Ronai and Ronai
AMERIKAI

New Jersey kormányzója megvétózza a melegházasságot 2012. február 14. kedd 20:19 | AN Forrás: AP

  • Hozzászólások(8)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
New Jersey kormányzója megvétózza a melegházasságot

Trenton – A demokrata többségű New Jersey-i Szenátus elfogadta az egyneműek házasságát szabályozó törvényt, de valószínűtlen, hogy az állam nyolcadikként valóban engedélyezné a melegházasságot, a republikánus kormányzó, Chris Christie ugyanis vétót helyezett kilátásba.

Az állam képviselőháza várhatóan csütörtökön bólint rá a törvényre és küldi azt meg Christie-nek, az ország vezető republikánusai és az alelnökjelölt-aspiránsok egyikének. A Szenátus 24:16 arányban szavazta meg a jogszabályt, egyébként ugyanaznap, amikor Washington állam kormányzója, Christine Gregoire hasonló törvényt írt alá, s ezzel Washington lett a hetedik állam, amely igent mondott az egyneműek házasságára.

New Jersey demokrata vezetése, amelynek a törvényhozás mindkét házában többsége van, presztízskérdéssé avatta a melegházasságot, mondván, az állam létező házassági törvénye nem egyformán védelmezi mindkét házasságformát.

A javaslatnak akkor lenne esélye, ha kétharmadot kapna, ebben az esetben nem lenne érdekes a kormányzói vétó – ennyire azonban nem népszerű az egyneműek házassága New Jerseyben. Miután azonban nem lehet kétharmadra számítani, a vétó nyomán további figyelem irányul Christie-re, aki az előválasztási küzdelmekben Mitt Romneyt támogatja.

A melegházasság intézménye jelenleg a szövetségi fővárosban, valamint New York, Connecticut, Iowa, Massachusetts, New Hampshire, Vermont és Washington államokban ismert. A Gallup felmérése szerint tavaly első ízben több amerikai támogatta az intézményt, mint amennyi nem: 53 százalék.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0.0/5 (0 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: -1 ( 1 szavazás)

  • Hozzászólások(8)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

8 Reader’s Comments

  1. Meg is kell akadályozni az ember elleni szabályokat,csak igy szaporodhat a népesség.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (12 szavazatból)
  2. “kekecs 2012. február 14. kedd 22:38″
    Ember!
    Gondolkozol mielőtt leírsz valamit?
    Mi köze van a szaporodásnak, az azonos neműek házasságához.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (10 szavazatból)
  3. rupcsi
    2012. február 14. kedd
    23:51
    Mi köze van az azonos neműek kapcsolatának a házassághoz?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  4. Nagyon jól teszi!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  5. Végre valaki fel mert szólalni ez ellen. A melegházasság a társadalom zsákutcája.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  6. A ratyiházasság nevezetű fertelem a házasság intézményének, de még az egyéb párkapcsolatoknak is e teljes megcsúfolása, a családmodell lealacsonyítása, közerkölcsök nyílt megtaposása.

    Komolyan, egy csomó ultraliberális agyhalott egyszerűen nem tudja, hol a határ.

    Ha valaki ratyi, mit bánom én, nem érdekel. De ez a fajta undorító hivalkodás egy beteg dologgal… na, tudjátok, megbeszéltük már ezt itt korábban is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  7. Én azt mondom, két csaj még csak hagyján, de két férfi… brrrr… máglyára velük, ahogyan a Biblia mondja.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  8. Szeretnek en is hozzaszolni ,mert a hozzaszolok többsegevel egyetertek ,de nem annyira brutalisan mint egynehanyan.A kormanyzo ur szerintem helyesen cselekedett,a nemi orientacio,vagyis ki melyik nemhez vonzodik maganszfera,azt a haloszobaban kell lerendezni ez a normalis ,ha valaki a sajat nemehez vonzodik az is privat attol meg lehet jo szomszed,jo kollega.
    Amit itt Europaban hallani annak mar igencsak ellene vagyok,,hogy gyereket is örökbe fogadhassanak! Ellehet kepzelni mi lesz abbol a kisgyerekböl! Osonkonak üzenem ne nezzen ilyesmit ahol ket szep nö egymasnak esik,mert az nem termeszetes.üdv Zoli

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos