Ronai and Ronai
AMERIKAI

Sorozatgyilkos-túra Milwaukee-ban 2012. március 4. vasárnap 14:12 | AN Forrás: AP

  • Hozzászólások(2)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Sorozatgyilkos-túra Milwaukee-ban

Milwaukee – Egy wisconsini marketingcsoport turistákat vinne abba a kocsmába, ahol gyakori vendég volt Amerika egyik leghírhedtebb sorozatgyilkosa. Jeffrey Dahmer ebben az ivóban ismerkedett meg nem egy áldozatával is.

Kegyeletsértőnek találják a tervezett sorozatgyilkos-kirándulást a meggyilkoltak családtagjai, rokonai, és felszólították a Groupont, hagyjon fel a szervezéssel. A Groupon szóvivője, Amanda Morden ismertette a cég álláspontját, miszerint a cég semmiféle kegyeletsértőt nem talál a bizarr társasútban, amire különben az első két menetre már mind a negyven férőhely elkelt.

Az ellenzők azzal érvelnek, hogy még messze nem telt el elég idő ahhoz, hogy Dahmerből és tetteiből holmi turistalátványosságot csináljanak, hiszen csak húsz éve, hogy a sorozatgyilkos rettegésben tartotta a környéket, elsősorban annak homoszexuálisait, akik közül áldozatait szedte.

A csokoládégyári dolgozó rendszeresen fordult meg melegek által preferált környékbeli szórakozóhelyeken. Az 1991-ben letartóztatott férfi tizenhét fiatalember meggyilkolását ismerte be; ezek egy részét megcsonkította, sőt evett is a tetemükből. Életfogytiglani börtönre ítélték, de csak három évet volt rács mögött: egy rabtársa 1994-ben agyonverte.

A lakóépületet, ahol a holttesteket és a testrészeket tárolta, azon nyomban lerombolták, nehogy beteges emberek búcsújáró helyévé váljék. Később sokat vitáztak arról, érdemes-e emlékművet emelni az áldozatoknak, ám az ötlet vegyes reakciókat váltott ki. Milwaukee ezen negyede időközben teljesen megújult, és az ott élők, dolgozók nyilván nem vennék szívesen, ha valaki Dahmer emlékét idézgetné az utcákon, bármilyen formában.

A csoportos túrákat szervező cég pedig éppen ezt teszi, azzal a felkiáltással, hogy akár tetszik, akár nem, a sorozatgyilkos működése is a város történelmének részét képezi. Dahmer életébe huszonöt dolláros kétszemélyes jeggyel lehet bekukkantani az egymérföldes, másfél órás túra során.

A szervezők arra hivatkoznak, hogy nem egyedi esetről van szó: Londonban Hasfelmetsző Jack, Los Angelesben Charles Manson rémtetteivel ismerkedhetnek az erre vágyók, Bostonban a bostoni fojtogató útját járhatják be, nem beszélve Romániáról, amely hatalmas összegeket kaszál minden idők legkegyetlenebb sorozatgyilkosából, Vlad Tepes vajdából, aki Drakula grófként vonult be Nyugaton a köztudatba.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.5/5 (2 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +1 ( 1 szavazás)
Sorozatgyilkos-túra Milwaukee-ban, 4.5 out of 5 based on 2 ratings

Címkék:, ,

  • Hozzászólások(2)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

2 Reader’s Comments

  1. “Két végtelen van a Világegyetemben, az Idő és az Emberi Ostobaság” – A. Einstein

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  2. Azért Amerikában sem tökéletes minden. Kinek jut eszébe ilyen morbid vállalkozás! Szobrot nem akarnak neki állítani?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Börtönben a férfi, aki feladta Dahmert 2012. január 24. kedd | RR

Sokkoló babaplakátok Milwaukee-ban 2011. november 17. csütörtök | RR

Azt hitték, sorozatgyilkos végzett vele 2011. október 27. csütörtök | RR

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos