Ronai and Ronai
AMERIKAI

„Nem feltartott kézzel megyünk Brüsszelbe” 2012. február 20. hétfő 14:21 | AN Forrás: 168 Óra

  • Hozzászólások(36)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
„Nem feltartott kézzel megyünk Brüsszelbe”

Bécs – A magyar újságírók elleni spicliskedés ügyét „lezárta” már Szalay-Bobrovniczky Vince, az orbánista rendszer jelenleg nagyköveti rangot viselő janicsárja. „Lezárta”, akárcsak Schmitt néhány hete a plágiumügyet. Elég sok mindent szeretne a budapesti rezsim lezártnak tekinteni, de most már senki nem hisz a legegyenesebb válaszoknak sem. Ezt tükrözik a – talán mondanunk sem kell: belpesti szoclib zsidók járszalagjára kapcsolt – bécsi Kurier kérdései is.

Ausztria arra gyanakszik, hogy Magyarország korábbi ígéreteivel szemben mégsem kívánja kivezetni a bank- és egyéb szektorra kivetett különadókat, sőt, talán újabbakkal kívánja őket tetézni, és az is felmerült, hogy a budapesti rendszer fel akarja élni a valutatartalékokat. A kormány és annak valamennyi képviselője minden ilyen vádat tagad, pedig valamiből a következő költségvetési évben is finanszírozni kell az országot, a nagy ellátó- és pénzkifizető helyekhez, mint a nyugdíjrendszer, Orbánék láthatóan nem mernek nyúlni. Az IMF-fel szemben további eladósodás csak ésszel és csak bizonyos feltételek esetén lehetséges, ez utóbbiaktól ódzkodnak; a forrásokban gazdag külföldi diktatúrákhoz (Kína, Szaúd-Arábia, Egyesült Arab Emirátusok) való közeledés egyelőre eredménytelen. Jogosak a kérdések: miből remél Orbán pénzt? Mert valahonnan záros határidőn belül pénzhez kell jutnia.

A kormánynak nincs kompetenciája arra, hogy hozzányúljon a devizatartalékokhoz, állapította meg Szalay-Bobrovniczky Vince – helyesen, miután az Európai Unió nem hagyta, hogy Orbán Viktor a PSZÁF és az MNB összeolvasztásával rátegye a kezét azokra a tartalékokra, amelyeket természeti csapások, háborúk vagy egyéb váratlan események okozta károk enyhítésére tesz félre minden józan állam. Arra a kérdésre, vajon Magyarország engedni fog-e jegybankügyben, a nagykövet tipikus fideszes duplafenekű válasszal élt: „Számos dologról lemondtunk, például a jegybank és a pénzügyi felügyelet összevonásáról. De nem fogunk feltartott kézzel menni Brüsszelbe. Tárgyalni fogunk.”

A Kurier következő kérdései a bankadót feszegették; a Kurier felvetette a legújabb problémát, miszerint egyes önkormányzatok – élükön a Lázár János vezette Hódmezővásárhellyel – gyakorlatilag adósságuk részbeni elengedését kívánják politikai nyomásgyakorlással kiharcolni, és a magyar állam ebben partnerük. A diplomata szerint „így nem igaz”, hogy Magyarország ismét a pénztárakhoz akarja kéretni az osztrák bankokat, ellenben „A kormány továbbra is problémásnak látja a települések által korábban felvett devizahiteleket. Abból indulok ki, hogy arra fogjuk bátorítani a városokat és a bankokat, hogy tárgyaljanak egymással a hitelek átalakításról. A településeknek súlyos gondjaik vannak.” Szalay-Bobrovniczky érvelése szerint a hitelátalakítási tárgyalásokat alátámasztja az, hogy „2013. január 1-től megfeleződik a bankadó, és 2014 elejétől az európai normákhoz fog igazodni. 2013 elején teljesen megszűnik a különadó. A bankok a végtörlesztés során keletkezett veszteségük 30-%-át leírhatják az adójukból.”

A lap megkérdezte azt is, tényleg államosítani akarja-e Magyarország a hulladékfeldolgozó osztrák cégeket. A nagykövet szerint erről szó sincs, „csak” a hatvan százalékáról, de ez is még csak javaslat, és Szalay-Bobrovniczky nem tudná megmondani, „mi lesz a szavazás vége” – ami teljesen jogos; eddig is egy ország rágta tövig a körmét, vajon átmennek-e a fideszes javaslatok, vagy sem.

A nagykövet ezek után nem lát összefüggést az ország borzalmas sajtója és kormánya teljesítménye között, előbbit azzal magyarázza, hogy „a kormány megkísérli újból felépíteni az országot, és ez érdekkonfliktusokat okoz, amelyek kihatnak az ország hírnevére is. Azt hiszem, hogy emiatt szemlélnek bennünket ennyire kritikusan. A döntéseinket gyakran két fajta mércével mérik, például az eladósodáskor.”

A diplomata szerint nem fordulhat elő, hogy Magyarország nem fizeti az adósságát, „messze vagyunk az államcsődtől, az IMF-től és az EU-tól csupán egy biztonsági hitelt szeretnénk kapni, hogy továbbra is a piacról finanszírozhassuk magunkat. 80% körül van az államadósság. Ez okozza a gondot. A forint árfolyama stabil, s csökkentek az állampapírok után fizetendő kamatok is.”

”Két magyar újságíró kitüntetésével kapcsolatban írt levele felháborodást keltett”, tette fel a kérdést a bécsi vezető lap. Mint ismeretes, Szalay-Bobrovniczky levélben győzködte a Riporterek Határok Nélkül sajtószabadság díj zsűrielnökét, hogy nem kellett volna két magyar újságírónak adni a szervezet 2011-es díját, s a döntés csak az ország elleni lejárató kampány irányítói miatt született.

„Ön, aki az úgynevezett szankciós időszakban a szövetségi külügyminisztérium főtitkára volt, minden bizonnyal rendelkezik tapasztalatokkal a tekintetben, hogy milyen érzés, ha (szinte) barátok nélkül igazságtalan vádaknak vagyunk kitéve”, írta Albert Rohan, Ausztria volt külügyi főtitkárának, a Riporterek Határok Nélkül nemzetközi civil szervezet zsűrije elnökének, amikor decemberben Vásárhelyi Máriának, illetve a Magyar Narancs munkatársának, Rényi Pál Dánielnek ítélték az RHN éves nemzetközi sajtószabadság díját.

„Megbánta, hogy levelet küldött a zsűri elnökének, Albert Rohan nagykövetnek?”, érdeklődött a Kurier.

”Meglepődtem, hogy nyilvánosságra került az a levél, amelyet neki címeztem. A levelet a díjátadást követően írtam, és saját véleményemet akartam kifejezésre juttatni. Levonom a magam számára tanulságot.”

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.9/5 (16 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +24 ( 26 szavazatból)
„Nem feltartott kézzel megyünk Brüsszelbe”, 4.9 out of 5 based on 16 ratings

  • Hozzászólások(36)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

36 Reader’s Comments

  1. ” Levonom a magam számára tanulságot.”
    .
    A kötelet a Lacától kérjed!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +36 (38 szavazatból)
  2. Az a baj, hogy ez a lökött, ha mást mond, akkor szupergyors cserével helyettesítik egy olyannal, aki még ezeket ki tudja mondani a fejéből. :(((

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +32 (34 szavazatból)
  3. “…eddig is egy ország rágta tövig a körmét, vajon átmennek-e a fideszes javaslatok, vagy sem…”

    - Kínomban röhögök…

    Ha nem lenne egy- két szeretett hozzátartozóm abban a tetves országban, akik nem akarnak onnan lépni, a lábam nem tenném be többet magyarsztánba.

    Ahol ilyen állatok vannak kormányzati kulcshelyeken, meg olyanok, akik szerint az a 47.000 ft, tudjátok, és erre egyik állatember a másik után erősít rá, ahelyett, hogy kiosztanák ennek a kitalálóját – ott nincs remény.

    Azért jó lenne ezektől a 47.000 forintozóktól megkérdezni -figyelembe véve az a kertben termelős marhaságot is, amit a belügyminiszternek odarakott bűnöző okádott ki borult elméjéből- hogy vajon a jó édes anyukájuk is megélne 47.000- ből, ha naponta három fizetővendég kersztülmenne rajtuk?

    Úristen…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +48 (54 szavazatból)
  4. Na csak igy tovább ! Szürjék az osztrákokkal is össze a levet mert akkor “Gute Nacht ” magyarországnak !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (24 szavazatból)
  5. Aki összeszűri a levet valakivel, az egyetért. Mondhatnám, egy követ fúj. Egy tálból cseresznyézik. Összerúgják a patkót – az bizony a nézeteltérés, összeveszés megfogalmazása más szavakkal. Elnézegetve ennek a nagykövetnek a fejét – nem fogyaszt túlzottan sokat bizonyos alkoholos italokból?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +29 (31 szavazatból)
  6. Eldrad
    2012. február 20. hétfő
    14:56
    Mit mondjak erre?
    Éljenek sokáig az Orbán kormány tagjai! (47 000 Ft-ból, ami kb. 213 dollár havonta)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +34 (36 szavazatból)
  7. Tiszta téboly. Piacról finanszírozni egy eladósodott országot!
    Ez a pali egyébként sokszor azt sem tudja mit beszél!
    Azt hitte majd titokban fogják tartani a levelét, és nem tudódik ki a gerinctelensége?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +39 (41 szavazatból)
  8. A képről egy önmagával elégedett apparátcsik (hétszilvafás vidéki kisnemes? valahai téeszelnök? minisztériumi sofőr?) tekint a nézőre. Főnöke hozzáállását ismerve talán csak az uniós zászló okoz némi meglepetést.
    Hogy lehet ember olyan agyatlan, hogy a díjátadás után, tehát tök céltalanul exponálja magát, méghozzá ilyen randa fényben?
    “újból felépíteni az országot” ?? Annyira szánalmas, ahogy minding mindenkit hülyének néznek.
    “Levonom a magam számára tanulságot” — Az az lenne, hogy lemond, már az is ciki, hogy kinevezték.
    Megjelenése is, intellektusa is lejáratja az országot, amelyet állítólag képvisel.
    És ezzel sajnos nincs egyedül.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +38 (40 szavazatból)
  9. Ha az alkohol nem is, de a megfelelési kényszer, túlteljesítési kényszer az nagyon.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +25 (27 szavazatból)
  10. Hasonlít a pasi Klaus Maria Brandauerre (így tévesztették meg a sógorokat) csak ez eredeti Mefisztót szolgál.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +24 (26 szavazatból)
  11. a szócsavarásnak magasiskolája! Diplomata létére levelet ír egy független szervezetnek, bírálva annak döntését – - – a kérdésre, hogy megbánta-e a levelet, azt feleli: meglepödött, hogy nyilvánosságra került a levél!!!

    Olvasni kell a sorok között: Rohan viselkedett kifogásolhatóan, azzal, hogy nyilvánosság elé vitt egy privát levelet. Állandóan megfordítják a valóságot! Az eszem megáll!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +30 (32 szavazatból)
  12. Bécsben minket ez a nagy tanyafejű képvisel?
    Elkeserítő!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +30 (32 szavazatból)
  13. .Zsuzsenkám a fotó a pasiról magáért beszél (testbeszéd): “mondhatsz bármit, úgyis csak nekem van igazam, nálam a hatalom, szánalmas a próbálkozásod”
    .
    Ez nem a magyarokért van ott (szerinte ez a poszt neki kijár)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +25 (25 szavazatból)
  14. Mit szóltok ehhez:
    http://index.hu/belfold/2012/02/20/a_sajokazai_romak_vallasara_kivancsi_a_rendorseg/
    Csak egy kicsit “bűzlik”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (10 szavazatból)
  15. Nos ha Vincus így megy Brüsszelbe, ahogy itt kinéz, nem biztos, hogy beengedik a kapun.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  16. Ez a szerencsétlen is gondoskodik arról, hogy meglegyen a véleménye a világnak a magyarokról, pedig csak az ilyen sötétlelkű Orbán droidokról kéne , hogy meglegyen amilyen a bécsi nagykövet.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (15 szavazatból)
  17. Egy nagykövet nem ír magánlevelet egy nemzetközi szervezet által odaitélt díj zsűrielnökének, mert ő egy országot képvisel. Így felesleges vollt meglepődnie azon hogy a levél nyilvánosságra került. Látszik, hogy diplomatának abszolút mértékben alkalmatlan bunkó. Milyen lehet a riporter és az olvasók véleménye arról a kormányról, amelyiket egy ilyen tuskó képvisel. Mondhatnám, hogy az oszágról, de talán a sógorok tudják hogy ez már nem a régi demokratikus ország, hanem Fidesztán.
    Yodának köszönöm, hogy felhívta figyelmemet a sajókazai romák ügyére. A cigányok ugye arról avidékről kerültek ide, ahol a budhizmus a legelterjedtebb vallás. Nekik kultúrájukból eredően érzékük van a budhizmus eszméinek elfogadására, ezért hálásak azoknak, akik segítenek nekik, ezért írták a kérdőívre hugy budhista identitásuak. Lehet hogy katolikusnak keresztelték őket, de lelkükben elutasítják a bálványimádó államegyházat, amelytől leginkább csak megaláztatást és nyomort szenvednek el. Ezért tartják magukat budhistának, és ha megismertették velük Buddha tanításait, valóban budhisták lesznek. Abudhizmus eszméi talán segítik őket a jelenlegi sanyarú helyzetükből való kiemelkedésben.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (16 szavazatból)
  18. yoda
    2012. február 20. hétfő
    17:20
    Na pont ezért adtam meg hamis felekezeti és állampolgársági adatokat akkor. Most már ugyan tehetnek egy szívességet de azért eléggé egyértelmű, hogy ha akarják akkor akár tisztogatásra is felhasználják az ott megszerzett adatokat. Kubatov elvtárs segítségével.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  19. Beképzelt bukó! Meglepődött??? Teljesítette a főnök (ov) parancsát. Arra nem gondolt, hogy demokráciában ez nem megy. Fidesztánban így szokás, de csak itt. Újjáépítés??? Ezek kizárólag csak rombolni tudnak!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  20. A nagykövet szerint nem feltartott kézzel mennek.. Nem hát! Vállhoz szorított kommunikációs fegyverekkel, mint ahogy szoktak…Keménykednek egy kicsit, merthogy a magyar nép eredendően is szabadságharcos….Mint a vezér, aki állandóan harcot vív. Már csak azt kéne tudni, hogy víziói vannak e, vagy tényleg harcol a saját kis világában..Amit aztán rá akar majd kényszeríteni mindenkire. Majd csodálkozik, ha egyszer pofán verik úgy, hogy örökre elfelejti a harcot!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (15 szavazatból)
  21. Édes Jó Istenem!
    Agyalágyult idiótákkal pettyezi be úgy az Országot, mint a Külhont a Szocio- és Pszichopata CSÚFASZ! És a szocio-pszichopata ALKALMAZOTTAK a maguk hülyesége és ostobasága (továbbá szocio- és pszichopátiájuk) következtében telekakálják Európát és a Világot … emelve ezzel Orbanisztán nemzetközi megbecsülését!
    Életenben nem láttam még ilyen HÜLYE országot és a HÜLYE hatalmat elviselő HÜLYE polgárokat!
    Egy “normál” köztársaságban már akkor rúgták volna 3.14csán a Felfuvalkodott Hólyagot, amikor előszőr próbált felfuvalkodni, avagy akkor, amikor csak megemlítette volna a Manyup-pénzek államosítását!
    Azt írtam, hogy “Orbanisztán”?
    Szégyen és gyalázat! Amikor inkább az “Elmebetegek, Csalók, Paraziták, Szocio- és Pszichopaták Prokrusztikus Idióták” Közös Társaságának kellett volna titulálnom!

    Mostanság már a 45-öt taposom. Tapasztaltam már ezt, meg amazt. Tudom: nem szabad gyűlölni, mert az a Tenfejedre hullik vissza és Benned tesz kárt.

    Hát tudom!

    De GYŰLÖLKÖDÖM!

    Ezek a Senkik simán lenyúlták az elmúlt 22 esztendőmet!
    Ezek a Senkik simán lenyúlták a HÁROM FIAM JÖVŐJÉT!

    Lógjanak lábbal lefelé! … nem a fiaim!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (16 szavazatból)
  22. Nem tudom,hogy ezek ismerik-e a vadasz esetet a medvevel? Minden
    elvetett löves utan le kell szopnia a medvet! Az ötödik kiserlet utan azt
    kerdezi a medve:” Te vadasz te szopni jösz ide vagy vadaszni??
    Erre a peldara analog kerdezem.hogy a fityiszesek nem szopni jarnak
    nyugatra?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  23. „Nem feltartott kézzel megyünk Brüsszelbe”
    Ez így IGAZ!
    A kezüket előrenyújtva fogják tartana fejük előtt, hogy tudják a szőnyeget megemelni, mert az kúszás közbe akadályozná a mozgásukat!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  24. Várhatóan tipikus véleménycsere lesz: bemennek a sajátjukkal és kijönnek az EU-éval.
    (copyright Bartus László, nagyon tetszett)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  25. Aztán hazafelé lesz a nagy mosakodás, a tele gatya kimosása. :)))

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  26. A budhizmus mint megoldas ?
    Ha a budhizmus felememelne a zembereket akkor a budhista orszagok lennenek a legfejlettebek az emberei elet es boldogasg tekinteteben.
    Ezzel ellentetben az emberek inkabb USA-ba Kanadaba, Australiaba, Angliaba , Nemetorszagba akarnak kivandorolni.
    Meg csak nem is katolikus orszagokba. Nem furcsa.
    A budhista onmagaval foglalkozik, a sajat megtisztulasan, karmajan dolgozik, ne szeress semmit, valj semmive stb stb.
    Az elso buddha elhagyta a feleseget es gyerekeit, a gazdagsagot is mert csak sajat maga erdekelte.
    Az igazi keresztenyseg viszont nem befele fordulo, hanem masok fele szolgal, adakozik tamogat. A keresztenyek epitettek az elso korhazakat, arvahazakat.

    A budhistak ugyhirdetik tanaikat mint a beke vallasa ( a muszlimok is). Ennek ellenere a budhista szerzetesek rengeteg keresztenyt megoltek a tolrancia jegyeben, nem 500 hanem az utolso 100 even belol. Nagy divat ma a budhizmus de nem szeretnek olyan eletet amilyen az ovek. (Tibet/Nepal stb)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (7 szavazatból)
  27. Ez lenne a Szalay úr?

    Nem tudok most komolyabb hozzászólásba belefogni, de annyit szeretnék megjegyezni Szalay úr fényképét látva, hogy ha már a diplomatáink (nem ő az egyetlen ilyen szép címeres példány) erkölcsileg és intellektuálisan felkészületlenek i.e. buták és tisztességtelenek, legalább kinézetre választhatnának valami szalonképesebbet és kiképezhetnék, hogyan álljon a kamera elé és fegyelmezze magát legalább arra a pár másodpercre.

    Félrecsúszott nyakkendő, összegyűrt öltöny, arrogánsan “ki ha nem, én” összefont karok offenzíven egyben védekezően bunkó beállás, kivörösödött arc, remélhetőleg nem az Unicumtól, és alapjába véve inkább kelti egy helyi vásárról boldog képpel hazatérő parasztbácsi hasonmását mint egy felelős diplomatáét.

    A kép magáért beszél.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  28. Szendam!
    Ne hergeld fel magad!Ha meg csak 45 vagy,akkor a fiaid eleg fiatalok ahhoz,
    hogy egy masik vilagot meg magismerjnek.Az en fiaim mar mashol jottek
    a vilagra,mivel anno szerettem volna ezt az fajta vilagot nekik magsporolni!Igaz,hogy nem vagyok vates,de 30 evvel ezelött megsejtettem!Különben ezt
    a “jokiallasu” majmot “Babajorhonban” meg a “Kisallattenyesztök Egyesülete-
    nek” vezetösegeben sem valasztanak,nemhogy politikusnak!Ha öt nezem
    felvetödik a kerdes bennem:” Termeszet mi celod volt ezzel a sejthalmazzal!”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  29. Nem ragozzuk túl ezt a “fontos” kijelentést?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  30. Jaj de jó a habos sütemény, Szalay-Bobrovniczky Vince
    van az ő közepén!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  31. Szendam egyetértek.Ezt már nem lehet máshogy lereagálni csak ahogy te tetted.
    A dühtől majdnem szét robbanok én is.Miért hagyjuk és meddig?Egy normálisan működő országban már rég páros lábbal röpítették volna az egész díszes társaságot jó messzire.Úgy gondolom nagyon tele vannak már az emberek de ha egyszer elszakad a cérna, akkor remélem most már nincs mese kő kövön nem marad.Egymás ellenségei vagyunk mert úgy viselkedünk?De ki a felelős ezért talán azt kellene már előállítani.Összefogás amíg ez nem létezik addig semmi nem lesz ebben az országban.Hánynom kell már attól ami itt folyik.ELÉG!ELÉG!ELÉG!Fogja már fel végre mindenki mi történt itt.Egy fasiszta rendszer kiépülését támogatjuk.Vétkesek közt cinkos aki néma!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  32. Nem is feltartott kézzel, hanem kifordított tenyérrel!
    Azután pedig békemenetet indítunk, hogy nem leszünk gyarmat és amennyiben vissza akarják kapni a pénzüket, hát viselkedjenek úgy, hogy azt kiérdemeljék. Itt kérem létharmat van vagy mifene, meg lükeforradalom volt és az győzőtt is, mert éjfél utánig szavazhattak érte, na meg most már harc is van a “zálamadóság” ellen, az ugyan elbukni látszik, de mi akkor is győzünk, ha veszítünk! Ezt jó lesz, ha megjegyzik maguknak egyszer és mindenkorra ott az EU-ban, mert különben kilépünk, aztán megnézhetik magukat és bottal üthetik a nyomunkat, megyünk vissza az Etelközbe vagy még azon is túlra!
    Kinn fognak akkor nevetni, kit fognak Pinokkiónak és kontárnak becézni?!
    Az agresszív kismalac, hozzánk képest egy angyalka!
    Ha tőlem speciel ilyen pökhendi, kivagyi izé kérne kölcsönt, hát biztosan kapna, na nem pézetet…jótanácsot, esetleg egy búcsúkézfogást!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  33. Kedves Common Sense,

    A világért sem akarom Önt megbántani, de kérem, ha mást nem, CSAK a Dalai Láma műveit olvassa el, és utána írjon bármit is a buddhizmusról! Amit leírt, abból látszik, hogy nagyon, de nagyon keveset tud róla, így pedig óriási felelőtlenség bármilyen formában is nyilatkozni.
    Azt a VALÓSÁGNAK NEM MEGFELELŐ ÉS GYŰLÖLETKELTÉSRE ALKALMAS MONDATOT pedig egyenesen visszautasítom, hogy a buddhista szerzetesek rengeteg keresztényt megöltek a tolerancia jegyében az utolsó 100 évben.

    Ne haragudjon, de honnan veszi ezt az óriási butaságot? A buddhizmus pontosan az erőszakmentesség és még sok minden jó gondolati sürítménye, nem is vallás, hanem filozófia a szó szoros értelmében.
    Szívesen leülök Önnel bármikor személyesen is erről beszélgetni. Szeretettel kívánom, hogy ismerje meg a VALÓDI BUDDHIZMUST, nekem ezek a tanok változtatták meg a gondolkodásom 180 fokkal pozitív irányba. Egy budapesti, értelmiségi demokrata.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  34. Szépen elvagyunk itt magunknak de, hogy jut el az a tudás, a reálitás ami ezeket a hozzászólásokat inspirálta, a tömeghez?
    2014-ben újraválasztják az orbánmaffiát ha csak a nép nem lép még egyet a szakadék felé, -jobbra, hogy orbán-vona maffiát ültessen a fejére!
    Az ilyen megszólalások – Szalay-Bobrovniczky Vince harca a nyugati sajtóval – csak látszólag szólnak Európának, itt minden a magyar nép elhülyítésének eszköze! Beállították a képet, hogy Európa ellenünk van és most fenntartják a látszatot, hogy helytállnak, megvédik az országot ellenük és mellesleg megtermelődik egy lehetőség, hogy a gzdasági katasztófa szintű tevékenységüket másra hárítsák! A legkisebb mértékben sem érdekli őket, hogy a kintiek világosan látják ezt, orbánék a hatalom megtartásáért harcolnak ezért a harc a vezérelve orbánnak) és ehhez fenn kell tartani a gyűlöletet, fenn kell tartani a konfrontációt, az árkokat ápolni kell mert ha megszűnik a demokratikus, reális gondolkodók izolációja a tényekre és a azok okaira fény vetülhetl! Nem hiába nem állnak ki senki ellen aki nem az ő szekerüket tolja, ellenérveik nincsenek csak mantráik amiket beleégetnek az emberekbe! Ha egyszer elülne a gyanú a tömegben, hogy egy hatalmas átverés elszenvedői, kinyílnának a szemek és átfordulhatna a közhangulat. Az orbán kormánnyal nem érdemes huzakodni, nem érdemes szembesíteni őket az igazsággal, tudják azt ők de meg kell, hogy védjék a hatalmukat és fenn kell, hogy tartsák a hazug világukat amelyben a demokrácia és a szabad gondolkodás minden baj okozója.
    A nép szemét kellene kinyitni! Minden erőt és energiát, minden megszólalási lehetőséget az emberekre kell irányozni, egyszerű szavakkal meg kell “fertőzni” őket az igazsággal, hogy terjedjen a “kór” ami az orbáni hazug és igazságtalan jelenség visszaszorulását, elgyengülését és vesztét okozza!
    Ehhez még összefogni sem kell az ellenzéknek (ha már amúgy sem képesek rá) csak mindig és mindenhol rá kell mutatni a valóságra.
    Erre talán képes lenne még ez a tehetetlen, széthúzó ellenzék is és inkább ebben versengjenek mint abban, hogy egymást ekézik!
    Ezzel a versengéssel legalább az országot és a népet is képviselnék a saját érdekeik mellett!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  35. Úgy tűnik, hogy a nagykövet úr sokadszorra igazolja azt a megjegyzendő mondást, hogy: Az intelligenciát nem lehet megtanulni akkor sem, ha három egyetemet végzett valaki!.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  36. Nos, a kokik, sallerek és tockosok + nyaklevesek arroganciájára megjött a válasz – 495 millió euró/150 milliárd Ft befagyasztása. Na ja,ha nem értetek a szóból,(IQ-nuku /diplomáciai érzék, mert a hülyék a másik oldalon vannak/, pénz is -nuku)!
    Egy normális kormányfő ilyenkor venné a cók-mókját és átadná a helyét egy szakértői kormánynak! MONDOM EGY NORMÁLIS! Nekünk nem ilyen jutott, OSZT JÓNAPOT!
    És most jöhet a gyógykenőcs, ami minden fájdalmát enyhíti a hívőknek:
    A ZEMÚTNYÓCÉV!!!!!!!!!!!!!!
    Félő, hogy most még jobban bevadulnak a fijjuk: ha lehetőséged van megölni ellenségedet, nem gondolkozol, megteszed – micsoda államférfiúi megnyilatkozás………

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos