Ronai and Ronai
AMERIKAI

Hétfőn folytatják, ha vissza nem vonják a törvényt 2012. február 16. csütörtök 0:03 | AN Forrás: MTI, Origo, Index

  • Hozzászólások(42)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Hétfőn folytatják, ha vissza nem vonják a törvényt

Budapest – Békésen ért véget az egyetemista ifjúság idei első erődemonstrációja, melynek keretében bejelentés nélkül, a hatalomtól meg nem ijedve elfoglalták az ELTE jogi karának egyik előadóját.

A délután kezdődött megmozdulás keretében a hallgatók a Hoffmann Rózsa-féle felsőoktatási reformok ellen tiltakozva vonultak át a Műegyetem elől a Vámház térre. A szervezők sokáig titokban tartották, hogy a tömeg a demonstráció hivatalos befejezése után épületfoglalásra készül, a hatóságok azonban így is megorronthattak valamit.

Miután a Corvinus Egyetemnél túlságosan nagy volt a rendőri készültség, a  tüntetők békésen átvonultak az ELTE jogi karához – oda, ahol valaha Orbán Viktor és több volt és jelenlegi társa az önkényuralom lebontása mellett síkra szállva megalapította a Fiatal Demokraták Szövetségét –, s az épület egy előadóját megszállva fogtak hozzá követeléseik részletes kidolgozásához. Eközben a helyszínre érkező hatóságok – teljesen indokolatlanul, amellett a résztvevők biztonságára veszélyt jelentve – rájuk zárták az épület kapuit. A hivatalos indoklás szerint erre azért volt szükség, hogy további demonstrálók, illetve a média kinn rekedt része ne juthasson be az épületbe.

A diákokhoz nemsokára megérkezett a jogi kar dékánja is, aki azt állította, a megmozdulás törvénytelen, arra engedélyt kellett volna tőle kérni. A fiatalok azonban 1956-hoz hasonlították a most zajló eseményeket, mondván, akkor sem kért senki engedélyt semmire, és kijelentették, hogy az épülethez mint egyetemistáknak joguk van. A dékán ezután nyolc óráig adta meg a senki által nem igényelt engedélyt, majd távozott a helyszínről.

Az egyetemisták  jövő hét elejéig adnak haladékot a kormánynak arra, hogy visszavonja a keretszámokról szóló rendeletet. Amennyiben ez nem történik meg, hétfőtől újabb megmozdulások várhatók. A kiadott sajtónyilatkozat szerint a Fővám téren megtartott tüntetést követően „a résztvevők sikeres hallgatói fórumot tartottak az ELTE ÁJK-n, melyen több százan, középiskolások, hallgatók és oktatók vettek részt. A spontán módon elfoglalt előadó használatára a dékán végül engedélyt adott. A fórum először is közfelkiáltással megszavazta, hogy hétfőig adnak határidőt a kormánynak a következő tanévre meghirdetett keretszámok visszavonására. Ezután a diákok megalapították a Hallgatói Hálózat helyi csoportjait számos egyetemen, főiskolán (Pécs, Debrecen, Kecskemét és budapesti egyetemeken) és középiskolában. Döntés született arról, hogy helyi szinten folytatják a fórumok megtartását és a szerveződést. Emellett a fórum megszavazta a Hallgatói Hálózat szakmai anyagából összeállított 10 pontos programot, amely a hallgatók felsőoktatási követeléseit tartalmazza.  A további lépéseket a helyi sejtek szoros együttműködésével a Hallgatói Hálózat koordinálja.”

Nem a Hallgatói Hálózat az egyedüli, amely a hoffmanni életmű kibontakozásának megakadályozására készül. A Gyurcsány-féle Demokrata Koalíció ifjúsági tagozata azt jelentette be, hogy kanadai mintára gatyaletolási flashmobot fognak tartani, s így tiltakoznak a felsőoktatás Fidesz szájíze szerinti átalakítása ellen. Újságírói kérdésre válaszolva kifejtették: szeméremsértés nem történik majd, mert az alsógatya, illetve bugyi mindenkin rajta marad.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.7/5 (23 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +18 ( 26 szavazatból)
Hétfőn folytatják, ha vissza nem vonják a törvényt , 4.7 out of 5 based on 23 ratings

Címkék:, ,

  • Hozzászólások(42)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

42 Reader’s Comments

  1. Ezt soha nem értettem, hogy miért kell engedélyt kérni egy tüntetésre. Bajom van valmivel, más módon nem tudom véleményemet kifejezésre juttatni, hát tüntetek, mindenféle előzetes hatósági engedély nélkül. Minél nagyobb a felháborodásom, annál nagyobb zavart akarok okokzni, hogy végre felfigyeljenek a problémáimra. Ha egyedül, akkor egyedül, ha sokasággal, akkor azzal. Ha a kormány ellen, vagy valamelyik képviselője, szervezete ellen tüntetek, akkor úgyse adnának rá engedélyt.
    Gondolom a kar dékámja sem adott volna engedélyt, nem is beszélve arról, ha jól értettem a szöveget, spontán kerültek a Jogi kar épületéhez a diákok, mivel lezárták előttük a Vámház krt-i épületet. A hidegben meg nyilván nem a szabadban fognak ácsorogni, szóval “elfoglalták” az épületet :-)
    Hajrá fiatalok, ez már jó jel, ha 56-hoz hasonlítjátok az akciót!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +58 (68 szavazatból)
  2. Ez az !!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +33 (41 szavazatból)
  3. Ahogy a ma esti M2 -n Hoffmann Rózsa nyilatkozott, már haza se kellett volna menni!
    Azonnal visszautasítani az ELTE Hallgatói Önkormányzatának közleményét.
    Az ajánlatom még áll!
    Szóljatok!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +31 (37 szavazatból)
  4. Véget értek a “partyk” .
    Ami ez után jön az BULI a javából , egy élnyomó rendszert átsegíteni a múltba akik már látták magukat “örökéletmegegynapig” a hatalomban , na ez már megéri!!!!!!!
    Ilyenkor jön rá az EMBER mi is a szabadság.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +31 (37 szavazatból)
  5. A fiatalok azok, akikben bízhatunk. A csuti bandája kihívta a sorsot maga ellen, amikor el akarta venni azn új nemzedék és evvel az ország jövőjét. A szégyenletes oktatási és felsőoktatási törvényekkel a jövő nemzedékét is le akarta igázni. A mi forradalmunk is az egyetemekről indulhat el. Most nem a KISZ által szervezett forradalmi ifjusági nappok jönnek, hanem a valódi forradalom napjai. Előttünk van a tavasz, az ifjúság és a megújulás évszaka. Ez a lázadás időszaka. A lázadásé azok ellen, akik elrabolták az új nemzedék és evvel a Nemzet jövőjét, nyomorba döntötték, majd éhbérért végzett kényszermunkára itélik a legelesettebb emberek tömegeit, megfosztják a tanulás lehetőségétől a fiatalok nagy részét. Fiatalok! Egyetemisták,! Középiskolások! Hozzátok el az új forradalmi márcust. Mutassatok példát a lapuló hőkölés népének! Szabadítsatok megbennünket a Gonosztól!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +34 (46 szavazatból)
  6. Rendszerváltó fiatal voltam 1989-ben, mert bizony Gyurcsány Ferenc, Fodor Gábor, Orbán Viktor korosztálya vagyok. Akkor én nem a politikai karriert választottam életcélomul. Most ott tartok, hogy fizetéstől fizetésig élek, és mindig azt hallom, hogy újabb, és újabb ürüggyel akarnak még több bőrt lehúzni rólam. Hozzá kellett szoknom, hogy a munkáltatóm nem fizet időben, így én is szoktam csúszni a közüzemi számlák befizetésével – nem jó érzés, de megszokható.
    Most is, amikor azt mondják, hogy az adórendszerük nagyobb teljesítményre ösztönöz, azt tapasztalom, hogy 8.000 Ft-tal kevesebb lett a fizetésem. Közben azt látom, hogy a szakmai múltamat kidobva a kukába, Ausztriában betanított munkásként többet kereshetnék. Pont ugyanezt a jövőt vetítik előre a mostani egyetemistáknak, és főiskolásoknak.
    Nem hunyt ki bennem a fiatalos hevület. Újra rendszerváltásért kell harcolni! Igaza van a fiataloknak, és szerintem sok 50-hez közel járó örökifjú hajlandó melléjük állni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +49 (57 szavazatból)
  7. Nekem is zavaros, hogy mikor ésmit kell bejelenteni, hogy lehet, hogy a rendörség nem ad engedélyt, ugyan akkor tudom, hogy a rendörségnek nincs joga a spontán kialakult gyülekezést feloszlatni – -van valaki, aki pontosan kiismeri magát?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (10 szavazatból)
  8. Senkit nem akarok leszólni, mert kellenek a felsőfokú végzettséggel rendelkező emberek, de mi van a szakmunkásokkal?
    Mindenki csak az egyetemekkel foglalkozik, de azzal senki sem törődik, hogy szakemberek is legyenek. Majd fog csodálkozni sok ember, ha félig kész a háza, és az ács, a villanyszerelő odamegy, és azt fogja mondani 20 milla a tető, 8 milla a villany, ha nem tetszik, akkor csináld meg magadnak, legfeljebb rászakad, vagy fel gyullad.
    Az a baj, hogy a GDP az eladható termékekből származik, ezért egy jogász, közgazdász, nem termel semmit, csak viszi a büdzséből a lóvét, még is mindenki annak akar menni, mert attól reméli a nagy pénzt, akár csak a 2000 év elején a számítás technika, mindenki informatikusnak akart menni, mert kevés munkával, nagy pénz járt. Most ugyan az a helyzet, úgy látom, kemény fizikai munkát már senki sem akar , csak irodában, magas fizetésért, semmit tenni, vagy olyan elvetemült lenni, mint a mostani “tanult” kormány. Ennek az országnak eladható szellemi, vagy fizikai termékekre van szüksége, hogy lefaragjon az adósságából, és valahogy helyre álljon a társadalmi egyensúly, de ehhez valódi szakemberekre is szükség van, mert termelés nélkül, nem megyünk előre.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (24 szavazatból)
  9. Tessék már megmondani van még olyan mint egyetemi autonómia ?
    Arra is kíváncsi vagyok végül is kivel van a dékán úr ?????

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (21 szavazatból)
  10. Kedves Szülők!
    .
    Ugye nem gondolják komolyan, hogy a jelenlegi rendszert kizárólag a gyerekeiket maguk előtt tolva akarják leváltani?
    .
    Fogják már fel végre! Itt mindenkire szükség van! Az utóbbi két évben már mindenki meg lett sértve, ki lett használva, meg lett alázva. Még mindig attól félnek, hogy van veszteni valójuk (munkahely, fizetés stb)? Így nem lehet ezeket a taplókat elzavarni! Persze lehet azt mondani, hogy a fiataloknak nincs veszíteni valójuk, de melléjük kell állni (illetve már régen kellett volna)!
    .
    Nem érzik már a bőrükön, hogy hiába lapítunk, így is elveszítünk mindent? (Állás, egzisztencia, értékálló fizetés…)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +27 (37 szavazatból)
  11. Viktor, remélem tele van már a gatyád.
    Felgyorsult számodra a bukás menete.
    Bízom abban, hogy családod értelmesebb tagjai – gyermekeid – is a tüntetőkkel tartanak.
    Nem megy ez neked, kérlek takarodj – bandáddal együtt – a hatalomból.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +27 (35 szavazatból)
  12. ELKEZDŐDÖTT!!! Valaha régen egy galaxisban volt egy Orbatin császár de le lökték a trónról.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (22 szavazatból)
  13. Most eljött az ideje hogy takarodjanak a macellzsigák, a szélesgáborok, a demjánsándorok..a kifosztó, korrupt oligarchia!.
    bon voyage,

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (28 szavazatból)
  14. Ehhez a magyaroknak össze kellene fogni.
    Képesek leszünk rá?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (22 szavazatból)
  15. A kicsit is független módon gondolkodó polgár már jó tíz év óta látja és tudja, hogy Orbán és szűk köre, a „gentleman-agreement” elvét hírből sem ismerő és provinciális magyar jobboldaliság álcáját azért öltötte magára, mert a politikum ama a térfélen nem volt erős a konkurencia, s mert a hazafiságérzésre észérvek nélkül is rá lehetett ültetni egy gyors, demagógiára épülő politikai offenzívát.

    Ráadásként, nyolc éve adatott arra, hogy a demagógiát, és az alpáriság eszközét bevetve sikerre vigye a lakosság ellenséges táborokba való szétszakítását és a demokratizmusba vetett hit dehonesztálását. Igaz, hogy ehhez, a demokratizmust, a hatalmat és a gazdaságot ügyefogyottan, részint pedig felelőtlenül kezelő szociálista-liberális kormányzás is nagyban hozzájárult.

    Most, amikor a demokratizmus, a jogállamiság, a népi beleszólás joga végérvényesen veszni látszik, csak most kezd derengeni sokaknak, hogy már az alkotmányozás megkezdéséig is lett volna miért demonstrálni, de ma már az új alaptörvény szentesíti azt, hogy a demokratizmust a mai Magyarországon csak egy térfélen játsszák, a Fidesz-KDMP térfelén!
    A másik térfél pedig a veszteseké, akik társadalmi helyzetüknél, vagy világnézeti értékeik miatt nem tartoznak a NAGY, NEMZETI, IGEHÍRDETŐK ÉS HATALOMKISAJÁTÍTÓK CSAPATÁBA, vagy elveikhez ragaszkodva nem váltak megalkuvóvá és korrupttá.

    Orbán, felelős kormányfőként, majd két éve félrevezeti az ország lakosságát. Zavaros alapokra épített gazdaági intézkedései dilettantizmusról árulkodnak. Törvények és rendeletek sokaságát erőszakolta ki, a legkisebb jelét sem mutatva annak, hogy ő az ország egészéért lenne köteles a hatalmát latba vetni. Senkivel sem volt hajlandó őszinte, nyílt és kompromisszumokhoz vezető párbeszédre, miközben, már az ország elszigetelődése is súlyos károkat okozott. Nincs már olyan, a politikának kiszolgáltatott rétegződése a társadalomnak, amelyet meg nem alázott volna valami módon.

    Lassan talán mindenki átlát a szitán, és észreveszi, hogy a világnézeti hovatartozása miatt kirúgott közalkalmazottak, a megrágalmazott rendőrök, munkanélküliek és rokkant nyugdíjasok, a „kádár-huszárnak” nevezett hívatásos katonák, a megkurtított szolgálati idejű bírák, a menesztett médiamunkások, a kirekesztett felekezetek stb. sorskérdései egyazon tőről fakadnak, a demokratizmus módszeres leépítéséből és tudatos megcsúfolásából.

    ZAVAROS ESZMÉKRE, AUTARKIÁRA, KÉTES AMBÍCIÓKRA, TITKOS ALKUKRA, HAZUGSÁGOKRA, KÉTSZÍNŰSÉGRE, ÜRES SZÓVIRÁGOKRA, ALAPTALAN ÖNELÉGÜLTSÉGRE ÉS AZ AUTOKRÁCIÁRA PEDIG NEM LEHET BIZTOS JÖVŐT ALAPOZNI EGY ORSZÁG SZÁMÁRA!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +24 (32 szavazatból)
  16. Citizen 100%-ig egyetértünk, még a barátom felesége is.
    De hát A MI PÉNZÜKBŐL, TOKAJ SZÖLLEJÉBŐL ÉS A TÖÖBI KÖZÖS
    VAGYONBÓL MILYEN MÁS JÖVŐT TUDTAK VOLNA “MAGUKNAK ALKOTNI” ???
    Meggátolta-e őket törekvésük megvalósitásában valaki?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (14 szavazatból)
  17. Tudom,hogy nem ide illik,de szeretném közzé tenni az alábbi információt!
    Úgy látom nem lesz unalmas ez az év sem!

    http://filmnet7.com/index.php?option=com_content&view=article&id=40:eltorlik-az-internet-szabadsagat&catid=11:iii&Itemid=23

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (3 szavazatból)
  18. “Senkit nem akarok leszólni, mert kellenek a felsőfokú végzettséggel rendelkező emberek, de mi van a szakmunkásokkal?
    Mindenki csak az egyetemekkel foglalkozik, de azzal senki sem törődik, hogy szakemberek is legyenek. ”

    A szakmunkások akkor lesznek ha megfizetik őket. Ameddig nincs becsülete a munkának sose fog jelentősen nőni a szakmunkások száma. Lehet hogy rákényszerül az ember ,de mi van ha kimegy külföldre?
    Tessék megfizetni aki dolgozik, ez az egyedüli megoldás.

    “….Az a baj, hogy a GDP az eladható termékekből származik, ezért egy jogász, közgazdász, nem termel semmit, csak viszi a büdzséből a lóvét, még is mindenki annak akar menni, mert attól reméli a nagy pénzt, ”

    De nem csak GDP van egy országban. Van oktatás, szellemi élet, törvénykezés is, hacsak valaki ne Afganisztán alsóban él. Ehhez kell nem GDp növelő entellektuelek, adminisztrátorok képzése. Természetesen nagyon sok olyan ember végzett egyetemet mostanában aki nem volt igazán jó erre, de ez világjelenség.

    A pénzt jelenleg nem az egyetemek viszik ki talicskával az országból hanem a kormány felelőtlen, idióta intézkedései és a korrupció.
    Az is tény hogy a diplomások igenis előbb találnak munkát mint a csak érettségizettek és hogy az uniós mértékhez képest nincs túlképzés.
    A keretszámokat csökkenteni kellett, de elosztásuk és a csökkentés mértéke indokolatlan, igazságtalan, és nagyfokú hozzánemértésről árulkodik -mind minden amit Hoffmann Rózsa csinál.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (11 szavazatból)
  19. Grezó 2012. február 16. csütörtök 00:25
    “A hidegben meg nyilván nem a szabadban fognak ácsorogni…”
    Mennyire gondoljátok ezt komolyan.
    Vagy, ha az állam nembiztosit meleg helyet – amit kivánunk – ,
    akkor nem tüntetünk.
    Hajrá fiatalok, de kellő meggondoltsággal szervezve, mert helyes
    törekvéseiteket könnyen lejárathatjátok akár társaitok előtt is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (9 szavazatból)
  20. Mi ez a ” vircsaft ” ahhoz képest , amit méltóztattak volt akkor művelni , amikor az a baloldali – meg mindenféle más jelzőkkel illetett – kormány akarta a ” tanulási hozzájárulást ” ( is ) bevezettetni ?!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (17 szavazatból)
  21. Stirner 2012. február 16. csütörtök 14:17
    “A pénzt jelenleg nem az egyetemek viszik ki talicskával az országból hanem a kormány felelőtlen, idióta intézkedései és a korrupció.”
    .
    Sajnos mi még nem láttunk – pedig nagyon figyeljük – melyik intézkedés, vagy
    korrupció fogott volna talicskát kezébe a pénz kitolására. Mert melyik korrupció,
    vagy intézkedésből lett milliomos, vagy milliárdos?
    Jó lenne az ilyen hülye lózungokat befejezve nevén nevezni a gyermeket
    legyen az akár természetes akár jogi személy.
    Lényeg: a vagyon eltűnik, XY meg akkor lett “véletlenül” vagyonos, amikor
    az a vagyon eltűnt. (tehát az anyag nem vészel csk átalakul tulajdonosa)
    Nem érdekes? Tudunk a károsult tulajdonosról, tudunk a jogellenesen
    meggazdagodottról (csaló, tolvaj, rabló, maffia, stb) mégsem róluk
    beszélünk név szerint, hanem valami megfoghatatlan semmiről.
    Szerintem ebben csak az a baj, hogy a konkolyt a búzával
    összecserélhetjük. Pedig nem azért vetünk búzát, hogy helyette nekünk
    konkoly jusson. A búza meg az intézkedés, vagy korrupció nevű fickó,
    vagy társaság neve mögé bújva eltűnjön.
    Miért tanittattunk jogászokat akiket később olyan funkciókban fizetünk,
    melyeknek a feladata lenne ezek megakadályozása akár törvénnyel is.
    Minek tanittatunk akár szakmunkásokat, akár diplomásokat, ha az ország vagyonából milliárdossá lett újgazdagok nem itthon fektetik be pénzüket
    a GDP növekedését szolgáló vállalkozásba. E miatt az ingyen kitanitott
    jelenlegi munknélküliek kénytelenek máshol megalapozni jövőjüket.
    Újabban meg kitalálták nem kell 16 év után annak tanulni, aki nem akar.
    Arra lennék csak kiváncsi e képzetlenül maradt nagyrészt munkanélkülivé
    váló nincstelen tömeg milyen “hatalmas” adót fog fizetni, vagy milyen egyéb haszna lesz ebből az országnak. Ugyanis jövőjük most kezdődik.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  22. Orbán a Kossuth rádióban nyilatkozva, szinte üdvözölte a tüntetőket, de az oktatási törvényről azt mondta, hogy az jó. Már pedig, ha ezt mondja, akkor el tntetgethetnek gatyába, vagy a nélkül is, nem hinném, hogy valamit is el tudnának érni vele. Talán, ha válról indítható rakétákkal tennék, akkor talán!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (11 szavazatból)
  23. Lassan tavaszodik, a tavasz forradalmat hoz a felcsúti parasztgyerekre!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (17 szavazatból)
  24. Kopogtatnak. Nézd meg már ki az. Az EU-ból jöttek talán?
    Nézd kik vannak itt! Igen az EU-sok jó hirrel jönnek.
    “A 365 támogató vokssal elfogadott határozat az EP „súlyos aggodalmát”
    fejezi ki a demokrácia gyakorlásával, a jogállamisággal, az emberi és
    szociális jogok gyakorlásával, a fékekkel és ellensúlyokkal, az
    egyenlőséggel és a diszkriminációmentességgel összefüggésben”.
    Felszólítja a magyar kormányt: tegyen eleget az Európai Bizottság, az
    Európa Tanács és a Velencei Bizottság ajánlásainak, és azoknak
    megfelelően módosítsa az érintett törvényeket.”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (10 szavazatból)
  25. Ezek a fiatalok nemsokára szavazni fognak.
    Kíváncsi vagyok, hányan szavaznak a beléjük rúgókra?
    Én már kék-zöld vagyok, a földön fekszem, de a fidesz még mindig talál rajtam olyan helyet, amit üthet.
    Semmivel sem különb népség mint a hajdani Államvédelmisek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (15 szavazatból)
  26. Elnézést kérek nemvagyok egyik párt szmpatinsá sa sem!Igaz márt tulvagyok hatvanon s sok mindent megértem nemtudom,hogy Gyurcsán “ELVTÁRS”mit is akar elérni azzazzal,hogy az EGYETEMISTÁK,FELSŐOKTATÁS ÉLÉRE AKAR ÁLLNI.Az igaz bajvan a felső oktatásban de más uttis és miért kell ezt ugy kihazsnálni mint ötve hetot?Inkább kellene egy népszavazás vgy olyan jogász aki megtudná igazából szerkeszteni hogyis lehetne ettől a burzsuj hatalomtól megszabadulni.ÖTVEN ÉVES MUNKAVISZNY UTÁN EZ A VÉLEMÉNYEM!TAKARODJANAK A@-BA!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -5 (7 szavazatból)
  27. -Az Európai Parlament állásfoglalása a közelmúltbeli magyarországi politikai fejleményekről (2012/2511(RSP))
    http://www.europarl.europa.eu/sides/getDoc.do?pubRef=-%2f%2fEP%2f%2fTEXT%2bMOTION%2bB7-2012-0095%2b0%2bDOC%2bXML%2bV0%2f%2fHU
    itt a teljes szöveg.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (4 szavazatból)
  28. Azt olvastam a gyülekezési törvény tiltja a csukjában maszkban való tüntetést,erről miért nem kérdeztétek pintérkét az operaházi tüntetéssel kapcsolatban.Egyébként érdekes a Fidesz séma előbb törvényt hozunk utána lehet megbeszélni ,ha nagyon szar.Nem előtte kellett volna?Zavievic meg sintér ma egyetemet látogatott ,csodálom hogy volt nekik egyáltalán hallgatóságuk.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  29. Orbán erőszakos, gyerekszobát nem látott valaki, aki a pökhendiségével takarja kisebbrendűségi érzéseit, olyan, mint a népesség 2/3-a, mely megválasztotta.
    Nincs mit csodálkozni a népszerűségén “ő a mi Viktorunk”, mármint a 2/3-é. Ha magas IQ-jú, diplomatikus úriember lenne, soha nem nyert volna válsztást, a 2/3 útálná, mert különb nála! Ez illen eccerű!
    Gyurcsány és Bajnai előadást tartottak az államról, a gazdaságról az egyetemen – útálja is őket a 2/3, hisz semmit fel nem fogtak az előadásokból!
    Sajnos még mindíg nem nyílt ki a zemberek szeme, pedig már nincs olyan réteg – kivéve a szűk haveri kört – akiknek ne ártottak volna ebben a 2 évben, de sokan még mindíg azt mondják, hogy ez a nyócév miatt van. Ez tán még 2014-ben is így fog hangzani, most azér rossz, mert vót az a nyócév….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  30. Felnőtt egy nemzedék, amely nincs terhelve a múlt emlékeivel, tulajdonképpen demokráciában, az internet jóvoltából a világra nyitottan. Ahogy az őskomcsik, úgy lassan az “ostobavérmagyar” is kihal. Bármennyire is az a cél, hogy tudatlan báblakosság töltse meg az országot, nem fog menni. Bár minden egyes kiművelt fő távozásával, egyel gyarapszik a nácijobber lészám.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  31. Igen, össze kell fogni a “Munkát kenyeret…. ” tüntetőkkel, hiszen a sok szegény ill. elszegényedett munkásnak sem fog bejutni a gyermeke az egyetemekre, főiskolákra!!!! – minden ember érdeke az összefogás, nem tétovázni és nem egymást minősítgetni, bírálgatni, stb. kell az ELÉGEDETLENKEDŐKNEK, hanem EGYÜTT, KÖZÖS ERŐVEL LEVERNI EZT AZ ORBÁNI KORMÁNYT, aki mindig Magyarországra hivatkozik, akkor is, amikor a SAJÁT HIBÁJUKAT, mármint a kormány hibáit kellene elismerni.

    Jól tette tegnap este az ATV-ben Kálmán olga, a KIM államtitkárát provokálta, hogy miért Magyarországra hivatkoznak állandóan, miért nem a kormányukra???
    Mellé beszélt a pasas, de nagyon!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  32. Hogy tud tükörbe nézni az Orbán, hogy a gyerekei bezzeg közgazdásznak (Corvinus) és jogásznak (ELTE) tanulhatnak, nekik miért nem uiniverzális az agyuk és mentek mérnöknek, példát a népnek így kellene pedig mutatni, nem vizet prédikálni és bort inni!!!!!!! Nem mai keletű probléma a mérnökhiány, pár éve is gond volt, mégsem arra a pályára készülnek. Az én gyerekem is ugyanolyan gyerek, ne az ő orra előtt csapja be ilyen hirtelen az ajtót, ha közgazdász szeretne lenni, és a tetejében még jól is tanul, mégis fizetni fog. Önző egy alak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  33. Kerpács Winnetou

    Nem tudom elképzelni, hogy a kormányzópárt egyéni képviselői szembe mernek e nézni a választókörzetük szavazóival és mit mondhatnak nekik?
    Már olyanokat is hallottam, hogy eltörölték sokan a fogadónapjukat, nem érdekli őket a nép!
    Pedig emlékszem esküt is kellett tenniük, vagy az esküben azt morogták, hogy mindent a zsebünkbe, a népet meg csak nyomorítani??
    Milyen érdekes, hogy a visszahívhatóság intézménye is, jó pár éve eltűnt, de nem is akarja visszaállítani senki! :-) Meg nem is fogja!
    Miért nincs a Fideszben olyan értelmes ember, aki fel merne állni, hogy hölgyeim, uraim! Ez már sok, ezt már az én gyomrom sem veszi be! Ennyire félnek az elnöktől??? Pedig, ha 3-5-7-en felállnának, szerintem lenne követőjük? Nem akarom elhinni, hogy nincs jó szándékú emberfajta köztük????
    Az a baj, hogy minden párt akkor tud igazságokat mondani, ha ellenzékben van! Amint hatalmat kap, elfelejti azt is, hogy honnan jött és, hogy egyszer valahová majd mennie kell!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  34. A mostani diákok közül kellene minden másodikat fizetésre kényszeríteni, és akkor nem nevetséges 200 fő vonulna tüntetni
    A neten látható fotókat kinagyítva és a fejeket megszámozva, lenne egy viszonyítási alap a .zorbáncsürhe létszámának megsaccolásához.
    200diák vonul a képen.
    Számoljuk meg az arcokat és kiderül, hogy az orbányfigyesz csürhe létszáma 216 fő volt

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  35. Kerpács Winnetou
    Bocs: van egy kerek zsebtükröm ami az egykori belgrádi tesitanárt ábrázolja Románia hegyei között.
    Mitic ezerszer különb mint ez a disznóólból kiszökött csuti teű és nem mond irokéz népi bölcsességeket
    Gojko Mitic eleve normálisabb ennél a kotonszökevény orbánnál.
    http://tukorfeny.nolblog.hu/archives/2012/01/26/Amikor_a_Szent_sem_orban/

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  36. Orbánt ez egyáltalán nem érdekli.Ő a kormányzó…ő dönt el mindent léser jani bólogatása megnyugtatja.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  37. Remélem készültök fiatal barátaim. Fel kell kötnötök a fehérneműt
    leendő gyermekeitek érdekében is ki kell állnotok !
    A Zorba(n)-nak most kisebb dolga is nagyobb az oktatásnál.
    Ugyanis most készül fel milyen “szirtakit” ropjon az EU és az IMF buzukijára.
    (nagy gondja van, mert ő – eddig – a toborzóra, vagy a csűrdöngölőre készült)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  38. Megérdemlitek ami rátok vár. A FIDESZ-re szavasztatok. Hát most egyétek meg amit főztetek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  39. Megérdedemlitek!! Kellett a Fideszre Szvazni??? Hát egyétek meg amit főztetek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  40. Ki mert arra még gondolni is, hogy a Fidesz így él vissza az emberek bizalmával!!!!?????
    Emlékezzünk csak! Gyurcsánynak is volt minden hétre 2 új ötlete legalább, közben meg tényleg minden hétre jutott valamilyen MSZP-s botrány a híradók tájékoztatásaiban minden héten elvittek valakit sikkasztás, csalás, közpénzekkel visszaélés miatt.
    Ráadásul az életszínvonal is esett! A nép valami javulást várt! Hát rajta vesztett, mint azok a rómaiak, akik császárt akartak és Néróban megkapták!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  41. Mi van? Hány óra? Már 19:12
    Mi történt? Hétfő van már?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  42. Itt a cikk a folytatásról
    http://hvg.hu/karrier/20120222_haha_tuntetes

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

A kormány félresöpri a diákok jogos követeléseit 2012. február 16. csütörtök | AN

Elfoglalták az ELTE-t a diákok 2012. február 15. szerda | AN

Virrasztással tiltakozik a HÖOK 2012. február 8. szerda | AN

Hoffmann Rózsának a pápa lett Lenin 2012. január 2. hétfő | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos