Ronai and Ronai
AMERIKAI

Para-Kovács Imre: Mint kínjában a forradalom 2012. február 23. csütörtök 1:10

  • Hozzászólások(39)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Para-Kovács Imre: Mint kínjában a forradalom

Ezek a napok a legrosszabbak, az ember csak oson a házak tövében, szolgálati autóból ki, rezidenciára be, aztán rezidenciáról ki, szolgálati autóba be, a Parlamentben is ott az a sok (az ő szempontjából sok) ellenséges politikus, újságíró, érdeklődő, akik mind tudják, hogy lopott, akik röhögnek a háta mögött, nem érdekli őket, hogy a nagy tehetségű Kövér László is megvédte, hogy megalakult a „mi is loptuk a diplománkat” facebook-csoport, nem vigasztalja az sem, hogy volt már ennél rosszabb, amikor a szovjetek által megszállt országban kellett olimpiai bizottságot vezetni, vendéglátózni a legmagasabb szinten, és mindenhol katyusák, CC-20-as atomrakéták, de hiába, most, ebben a meglett korban az ember, az emberek embere már nehezebben viseli az üldöztetést, a szégyent, az esetleg felmerülő bűntudatot, úgyhogy lapít.

Inkább legyen sunyi, mint bukott politikus.

Ki kell húzni még hónapokig, mert a direkt reá szabott törvény szerint csak két év letelte után jár a teljes bérezés élete végéig, a ház, a kert, a kertbe betévedő vaddisznók, a terrorelhárítók figyelmessége, ingyen mobil, személyzet és az elmaradhatatlan megszólítás: elnök úr. Brutális hetek, hónapok lesznek, de szerencsére a sport megtanít minket arra, hogy sohase adjuk fel, harcoljunk, amíg tart a meccs, vagy amíg marad bennünk egy szemernyi erő, és akkor nem marad el a jutalom.

Majdnem azt írtam, hogy doktor úr, de ennyire aljas nem vagyok, elvégre mostanában már ő is csak úgy írja alá a papírokat, hogy Schmitt Pál, semmi dr., biztos rászólt a gazdája, hogy ha miatta lesz érvénytelen valamelyik törvény, akkor nem csak a doktori címét veszik el tőle, hanem a Schmitt nevet is, mert kétharmaddal meg lehet csinálni, és ő lesz Pali, akinek nincs vezetékneve, esetleg az kis kisbetűvel. Jól van – mondta a motor, akkor mától már nem úgy írok alá, mint eddig, illetve nem azt, mert a sebesség és az igyekezet marad.

Ezek a legrosszabb napok, felüti fésületlen és buksi fejét a paranoia, már akkor is azt hiszi, hogy rajta kacagnak, amikor senki sem nevet, már akkor is összerezzen, ha senki máson röhögnek, nincs ebből igazán kiút, nincs jó megoldás, ezt végig kell csinálni.

Örülök, hogy megszívtad, köztársasági elnök úr. Megérdemelted.

Azért is sorsszerű ez a lebukás, mert magába a jellemtelenségbe és szolgalelkűségbe sohasem bukott volna bele Schmitt Pál, sohasem szembesítették volna azzal, hogy milyen rettenetes károkat okozott az országnak, amikor kiszolgálta Orbán minden szeszélyét, elmerohamát, ötletviharát, hogy mindent aláírt, amit elébe raktak, és mosolygott, mint egy idióta, miközben szétrohadt közreműködésével az a gyöngécske, bicegő demokrácia, amit húsz év alatt sikerült tákolnunk a nagy és borzalmas létező szocializmus helyén, amiben lelkesen közreműködött maga is.

Önerőből lett politikai senki, és ez kapóra jött a Fidesznek.

Most rajta röhögünk, nem ellene, amikor sorban mondja le nyilvános szerepléseit, amikor utólag pakolják fel programjait a honlapjára, nehogy valaki értesülhessen arról, merre jár, mert egy darabig még muszáj felavatnia, megtekintenie, kezet fognia és kineveznie, de szerencsére, már nem sokáig.

Csak addig, amíg Orbán úgy nem dönt, hogy megszabadítja szenvedéseitől, de Orbán nem kapkod, szereti nézni, hogy valamelyik zsebében lévő embere kínlódik. Szórakoztatóbb, mint egy jéghoki  meccs, talán még a vidéki fideszesek deathmatch-énél is viccesebb.

Mert most éppen az történik, hogy megritkultak a nyilvános szereplések, a havi három-néggyel szemben, jó ha egy akad, de azok is inkább titkosak, mint nyilvánosak, az elnök úr vagy odasunnyog, és másnap a propagandistái felteszik a hivatalos listára, mert nem ismerik az internet működését, fogalmuk sincs, hogy simán kideríthető, mikor került ki a vizslató szemek elé egy-egy bejegyzés (a Blikk újságírója élt is ezzel a lehetőséggel, gratula!), és onnantól kezdve csak mélyülhet a szégyen, ha ismerik ezt az állapotot egyáltalán.

A másik módszer az, hogy amennyiben egy intézménylátogatás, kinevezés időpontja és helyszíne már kiderült, akkor elszigetelik az újságíróktól és mindenkitől az elnököt, nehogy kérdezzenek tőle valamit, mert válaszolni persze nem tud.

Részben tehát kellemetlen nézni, ahogy vergődik ebben a megalázó és méltatlan helyzetben, mert minden egyes másodpercben Magyarországot égeti le, hiszen csak a kifinomult elmék tesznek különbséget az ország és annak vezetői között, elvégre mi sem szoktunk Észak-Korea kormányáról beszélni, csak magáról a helyről, részben viszont a fentebb már kifejtett okok miatt szórakoztató látni, hogy ahol a bűn, ott hamarosan megjelenik a büntetés mindenféle égi beavatkozás nélkül.

Szórakoztató, szórakoztató, de idővel ezt is meg lehet unni, akárcsak egy túl lelkes kutyát, ami mindenkit összenyal, vagy a bohócot, aki már ezredszer esik hasra, úgyhogy ha szabad kérnem a nép, nemzet és lakosság nevében: vigyék már el innen vagy takarják le valamivel, mert kezd túlságosan szánalmas lenni, ráadásul itt emberek esznek és gyermekek is nézhetik a műsort!

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.8/5 (98 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +133 ( 145 szavazatból)
Para-Kovács Imre: Mint kínjában a forradalom, 4.8 out of 5 based on 98 ratings

  • Hozzászólások(39)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

39 Reader’s Comments

  1. Báthory Ödönke

    Már csak könyörületből is el kéne engedni szegényt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +26 (34 szavazatból)
  2. (Politikai) halottról vagy jót, vagy rosszat.
    Egyetértek a cikk minden sorával. A tényszerűségét sajnálom, ilyen vezetőink vannak. Ilyennek kell lenniük? Nekik kell lenniük?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +44 (48 szavazatból)
  3. Kedves Para!

    Régóta olvasom írásait, ez is kitűnő.
    Ha nem bántom meg:

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +40 (48 szavazatból)
  4. Bocsánat, de bármilyen kiváló és ütős is ez az írás, azt a szívszorító tényt mégsem feledhetjük, hogy akik uralomra juttatták ezeket a főurakat, azok a mi honfitársaink, a mi szomszédaink, munkatársaink, iskolatársaink, rokonaink és üzletfeleink, az ő akaratuk tette lehetővé, hogy mindez bekövetkezzen, és ilyen emberek uralkodjanak ismét rajtunk, amilyenek a történelmünk során már oly sokszor, de most “mi” akartuk ezt. Ez a legszomorúbb.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +47 (51 szavazatból)
  5. Így kell lejáratni egy “közjogi méltóság” összes tekintélyét.
    Olvasás közben a hasam fogtam a röhögéstől, most a végén pedig sírnák, ha tudnék.
    PKI ++++++++++++++++++++++++

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +29 (31 szavazatból)
  6. “vigyék már el innen vagy takarják le valamivel”
    Inkább az utóbbi, ha lehet kérni.
    Mi is szívesen ülnénk halotti tort, ahogy ezek teszik a demokratikus jogállamunkon.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +28 (32 szavazatból)
  7. Örülök, hogy nem hagyják feledésbe merülni. Köszi a cikket.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +29 (33 szavazatból)
  8. Három a magyar igazság, NEGYEDIK A RÁADÁS elnökként.
    Kiemelten figyelmeztetni kell az utókort, mert hazánkban ilyen magasról
    - “ÉRDEMEI” FELNEM ISMERÉSE MELLETT – még nem esett le senki.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +21 (23 szavazatból)
  9. Megint szuper volt Imre.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (22 szavazatból)
  10. Most hogy hálisten’ kiderült ez a doktori umbulda , az is kederült ami amúgy tudható volt :
    Hogy örökérvényű Hofi szavaival éljek :
    ” Már akkor isenki volt amikor még valaki volt “

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +48 (52 szavazatból)
  11. Ez dúrva , nagyon jó!!!!!!
    .
    De ez is amit most találtam , ha igaz !?
    .
    “Végvári Zsuzsa
    Pál Aradi
    Tudod -e? A napokban, miskolci ismerőseimtől tudtam meg, hogy a borsodi munkát, kenyeret menet kezdeményezőjének, Tóth Imre lakását, a héten a Rendőrség házkutatás címén feldúlta? Hogy a menet ózdi tagját, a helyi Munkaügyi Központ mint hatóság vonja felelősségre? Hogy egy ózdi kábelszolgáltató (fideszes tulaj) csak “véletlenül”, arra hivatkozva mert hónapokkal ezek előtt tartozás volt,
    …ezután hat hónapra korlátozott szolgáltatást nyújt, a teljes ár mellett? Gyakorlatilag lehetetlenné teszi 6 hónapig az internetezést, de teljes árat követel. Kérdem én, féljünk, vagy még jobban felbátorodjunk? Mi, nem ijedünk meg, ugyan félünk, de a bátorságunk mind kettőt legyőzi, mert az igazság, a nép velünk van!
    Kérem oszd meg, továbbítsd, mond el másoknak. Ezzel és nem a sajnálattal segítesz!Bővebben
    Tetszik · Hozzászólok · kb. egy órája · “

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +49 (53 szavazatból)
  12. . Egy róla szóló könyv szerzőjének 2005-ben azt nyilatkozta, csak Orbán Viktor és a jóisten áll fölötte. Az [origo] által megkérdezett fideszesek sze-rint Schmitt olyan államfő lesz, aki nem tesz majd keresztbe a kormánynak, egyik kormánypárti politikus korábban úgy fogalmazott: “operett-elnök” lesz.[origo]|2010. 06. 23., 10:39
    És lássunk csodát:„Minden attól függ, hogyan reagál Viktor” – mondta a Fidesz egyik vezető politiku-sa, hogy milyen következményei lehetnek a botránynak. A neve elhallgatását kérő befolyásos képviselő szerint arra biztosan nem lehet számítani, hogy Orbán nyil-vánosan elítéli Schmittet, ahogy a politikus fogalmazott: „nem illik a szerepfelfo-gásába”./2012. február 14 HVG /

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +21 (23 szavazatból)
  13. Isteni cikk! …….ha mar itt tartok, akkor nem gondoljatok kedves kommentelotarsaim, ha mar elvettetek dr-i cimet, legalabb szente avathatnank? Ugy sajnalom szegenyt, igy cim nelkul! legyen ezentul Szent Pal!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (20 szavazatból)
  14. …bocs. szentte avatas /azt hiszem igy helyes/

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (9 szavazatból)
  15. “…amit húsz év alatt sikerült tákolnunk a nagy és borzalmas létező szocializmus helyén…”

    Becsülöm a szerzőt, de “az” a szocializmus nem is volt annyira borzasztó – már csak a mai helyzethez képest. És ha még azt hozzá is vesszük, hogy az a borzalmas szocializmust kívülről diktálták – a mai rendszer meg teljesen saját gyártmány.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +24 (26 szavazatból)
  16. Imre: Kösz, ez nagyon jó.
    T. ál-álamfő úr (nomen est omen), takarodjék, kérem.
    Köszönöm, minden becsületét valamire tartó magyar nevében.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (15 szavazatból)
  17. Idézet a cikkből:

    >>>>>>>>amikor kiszolgálta Orbán minden szeszélyét, elmerohamát, ötletviharát, hogy mindent aláírt, amit elébe raktak, és mosolygott, mint egy idióta, miközben szétrohadt közreműködésével az a gyöngécske, bicegő demokrácia, amit húsz év alatt sikerült tákolnunk <<<<<<<<<<

    Nyilván, de nem csak azért, mert Orbán embere, hanem mert egy olyan ember tölti be a tisztet aki egyébként is tudatlan és nem ért a munkájához. A diplomája, ha igazi is lenne semmi köze ehhez a munkához, és nem jogosítja fel ilyen munkakörre. Úgy látszik a személyzetis vizsgáztatásai, az állásinterjú és a szakképzettség a fontosabb vezetői állásoknál szóba sem jöhet.

    Egyébként semmi baj, Orbán sem ért a munkájához, és a Fideszes gárdában a legtöbbnek semmi diplomáciai, politikusi képzettsége, gyakorlata nincs, de még érzéke és józan esze sincs a munkájához.
    -
    A hatalomtól megmámorosodva intézkednek, fel vannak hatalmazva igaz nem arra amit most tesznek.

    *

    @Csacsika

    Nem a szocializmus nem volt annyira borzasztó, hanem az akkori nép, az akkor mentalitás. A kapitalizmus is rosszabbra fordult időközben.

    Nem az az elsődleges, hogy milyen a rendszer, hanem, hogy kik csinálják.

    Most szabad választás volt, mi szavaztuk meg ezeket a korcsokat mi vagyunk a felelősek.
    *
    Ha kutya hasonlattal élek a Kádár rendszer embereit, a BM et stb. azt mondanám, hogy azok rottweilerek voltak. A mostanira, hogy valami bozontos, hisztérikus, acsarkodó, harapós korcs keverék ebek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (20 szavazatból)
  18. @Csacsicska

    Elírtam a nevedet a hsz-emben ne haragudj érte. Most vettem csak észre.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  19. Sajnos egy s-sel írtam az államadósságot.
    Még akár köztársasági elnök is lehetek!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  20. Talán a plágiumot nem kellene említeni ilyen plágium-gyanús címmel. Ez Dévényi Ádám sora 1985-ből kb. Pontosabban a Mint Kínában a forradalom c. versének negyedik versszaka kezdődik így

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  21. Küldözgetem ezerfelé a szakmai önéletrajzot, mert már az egyszerű gyors és gépkocsivezetői álláshoz is diploma meg nyelvtudás kell, erre kiderül hogy a legalacsonyabb követelmény-rendszer pont a köztársasági elnöki poszt eléréséhez kell. Hová küldjem a CV-t?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  22. Csacsicska!
    Nézőpont kérdése! Persze minden rendszerben vannak a hatalomhoz közel állók, az ügyeskedők stb., akiknek jól megy, kihasználják a rendszer kiskapuit vagy csak szimplán szerencséjük volt, jó helyre/családba, kapcsolatokkal születtek meg. Ne feledd, ez a tárasadalom mindenkori szűk rétege, hiszen a tűzhöz nem férhet oda mindenki. Az átalgemberek, mint mi is, borzasztónak tartottuk akkor is a rendszert, és sajnos a jelenlegit is. Ugyanis egy rendszer nem lehet elfogadható, csak eltűrhető, ha nincs szabadság, ha azt veszed/eszed, amit kapsz, éhbérért dolgozol, a bevételed nagy része adóba megy, óriási a bürokrácia, oda mehetsz, ahova engednek, és nem lehet saját véleményed, különben elvisznek, tönkretesznek.
    Nem normális az a rendszer, amely nem a tényleges munkáért fizet, segélyeken tart elé tömegeket (és ide tartozónak tartom a nyugdíjat, a fizetést, mindenféle alapjogon járó támogatást, segélyt stb.) így politikailag kihasználva és zsarolva az állampolgárokat, egy élet nem elég egy normális lakhatás kialakításához, gyarapodás kizárva, örökös félelemben éled napjaidat, vigyáznod kell, kinek mit mondasz…és még sorolhatnám.
    Az a baj, hogy az emberek nem látnak tovább ebben az országban a kajánál és a munkahelynél. Mit értünk el e kettővel?
    Én mindig felháborodom, amikor valaki visszakívánja a régi rendszert vagy csak dicséri, hogy az milyen jó volt. ne feledjük, ezt a helyzetet kizárólag magunknak köszönhetjük, mi a határokon belüli választójoggal rendelkező magyar állampolgárok.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (7 szavazatból)
  23. Báthory Ödönke
    2012. február 22. szerda
    22:23
    „Már csak könyörületből is el kéne engedni szegényt.”
    .
    Hogyne az irántunk érzett könyörületből. Talán feledhető lesz, hogy egy ilyen ember volt valaha is a (minek nevezzelek) Magyarország Köztársasági(?) elnöke.
    DE mi lesz a törvényben megszabott pénzecskével és egyéb előnyökkel és az élete végéig „emlékeztető” titulussal, ha idő előtt engedődik el?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  24. Kedves Para!

    Nem sikerült befejeznem:
    Régóta olvasom írásait, ez is kitűnő.
    Ha nem bántom meg: cikkének ritmusa, vezetése Hrabaléhoz hasonlít. Igaz, ő abban volt nagy, hogy a legundorítóbb szennyben is meglátta a groteszk szépségét, miközben a legfelemelőbb, szent pillanatokat tudta profán módon megszentségteleníteni. Így áradt írásaiból az élet gyönyörűséges gyötrelme.
    De mi maradt nekünk Plagibával: the worst of both worlds, azaz a szenny profánsága.
    Kívánok sok hasonló jó cikket.
    üdv
    HIstvan

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (14 szavazatból)
  25. Remek cikk! Gratulálok, és egyetértek a javaslatával.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  26. Mintha García Márquez “A pátriárka alkonya” című regényét olvastam volna! Ragyogó írás:

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  27. Profi “diagnózis” a nemzet “lopós-tolláról”, a mindenkit kiszolgáló, gerinctelen, szervilis, karrierista politikusi karikatúráról!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  28. PKI :ha még lenne kalapom, megemelném…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  29. imádtam Para cikkeit, de egyre több benne sajnos a tényszerű tévedés.

    ezt pont addig olvastam, hogy “még egy hónapig ki kell húznia”.
    nos, a pont rá szabott törvény szerint ha egy percig is köztársasági elnök volt, élete végéig jár neki minden…

    ez is tavaly decemberben ment át a parlamenten a nagy sietségben.

    annyira sajnálom, jobban kéne követni az eseményeket, bár tudom, hogy nehéz.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  30. Az átkosban kettős mérce működött: a dolgokat racionalitásuk és politikai irányultságuk szerint értékelték. A kettős mérce következménye lett az átlag – és sohasem a maximum. Rendszerint mindig a racionalitás engedett a politika javára. Az átlag lett a szocializmust veszte.

    (A politikai irányultság más szavakkal a „helyi” vagy „országosabb” párttitkár véleményét jelentette. Ezek a potentátok sokszor félelmetesen bunkók voltak és véleményüket egyéni érdekük határozta meg – rengeteg embert, kezdeményezést és karriert tettek így tönkre.)

    Aki el tudta kerülni a politikát, az valamelyest boldogulhatott. A rottweilerek nem foglalkoztak azokkal, akiknek a feje nem emelkedett ki dágványból.

    A mai rendszerben a párttitkárt a politikai elithez való személyes kapcsolat helyettesíti. Véleményem szerint ebből mindössze 15-20 gazdag család profitál igazán, pár ezren pedig elboldogulnak a rendszer elkötelezett kiszolgálóiként – de helyzetük teljesen bizonytalan. Amikor Orbán bukni fog, ők is mennek a sűlyesztőbe, ráadásul a megszerzett vagyon nem lesz elég ahhoz, hogy megmeneküljenek a felelősségre vonástól.

    A két rendszer közötti különbséget nehéz objektíven értékelni, mert mindkét rendszernek voltak negatív és pozitív tulajdonságai. Szubjektíven úgy érzem, a jelenlegi rendszer gazdaságilag nem hozott többletet a nagy többség számára (sőt: az életvitel bizonytalanabb, kiszolgáltatottabb lett). Politikailag pedig – főként a Fidesz regnálása alatt – a jogok csökkentek, az Orbáni diktatúra kiépülése nagyobb kockázatokat hordoz magában, mint volt a régi rendszerben. Ráadásul Kádár a Szovjetunió árnyékában politizált, Orbán viszont csak Kövér árnyékában tombol. Ami azért nagy-nagy különbség.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  31. Ugyanennek a palotának egy korábbi lakója, Teleki Pál, a földrajztudomány DOKTORA, pontosan tudta, mit kell tennie egy erkölcsi megsemmisítés után. Megtette, és a neve tiszta. (Pedig volna miről csacsogni, zsidótörvények pld.)
    Én nem ezt kérem Schmitt úrtól; hanem a tiszta, jogszerű megoldást: lemondani tisztségről, javadalmazásokról, és elhúzni a három lánya valamelyikéhez. Ha a USA – hát hol éljen a MAGYAR államfő mindhárom lánya, ha nem ott? – beengedi letelepedni egyáltalán. Isten óvja Amerikát!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  32. Volt egyszer egy előző fidesz kormány 200-ben, amelyiknél nem is tudom miért, de a mi szeretve tisztelt Pali bácsink még nem feküdt annyira jól. Ezért azután titkos találkozót kért az akkori ifjúsági, és sportügyekért felelős államtitkártól, mondván nem szeretné ha meglátnák a régi elvtársak ahogy a Hold utca környékén gazsulál az új kormány tisztségviselőivel. A megbeszélés helyszíne, ahogy az akkoriban divatos VHS kazettákon terjesztett “zsé” kategóriás filmekben láthatta hazánk eme sokra hivatott géniusza, az M1-M7 autópályán lévő budaörsi AGIP benzinkút Budapestről kivezető oldalán lévő parkolója volt, ahol is feltűnés nélkül lehetett lebonyolítani egy ilyen megbeszélést, ahogyan azt előbbiekben említettem, számtalan maffiás filmben láthattunk már ilyeneket.
    Nos államtitkár úr szerényen, minden feltűnést mellőzve nem hivatali Passatjával érkezett, hanem egy magán gépjármű vitte a helyszínre.
    Schmitt úr kissé késve érkezett. Mivel inkognitójának megőrzését kérte, ezért meglepő volt, hogy a benzinkúthoz egy aranymetál színű Mercedes “S” osztályú böszmenagy gépkocsival érkezett, melynek a rendszáma MOB-001 volt.
    Itt most be is fejezhetném a történetet, hiszen megfelelő csattanóval szolgált erre az “álamfő”.
    Azért még elmondom, hogy a titkos megbeszélésen azt kérte az államtitkártól, hogy támogassa Orbánéknál nagyköveti kinevezését Svájcba, mert akkor az olimpiai mozgalom, és a NOB genfi központja, valamint az akkori spanyol elnök közelségét élvezve komoly esélyekkel indulhatna a következő NOB elnöki választáson. Megválasztása esetén pedig komoly szolgálatokat tehetne Magyarországnak, egy hazánkban megrendezendő olimpia megrendezési jogának elnyerése érdekében.
    Azóta tudjuk, hogy mennyi esélye volt Schmittnek a NOB-ban, és azt is tudjuk mennyi esélye van egy gazdaságilag teljesen “kicsontozott” országnak olimpiát rendezni.
    Schmitt viszont jól lobbizott, 10 évvel később köztársasági elnök lett.
    Felmerülhet a jogos kérdés, hogy a titkos tárgyaláson résztvevő akkori államtitkárral mi lett…? Nos, kérem őt a BS furcsa körülményekkel tarkított leégése után gyorsan kirúgták. Az újjáépítés első hangon kalkulált 20-30 milliárdos költségvetését, mely a végén 50-60 milliárdos összeggé változott, már egy ifjú fideszes janicsár költhette el, aki a mai napig is az egyik sporttal kapcsolatos pénzügyekkel foglalkozó korifeus. Napjaink történéseben aktuálisan a Fradi-pálya nemzeti visszavételénél költötte szorgalmasan a magyar adófizetők milliárdjait.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  33. Volt egyszer egy előző fidesz kormány 2002-ben…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  34. Na most jól összekeveredtem, 1998-tól voltak a fiúk.
    Ígérem, ez az utolsó dátum…
    Az időpont elírásától függetlenül a történet igaz.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  35. érdekes, hogy az senkit nem zavar: husz évig ült valaki a titkon.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  36. Ha egy normális országban lenne egyszerűen “érdemei elismerése helyett” elküldenék azzal a feltétellel, hogy némasági és elrejtőzési fogadalmat tegyen
    és hagyja kiszellőzni a köztudatból gyalázatos tevékenységét.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  37. A család mobil tagjai már egy boldogabb világ vendégszeretetét élvezik, de az öreg szutykot hátrahagyták, hátha leesik neki még valami.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  38. Én sajnálom szegényt.
    Jó kiállású, őszinte, talán jószándékú is, de szerény intellektuális képességű sportoló, jó diplomáciai érzékkel, akit Orbán maximálisan felhasznált önkényuralmi törekvései érdekében.
    Nem is a plágium miatt kell lemondania, hanem azért, mert a 35 oldalt saját szellemi termékként állította be, ami nyilvánvaló hazugságnak bizonyult. Ha az ügy kirobbanásakor csak annyit mond, hogy az ország érdekében meggyőzték, hogy jól jön a doktori cím, amiről most önként lemond és ezer bocs, akkor semmi sem történt volna.
    A Fidesz papagáj-hazugság (soha nem tévedünk, nem hibázunk, mindig előre a “szocjalizmus úttyán”) propagandagépezet azonban nem ismer ilyen őszinte meghátrálást, emberi felelősség feltárást, csak totális letámadást, visszatámadást.
    Schmidt tehát ebbe a totális kommunikációs gőzhengerbe is beszállt (mert beszállították) és ez okozta csúfos bukását.
    Szerintem a vizsgálóbizottság jelentésének napján fog lemondani, nem várja meg a kétéves deadline-t, majd megkapja Simicskától a megérdemelt juttatásokat holtáiglan.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  39. Tisztelt Para-Kovács Imre!
    Tisztelt Kommentezők!
    Lehet,hogy nem leszek népszerű de szerintem az írás méltatlan volt egy liberálisan gondolkodó emberhez. .Gyalázkodó,sértő és kiméletlen volt..Ha jól tudom itt nem egy bünözőről vagy egy elvetemült gyilkosról volt szó.Annak örülök,hogy itt mindenki makulátlan,becsületes,szakmájában és életében sikeres,nem hibázott soha és ha igen akkor fejlett önkritikával kompenzálta.Miért van ilyen indulat ? Miért kell az embereket hergelni,kommunikációs csavarokkal manipulálni?Mi lenne a ha rólunk,a szüleinkről vagy rokonainkról,barátainkról beszélnének vagy írnának igy?Hol van a tolarencia az empátia? Félelmtes a cikk de az arra reagáló kommentek is igazi szociológia látleletek a mai magyar közéletről,társadalmi normákról

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (1 szavazás)

Írja meg véleményét!

 
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos