Ronai and Ronai
AMERIKAI

Orbán beszédének külföldi visszhangja 2012. március 16. péntek 16:04 | AN Forrás: BBC, Washington Post, NYTimes, Guardian, MTI

  • Hozzászólások(84)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Orbán beszédének külföldi visszhangja
Budapest – Újabb támadást indított az Európai Unió ellen Magyarország miniszterelnöke csütörtökön, egyebek mellett gyarmatosítással, az ország szuverenitásának tiszteletben nem tartásával, belügyekbe való beavatkozással vádolva Brüsszelt – állapítja meg a Washington Post. Számos más orgánum is nagy terjedelemben foglalkozik Orbán Viktor Kossuth téri szabadságharcával.

Gyakran szakította meg ováció Orbán beszédét a Washington Post beszámolója szerint, amely emlékeztet a kormány és az EU közötti vitákra. „Mi magunk írjuk az alkotmányunkat, nincsen szükségünk kéretlen segítségre idegenektől, akik vezetni akarják a kezünket” – idézi  a miniszterelnököt a lap, ami arról ír, hogy a beszéden sajtóbecslések szerint mintegy százezren, az MTI szerint pedig 250 ezren vettek részt.
Százezer skandáló támogatót említ a New York Times beszámolója, amely kiemeli, hogy a miniszterelnök egyenesen az erős nemzeti érzelmeket vette célba, amikor az uniós pénzbefagyasztás konkrét említése nélkül intézett támadást a nemzetközi szervezet ellen.
„A miniszterelnök támadást indított az EU ellen, azzal vádolva, hogy gyarmatként kezeli az országot”, állapítja meg a BBC. Az Orbán az EU-t ostorozza című írás emlékeztet arra, hogy a kormányfő azután kelt ki az unió ellen, hogy Brüsszel döntött arról, hogy a magas költségvetési hiány miatt felfüggeszti a kohéziós alapok egy részének kifizetését.
A The New York Times online kiadásában megjelent blogjában Paul Krugman Nobel-díjas közgazdász azoknak a kommentelőknek válaszolt, akik szerint nem érdemes Magyarországgal foglalkozni. “Most van egy ország Európa szívében, amely az EU tagja, egy ország, amely kiemelkedett a diktatúrából, és amely minimum visszacsúszóban van a demokráciától. Ez borzalmas – és borzasztóan fontos. Ha ezt nem látják, akkor valami baj van a prioritásaikkal” – írta Krugman.
A miniszterelnök a szovjet uralomhoz hasonlította az uniós bürokráciát a Guardian szerint, magát pedig azoknak a nemzeti hősöknek a körébe emelte, akik a 19. század óta az ország függetlenségéért küzdenek. A lap emlékeztet rá, hogy Orbán kormánya rendelkezik a legerősebb választási felhatalmazással az unióban, miután a 2010-es választásokon kétharmados többséget szerzett a parlamentben. A lap szerint Orbán arra használta a mandátumát, hogy megírjon és elfogadtasson egy új alkotmányt, lesújtson a sajtószabadságra, és többen vádolják autoriter hatalomgyakorlással és az EU szabályainak megszegésével.
A The Wall Street Journal internetes kiadásában megjelent elemzésében Rácz Gergő arról írt, hogy a megosztott magyar ellenzék abban bízik: 2014-ben el tudja ragadni a hatalmat Orbán Viktor Fidesz pártjától, amelynek meghatározó többsége van a parlamentben. A szerző szerint az ellenzék, amelynek egysége a láthatáron sincs, többfajta lehetőséget mérlegel, beleértve az ernyőszervezetek létrehozását, valamint azt, hogy megszólítják a 2010-es protest-szavazókat, illetve azokat, akik kivárnak a jobboldalon, a mérsékelt és a radikális erők között. A cikk szerint egyik politikai erő sem közelítette meg a Fideszt, de a szavazók legnagyobb csoportja határozatlan.
A francia Libération című újság Egymással szemben a két Magyarország címmel számolt be a budapesti demonstrációkról, amelyek a baloldali lap szerint “újabb bizonyítékai a magyar társadalom megosztottságának: a hatalmon lévő populista jobboldal hívei és ellenzéke külön vonultak fel Budapesten”. A tudósító megemlítette, hogy a közel 250 ezres kormánypárti nagygyűléshez mintegy kétezer jobboldali lengyel szimpatizáns is csatlakozott, ami jól jött Orbán Viktornak, miután “kormánya egyre inkább elszigetelődik az európai színtéren”. Két kilométerrel arrébb a 40 ezres ellenzéki tüntetésen viszont franciák vettek részt. A lap idézte a francia elnökválasztás szocialista jelöltjét, Francois Hollande-ot képviselő Harlém Désir európai parlamenti képviselőt, aki szerint “bűnös cinkosság” tapasztalható az Európai Néppárt és a francia jobbközép kormánypárt részéről, amelyek “továbbra is támogatják Orbán Viktort, miközben ez az ultra-autoriter kormány egyre távolodik az európai értékektől”.
A lap egy teljes oldalas riportot is közölt arról, hogy “különadókkal és zsarolásokkal” a magyar “állam egy olyan patriotizmus nevében megy neki a külföldi vállalatoknak, amely a hatalomhoz közel álló körök érdekeit szolgálja”. A tudósító szerint “Orbán Viktor nemcsak a szabadságellenes médiatörvénnyel és a demokratikus intézményrendszer meggyengítésével dacol Európával, hanem azzal is, hogy a gazdasági patriotizmus bajnoka lett”. A szerző szerint felmerül a kérdés, hogy “tényleg a magyar színek vagy pedig inkább a párt népszerűsítéséről van-e szó.”
A La Libre Belgique című brüsszeli napilap szerint “megmozdította a nemzetet a nemzeti ünnep Magyarországon”. Az írás szerin Budapesten százezrek mentek az utcára az egykoron függetlenséget, jogegyenlőséget, sajtószabadságot követelő 1848-as forradalomra emlékezve. A szerző megjegyezte, hogy a tüntetők megosztottak voltak: a nagy többség, a résztvevők mintegy kétharmada Orbán Viktor miniszterelnököt támogatta, míg egy százezres tömeg a fentebb említett jogok érvényesítését reklamálta.
A Frankfurter Allgemeine Zeitung című német konzervatív lapban Paul-Georg Hefty, az újság Magyarországgal rendszeresen foglalkozó rovatvezetője a Nemzet a történelemben és a jelenkorban című írásában kifejtette: az ellenzék és a kormány támogatóinak egyidejű és erőteljes fellépése az utcákon “eléggé új jelenség a magyar politikában”. Korábban az egyik vagy a másik oldal mindig elsöprő fölényben volt – tette hozzá. Figyelemre méltónak nevezte, hogy “magyar választók nagy számban és a legnagyobb nyilvánosság mellett” egy olyan kormányt biztatnak folytatásra, amely intézkedéseivel heves tiltakozást vált ki belföldön és a határokon túl is, egészen Brüsszelig.
A Rzeczpospolita konzervatív lengyel napilap szerint a magyar kormány csütörtökön kihasználta az alkalmat, hogy kimutassa: “a nemzeti eszmék vezetik, és nem a külső erőké, hanem a nemzeté az utolsó szó a jövőjére vonatkozó döntéshozatalban”. De hangsúlyozta, hogy “Orbán Viktor folyamatosan jelzi békülési szándékát Büsszelnek, mert a vita mérséklésére számít”, ami közelebb hozná az országot az uniós és IMF-hitelekhez.
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.7/5 (35 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +38 ( 48 szavazatból)
Orbán beszédének külföldi visszhangja , 4.7 out of 5 based on 35 ratings

  • Hozzászólások(84)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

84 Reader’s Comments

  1. majd beintenek neki, de már semjén is fenyegetődzik, hogy meg lesz torolva az eu érdekeltségeik itt magyar honban : /forrás/ Hir-Tv PÉNTEK 8/

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (15 szavazatból)
  2. TUL NAGY A MELLÉNYE ORBÁNNAK

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +20 (30 szavazatból)
  3. Akinek nem tetszik Europa menjen vissza etelközbe, jurtasatorba ekirasozni.
    Vereckei hagonal csatlakozhatnak hozzajuk a püspök ur es mas Europa ellenes hivek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +33 (45 szavazatból)
  4. Ma már tisztán látszik, hogy ez a hazaáruló bagázs nem fog hitelt kapni, mert ellopják a haverjaival. Ez a függetlenségi harc arról szól, hogy senki ne nézze meg, mire megy el a sok pénz. Az államadósság nő, az infláció az egekben, a fejekben meg a reménytelenség és zsibbadtság. A külföldi lapok pedig ezek szerint elfelejtették megemlíteni, hogy államköltségen buszokkal vezényelték azembereket bértapsolni. Tavaly “csak” pár ezer Ft-ot osztogattak a bértapsolóknak a múzeumnál. Azt hiszem, az idén ez sokkal többe került. Utaztatni, etetni, itatni a külföldi szimpatizánsokat…..gyalázat. Soha többé nem veszek le a polcról lengyel terméket az áruházakban. Van saját nemzeti ünnepük, tessék talán ott tapsikolni, vagy kussolni. Vagy vigyék a vezírt, csak vissza ne hozzák.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +35 (45 szavazatból)
  5. @bumburi 23:48 Hogy miért hagyja a Fidesz? Majd a kis szerencsétlen vidékfejlesztési miniszter fog az oligarchák ellen szólni O.-nak, amikor ő emelte föl erre a magas polcra?Ez egy véd- és dacszövetség. Nem tűnt föl, hogy innen senki, semmit ki nem beszél, nincs senki, aki kiteregetné a szennyest? Ha egy valaki fújna, az nem érné meg a holnapot, vagy kapna valami visszautasíthatatlan ajánlatot (vagy egy lófejet az ágyába).

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +23 (27 szavazatból)
  6. Valaki nézze már meg a teljes Kossuth tér térképét (a Google-on biztosan megvan), hány m2 a tér (szerintem kb 50ezer m2.) Az ott lelkesedők kényelmes elhelyezkedésére emberenként kell átmérőben 1.7 m, ami 3m2/főt jelenthet. Vonjuk le a dísztribün előtti üres területet, adjuk hozzá a betorkolló (és rálátást biztosító) utcák első 60-80 méteres szakaszainak területét. Mindezzel maximum a 80-90 ezer fős résztvevőrő lehet szó.
    Gondoljuk meg, hány fideszes polgármester, hány iskola igazgató, stb., írta elő az intéményükben dolgozóknak a részvételt! Tiszta rákosi éra!
    Ma Magyarországot (a tatár, a török, az osztrák, a német, az orosz mellett) először szállta meg egy megszállott. És nincs három felelős pszichiáter, aki ezt le merné írni. Szomorú!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +27 (35 szavazatból)
  7. Valaki nézze már meg a teljes Kossuth tér térképét (a Google-on biztosan megvan), hány m2 a tér (szerintem kb 50ezer m2.) Az ott lelkesedők kényelmes elhelyezkedésére emberenként kell átmérőben 1.7 m, ami 3m2/főt jelenthet. Vonjuk le a dísztribün előtti üres területet, adjuk hozzá a betorkolló (és rálátást biztosító) utcák első 60-80 méteres szakaszainak területét. Mindezzel maximum a 80-90 ezer fős résztvevőrő lehet szó.
    Gondoljuk meg, hány fideszes polgármester, hány iskola igazgató, stb., írta elő az intéményükben dolgozóknak a részvételt! Tiszta rákosi éra!
    Ma Magyarországot (a tatár, a török, az osztrák, a német, az orosz mellett) először szállta meg egy megszállott. És nincs három felelős pszichiáter, aki ezt le merné írni. Szomorú!
    Paul Krugmannak üzenem: Isten óvja Európát és az US-t attól, hogy náluk is Orbán klónok keletkezzenek

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +20 (26 szavazatból)
  8. Leslie Charteris
    Én is így gondolom. Csupán azt nem vagyok képes felfogni, hogy nem látják be milyen káros amit csinálnak. Mikor fogják ezek menekülőre venni a dolgokat? Mert büntethetők, ezt remélhetőleg ők is tudják. Meg azt is, hogy valami elindult,és lassú víz partot mos.Ideje lenne kiszállni,amíg nem késő… Dehát már most is késő! Tiszta maffia!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (19 szavazatból)
  9. Való igaz, hogy a hagyományos lengyel-magyar barátságot a forradalmárok erősítették és sohasem a lengyel és magyar FASISZTÁK. Most sem! Kurwa matkę!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (16 szavazatból)
  10. @bumburi Nem kell cinikusnak lenni ahhoz, hogy az ember kimondja, az őket a legkevésbé sem érdekli, hogy az országnak káros. Nekik, plusz egy szűk körnek jó. Ez nagyjából 200 ezer család. Ők zsebből visszafizették a Chf hitelt. Jó az országgyűlési képviselőknek (volt,a ki 15-20 millát kaszált ezzel ). Jó a miskolci alpolgármesternek, két okból is.1. Ezzel a fölkészültséggel, ilyen fiatalon a versenyszférában még recepciós sem lehetne.2. Jó neki, mert boldogok a lelkiszegények. Ez a garnitúra szakmailag, morálisan ott van mint a 80-as évek párttitkárjai és akkor még 10 évnek kellett eltelnie. Azt lehet sajnálni, ami idő elveszik közben. Sajnos nem nehéz megjósolni, hogy ha valamilyen csoda folytán 2014-ben győzne az ellenzék, akkor itt egyből beindulnának a ” fékek és ellensúlyok” a megfelelő helyre telepített, megfelelő emberek révén ( Lásd Esztergom példája. ). Lenne egy lebénított kormány, minimális mozgástérrel. Persze, ahogy mondják, egy embert hosszú időn át be lehet csapni, de sok emebert, hosszú időn át nem. Csak az is idő(veszteség).Vannak példák előttünk.45- től 56-ig tizenegy év telt el.Reméljük, most nem lesz ilyen dúlás. Baj az is,hogy Orbánékat el lehet küldeni, de a híve(ő)k maradnak, a mosott agyukkal. A barátom, veretes rózsadombi família, azt mondja erre az ámokfutásra: Nyugi, végre jó az irány. Gondolom a szakadék felé biztosan jó.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +20 (24 szavazatból)
  11. Valaki világosítsa fel a külföldi tudósítókat, hogy vidékről minden állami alkalmazottnak kötelező volt részt venni a Fidesz ünnepségen. Buszokkal szállították őket Peste, ha támogatja Orbánt ha nem. Ellentmondani nem lehetett, de szerintem nem is akartak, mindenki félti az munkahelyét és a megélhetését.
    Ezért volt akkora tömeg.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (26 szavazatból)
  12. Szijjártó A4mutyis Péter már magyarázza, hogy Kettős Beszéd nem mondta azt, amit az újságíró kihallani vélt a szövegből! Nos, most konkrétan nem mondta,bár a vállap és az öltöny emlegetése azért sugallt valamit,de eddig is több ilyesmi hangzott el a félreértett zseninktől: EU=Bécs- Moszkva- Brüsszel, nem leszünk gyarmat, kócerájt sem tudnának elvezetni, kipateroltuk a hárombetűst, EU-n kívül is van élet, megköveteljük a tiszteletet (amit csak kiérdemelni lehetne!), ha ennyire nem értik vagy félreértik, akkor egy értemesebben, érthetőbben beszélőnek kellene átadni a vezetést! Szegény félre- és meg nem értett zseni, hogy nekünk pont egy ilyen jutott!
    De lassan azért Barrosoék is megértik, hogy a tagok gyűlése az nem taggyűlés Fideszéknél….
    Azt sem tudják az EU-ban, hogy a 2/3vekkeres fülkeharcost nem érteni kell, hanem vakon, süketen hinni neki, mint a fanjai?
    Kövér, Lázár, Semjén, Szájer ki/beszólásai = az egész kormány egy nagy félreértés!
    Az EU-hoz, az európai viselkedéshez nem sikerült felnőniük a vezetőinknek, de szorgos munkájukkal elérik, hogy akiket lehet lehúznak maguk mellé a dagonyába!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (21 szavazatból)
  13. T. Vitatkozók, a demonstrálók által elfoglalt térségek összevetése a legmegbízhatóbb számvetési alap arra nézve, hogy hol és mekkora számban voltak a demonstrálók. Ezek összevetése szerint, csak rápillantásra is, nem lehetettek sokkal többen a Kossuth téren, mint a Milla demonstráción, ha egyáltalán többen voltak.
    Tovább gondolva a dolgot, a kormányzati tájékoztatókkal, a közmédia híreivel és a képi tartalmakkal való széleskörű manipuláció már egyértelműen lelepleződött, ezért a köztévék és közrádió híradásait már nyugodt szívvel tekinthetjük hazugnak! T. Polgárok! Nálunk a kormányt kiszolgáló “Nemzeti” Központi Hírcentrum működik!
    Emellett, a Fidesz az elmúlt 23 év során sajnos mindig hatékonyabban volt képes felhasználni az utcai tiltakozás, egyébként jellemzően baloldali hagyományokkal bíró eszközét, mint a baloldal!
    Ha ez igaz, akkor az aktív jobboldali mag zöme lehetett ott a Kossuth téren, állami támogatást is bevetve a siker reményében. Szerintem a jobboldal valódi, aktívan demonstratív tömegbázisa nem lehet ennél sokkal nagyobb.
    Meggyőződésem viszont, hogy a demokratikus társadalom hívei ennél sokkal többen vannak, csak őszinte hitvallással, reális célokkal és programokkal meg kéne szólítani őket, egy valódi, “demokratikus nemzeti minimum” platformjára helyezkedve, ahogy azt az Egymillióan a Magyar Sajtószabadság Mozgalom éppen március 15-én meghirdetett felhívása javasolja!
    Ideje lenne annak, hogy a baloldali politikai pártok őszinte önvizsgálatot tartsanak, építsék újra magukat, mutassák be a baloldaliságuk és elvi elkötelezettségük bizonyítékait és egy szilárd, “polgári demokratikus egységfrontba” lépve a civil mozgalmakkal, hívja elő és aktivizálja a társadalom egészséges önvédelmi reflexeit.
    Ideje lenne annak, hogy a baloldali politikai pártok nőjenek fel a rendkívüli helyzethez, emelkedjenek a civil társadalom elvárásai és mozgalmai szintjére, és vívják ki azok megbecsülését, illetve támogatását!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (15 szavazatból)
  14. Ducar140
    - ezek a modern lámpavasak nem alkalmasak! Csak görbület és cikk-cakk. De sok helyen állítják vissza a régi jó, cirádás lámpavasakat. Feltérképezni!
    Hazafi
    - a lengyel lap nem hazudik, csak el sem tudja képzelni, hogy mi jár egy elmebeteg fejében. Abból indul ki, amit egy LENGYEL politikus tenne, bármilyen párt élén, az országa érdekében. Ettől a mi Szeretett Vezérünk azért elég távol áll!
    Csupor
    - hazudni máshol is tudnak, de a szemrebegés nélküli műfajban tényleg verhetetlenek az említett Ötök Bandája! De pontszerző lehetne még Lázár, Kósa, Szájer is!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  15. gagyimami
    - nem a lengyeleket kell ütni, ezek az ottani vonáék voltak, az ottani mérsékelt jobboldali kormány ellenzéke. Szélsőséges hülyék meg akadnak mindenütt.
    Ciziten
    - ehhez vegyük hozzá, hogy a MILLA tüntetésétől sokakat elriasztott az előre bejelentett Betyársereg provokáció a viperás akciócsapatokkal. Kíváncsi vagyok, hogy egy “Munkásőrség 2.0″ szélsőbal formáció ugyanezt befenyegeti, akkor hány szimpatizáns ment volna ki önként? (A kényszersorozott közalkalmazottaknak nem volt választásuk)
    ….
    alapvetően viszont a nap legnagyobb szégyene nem Orbán beszéde volt, hanem a délelőtti Múzeum-kerti “nemzeti” ünnep. A túlnyomó részt jelenlevő lengyel zászlókkal. Tavaly is meggyalázta Orbán az ünnepet a bértapsoncokkal és a Petőfi vers cenzúrázott változatával, de idén még inkább, amikor már csak a SAJÁT fideszes nagygyűlése elé mert kiállni (nem tudom miért sikkadt el: KUN BÉLA helyére!) Ez egy “nemzeti” kormány? Ez meri a szájára venni 48 nevét? Amelyik nyilvánvalóan a nemzet érdekei iellen beszélt, amikor a még meg sem kapott mentőkötél nélkül akar az országgal a hátán leugrani a viaduktról? Egy szóval jellemezhető: NEMZETELLENES!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  16. Nem tudom ezt a bohócot az unió meddig vislei el. Szerintem csak úgy lehet észre téríteni, ha a FIDESZ-t kizárják a Néppártból és minden tisztségtől megfosszák. Ezzel ki lehetne kényszeriteni, hogy a saját hívei zavarják el.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  17. kekec írta (2012. március 18. vasárnap 09:16):
    “… egy “Munkásőrség 2.0″ szélsőbal formáció …”
    Nem vagyok népszerű ezzel, de én speciel hiányolom. Nem vagyok baloldali szélsőséges, sőt.
    De:
    (1) Nem jó, hogy a jobboldalnak az öltönyös politizálástól a fegyveres utcai harcig mindenre van szervezete, a baloldalnak meg nincs. Pedig a “teljes lefedés” sokkal árnyaltabb és hatékonyabb politizálást tesz lehetővé, és nem hagy tátongó lyukakat, amelyeket hatásosan (pl. erőszakkal való fenyegetéssel) lehet támadni a politikai cselekvési szándékot.
    (2) Nem jó, hogy a baloldal az orbáni rendszer ellenzői közül nem fogadja be a legharcosabbakat és leginkább harcra készeket. Jó lenne elfelejteni azt az értelmiségi illúziót, hogy ez a rendszer demokratikus módon megdönthető, utcai harcok és áldozat nélkül. Merthogy az utolsó töltényükig és a mi utolsó csepp vérünkig harcolni fognak a megszerzett rablott javaikért.
    (3) A baloldal minden árnyalatának vissza kell nyernie a becsületét, a létezéshez való jogát — a baloldal baloldalának diszkreditálása a teljes baloldal lejáratását célozza, amit semmiképpen nem szabadna hagyni. Elég volt a “vörös csillag = horogkereszt” hazugságból.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  18. Tipikusan az a helyzet, hogy mindenkinek igaza van, de senkinek sincs igaza!
    Könyörgöm van ma Magyarországon egyetlen hiteles ember, aki még kompromittálta magát, akiről az ember azt hihetné, hogy egy következő -tisztességes, nem tolvaj, harácsoló, önmagát dicsőítő, nemzeti nagyságát léptem-nyomom kihangsúlyozó, a törvényeket úgy csűrő-csavaró, ahogy pillanatnyi érdekei kívánja, aki csak addig ígér, még hatalmi pozícióban nem kerül, aztán megfeledkezik mindenről…nem hiszem, hogy cserben hagyott a memóriám, de a rendszer váltás óta…ilyen kormánya nem volt Magyarországnak! A legnagyobb félelmem, hogy eztán sem lesz!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (6 szavazatból)
  19. Turcsanyi Pityu !!!
    miről is beszélünk ????
    1. “Csak abban a statisztikában hiszek, amit én magam hamisítok” – érvelnek a statisztikában nem bízók rendszeresen, legtöbbször Churchillre hivatkozva.
    2. Az elvesztett 2002-es választáson ugyanezen a téren két milliónyian voltak
    3. A legutóbbi kormány melletti nyugdíjas békemenetben 450.000 a résztvevők száma
    4. Nemzeti Ünnepünkön már csak 200.000 fő !!!
    és most számoljunk !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    ha veszem azt, hogy az Andrássy út 2300 méter hosszú és 30 méter széles az ott lévő zöld terület valamint utcabútorok és egyéb dolgok miatt akkor
    2300 x 30 = 69.000 m2 és vegyük azt, hogy egy négyzetméteren max. 4 fő állhat akkor a vége 276.000 fő Hol van ehhez a Kossuth tér ?????????????
    Ha megnézel képeket akkor abból világosan látszik, hogy maga a tér 1/3-da zöldterület és vegyük azt, hogy kb. 300 m hossz és 80 m széles akkor az 24.000 m2 mínusz 1/3-ad akkor az 16.000 m2 x 4 fővel az 64.000 ember.
    Hozzáadva a környező utcákat max 70.000 főről beszélhetünk, de ha egymás nyakába ültek hárman akkor megvan a 200.000 ember.
    Másik érdekesség volt amire nem biztos, hogy mindenki odafigyelt !!!
    A békemenetben a résztvevőket csak szemmagasságban vette a kamera, 15-én már az Országház első emeletéről és az Alkotmány utca egyik magasabb lakásából is voltak képek !!!!
    Különbben meg egy igazi operatőr 15 főből is tud 2000 csinálni, mert meg van rá a technika !!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  20. “Soha többé nem veszek le a polcról lengyel terméket az áruházakban.”
    Nem értek veled egyet!
    A lengyel dolgozó nem egyenlő az itt megjelent (megvezetett) lengyel emberekkel.
    Persze volt közöttük jobbos érzelmű elvtárs is.
    Szép napot. :-)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  21. Sok okos kommentet olvastam. A járásokkal kapcsolatban nagyon igaz a felvetés. Az elmúlt rendszerben a járási tanácsok ügybuzgó emberei irányították a falvak vezetőit. Utasítási jogkörökkel. Állandó ellenőrzésekkel. Kézben tartották a településeket a felsőbb hatalmak- megyék- akarata szerint. A megyék még nagyobb hatalommal a járásokat. Ne álmodozzunk ezt a rendszert hozza vissza Orbán, hogy kezében tartsa politikailag, gazdasságilag az egész országot. Ez a diktatúra megtestesítése. Az önkormányzati rendszernek befellegzett. Igaz: kell a sok naplopónak, elkötelezett Fideszeseknek az állás. Még drágább legyen a közigazgatás még több naplopót tartsunk el. Na erre lehet mondani, hogy elég. A pohár csordultig van.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  22. “Orbán lengyel szent lett

    Cikkezik a magyarokról a világsajtó: a lengyeleknél “új, világi szentként” aposztrofálják Orbánt, egy francia lap szerint a nacionalizmus szellemei szállták meg Marosvásárhelyt.
    Orbán lengyel szent lett
    (Hír24)

    A Gazeta Wyborcza című baloldali liberális napilap hétvégi kiadásában Budapestet a lengyel jobboldal új zarándokhelyének nevezi, a salon24.pl független publicisztikai honlap két írásában a magyar kormányfő csütörtöki ünnepi beszédét és az unió reakcióját kommentálja.

    Az újság szerint a lengyel jobboldal támogatói Budapestre “új, világi szentjükhöz”, a magyar kormányfőhöz zarándokolnak. Kiemeli, hogy a Magyarországot a szabadság példaképének tekintő lengyel “mentális menekültek” támogatását a magyar kormányzat ki tudta használni marketingjében, de valójában “nélküle is boldogul”.

    A lap kitér arra, hogy a Magyarországon meghonosodott unióellenes politikai narratívák a magyar miniszterelnök és Vona Gábor ünnepi beszédeiben is megjelentek. Véleménye szerint a következő választásokon esélyes Fidesznek lehet, hogy a Jobbikkal kell majd koalíciót alapítania, amit Brüsszel képtelen lesz elfogadni.

    A salon.24.pl utal rá, hogy Magyarország volt az első uniós tagállam, amely szót emelt szuverenitása védelmében. A szerző szerint az ország totális alárendeltségének megteremtésével, amelyet “a szovjetek a hadsereg és az NKVD/KGB gyilkosainak bevetésével oldottak meg, az Európai Bizottság pénzügyi és jogi manipulációs szakembereket bízott meg”.

    A salon24.pl másik írása szerint a miniszterelnök ünnepi beszédében kimondta azt, ami nem titok: az Európai Uniót valójában nem a “közös európai érdekek”, hanem az uniós politikai játszma legfontosabb játékosainak érdeke vezérli. Hangsúlyozza, hogy “Orbánnak ugyanolyan joga van harcolni a magyar érdekekért, mint Németországnak saját érdekeiért”.

    Franciák Erdélyről

    Romániában legyőzi a nacionalista láz az erdélyi magyarokat címmel számolt be szombat délután megjelent számában a Le Monde a Marosvásárhelyi Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetem (MOGYE) önálló magyar kara körül kialakult politikai vitáról. (Kapcsolódó cikkünket itt olvashatják.)

    A mértékadó francia liberális lap szerint “a látszólagos nyugalom ellenére a nacionalizmus szellemei megszállták a helyes kisvárost”, miután a román kormány rendeletet tervez magyarok és románok elkülönítéséről a MOGYE-n belül. Leonard Azamfirei dékán – aki az egyetem autonómiájának tiszteletben tartását kérte a kormánytól – a lapnak elmondta: egyes politikai pártok az egyetemet használják fel szavazatszerzésre, s az egyetemi élettől függetlenül avatkoznak be az intézmény működésébe.

    A tudósító, Mirel Bran megemlítette, hogy magyar nyelvű oktatás eddig is volt az egyetemen, a feszültséget viszont szerinte most az okozza, hogy az önálló kart kezdeményező RMDSZ számára a kérdésnek a közelgő választások miatt “politikai tétje” van. A román pártoknak – mint emlékeztetett a Le Monde – jobb- és baloldalon egyaránt eddig mindig szövetségre kellett lépniük a kormányozhatóság érdekében az RMDSZ-szel, amelynek biztos politikai jövője volt sokáig, 2008 óta azonban “két kisebb radikálisabb párt verseng vele, és halássza el a szavazóit”.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  23. Nagyon jó lenne egy tisztességes magyar hírügynökség alapítása és működtetése.
    A külföld csak az öncenzúrában élenjáró MTI-re alapozva nem kap teljes lépet az országról.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  24. A magyaro-i televíziók nagy részben nézhetetlenek. A Hír Tv egy -külföldi tőkéből létrehozott, profi módon megkreált gyűlölettel telt csatorna festett, vidéki bemondó lányokkal. Nincs rajt sem egy ismeretterjesztő műsor, sem egy tisztességes fórum. Az m1, m2 tökkelütött, hízelgő orgánum, remegő, fantáziátlan dolgozókkal – az állásukat féltik -, ha néha van egy-egy jó (a hetvenes években forgatott) film, azt minden sátoros ünnepen leadják. Ennyi.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  25. Leslie G. Charteris

    @DrKné( szombat:16:33)” Az EU-hoz, az európai viselkedéshez nem sikerült felnőniük a vezetőinknek, de szorgos munkájukkal elérik, hogy akiket lehet lehúznak maguk mellé a dagonyába!” Miből tetszik gondolni, hogy cél az EU normákhoz való felnövés a Fideszben?Milyen jelei vannak?Szorosabbra fűzzük a kapcsolatainkat pl. Németországgal ( szegény Merkel asszony, aki kabátlopási ügybe keveredett, stb.,stb ). A minap dr Kövér találta mondani, hogy az EU-ban nincs olyan érték, ami nekünk példaként szolgálna. Ha nem Orbán mondja ki a véleményét, akkor az akire éppen kiosztották a szerepet, mert ő azért mégsem! Most például a hős asszony,Wittner Mária mondotta a Parlamentben, Alkotmányellenes az uniós csatlakozás ( egyébként döntsék már el, hogy Alkotmány vagy alaptörvény ! ). Nem hiszem, hogy magától jutott volna eszébe. Összeáll a kép, mit akar Orbán. Ki az Unióból

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  26. Annyira lejáratódott Orbán az EU-ban, hogy ezt már csak – az ő gondolkodásuk alapján – ilyen hangnemben lehet visszaverni, ha ebbe az ország belerokkan, akkor is! Én nagyon sajnálom magunkat, hogy ilyen bugris vezetőink vannak, mert hiába csak 2,7 millióan szavazták meg őket, lejáratni az egész nemzetet járatják le ezzel az alpári modorral! Azt még jobban fájlalom, hogy élnek ebben a hazában olyanok, akiknek valahogy mégis bejön ez a szöveg!
    Ezt a piszkot lemosni magunkról sok-sok évig fog tartani.
    (Csak kis dr. – ennyire futotta a piacon…de gyűjtögetek a nagy Dr.-re!)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  27. ELJÖTT A SZÁMON KÉRÉS FELELŐSSÉGRE VONÁS IDEJE

    VÁLASZTÓ POLGÁR PETICIÓS LEVELE ÁPOLÁSI DÍJ ÜGY 8 ÓRA FŐ MUNKA IDŐ LEGYEN.

    ITT A IDŐ SZOCIÁLIS ÉS EMBERI JOGOM PETICIOS BIZOTTSÁG EURÓPAI PARLAMENT STRASBOURG . JOGI ÜGY KÖZPONTI KERÜLETI BÍRÓSÁG MARKÓ UTCA .25 PANASZ LEVÉL.
    ORBÁN VIKTOR MINISZTER ELNÖK ÚR RÉTHELYI MIKLÓS MATOLCSY GYÖRGY CZOMBA SÁNDOR ÉS FIDESZ-KDNP.ÁLLAM TITKÁRAIT. ERÖFORRÁS MISZTÉRIUM GAZDASÁGI MISZTÉRIUM. SZÁMÍTOK MTVA 1 ATV MTV 2 MÉDIA SEGÍTSÉGÉRE KÖSZÖNÖM. IS. MÉG MEG VÁROM SZABÓ MÁTÉ ombudsman PANASZ LEVELEM VÁLASZÁT

    SOS SOS SOS SOS SOS SOS SOS SOS SOS SOS SOS SOS

    ORBÁN VIKTOR MINISZTER ELNÖK ÚR FIDESZ-KDNP MINISZTERI ÁLLAM TITKÁRI TEJES FIDESZ-KDNP ORSZÁGGYÜLÉSI KÉPVISELŐI TESTÜLETE. SZÉGYENE MAGÁT ÁPOLÁSI DÍJ ÜGYBE KÉT ÉVE 2010. ÁPRILIS 25 ÉN TÖL SEMMIT NEM TETTEK CSONTIG HATOLÓ FÁJDALMAS BETEGEKÉRT…T ÉS AZOKÉRT A CSALÁD TAGOKÉRT AKIK 24 ÓRÁBA ÁPOLJÁK ŐKET OTTHONI LAKÁSUKBA A SZERETET CSALÁDBA AMI MÁS MINT EGY KÓRHÁZ PERSZE AZ UTÁN MIKOR A DR ÚR NŐ HAZA ENGEDI.HOGY OTTHONÁBA GYÓGYULJON TOVÁBB . ORBÁN VIKTOR FIDESZ-KDNP 1 MILLIÓ MUNKAHELY TEREMTÉSI PROGRAMOT ÍGÉRT AMI AZ IS MARAD EZEN VÁLTOZTATNI KELL. HOGY LEGYEN 8 ÓRA FŐ MUNKA IDŐ A ÁPOLÁSI DÍJ DOLGOZHASSON 70 EZER EMBER 62EZER FT MINIMAL BÉRÉRT DE HOLNAP ELJÖN A IGAZSÁG PILLANATA

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  28. Szemezgettem:
    1. Lengyelek Orbánt szeretnék miniszterelnöküknek, megnyugodhatnak, a magyarok is ezt szeretnék és egyre többen vannak.
    2. Én arra emlékszem, hogy Orbán azt mondta, ha jön az IMF én megyek. Te jól emlékszel, a baj az, hogy Orbánnem emlékszik erre!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  29. dr. Kné
    ad.1) Mi nem akarunk rosszat a lengyel barátainknak. :))
    ad.2) A kezét kell figyelni, nem a szövegét.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  30. Ego !! !!
    Igazad van , mint általában.
    ( Biztosan van amikor nincs igazad , de megvallom én még olyat nem láttam hogy ne lett volna igazad. Most benyaltam ? )

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  31. Írástudatlan:
    A Hír-tévé eléggé veszélyes.
    MA volt alkalmam egy orvosi ( ! ) váróteremben nézni amit leadtak.
    Veszélyes mert az objektivitás álarca mögül gyakorlatilag sulykolják az ő saját véleményüket.
    Aki meg nézi , az egy idő után beletörődik az agymosásba.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  32. akinek az életéből kimaradt: (Hajótól Orbán levele Barossonak)
    http://www.youtube.com/watch?v=hNGuk_fU0fE&feature=player_embedded

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  33. Hajós és Barroso de attól még felderít!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  34. Egy figyelemre méltó beszély-
    http://www.vg.hu/gazdasag/gazdasagpolitika/orosz-nagykovet-kinai-termekek-helyett-jo-magyar-elelmiszere

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos