, hogy elég a felismerés? Biztos, hogy mostantól vesztésre állnak? Biztos, hogy a nép megérti?-
    -
    engedje meg, hogy ellentmondjak: a feudálisan gondolkodó emberek csupán az egyház elleni támadást látják, és fogják látni a leleplezésben.
    -
    mint ahogy a schmitt ügyben is sopánkodtak: “miért támadják ezt az aranyos köztársasági elnököt??”
    -
    Talán olvasta ön is a nyolcvanas években a “Der betörende Glanz der Dummheit” címü könyvet. (A butaság megejtö bája, talán Esther Villar tollából)
    Nos, az író szerint a kreatív, fantáziával megáldott ember mindent el tud képzelni, kivéve egyet: a butaságot.
    üdvözli: zsuzsenkám

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos