Ronai and Ronai
AMERIKAI

A magyar sajtóban alig van visszhangja Kertész távozásának 2012. március 4. vasárnap 11:36 | RR Forrás: AN

  • Hozzászólások(58)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
A magyar sajtóban alig van visszhangja Kertész távozásának

Budapest – Nem mondhatni, hogy különösebben szétzilálta volna Kertész Ákos távozása a vasárnap délelőtti rutint a hírportálok szerkesztőségében.

Jóllehet már kora reggel eljuthatott a szerkesztőségekbe Kertész Ákos közleménye, amellyel távozását indokolta, a magyar közélet és irodalom egyik legnagyobb híre enyhén szólva nem hatott bombaként a sajtóban.

Az orgánumok zöme vagy nem foglalkozik az esettel, vagy arra szorítkozik, hogy idézze, jó esetben teljes egészében hozza Kertész Ákos sajtóirodájának közleményét.

Semmiféle szükségét nem érezte vasárnap délelőtt tízig, hagy akár csak említést tegyen Kertész Ákos február 29-ei emigrációjáról a Szocialista Párthoz köthető Stop!, és a hallgatást választotta az Amerikai Népszavával szemben az utóbbi időben dühödten ellenséges Hírszerző is.

Nagy, fényképes cikkben, vezető hírként, Mohácsi Viktória korábbi emigrációját is megemlítve, a kertészi munkásság összefoglalójáról sem megfeledkezve foglalkozik az üggyel az Index, amely idézi a botrányt kiváltott tavalyi írás egy részét is a genetikusan alattvaló magyarokról. Az Index legnagyobb versenytársaként számon tartott Origo ezzel szemben említést sem tesz Kertészről, a vezető hírben a metróalagutak karbantartásáról közöl érdekfeszítő riportot.

Címlapon, a közleményre szorítkozva ad hírt az emigrációról a HVG, a Klubrádió és a Népszabadság, noha egyik portál sem kommentál – ezt talán későbbre tartogatják. Ennél valamivel messzebb megy az Atv, amely linket hoz a tévé egyik műsorában leadott Kertész-interjúra.

A jobboldali sajtóban Kertész Ákos kanadai távozása nem téma; hiába keresünk rá a Magyar Hírlapban és a Magyar Nemzetben, csak korábbi „kertészezéseket” találunk. A szélsőjobboldal csatornaportáljai természetesen megragadják az alkalmat, hogy ordenáré kitörésekben örvendezzenek afelett: „Eggyel kevesebb.”

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 3.6/5 (21 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +13 ( 41 szavazatból)
A magyar sajtóban alig van visszhangja Kertész távozásának, 3.6 out of 5 based on 21 ratings

  • Hozzászólások(58)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

58 Reader’s Comments

  1. erre már én is gondoltam. Márminthogy lehet-e, hogy akik csak úgy félszemmel-oldalról olvasták Kertész Ákos cikkét, “alattvaló” helyett alávalót olvastak??? Tud erröl valaki valami konkrétot?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (8 szavazatból)
  2. Szerintem nem szükséges felülni a mínuszt osztogatók kisded játékai hatásának. Ezek kifejező ereje a felvilágosul polgárok szemében legalább olyan pehelysúlyú, mint Orbánék szavai és tettei.
    Szomorú belegondolni is, de még arra is mérget vehetnénk, hogy valamiféle “sikerdíj” fejében teszik ezt egyesek a Jobbik és a Fidesz-KDMP pártkasszák kontójára. A Fidesz cégek és a Vatikán fizetőképes hátteret nyújtanak mindehhez.
    A lényeg viszont az, hogy a központilag cenzúrázott, az Orbáni kurzust leleplező írások, valamint a demokraták véleménye hangot kaphasson, mert az alattvalói hajlamok és a júdáspénz miatt behódolt magyar sajtó, néhány tisztességes szándékú hírportált kivéve, nem teljesíti a hívatását!
    Azt se felejtsük el, hogy a lelküket és becsületüket eladó emberek a humánus alapértékekkel és szellemiséggel nem rendelkezvén, csak a silányságot tudják eladni, hiszen, ha humanista értékeik lennének, akkor a demokraták sorait sokasítanák!
    Sőt, a magam részéről arról is meg vagyok győződve, hogy ezek az üresfejű, önálló gondolatra képtelen, megvezetett, általában tehetségtelen és sikertelen, gyakorta pedig gonosz belső világgal együtt élő emberek sem a “homo sapiens”, sem pedig a “humanizmus” fogalmak értelmét nem képesek felfogni, nemhogy azok igenlését, vagy megtestesítését!
    Az ilyen típusú emberszabásúak adták a nevüket és tetteiket a náci, a nyilas és a vörös terror megidézéséhez, életre hívásához és embertelenségeihez!
    Az alattvalói mentalitás felszámolását pedig e fogalmak tartalmának a megértetésével kell majd elkezdeni, ha a demokratizmus hívei és képviselőik újból hatalmat kapnak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -3 (15 szavazatból)
  3. Ma kétszer is láttam, reggel is és délután is: áll Károlyi Mihály szobra. Be lehet látni a kordon mögé. A fényképen, amit tegnap többen láttatok, magam is úgy láttam, hogy már nem áll. Még áll. Ma délután még állt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  4. Ifjú “kereszténydemokraták” mondták:
    “Kertész Ákos ne csodálkozzon, ha a magyarságot súlyosan sértő kijelentései és hazájának nemzetközi szinten való többszöri lejáratása után vannak, akik nem viselkednek vele barátságosan.”

    Vajon a “barátságtalanok” értik e szókat? Vagy nyíltabb uszításra van szükségük?

    http://karancs.nolblog.hu/archives/2012/03/06/Pokoli_keresztenydemokratak/

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (5 szavazatból)
  5. A felcsúti akadémián képzett, gyorstalpnyalós, bértapsikoló, de túlfizetett minuszt nyomogatókról egy történet jut eszembe(persze ehhez tudni kell, hogy a vekkeres szerint az idősek, nyuggerek eleszik a fiatalok jövőjét):
    Egy agyoniskolázott, magáról sokat képzelő fiatalember egy idős embert oktat emígyen: Maguk egy más, primitív világban születtek! Mi fiatalok az internet, Tv, repülőgépek, űrszondák, Mars-szondák, számítógépek korában nőttünk fel, szélesebb látókörünk van a mai világra.
    Igazad van fiatalember! Nekünk ezek mind nem voltak meg amikor mi fiatalok voltunk, kövekezésképpen feltaláltuk őket! És most mondd meg nekem, te beképzelt ifjonc, te mit készítesz az utánad következő nemzedéknek?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (9 szavazatból)
  6. dr. Kné
    2012. március 7. szerda
    15:10
    Gratulálok a hozzászólásához! Kinek hiányzik Mo-n egy öreg harcos, akivel még 1945-ben fölállítottuk a 61-es villamost. Akinek a zsebében ugyanaz a Közmunka igazolvány volt, mint nekem. Amit Antall József a volt m.elnök édesapja írt alá és minden ilyen nap után egy kenyeret kaptunk. Ha akkor elment volna és másik vasárnap már nem jön dolgozni, az fájt volna. Most már nem fáj! Most más világ van, most ez az ország már nem a mi országunk.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (5 szavazatból)
  7. Tévedés.A magyar sajtó igenis aggodalommal foglalkozik Kertész Ákossal. Íme!
    http://mno.hu/belfold/kertesz-szuret-hamar-kitehetik-kanadabol-1058144
    Minden mocskosabbnál mocskosabb eszközt bevetnek. :)))
    Nem elragadó, hogy mennyire féltik Kertészt? Igazán aranyosak.!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (4 szavazatból)
  8. Gonoszka
    Itt tart a magyar nemzet, mint a folyóirata. :’(

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos