Ronai and Ronai
AMERIKAI

Közzétették Nixon szerelmes leveleit 2012. március 13. kedd 20:32 | AN Forrás: Reuters

  • Hozzászólások(4)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Közzétették Nixon szerelmes leveleit
Yorba Linda, Kalifornia – Régivágású levelezés zajlott egy fiatal Richard Nixon és a nő között, akit később feleségül vett. A leveleket az elnök kaliforniai könyvtárában tették közzé, hogy megmutassák a költői olalát annak az embernek, aki „legdrágább szívemnek” szólította menyasszonyát.

Az 1938 és 1940 között kézírással írt levelekben Nixon több alkalommal vall szerelmet Pat Ryannek, mondván, soha olyan jó nem történt még vele, mint épp a szerelembe esés. „Minden nap és minden éjjel látni akarlak és veled akarok lenni. Ugyanakkor nincs meg bennem az önző bírvágy vagy a féltékenység. A helyzet az, hogy szeretném, ha mindig is úgy élnél, ahogy akarsz – mert ha nem, akkor megváltoznál, az pedig már nem te lennél”, áll az egyik dokumentumban, amit az érdeklődők a Nixon Presidential Library and Museumban tekinthetnek meg.
„Vasárnaponként kiránduljunk jó nagyokat; hétvégékre menjünk a hegyekbe; olvassunk könyveket a tűznél; de leginkább öregedjünk meg együtt és találjuk meg a boldogságot, amiről tudjuk, hogy ránk vár”, vetette papírra a férfi, aki nyilván nem sejtette, hogy a hidegháború csúcspontján, 1969 és 1974 között vezeti majd Amerikát egy mindenre elszánt, interkontinentális rakétákkal felfegyverzett bolsevista nagyhatalom ellenében, és elég sok hétvégét lesz kénytelen romantikázás helyett munkával tölteni.
A Watergate-botrányba belebukott politikus, akinek helyébe lépő alelnöke, Gerald Ford kegyelmezett meg, 1994-ben hunyt el. A most közzétett levelek az 1938 és 1940 közötti udvarlási időszakban születtek, közel harminc évvel azelőtt, hogy Nixon letette az elnöki esküt, Patből pedig First Lady lett. Nixon derűs, lelkes romantikáját az 1993-ban elhunyt Pat könnyedebb, szellemesebb stílussal válaszolta meg, egy alkalommal még azt is felajánlva, hogy ha meglátogatja, szívesen odaéget neki egy hamburgert. A leveleket Pat közelgő 100. születésnapjára – szeptember 3. – emlékezve állították ki a kaliforniai Yorba Lindában lévő Nixon könyvtárban.
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (1 szavazás)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +2 ( 2 szavazatból)
Közzétették Nixon szerelmes leveleit , 5.0 out of 5 based on 1 rating

Címkék:, ,

  • Hozzászólások(4)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

4 Reader’s Comments

  1. Magyarországon egy Watergate szerű botrányba a jelnlegi vezetés bele sem tudna bukni, zsebben van a média, az ügyészség és a bírói kar. :(((((((((

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  2. gets, fejen talaltad a szoget !
    A 30 as evekben a ferfiak meg uriemberek voltak. A kultura es erkolcs azota az USA-ban is jelentosen romlott, Magyrorszagrol nem is beszelve.

    MO-n a szocializmusban az volt az arisztokrata aki legalabb egy generacioig vissza tudta vezetni a csaladfajat.

    “lanynak szulni dicsoseg, asszonynak kotelezettseg”

    Persze a korrupcioban az USA-t mar reges regen megvertuk. A mai teljes kormanynak a bortonben lenne a helye, persze az elozonek is, de ok legalabb megoriztek a demokracia egyes elemeit. (Egyhaz torveny, sajto szabdsag, persze azert a diszok egyenlobbek voltak ott is)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  3. Azt hiszem Nixon eredetileg relatíve jó fej lehetett, de aztán a fejébe szállt a dicsőség amikor hatalomra került. Ez ma is így van pl. Magyarországon. De legalább Nixont törvényes eszközökkel le tudták váltani, míg a csuti patást egyelőre nem látni hogy miként lehetne állandó vakációra küldeni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  4. Nixon veszélyes ember volt, de a tipikus konzervatívhoz képest tényleg jó fej lehetett még Stone a közismert balos is így ábrázolja a filmjében.
    Nekünk sajnos Nixonból is csak egy nagyon olcsó és silány jutott.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

90 évesen elhunyt McGovern szenátor 2012. október 21. vasárnap | AN

Kiadják Nixon tanúvallomását 2011. november 10. csütörtök | RR

Nyilvánosak a Pentagon Iratok 2011. június 13. hétfő | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos