Ronai and Ronai
AMERIKAI

Bartus László: Mohácsi Viktória emigrált 2012. február 3. péntek 13:04

  • Hozzászólások(105)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Bartus László: Mohácsi Viktória emigrált

A hír ennyi: Mohácsi Viktória roma emberi jogvédő emigrált Kanadába.

Nagyon jól tette. Gratulálunk. Élete legokosabb döntése volt.

Magyarországon fanyalognak. Nem is vártunk jobbat. Mohácsi Viktória nem elérhető, megszakított minden kapcsolatot.

Nagyon jól tette. Ne nézzen hátra, hagyjon maga mögött mindent. Ne törődjön vele, mit mondanak, mit csinálnak. Felejtse el örökre. Kezdjen új életet egy normális világban.

Felejtse el Magyarországot, örüljön, hogy vannak helyei a világnak, ahol nem törődnek azzal, hogy mi a származása, a bőre színe. Élvezze, hogy kilépett a civilizációba és emberek közé került.

Mostantól embernek érezheti magát.

Sok boldogságot. Isten hozta az életben.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.5/5 (83 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +83 ( 131 szavazatból)
Bartus László: Mohácsi Viktória emigrált , 4.5 out of 5 based on 83 ratings

  • Hozzászólások(105)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

105 Reader’s Comments

  1. rupcsi! “2004-2009: az Európai Parlament képviselője” Nem mondott le. A mandátuma 2009.-ben lejárt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  2. Szerbusz Rupcsi
    Egy időben nagyon divatos hir volt, hogy ménnyien vándoroltak ki.
    Főleg azért volt hir, hogy lehet-e Magyarországról Kanadába
    kivándoroltaknak politikai menedékjogot adni. Több ilyen hirre
    emlékszem. Tehát kimentek és kinn maradtak. Ez már nem volt hir.
    Vagyis már az akkori kormánynak is kinos volt ez a tényt. Az, hogy
    egy család visszajött, csupán azt jelenti, hogy őket nem fogadták be.
    Vagy mifenét akarsz éreztetni? Voltál te bányász Borsodban?
    De, ha igaznak tartod, amit irtál miért nem örülsz inkább?????

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  3. A gazdasági válság óta nyugaton is lecsökentek a lehetőségek. Egy bevándorló csak a sor végére állhat be. Nagyon jó szakmával / szakértelemmel és nyelvtudással kell rendelkezni ahoz, hogy az ember megkapaszkodjon.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  4. “Vagy mifenét akarsz éreztetni? Voltál te bányász Borsodban?
    De, ha igaznak tartod, amit irtál miért nem örülsz inkább?????”
    Pista legyek, ha értem!
    Éreztetni? Mit?
    Ez a család, itt sem a munkából akart élni. Ezt kérdezed, Igen nem abból akart.
    Én bányász?
    Ezzel mit kezdjek?
    Voltam állami gondozott, és nagykorúságom után, gyámja 4 húgomnak.
    Tanultam még és estin továbbra is, és minden testvérem tanult tovább.
    Tehát ismerem a nyomort.
    Ismerem a mostani nyomort is, amiből nem lehet a jelenlegi rendszerben (90-től) kitörni.
    Látom, mert főleg cigány szakmunkát tanuló sérűlt fiatalokkal foglalkozom.
    “nem örülsz”
    Minek?
    Bl-től elkérheted ez email címemet, ha bővebben akarsz kommunikálni velem.
    Ez nem ide tartozik.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (8 szavazatból)
  5. Ebben a legszomorúbb, hogy a “legjobbak” mennek el.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (18 szavazatból)
  6. “José Manuel Barrosónak, az Európai Bizottság elnökének írt levelet Farkas Flórián, az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) elnöke, mert szerinte veszélybe kerülhet az európai cigányság felzárkózása – írja a Magyar Hírlap. A napilap birtokába jutott levélben az ORÖ elnöke több százezer magyarországi roma növekvő aggodalmának ad hangot, “amelyet az országunk és annak miniszterelnöke ellen irányuló és nem szűnő támadások motiválnak. Aggodalmat kelt ez bennem azért is, mert az elmúlt évben az Európai Unió és hazánk is kiemelt fontosságot tulajdonított az európai cigányság felzárkózásának, amely most veszélybe kerülhet.”

    Farkas Flórián arra hívja fel az Európai Bizottság elnökének a figyelmét, hogy alig több mint fél esztendeje az Európai Unió Orbán Viktor elnökletével és José Manuel Barroso személyes tevékeny közreműködésével elfogadta az Európai romastratégiát. “A több mint 10 milliós európai cigányság felzárkózásában az Európai Uniónak, az Európai Bizottságnak és Önnek, mint e bizottság elnökének emberi és morális felelőssége és feladata is van – hívja fel a figyelmet az ORÖ elnöke. “Ezért kérem Önt, hogy az Ön által képviselt intézmény tekintélyére alapozva, határozottan foglaljon állást abban a tekintetben, hogy Magyarországon a társadalmi különbségek felszámolásának új mechanizmusa a pénzügyi preventív segítségnyújtás feltételeinek tárgyalása során nem kerülhet veszélybe” – fogalmaz.

    “Kérem, hogy hívja fel a nemzetközi közvélemény figyelmét arra, hogy Magyarország miniszterelnöke olyan demokrata, aki támogatja a hátrányos helyzetű társadalmi csoportok, köztük a romák felemelkedését” – olvasható a levélben.” Farkas Flórián a Fidesz parlamenti képviselője, talán ezt Barrosó is tudja. Érdekes, hogy éppen most írja az EU.nak Flórián a levelet.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (7 szavazatból)
  7. “A Lungo Drom című folyóirat alapítója és felelős kiadója.

    A 2002-es országgyűlési választásokon a Lungo Drom választási szövetséget kötött a Fidesszel, így a Fidesz országos listájáról bejutott a törvényhozásba. A szövetséget a 2006-os választások előtt megújították, így a párt országos listájáról újra országgyűlési mandátumot szerzett. A 2010-es országgyűlési választásokon pártja budapesti listájáról jutott mandátumhoz. Az Országgyűlésben 2002 óta az emberi jogi, kisebbségi, civil- és vallásügyi bizottság tagja.

    2010. július 1-jétől a közigazgatási és igazságügyi miniszter megbízásából a romatámogatásokat felügyelő miniszteri biztos lett.[1] Hat hónapos megbízatása alatt nem készítette el jelentését, ezért azt két hónappal meghosszabbították.[2]” Farkas Flórián Fideszes parlamenti képviselő életrajzából

    2011 januárjában a kisebbségi önkormányzati választásokon nyertes Lungo Drom elnökeként ismét az OCÖ elnöke lett Kolompár Orbán utódjaként.[3] 2011 februárjában az OCÖ új alapszabályt fogadott el és új nevet vett fel (Országos Roma Önkormányzat, ORÖ).[4]

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (6 szavazatból)
  8. “2004-ben a Fidesz és a Lungo Drom közös jelöltjeként elindult a Fidesz listáján az európai parlamenti választáson, melyen mandátumot szerzett és ezáltal az első roma származású nő lett az Európai Parlamentben. Az Európai Néppárt és az Európai Demokraták közös frakciójának tagja lett. Az állampolgári jogok, bel- és igazságügyi, valamint a nők jogaival és esélyegyenlőséggel foglalkozó bizottságok tagja, ill. a kulturális-oktatási bizottság póttagja lett.

    2006-ban a Világgazdasági Fórum társszervezete, A Világ Fiatal Vezetőinek Fóruma tagjai közé választotta. Ugyanebben az évben megkapta Az év Európai Parlamenti képviselője díjat az igazságosság és alapvető emberi jogokért kategóriában.

    Több, romák felzárkóztatásával foglalkozó egyesület, társaság tagjaként is működött.

    2009-ben az Európai Néppárt EP-választási kampányának „arca” lett az uniós tagállamokban 25 millió példányban kiadott DVD-n.[1]

    A magyar EU-elnökség idején végzett kiemelkedő munkájáért 2011-ben Schmitt Pál köztársasági elnök Járóka Líviának Köztársasági elnöki érdemrendet adományozott.[2] Ugyanebben az évben a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége Szent Adalbert-díjjal jutalmazta a képviselő-asszony széleskörű, a keresztény szeretet szellemében végzett társadalmi felzárkóztatást elősegítő tevékenységét.[3″ Járóka Lívia a Fidesz cigány származású EU képviselője.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  9. Farkas Flórián és Járóka Lívia cigány származású Fideszes politikusok megvédik a Vezért Brüszelben és talán még egy Fidesz-Jobbik kormányt is kiszolgálnának.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (13 szavazatból)
  10. Gyurcsány szerint még várni kell vagy két évet , hogy úgy megerősödjenek amit semmi értelmes módon nem lehet majd kezelni!?
    Aztán vagy mi is menekülünk vagy unortodox módon távolítjuk el az elnyomóinkat.
    De KINEK jó ez????
    Nekünk biztos nem.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  11. Sajnos vannak cigány politikusok akik kiszolgálják a rasszista kormányt és sajnos vannak magyar zsidó rabbik akik a Vezérrel fényképeztetik magukat és lapítanak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (14 szavazatból)
  12. “Magyarország miniszterelnöke olyan demokrata, aki támogatja a hátrányos helyzetű társadalmi csoportok, köztük a romák felemelkedését” – ”
    Na, ez a díszcigány mit hazudozik össze-vissza.
    A néppárt összezár Barrosóval együtt.
    Megtehetik, mert az un. ellenzék, nem ellenzék!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  13. A zsidó és cigány politikusok , közéleti személyiségek, vallási vezetők egy része eladták a lelküket Orbán Viktornak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (15 szavazatból)
  14. Farkas Flórián szerint a Orbán Viktor támogatja a hátrányos helyzetű népcsoportok felemelkedését. Azért Barrosónak megmutatnám én a magyar valóságot, nézzen körül Magyarországon és ne a Fideszes cigány politikus levelének higgyen.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  15. “José Manuel Barrosónak, az Európai Bizottság elnökének írt levelet Farkas Flórián, az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) elnöke, mert szerinte veszélybe kerülhet az európai cigányság felzárkózása – írja a Magyar Hírlap. A napilap birtokába jutott levélben az ORÖ elnöke több százezer magyarországi roma növekvő aggodalmának ad hangot, “amelyet az országunk és annak miniszterelnöke ellen irányuló és nem szűnő támadások motiválnak.” több százezer roma nevében írta a levelet Flórián. Megkérdezte Őket?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  16. Akinek van esze követi.

    Ma Malév, holnap BKV. Aztán MÁV. Utána meg a többi….

    De stadion az lesz!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (13 szavazatból)
  17. Gonoszka. 2012. február 3. péntek 23:32
    Ebben a legszomorúbb, hogy a “legjobbak” mennek el.

    Ne sajnáld őket! Megérdemlik. Eddig igát húztak, most találnak megfelelően fizetett állást. Élnek a jogukkal, ha itthon nem kapnak megfelelő munkát.

    Csak az alattvaló marad itt éhbérért, miközben az ideológia be akarja törni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (13 szavazatból)
  18. A Canadaba “menekult” romak nagyresze otthoni es kint elo magyar faffiozok aldozatai, hiszen valoban eZ az orszag segiti a menekulteket, de a menekult statust be is kell bizonyitani! Tehat: miutan itt mindenkinek joga van a joghoz, kb. 3-6 havonta egy birosagi meghallgatas, ha az semhoz eredmenyt akkor meg 3-6 honap es igy tovabb, akar 2 evig is elhuzodhat az egyen elbiralasa.
    Ez ideig, az allam fizeti a lakhatast es elelmiszerre, min. butorzatra ad penzt.
    A romak tobbed magukkal “menekulnek” igy a penz amit kapnak eleg jelentos.
    Altalaban 2 ev utan a dontes kitoloncolas, hiszen nincs ok, nincs menekult statusz.
    Erre hiszik tobben hogy 2 evig jol elhetnek, aztan majd lesz valami. Semmi nem lesz, mert mar a sok felrevezetett, vagy eppen ugyeskedo miatt megszigoritasok lesznek, ugy hallottam.
    Az a roma kai beszeli a nyelvet, iskolazott, az kerhet munkavallalasi engedelyt, meg is kapja de letelepedni akkor sem egyszeru, de ez hosszu.
    Mohacsi Viktoria egeszen bizonyosan megkapja a letelepedesi engedelyt, hiszen bizonyiteka lehet, kulonben nem jott volna ide,
    Mire Magyarorszag olyan helyzetbe kerul, hogy menekult lehet aki elhagyja az orszagunkat, addigra talan meg is telik ez a hatalmas orszag az igazi ehseg es haboru miatti menekultekkel. Sajnos ma mar nehez nagyon, jo lenne otthon jol elni, vagy legalabb is joerzessel elni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  19. …..elnezest a hibakert!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  20. rupcsi 2012. február 3. péntek 22:49
    Csak annyit, hogy egy fecske nem csinál nyarat.
    Borsodban a bányák bezárása után elég sok cigány ember
    lett bányászból munkanélkülivé. Ne mosd össze őket avval
    az egy deviáns családdal. Az emlitett munkanélküli bányászok,
    amikor a francia és spanyol bányákba kivándoroltak. Örömmel
    fogadták őket, azóta is elismerten dolgozva eltartják családaikat.
    Mondd ez miért nem olyan hir, mint az általad emlitett. Erről még
    annyit, hogy környezetemben is van aki nem hiszi, hogy
    országunkban voltak kemény munkát végző cigány emberek
    bányászok, épitőipari dolgozók stb. Ti mivel akkor még nem
    éltetek, amikor keletkezett az a nóta “hajj aj fekete vonat…”.
    Bizony hétvégeken a pesti épitkezésen dolgozókat Nyireháza
    felé 3-4, Miskolc felé 2-3 munkásvonat szállitotta, családjuk
    és a munkahelyük között oda-vissza. Családjaik eltartására
    csak ilyen munkahelyet kaptak. De dolgoztak. Sok épület
    viseli Pesten kezük nyomát. De ezt a tényt elfújta a szél.
    Mert a cigányok közül csak azokat veszik észre akikkel valami
    probléma van. Pedig jóval többen vannak. Nagy részük
    nyomorban, szegényen. Pedig mint régen. a családtól távol
    vállaltak olyan munkát, amire sok magyar ember akkor sem
    volt hajlandó, most sem lenne.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (11 szavazatból)
  21. Csak szerényen megkérdezem, tiszta szívböl gazat adva Mohácsi Viktóriának, hogy a nem cigány, sem zsidó származású, két-három évvel a nyugdíjkorhatár elött álló Ratkó-gyermekként aposztrofált, két diplomás, öt különbözö szakképesítéssel rendelkezö, de tisztességes munkát mégsem találó magyar állampolgárok hova menekülhetnek?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (14 szavazatból)
  22. Ha mindenki csak egy kicsit lenne tisztességesebb Magyarországon , nem jutottunk volna ide.
    Próbálom összehasonlítani az osztrák és a magyar költségvetést mostanság, és arra az álláspontra jutok, hogy Magyarországon nagyon nem oda mennek a pénzek ahová az utaltatva lenne. A kormányzati kiadások mindig extrémek voltak a többi Uniós országokéhoz képest.
    Röviden a konklúzió: Magyarország semmirekellő, tolvaj “elitet” választ magának folyamatosan. És arról álmodik, hogy egyszer majd ő is a húsosfazék közelébe keveredik valahogy. Ez mentalitás kérdése, amíg ezen nem hajlandó egy ország változtatni, addig a Lézer Janik lesznek a menők.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  23. commandante 2012. február 4. szombat 11:21
    Jó a költői kérdés. Ratkóra igazán nemfogható rá, hogy jobboldali lett
    volna. Akkor a – maihoz hasonló – népszaporulati politikát igy irányitották.
    Ime a következmény. Plusz, amiről szó sem esik, igen sok asszony viselte
    a magzatelhajtás büntetőjogi következményeit. Az egyház és egyes
    jobboldali személyek ugyanúgy támadták Ratkót, mint ahogy támogatják
    most a felelőtlen törvényt. Háttérben a pápával, aki mindenféle
    fogamzásgátlás ellen szólitotta fel hiveit klf megnyilvánulásaiban.
    Elgondolásuk alapja szaporodjanak csak a tudatlanok, lehetnek szolgák,
    mivel boldogok a lelki szegények övéké a mennyek országa.
    Mi azért remélkedünk abban, hogy az általad emlitett Ratkó-gyerekek
    nem “sopánkák”, vagyis nem csak sopánkodni tudnak, hanem tudják
    hol a helyük. (már csak felkészültségük folytán is, mivel ők még
    tanulhattak, nem úgy mint a következő nemzedék, mondjuk unokáik).
    A NAGY VILÁGON E KIVŰL, NINCSEN SZÁMODRA HELY………………

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  24. reftno, talán nem állok oda vitatkozni veled. Egy árnyalattal jobban ismerem a cigány problémát, mint Farkas Flórián. Sőt Barrosonál is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  25. “Meghalt Csurka István

    Csurka István 1934. március 27-én született Budapesten. 1956 után fél évre internálták, majd beszervezték III/III-as ügynöknek, bevallása szerint kényszer hatására tette, sohasem jelentett.

    1987-ben egyik fő kezdeményezője volt az MDF megalapításának, 1988-tól kizárásáig, 1993-ig volt a párt elnökségi tagja, 1991-92-ig alelnöke. Hamar összeütközésbe került Antall József néhai miniszterelnökkel, aki nehezen viselte Csurka szélsőséges megnyilatkozásait, végül kizárták az MDF-ből.

    Az általa alpított Magyar Út Körök mozgalomból nőtt ki a Magyar Igazság és Élet Pártja (MIÉP), amely magát nemzeti radikális szervezetnek nevezve sokszor idegenellenes, revizionista nyilatkozatokat tesz.

    Csurka István legutóbb a kormányt támogató szimpátia tüntetés vezérszónokaként lépett fel Szegeden. Kórházi kezelését megszakítva, betegen arról beszélt, hogy „soha nem látott nemzetközi agresszió” fenyegeti, amely során „arra megy ki a játék, hogy „minden az idegeneké legyen.”

    Csurka István íróként kétszer is kapott József Attila-díjat és egyszer Alföld-díjat.” Isten irgalmazzon bűnös lelkének

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (9 szavazatból)
  26. Túlavasúti 2012. február 4. szombat 12:08
    Abban az idöben a szüleim fizették a Békekölcsönt, amit költhettek volna rám, és a növéremre is. Tudjuk, mire visszafizette a pénzt az állam, persze szigorúan névértéken, már egy csomag papírzsebkendöt sem lehetett kapni az ellenértéken, persze ha efféle luxuscikkek mint a papírzsebkendö, léteztek volna.
    Ennek ellenére tanulhattunk, késöbb láthattunk világot, megismerlkedhettünk különbözö kultúrákkal, és az ott élö emberekkel.
    Na ezt viszont senki nem veheti el. Tologathatják a nyugdíjkorhatárt, próbálkozhatnak amivel csak akarnak, a világot látott emberek lelki, és szellemi szabadságával még a legagyafúrtabb pártstratégák sem tudnak mit kezdeni.
    Persze aki teheti, építsen magának menekülö útvonalat egy jobb világ felé.
    Én is ezt teszem.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  27. Feleselő:péntek 21óra54 perc,mert őket nem támadja a “sajtó”!Őróluk dicshimnuszt zeng,vagy ha nem,akkor egy esetleges profi kérdésnél kapott szemvillanásnál,meghunyászkodik és újra dicshimnuszt zeng róla!Ezért Orbánnak és Vonának sikerélménye van,Dauch-nak is,lehet sötét,lehetnek kétes gazdasági ügyei,lehet gátlástalanul trágár,díszpolgárrá avatják!Kérdem én miért kellene nekik elhagyni az országot?Sikeres emberek,nekik csápol az ország 2/3-a!Mohácsi Viktória,és most a legmélyebb elkeseredésemmel nyomatékosan hangsúlyozom,csak egy liberális cigány lány!Mi keresni valója van neki itthon Magyarországon,azzal a szellemi értékkel,amit képvisel!Viktória,csak a szocik és a liberálisok regnálása alatt lehetett valaki!Az az érték,amit a balliberális oldal képviselt és képvisel,csak megvetni való a mai Magyarországon!Aki küzdeni próbál,meg harcolni,az esetleges hibái ellenére is,vagy a nélkül azt meg vagy nemtelenül rugdossák,vagy ha sikerül egzisztenciálisan kinyírják!Jól teszik ezek az emberek,az összes szeretetem és bánatom mellett,ha elhagyják ezt az országot!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  28. commandante 2012. február 4. szombat 12:32
    Nekem nem kell bemutatni a történteket. A háborút végigéhezve
    kibombázott és szétrobbant család után 16 éves koromtó
    önfenntartóvá váltam. 79. évemben nem tudom azt tenni mint te.
    És itt vannak barátaim, akikkel magunk módján szolgáljuk hazánkat.
    Sok sikert és boldogságot terveid megvalósitásához.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  29. Gonoszka 2012. február 4. szombat 12:15

    Nem a negatív oldalát kívántam kiemelni, miszerint itt mi marad. Hanem a pozitívat, miszerint akinek van lehetősége, az tegye meg, ha akarja.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  30. Valamikor majd vissza fog vágyni,szűlőfőld csak a te hazád,lahtcz te bár ki.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (2 szavazatból)
  31. Egyetértek Szendammal a kritikájában, bár szerintem nem bezárni kell az oldalt, hanem elgondolkodni a különböző véleményeken és korrigálni. Lájkolni szerettem volna Szendam bejegyzését, de a “gombjai” nem aktívak, csak az övéi.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  32. FARKAS FLÓRIÁN…GÖNCZ MENTETTE MEG A BÖRTÖNTŐL.ELJÁRÁSI KEGYELMET ADOTT A BŰNÖZŐNEK…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  33. Nagy örömmel olvastam a cikket remelem ez a hazaarulo viszi a retyerutyajat is kanadaba ugyanis magyarorszagon elfogyott a levegö körülötte a sok hazudozas mar nem menö.Nincs mar hitele!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -9 (17 szavazatból)
  34. ” Valamikor majd vissza fog vágyni,szűlőfőld csak a te hazád,lahtcz te bár ki.”
    ………
    Tudod szerintem a szülőföld az amelyik óv, segít. A lakói nem bőrszín vagy vallási alapon különbözteti meg szülötteit. Az ilyen szülőföldért érdemes tenni érdemes védeni. Azért amely csak keserűséget szegénységet és kitaszítottságot ad a lakójának az nem a szülőfölded csak véletlenül ott pottyantál a világra.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  35. Arra kivancsi lezsek mit fog Mohacsi Kanadaban kezdeni vajon tud Angolul,Franciaul?Talan az ottani ciganybünözöket fogja vedeni akik szinten magyarorszrol “menekültek”?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -12 (18 szavazatból)
  36. Virag Zoltan
    2012. február 4. szombat
    18:17
    Esetleg ha megnézted volna életrajzát akkor most ilyen ökörséggel nem piszkítanád be az oldalt. Véleményem szerint látatlanban magasabb az IQ-ja, iskolai végzettsége mint uraságodnak. A nyelvtudásról nem is beszélve.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  37. Gratulalok neki, remelem a többi rajko kivetel nelkül megy utana. Ez mar nem a Magyar Köztarsasagban fog szaporodni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -13 (19 szavazatból)
  38. bruckenbacker kapitány

    Virag Zoltan
    2012. február 4. szombat
    18:17
    A net erreis jó legalább egy alap tájékozódásra.
    EP képviselőként nyilván beszélt idegen nyelven- a magyarhoz képest- de én lassan a magyart érzem idegennek az újbeszél miatt.
    Jól tette, hogy elment, nagyon sok szerencsét és boöldogulást kell inkább kívánni neki. Meg az otthon lévő minden embernek kortól nmtől , vallástól , világézettől és minden egyébtől mentesen.

    http://nol.hu/belfold/toth_akos__mohacsi_viktoria_kudarca

    http://nol.hu/belfold/mohacsi_viktoria_is_kivandorolt_kanadaba

    http://mno.hu/belfold/mohacsi-viktoria-kivandorolt-kanadaba-1048394

    http://hu.wikipedia.org/w/index.php?title=Moh%C3%A1csi_Vikt%C3%B3ria&action=edit&redlink=1

    http://www.euractiv.hu/portrek/hirek/mohacsi-viktoria-portreja

    Szakmai életút

    1975. április 1-jén született Berettyóújfaluban

    1989-1993: a berettyóújfalusi Arany János Gimnázium diákja

    1996-1999: a Boom Film dokumentumfilm-sorozat riportere

    1997-2002: a Szegedi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karának kommunikáció szakos hallgatója a Budapesti Médiatudományi Intézetben

    1998-2000: a The Joint Eastern Europe Center for Democratic Education and Governance Assimilated with Syracuse University oktatási projektjének munkájához szakértőként járult hozzá

    2000: a Világbank: Roma Programok Magyarországon kutatója

    1999-2000: a Soros Alapítvány Roma Jogvédelem és Média Kuratóriumának tagja

    2000-2001: az Oktatáskutató Intézet roma iskolai szegregációs kutatásának kutató konzulense

    A magyar ATV Beszélő című műsorának szerkesztője; az Amit szabad Jupiternek című emberjogi magazin műsorvezetője.

    Politikai életút

    2002-2004: az Oktatási Minisztérium miniszteri biztosa

    2004-2009: az Európai Parlament képviselője

    Euróapi parlamenti tevékenység

    Állampolgári Jogi, Bel- és Igazságügyi Bizottság – tag

    Az EU-Horvátország Parlamenti Vegyes Bizottságba delegált küldöttség – tag

    Az EU-Kazahsztán, EU-Kirgizisztán, EU-Üzbegisztán Parlamenti Együttműködési Bizottságokba delegált küldöttség és a Tádzsikisztánnal, Türkmenisztánnal és Mongóliával fenntartott kapcsolatokért felelős küldöttségének – tag

    Foglalkoztatási és Szociális Bizottság – póttag

    Kulturális és Oktatási Bizottság – póttag

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  39. bruckenbacker kapitány

    okeke
    2012. február 4. szombat
    18:45

    Nem csak a rajkó megy fehér fekete és mindenféle lassan.
    Az ismrősi körömből (nem értelmiségiek , hanem szakmunkások is!) Usa rokonokhoz, Írország. Ausztria, Német.o, Ausztrális , Új -Zéland. Mind 35 felettiek.
    No comment.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  40. Virag Zoltán . igen, Mohácsi Viktória jól beszél angolul. Nem vette a diplomáját és szerintem nem is másolta.
    Olah Zsuzsanna – többször érte életveszélyes fenyegetés, természetesen a rendőrség vizsgálta az ügyeket.
    Véleményem szerint ez a tény, valamint a hírre , miszerint elhagyta az országot, amiket , amilyen rasszista hozzászólások érkeztek különböző oldalakra, már önmagában bőségesen elegendő a menekült státuszhoz.
    De szerintem mások is sikerrel elérhetik, mert ha Magyarországon Hitler hasonmás sétálhat fényes nappal rendőri jelenlétben az utcán, akkor …..vagy nézzük miket mondanak a parlamentben, a képviselők is, hiszen a Jobbik retorikáját sem kell bemutatni.
    Van olyan ország ahol ezeket bemutatva nem kapnék menedék jogot??

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (11 szavazatból)
  41. Túlavasúti írását kiegészítve: Budapest utcáit járva nem elfelejthető idöszaka életünknek az utak, járdák, metróvonalak kiépítése, ami valóban nem létezne a romák nélkül. Kőkemény fizikai munkával ők kubikolták össze mindezt a szocializmus időszakában. Ezeken közlekedünk ma is. Az erről máig megnézhető dokumentum film címe: Fekete vonat. Családjukat otthon hagyva, vonatra szállva egész héten Budapesten dolgoztak, csak hétvégeken mentek haza, majd hétfő hajnalban szinte azonnal vissza a munkahelyeikre. Dolgozni jöttek, tisztességgel el is végezték. Az érte járó bért hazavitték, abból élt meg a családjuk. Aki élt már akkor is nem becsapható. Személyes tapasztalatból tudhatja amiről írok. Nem lenne ma sem rajtuk az általánosan elítélő bélyeg, hogy naplopó munkakerülők, tolvajok, ha lenne munkalehetőség nekik és másoknak is a mai Magyarországon, hogy családot tudjon etetni!
    De nincs. Elbocsájtások vannak tömegesen. Ennek bevallása, vagy kormányzatilag munkahelyek létrehozása helyett olcsó és aljas politikai tett az ellenük engedett uszítás. Aljas többek között azért, mert elterelhetővé teszi a hatalom hibáiról, szándékairól a figyelmet.
    llyen egyszerű ez, akár tetszik, akár nem.
    Szerencsés, aki tanulhatott és végzettségével már nem csak fizikai segédmunkára volt alkalmas, de a szocializmusban legalább nekik is jutott munka. Nem nosztalgiázni akarok. A legnagyobb kárt a múlt rendszer épp az agyak ellen követte el. Elhitették, hogy nem kell önállóan gondolkodni, dönteni saját életünkről, keresni a lehetőségeket. Ma ismét ezt hallom: gondoskodnak rólam. Ez egyrészt nem igaz, másrészt: így csak azt ne!.
    Mert napjainkban már a diploma sem elég, sőt néha a több diploma sem a munkához jutáshoz! Hát ne erről beszéljenek az emberek, hanem a tyúktolvajról. Ne a megszűnt gyárakról, a törvényileg hibásan támogatott mezőgazdaságról, a megszüntetett szövetkezetekről. Mellette létezett az azt kiegészítő magán gazdálkodás, amiből meg lehetett élni. Volt mezőgazdaság, volt piac. Ma is lenne mindkettő, csak a kormányzati akarat nem ehhez fűződik. Apropó gazdaság! Matolcsi Úr szerint 47.000Ft-ból meg lehet élni. Éljen meg ő, de sokáig! És akkor még úriember voltam! De hogy ne ilyen botrányos gondolatokról beszéljünk arról gondoskodik a felkínált tematika, az engedélyezett rasszizmus. Engedélyezett ,mert nem tesznek ellene semmit. Sőt! Betiltott gárdisták jönnek-mennek a városban rendőri intézkedés nélkül. Mire történne valami már késő lesz. Addig is használják őket és az át nem gondolt eszméiket is hagyják terjedni.
    A gazdaságra visszatérve törvényekkel kellene segíteni a folyamatokat és nem az EU-t szidni, miközben éhen halnánk nélkülük, az anyagi segítségük nélkül!
    Aki ezt nem hiszi nézze meg a sokkal rosszabb természeti körülmények közt élő Lengyel, vagy Dán mezőgazdasági eredményeket! Az ottani szabályozások valódi érdeksegítők. Farmer-gazdaságban gondolkodnak, vagyis hatalmas területen szerződésben szövetkezve értek el európai csúcs eredményeket. Nem ez lenne a követendő példa? Miért nem ez a napi hír? Mert be kellene vallani a hozzá nem értést. Rettenetes károkat okozott a családi gazdaságok erőltetése a szövetkezeti rovására. és ma is erről szónokolnak. Nem mellesleg a szerencsétlen tolvajok gazdasági károkozása eltörpül a “fehér-inges ” bűnözők tevékenysége mellett. Az igazi nagy összegeket ott lehet az “uram-bátyám” mikszáthi világában megszerezni, szó szerint rokoni és baráti foglalkoztatással, pályáztatás nélküli kiírásokkal. De ne erről beszéljünk, hanem elterelésül inkább a tyúktolvajokról. Az indulatoknak így lehet irányt szabni.
    Ne beszéljünk az egészségügyről, oktatásról, amit képtelenek nem megoldani, legalább kezelni! Ma már ott tartunk a tanulás joga is korlátozott, mert olyan összegekhez kötik, amit nem tudnak a családok kigazdálkodni. Teszik ezt azok, akik szintén így jutottak diplomához,állásokhoz és közülük sokan milliókhoz. De tandíj az ne legyen! – kiabálták ellenzékben. Meg lehet nézni ma mit tartanak fontosnak a hajdani fiatal képviselők. A Parlamentbe munkahelyi tapasztalatok nélkül kerülve szárnyal egyéni karrierjük. Nálunk régebbi demokráciákban tapasztalat nélkül labdába nem rúghatnának – joggal! Nem is itt tartanánk. Mennyi jövedelemből élnek és kit hibáztatnak a maguk dilettantizmusa helyett? Mindenki rajtuk kivül kommunista, cigány ,vagy zsidó. Szitokszóvá tett megbélyegzésük a saját felelősségükről az elterelés és ez a lényeg. Kommunista, cigány, zsidó a bajok okozói a hivatkozási listán, ők a mai napid a fekete bárányok. Micsoda értelmetlen, aljas felsorolás!
    De ki a kormányzásért a felelős? Magukban nem kételkednek, nem követnek el hibákat? Ők nem azért iparkodtak az Országházba, nem azért ígérgették a nagy semmit, hogy majd minden létező problémát megoldanak? Mit tesznek a nemzeti melldöngetésen kivül?
    Elismerem ez így direkt levezetés, de nem tudok jobbat azok számára akik az összefüggéseket nem tudják, vagy nem akarják látni még mindig. Pedig gyorsuló tempóban a leszakadók közé kerülnek ők is, ideje tehát gondolkodni a könnyedén felkínált bűnbak keresése és acsarkodás helyett. A jól felismert érdek még segíthet abban, hogy a legközelebbi választáskor kire ne adja le a voksát bárki. Ne adja az ígérgetőre, a gyűlöletkeltőre, mert azt a maga hasznán kivül nem érdekli más. Csak nyitott szem kell ennek észrevételéhez..
    Mohácsi Viktóriáról annyit, hogy valószínűleg nálunk is jobban látta a tendenciákat, politikai szándékokat kormány közeli helyzetéből. Okosan, türelmesen és kitartóan próbálta megértetni egy ország lakóival mit nem szabad engedni. Az elkülönítés, szegregáció nem lehet célja egyetlen ország vezetői számára sem, aki valóban a többiek érdekében szeretne dolgozni. Valódi megoldás évtizedek óta nem történt. De az gyűlölködés sem volt engedélyezett. Mohácsi Viktória évekig próbált érvelni igaza mellett. Hiába. Őt megelőzően Horváth Aladár küzdött még leváltásáig tisztségében. Nem sikerült egyiküknek sem, mert a hivatalos szempontok nem azt az irányt támogatták, hanem a megosztás állt érdekükben.
    Mohácsi Viktória és Horváth Aladár emberi tisztessége, felkészültsége megkérdőjelezhetetlen tehát, szemben másokéval.
    Az ország elhagyása pedig intő jel lehet mindannyiunk számára. Ha helyes persze a feltételezésem vele kapcsolatban.Sajnos nem cáfol rá a saját tapasztalatom és ez az oldal néhány hozzászólója sem: mert a gyűlölködés hivatali ellenállás nélkül elszabadulni látszik.
    Már nem csak kettészakadt az ország, hanem helyi kiskirályok diktálnak városokban, településeken. Napi hír, hogy a hivatalból eldöntik ki élhet köztük, vagy léphet be a település határain belülre. Munkahelyet kellene teremteni uszítás helyett, az oldja meg a problémát, nem mások üldözése. Kíváncsi vagyok mikor döbbennek rá a tévedésükre és hajtják el vezetőiket- ha még ez lehetséges lesz. Amikor már mások magánéletét is korlátozzák el fog fogyni a helyeslő türelem. Akkor jusson eszébe mindenkinek Mohácsi Viktóriék igaza. Sok boldogságot kívánok neki és családjának. Bárcsak én is követhetném!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  42. Ebben az esetben a “politikai menedékjog” a legizgalmasabb, mert ha megadják akkor az egyértelmű a magyar politikai berendezkedést illetően, azt hihetőbbnek tartom, hogy “csak” emigrált és mivel semmi kizáró feltételt nem találnak ezért befogadják az egykori EP képviselőt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  43. Amikor a cigányok gondjai felbukkannak érdemes elgondolkodni, hogy a munkanélküliség legtöbb áldozata közöttük tengődik. Ameddig lehetett a létező legnehezebb, legkoszosabb munkát velük végeztették és, a rendszerváltás után őket zavarták el elsőnek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  44. Stumpné Bekes Margit

    Sajnos a mai Magyarországról kb. 9 millió ember menne el szivesen egy olyan országba,ahol nem a bőr szinét nézik,hanem a tehetségét az embereknek.MI most itt diktatúrában élünk,bármit is mondanak egyes Amerikában élő magyarok!Aki nem hisz nekünk,az jöjjön haza,próbáljon meg a Matolcsy féle 48 ezer forintból megélni,gyereket nevelni….Ezt a a jelent,végképp el kell törölnünk,addig nem leszünk sem szabadok,sem boldogok!
    Emigráljunk??!!!Nem!!! Mi itthon vagyunk és el kell kezdeni a harcot az orbánizmus kisebbsége ellen!! Győzni fogunk,ha hiszünk benne! A haza nem működhet polgárai nélkül! Ezért nem helyeslem az emigrációt!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  45. Stumpné Bekes Margit

    Sajnos a mai Magyarországról kb. 9 millió ember menne el szivesen egy olyan országba,ahol nem a bőr szinét nézik,hanem a tehetségét az embereknek.MI most itt diktatúrában élünk,bármit is mondanak egyes Amerikában élő magyarok!Aki nem hisz nekünk,az jöjjön haza,próbáljon meg a Matolcsy féle 48 ezer forintból megélni,gyereket nevelni….Ezt a a jelent,végképp el kell törölnünk,addig nem leszünk sem szabadok,sem boldogok!
    Emigráljunk??!!!Nem!!! Mi itthon vagyunk és el kell kezdeni a harcot az orbánizmus kisebbsége ellen!! Győzni fogunk,ha hiszünk benne! A haza nem működhet polgárai nélkül! Ezért nem helyeslem az emigrációt!!( Miért van az,hogy ez az irás már megirásra került??!! Ez csak most került megirásra tisztelt Moderátor!)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (3 szavazatból)
  46. #
    okeke
    2012. február 4. szombat
    18:45

    “Gratulalok neki, remelem a többi rajko kivetel nelkül megy utana. Ez mar nem a Magyar Köztarsasagban fog szaporodni.” Te meg mehetnél Csurka “apád” után.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  47. Teljesen igaza van, hogy elment. Én -bár 1963 óta készülődtem- még mindig itt vagyok sajnos, és a korom miatt valószínűleg maradok is. Egyik gyermekemet már 23 éve “kihelyeztem” a szabad világba, a másik távozásán most dolgozom, utána én valahogy csak megleszek. De ha így megy tovább, lehet, hogy 70-80 évesen kell majd menekülni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  48. “Arra kivancsi lezsek mit fog Mohacsi Kanadaban kezdeni vajon tud Angolul,Franciaul?Talan az ottani ciganybünözöket fogja vedeni akik szinten magyarorszrol “menekültek”?” Virag Zoltan! Nem csak bűnözők menekülnek Magyarországról, azoknak a többsége akik elmennek becsületes emberek!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  49. Magyarok tömegei mennek külföldre és menekülnek a diktatúra és igen az Éhezés elől! Nem csak cigányok, magyarok is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  50. Feleselő!És akkor mi van?Semmit sem változtat a lényegen,hogy nem csak cigány emigrál!A lényeg az,hogy azért kell emigrálnia,mert megfenyegették és/mert A TÖBBI BECSÜLETES ÉS ÉLNI KÍVÁNÓ EMBERREL együtt emigrált,vagy jobb élet reményében,elhagyta az országot!Mohácsi Viktóriát,mint cigányt fenyegették,félemlítették meg azok,akik nagyon jól tudták,hogy mit képviselt!Ezért kiemelendő az Ő témája,a többiekével szemben!Semmi másért!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos