Ronai and Ronai
AMERIKAI

A máltaiak és a Tízparancsolat 2012. március 30. péntek 12:38 | AN Forrás: Hír24

  • Hozzászólások(33)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
A máltaiak és a Tízparancsolat
Budapest – „Katolikus érzelmű helyen ez nem működik”, hangzott az indoklás, amikor Bálint Gergelynek felmondtak a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Utcai Gondozó Szolgálatánál, mert részt vett az LMP által szervezett, Schmitt Pál lemondását követelő Kossuth téri flashmobon.
.
A másfél évtizede a szakmában lévő, diplomás Bálint Gergely egy hónapja, próbaidőn dolgozott a Magyar Máltai Szeretetszolgálatnál, miközben az LMP munkájában is részt vett; politikai nézeteit, pártállását sohasem titkolta, bár ebből a munkahelyén témát sem csinált, mivel oda dolgozni járt be. Munkájával meg voltak elégedve, legalábbis  a flashmob előtti napon még arról volt szó, kulcsot kap az összes helyiséghez, tehát véglegesítik. Ha nem a villámcsődület, ez meg is történik.
.
A hivatalos indoklásban persze az áll, hogy indoklás – nincs, hiszen próbaidőn nem kell a felmondást megindokolni, ennek ellenére nyilvánvaló, hogy Bálint Gergelynek azért kell szaporítania a munkanélküliek amúgy is nyomasztóan magas számát, mert kinn volt az LMP megmozdulásán, és ezt a Máltai Szeretetszolgálatnál megtudták.
.
A Lehet Más a Politika megdöbbenésének adott hangot amiatt, hogy „az egyébként köztiszteletnek örvendő Máltai Szeretetszolgálat vezetősége leplezni sem igen próbálta, hogy a szociális munkásként dolgozó ellenzéki párttagot politikai nézetei miatt távolították el”. A párt szerint a legmegdöbbentőbb, hogy arra hivatkoztak, politikai tevékenysége összeegyeztethetetlen a segélyszervezet alapvetően katolikus beállítottságával.
.
„Mintha nem a bibliai 7. és 8. parancsolatot súlyosan megsértő köztársasági elnök volna a bűnös, hanem az, aki ezt nem hagyja szó nélkül”, írta az LMP, amely nem érti, „mennyire egyeztethető össze a keresztény tanítással, erkölcsi normákkal egy szakmailag kiválóan teljesítő szociális munkás azonnali hatállyal történő elbocsátása? Ott tartunk, már le sem kell szólni a pártközpontból, a politikai megfelelési kényszer ott buzgólkodik egyre több munkaadóban, beszivárog az egyetemekre, az emberek cenzúrázzák saját gondolataikat. Teljesen világos, hogy a Fidesz a rendszerváltás előtti kor utolsó maradványa”, zárul a párt közleménye.
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (23 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +28 ( 28 szavazatból)
A máltaiak és a Tízparancsolat , 5.0 out of 5 based on 23 ratings

Címkék:,

  • Hozzászólások(33)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

33 Reader’s Comments

  1. Az LMP meg mit csodálkozik? Most esett le nekik a tantusz? Eddig nem tűnt fel, hogy mi folyik az országban???

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (24 szavazatból)
  2. Az sem tűnik fel senkinek, hogy bármilyen formában működnek a katolikus egyházhoz köthető szervezetek ők a Vatikán előretolt helyőrségei. Mivel a Vatikán és a hatalmat bitorló Orbán szövetségesek, ne várjuk el, hogy nem fognak mindent megtenni azoknak az embereknek és szervezeteknek az ellehetetlenítésére akik a gazdáik ellen emelnek szót.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +28 (32 szavazatból)
  3. Az elbocsájtás egyben üzenet is volt.
    Akkor még nem döntöttek a doktori cím visszavonásáról.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (20 szavazatból)
  4. “Hivatalos egyház” == politikai kollaboráns.
    Ilyen egyszerű.
    Ha nem az lenne, kikérte volna magánank az egész minősítősdit, és kiállt volna a kirekesztettek mellett.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +24 (24 szavazatból)
  5. A papi vezetés,vagy klérus,vagy hogy a retekbe hívják magukat, akkor is ilyen kényes a pártsemlegességre, amikor a papok a miséken egyértelműen kötelezővé teszik a híveknek, hogy hova kell szavazni? Amikor a mi kis templomunkban a tisztelendő a választás vasárnapján jó étvágyat kívánt a meggyes buktához ( még Medgyessy választásakor történt )? Ugyanőt rendőrök érték tetten, amikor éjszaka szoci képviselő plakátjait tépte le. Ő volt az, aki egy misén figyelmeztete a híveket, jól vizsgálják meg a lekiismeretüket, hogy helyesen cselekedtek-e a szocikra való szavazással. Az utódja pedig -haladva az idő múlásával – Gyurcsányt gyalázó, saját maga által fabrikált vers másolatát osztogatta a templomban, mise alkalmával.
    Gondolom ezek nem egyedi esetek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +33 (33 szavazatból)
  6. Kapcsolódom Leslie Charterishez és bohémhoz:
    -
    nos, a klérus valóban úgy gondolja, hogy a liberális pártok az ördög eszközei. Ha szemelött tartjuk a Vatikán tanítását, (mely gyermekem hittankönyvében, a 82. oldalon is szerepel), miszerint akkor müködik jól a világ, ha az egyház rendje fölé rendeltetik a két világi rendnek, tehát a politikának és a gazdaságnak
    -
    akkor talán megértjük, az ö szemükben a világ elveszett, ha nem a Vatikán irányítja.
    -
    családunkban egyik nagynéném a baloldalra szavazott. Mélykatolikus anyám elöször gyözködte, majd fenyegette, hogy el fog kárhozni. Nagynéném persze megkérdezte, honnan tudja. :)))
    -
    kedves honfitársak, mivel az egyház és hívei a sátánban hisznek, és nem Istenben, ezért borzasztóan FÉLNEK. Ez a félelem indítja öket galád tettekre.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +20 (22 szavazatból)
  7. Kedves Bohém!
    szerintem is elrettentés volt az elbocsájtás. Mint ahogy az állami cégeknél, kormányhivataloknál sem maradhatott nemfideszes, le kellett cserélni, így az egyházzal kapcsolatos intézményeknél sem, és – - nem akarom tovább ragozni.
    -
    az emberek nem merik aláírni a népszavas gyüjtöíveit. Félnek, beazonosítják öket. És elveszítik az állásukat, a megrendelöiket…
    -
    Bálint Gergelyt személyesen ismerem az lmp-s találkozókról, innen kérek töle elnézést a vele történtek miatt és kívánok minden jót! Zs

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (17 szavazatból)
  8. Golem a' lá lehem

    Nincs még tíz éve annak, hogy egy ismerősöm megkért, szaktudásommal vegyek részt a Máltai Szeretetszolgálat egy nyilvános jóékonysági akciójában. Ismerve . a . k a t o l i k u s . j ó t é k o n y s á g . k é p m u t a t ó . jellegét, s bár a lelkekem rejtett zugai tiltakoztak ellene, mégis elvállaltam. Úgy gondoltam, hogy itt a szegénység elleni küzdelem zajlik, amely nem ismer elvi akadályokat és különben is most az egymásra borulás időszakát éljük… Az akció remekül sikerült. Az esemény után után Kozma Imre “atya” (mindenki így szólította) odajött hozzám megszorította a kezemet és a következőket mondotta: “Örülök, hogy vannak még ilyen emberek, akik hajlandók ennyit tenni AZ ÜGYÉRT”. Az utóbbit erős hangsúllyal, különös nyomatékkal mondta ki úgy, hogy kissé zavarba is jöttem s csak annyit válaszoltam, hogy “a szegényekért mindent”. Ott és abban a szituációban mégsem kérdezhettem meg tőle, bár sejtettem, hogy ő milyen ÜGY-re gondolt.
    Azóta a Katolikus Egyház napjainkban bizonyítja be igazán, hogy mi az az ügy. Nem a politika mentes szeretet ügye, az biztos…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +25 (25 szavazatból)
  9. Golem a' lá lehem

    Utóirat:
    .
    Kutyából nem lesz szalonna.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  10. LMP lassan ébredezik, hogy nem LMP. :)))

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)

  11. Bálint Gergelyt személyesen ismerem az lmp-s találkozókról, innen kérek töle elnézést a vele történtek miatt és kívánok minden jót! Zs”

    Zsuzsenkám, kedves Öntől, de talán Viktor királynak kéne elnézést kérnie, mégiscsak ő itt a fő népnyomorító.

    Egyébként ajánlom mindenkinek az ecoline cikkét melyben Demján nyíltan megmondja hogy Kínát fognak teremteni nálunk, nyomort és kifosztottságot hogy 18 órát dolgozzon a nép (nekik. Most már legalább bevallották miféle jövőt tartalékol a Fidesz a mi számunkra.

    Az Lmp-t nem kell szeretni, de most mind egy csónakban evezünk. Majd ha Koki mester megbukott megvívhatjuk az elvi harcokat.
    Bálint miattunk is felemelte a szavát, miértünk is szenved.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (14 szavazatból)
  12. Ma hallottam a Klubrádióban beszélni a Máltai Szeretetszolgálat egyik fejesét.
    Erősen tagadta hogy politikai okok miatt mindtak volna fel neki.
    Összevissza beszélt , meggyőző stílusban.
    Kilógott a lóláb.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (14 szavazatból)
  13. Szegény elbocsájtott Bálint Gergely és szegény LMP akinek a vezetője tegnap úgy gondolta, itt az ideje, hogy sajnálja Schmitt Pált. Előbb utóbb meg kellene szabnia az LMP-nek a helyes humánum arányt, mielőtt kiirtja a kevésbé humánus kormány és holdudvara a pártolóikat és párttagjaikat.
    Nem értem miért gondolnánk, hogy a kereszténység számonkérhető olyan embereken, akiket katolikus létükre abszolút nem zavar a keresztény ország parlamentjében a keresztény szimbólum körüli sámán tánc (ezért természetesen senkit nem rúgtak ki), erről egy tiltakozó szót sem ejtettek, annál inkább zavaró egy ország becsülete mellett kiálló beosztott.
    Kedves Kertész Ákos sokat gondolok magára szeretettel és tisztelettel.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (11 szavazatból)
  14. Hangya van az éléskamrában. A FIDESZ és a KDNP közös listán indult
    a választáson. A közös listán nyertek 2/3-ot. A választás sikere a RK
    egyház támogatásán múlt, mivel a KDNP-t által képviselt “értékeket”
    támogatták. A siker után a két párt különválva két frakciót alakitott,
    majd koaliciós szerződést kötöttek. Ebből kifolyólag a KDNP vezető
    pártnak nyilvánitja magát egyházi támogatással. Az utóbbi időben ez
    a minoritás zsaroló módon viselkedik a parlamentben, hiszen viszonozni
    kell az egyház támogatását az adófizetők pénzéből.
    Látnunk kell, hogy a RK egyház valamennyi szervezete több okból nem
    tűr magában ellenzéki embereket. Legjellemzőbb ilyen okok pl: nem
    akarják, hogy “illetéktelenek” betekintést nyerjenek az egyházi segitség
    mögött rejlő manipulációkba, másrészt a nem “magukfajták”-nak nem
    adnak munkát stb.
    Várható hogy a RK egyház befolyását tovább kivánja erősiteni további
    megosztással az egyház előnyére. Úgy tűnik a következő lépésük az
    oktatásba való nagyobb részvételük “kiharcolása”, melyhez alapként
    szolgál a háború után államositott iskolák visszavételi szándéka és az
    ehhez szükséges “anyagi támogatás” megszerzése. Meggondolandó
    mekkora anyagi előnnyel járna ez részükre. Természetesen az állami
    oktatás kárára. Természetesen ehhez a szülők felé irányuló furmányos
    lelki terrort is felhasználják, valamint azt, hogy bizonyos munkahelyekre
    csak az egyházi iskolákban végzettek nyerhetnek felvételt.
    Igy jutott a hangya a spájzba és ott is marad, amig hagyjuk.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (13 szavazatból)
  15. Ajánlott olvasmány a Magyar Máltai Szeretetszolgálatról Pünkösti Árpád könyve, A kereszt gombja. Hogyan szerezte meg az ORFI-t a MMSz – nem cáfolt tények az ORFI feldarabolásáról; a MMSz és vezetőinek jellemrajza.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  16. “Keresztény értékek” vajon mik azok ?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  17. dr Ducar140 2012. március 30. péntek 21:30
    “Keresztény értékek” vajon mik azok ?
    .
    Van egy nagyon praktikus könyv erről a témáról, Bibliának hívják, ebben olvashatóak. Már persze ha valakit érdekel, és nem maga akarja testre szabni Isten helyett a „kereszténynek” nevezett értékrendet.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  18. A kereszténynek nevezett értékek a Biblia előtt is megvoltak, sőt, az önzetlenség, az önfeláldozás, az empatizálás az állatvilágban is jelen van.
    A Biblia sok mindenre és az ellenkezőjére is alkalmas hivatkozási alap. Keresztény értékekre hivatkozva, papi, pápai áldással sok gazságot követtek már el.
    Ezekre az értékekre hivatkoztak legutóbb azok a magyar papok is, akik szentbeszédekben uszították a híveiket, és nem hallottam, hogy a katolikus egyház felemelte volna tiltó szavát az ilyen gyakorlat ellen. Merthogy ez lenne a hozzáállásuk megítélésének próbaköve. Ha ez nincs, hallgatásukkal közösséget vállanak az elkövetőkkel.
    Ahol a kereszténység képviselői járnak élen az erkölcstelenségben, nehéz meggyőzően hivatkozni a keresztény értékekre.
    .
    Kedves figyelő, ne haragudj a fentiekért: tisztelem a hozzáállásodat, és írásaid alapján biztosan nem azok közé tartozol, akiket fentebb említettem. De részben ateistaként, részben egyébként is bosszant, hogy az egyház (elsősorban a rk.) vindikálja magának az erkölcs, az értékek képviseletét mint azok egyedüli igaz letéteményese.
    Erre nincs semmi alapja.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  19. Ego!
    “A kereszténynek nevezett értékek már a Biblia előtt is megvoltak”
    .
    Ebben abszolut igazad van, csak az a bökkenő, hogy Biblia alatt Te itt alighanem csak az úgynevezett Új testamentumot érted. Holott, az utólag Ó-testamentumnak aposztrofált Könyvet (görögül Bübloszt) már az ókori zsidók nevezték így akkor, amikor új testamentumról még szó sem eshetett.
    A többségében arámi(héber), szamaritánus(héber) és kevésbé görög nyelven íródott Holttengeri tekercsek sok bizonyítákát tárták fel ennek a ténynek is. Annyi mindenképp bizonyos, hogy az első, második században mire kialakult az Új testamentum című biblia, újnak (értsd nem zsidónak) akarva látszani, átalakítva vette át az ókori zsidó iratok idézeteit, azokat alaposan megmásítva, valamint a saját hitvilágából is sok-sok gnosztikus evangéliumot elhagyva (betiltva, indexre téve) került a nagyközönség elé. Ráadásul görögül, de nem ám olvashatóan, hiszen az emberek 99%-a analfabéta volt azokon a vidékeken. Csak a papok olvastak. Erre szolgált az ikon, a szentkép intézménye, mint corpus, mint bizonyíték a történések igazságára.
    Más lapra tartozik az, hogy ezek “a keresztény értékek” csakis az egyház érdekében valóban művészi magaslatokban fogant remekműveket hoztak létre – hogy stílszerűek legyünk – a hit oltárán. Többek közt, az egész középkor azt bizonyítja, hogy ez csak eszköz az egyház kezében és történelmi szempontból már nem feltétlenül pozitív eredmény az emberiség számára. Sőt…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  20. oktododekaéder,
    Nem csak az Újtestamentumot értem a Biblián. Abba meg aztán — többek között a mélyebb hozzáértésem híján — nem is mennék bele, hogy a ma ismert kereszténység és Biblia egyrészt Pál apostol (mellékesen római ügynök) sorozatos és tudatos hamisításainak, másrészt a niceai zsinat “vallásmenedzserei” által végrehajtott, marketing szempontú totális átszabásnak (finom voltam) az eredménye. Jézus valószínűleg rá sem ismerne, és addig lenne jó nekik.
    .
    Minden térítő vallás magának vindikálja az igaz hitet, és ezért egyformán fundamentalista. Én speciel semmi különbséget nem látok a kereszténység és az iszlám elvakultsága, mondjuk Savonarola és Khomeini között.
    .
    Ami az értékek létrehozását illeti, önimádatában minden és mindenki hajlamos (más vérét nem kímélve) remekműveket létrehozni, de ezt nem kéne saját belső tökéletességének tulajdonítani.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  21. Újszövetség
    .
    Máté 5:17-20
    Ne gondoljátok, hogy jöttem a törvénynek vagy a prófétáknak eltörlésére. Nem jöttem, hogy eltöröljem, hanem inkább, hogy betöltsem.
    Mert bizony mondom néktek, míg az ég és a föld elmúlik, a törvényből egy jóta vagy egyetlen pontocska el nem múlik, amíg minden be nem teljesedik.
    Valaki azért csak egyet is megront e legkisebb parancsolatok közül és úgy tanítja az embereket, a mennyeknek országában a legkisebb lészen; valaki pedig cselekszi és úgy tanít, az a mennyeknek országában nagy lészen.
    Mert mondom néktek, hogy ha a ti igazságotok nem több az írástudók és farizeusok igazságánál, semmiképpen sem mehettek be a mennyeknek országába.
    .
    Máté 5:48 Legyetek azért ti tökéletesek, miként a ti mennyei Atyátok tökéletes.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  22. nos, akkor én meg azon gondolkodom, miféle hit- és erkölcstant is akar kötelezően oktatni Hoffman Rózsa az általános iskolákban, és miért örül ennek Réthelyi miniszter annyira, hogy legalább átprogramozzák a gyerekek agyát?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  23. Ez botrányos. Az illető jól végezte a munkáját, nem vitte be a politikát a munkahelyére. Az, hogy szabadidejében milyen tüntetésekre járkál, a magánügye kellene, hogy legyen.
    Ha velem történne hasonló, beperelném a munkáltatómat.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  24. T. tüske! Persze, hogy átprogramoznák a gyerekek agyát, a lebutított embereket könnyű megvezetni.
    Lao Ce: “Nehéz vezetni a népet, ha már az együgyüségből kilépett”.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  25. “Keresztény értékek” vajon mik azok ?”
    “Van egy nagyon praktikus könyv erről a témáról, Bibliának hívják”
    .
    Azon belül: Újszövetségnek, ami a keresztény/keresztyén tanok és a “keresztény értékek” tanításának alapja. Ha a Biblia Ószövetség könyve a keresztény értékek fokmérője, akkor a zsidó hit követői is keresztények vagy keresztyének lennének, ami – a kikeresztelkedetteket kivéve – nem így van.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (1 szavazás)
  26. Eddig mindig a tisztelet, a szeretet a segítő szándék, jutott eszembe amikor azt láttam a TV-ben, hogy Kozma atya osztotta a …….. “segítséget”!
    Ma azt látom, hogy képmutatás az egész!
    Korsó és a kút……..Hazug ember és a sánta kutya…..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  27. „Katolikus érzelmű helyen ez nem működik”-OK!
    Nem kell annyi katolikus hely!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  28. Egy diktatúrában ezen nincs amit csodálkozni ! Még szerencséje ,hogy ki nem végezték !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  29. proaktiv
    2012. március 31. szombat
    .
    Nem akarlak megbántani, de amit írsz, elég zavaros. A teljes könyv, az írás fel nem bontható (Ószövetség és Újszövetség):
    Ján 10:35 … (és az írás fel nem bontható),
    .
    A keresztény Újszövetség alapja az Ószövetség. Azért mondja Jézus: „Ne gondoljátok, hogy jöttem a törvénynek vagy a prófétáknak eltörlésére. Nem jöttem, hogy eltöröljem, hanem inkább, hogy betöltsem. [Máté 5:17]”
    .
    A zsidóknak nem kell kereszténnyé lenniük, ha csak szívből (és nem színből) el nem tudják fogadni Jézus személyét, kereszthalálát, azaz a megváltást. Isten magának tartja fenn a jogot, hogy világosságot adjon a számukra, akkor amikor eljön az Ő általa rendelt idő.
    Újszövetség, Zsidó levél
    Zsid 8:8-10
    Mert dorgálván őket, így szól: Íme napok jőnek, ezt mondja az Úr, és az Izrael házával és Júdának házával új szövetséget kötök.
    Nem azon szövetség szerint, amelyet kötöttem az ő atyáikkal ama napon, mikor kézen fogtam őket, hogy kivezessem Egyiptomból, mert ők nem maradtak meg abban az én szövetségemben, azért én sem gondoltam velük, mondja az Úr.
    Mert ez az a szövetség, melyet kötök az Izrael házával, ama napok múltán, mondja az Úr: Adom az én törvényemet az ő elméjükbe, és az ő szívükbe írom azokat, és leszek nekik Istenük és ők lesznek nekem népem.
    .
    Bocs admin befejeztem.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  30. Államközi megállapodás a Máltai Lovagrend és Magyarország között:
    főcím oldalon, és a 7. oldaltól részletesen:
    http://www.maltai.hu/data/editor/staticpages_523_file/2011_marcius.pdf

    És még egy elgondolkoztató cikk:
    http://vastagbor.blog.hu/2008/09/22/allovagrendek_csalas

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  31. Az egyházak magatartása.
    A kereszténység – különösen a katolikusok jól szervezett tevékenysége miatt – az évezredek, évszázadok alatt hatalmas karriert futott be.
    Nagyon nehezen indult, hiszen a keresztre feszítést kb. 1.500 évvel előzte meg az az esemény, amikor a zsidó pásztorok megtalálták a Mózesnek tulajdonított tízparancsolat kőtábláit. Tehát a tízparancsolat jelentőségét, és az erre ráépülő kereszténységet – és annak mondavilágát kezdték magukévá tenni. Egészen addig, amíg a kereszténység egyházi szervezete nem indította el a szervezett erőszakos térítést, és a hitük szervezésének szinte katonai fegyelemben működő szervezetét, a közösség jó szabályozó rendszereként szerepelt a tízparancsolat és a mögéje szerveződött keresztény katolicizmus.

    A görög és római városállamok, és az ezekhez kötődő hatalmak saját jog és működési rendszerrel szerveződtek, és először ezek mellé, később ezek ellen, ezek fölé szerveződtek a keresztény – katolikus egyházi szervezetek.
    A számtalan, szinte minden emberi tevékenységre kitalált istenek rendszerében a kereszténység igyekezett az egy isten hitet elfogadtatni, és ezzel nagyon közel vitte a kor kezdetleges szellemi és a tudás színvonalához a világ és a természet folyamatainak, létezésének és természetesen az ember származásának primitív, de érthető meseszerű elméletét.
    A jézus köréhez tartozó apostolok akik a bibliában leírták és összegyűjtötték a korukban kialakult mondavilágnak történeteit, kötelező érvénnyel, és erőszakkal, gyilkosságok és kínzások elkövetésével akarták a kereszténység téziseit a világra erőltetni. Ekkor még az egyházi törvények megszegőit egyházi segédlettel büntették, és ami talán még nagyobb hiba, – éppen a keresztény katolicizmusra veszélyes, – minden dogmájukat öröknek,megmásíthatatlannak, az egyházi szervezetüket pedig tévedhetetlennek deklarálták, és deklarálják ma is!

    Azóta a világról már az egyszerű ember is sokkal többet tud, nem a tíz parancsolat az ami életünket élhetővé teszi, hanem sok száz, ezer törvény, nemzetközi, állami, polgárjogi. Igaz, hogy az egykori zsidó pásztorok által talált, vagy feltalált tízparancsolat beépült tudatunkba, sőt, a törvényeinkbe is, teljes joggal, hiszen kitűnően szolgálja az emberi együttélés gyakorlati szabályait még ma is.
    Az már sokkal elfogadhatatlanabb egy épeszű és gondolkodó ember számára, hogy a magát kereszténynek valló Vatikáni egyház azzal van elfoglalva, hogy saját elavult szervezetét változatlanul ráerőszakolja a világra azért hogy önmaga fennmaradhasson, és hogy működésének a fennmaradásuk megtartása legyen a lényege. Ezért gátlástalanul összeszövetkeznek mindenféle politikával, erkölcsössel és erkölcstelennel egyaránt.
    Minden erejükkel olyan hatalmakat keresnek szövetségesként, amelyek a fennmaradásukért küzdenek pont úgy mint maga a keresztény katolikus egyház.
    Természetesen folyamatosan csökken a befolyásuk, hiszen fennmaradásuk a tájékozatlan és stupid emberek létszámának függvénye. Pedig tudomásul kellene venniük, hogy nem működik a „mind örökkön, mind örökre” mondásuk, hazug, egyre átlátszóbb igéje.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  32. Igen, Keresztes S., fején találtad a szöget azzal, hogy megfogalmaztad, a mai katolikus egyház legfőbb célja a fennmaradás minden áron, mert sokan élnek abból, hogy papok, püspökök. Ha megszűnne a katolikus egyház, akkor több tízezer (vagy több) embernek szűnne meg a munkája, megélhetése. Ettől nagyon félnek, mert ma egyre több ember ismeri fel, hogy az Istenben való hithez nem kell egyházi körítés, közvetítés. Néhány száz éve még jobban tudták a tanulatlan embereket az orruknál fogva vezetni. Ezért szövetkeznek ma a politikával, mert egyedül már vesztésre állnak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  33. Isten azt mondja: “A te tested a templomom és lakozom én benne!”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos