Ronai and Ronai
AMERIKAI

A város végre belátta, hogy férfi 2012. február 10. péntek 16:03 | AN Forrás: Reuters

  • Hozzászólások(10)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
A város végre belátta, hogy férfi

New York – Öt éven át harcolt a volt tengerészgyalogos a bürokráciával, mire sikerült bebizonyítania, hogy férfi. Végül New York City hatóságai megadták magukat az érvek súlya alatt, és új születési anyakönyvi kivonatot adtak neki, amely tanúsítja, hogy egyéb okmányokon tévesen tüntetik fel az obsitost nőnek.

David Hassan, az iraki háború címzetesen szakállas veteránja huszonkilenc esztendeje látta meg a napvilágot a manhattani Lenox Hill kórházban, mégpedig kétségbevonhatatlanul fiúként. A kórházban valamit elírtak, és hogy, hogy nem, csak 2003-ban derült ki, hogy leánynak anyakönyvezték.

Hassan leginkább csak mulatott a hibán, s miután Irak után leszerelt a tengerészgyalogságtól, New Jerseybe költözött, és ki akarta váltani az ottani jogosítványát. Bemutatott születési anyakönyvi kivonata, amiben az állt, hogy leány, megdöbbenést keltett a hivatalban, így a jogosítványt nem kapta meg.

A Lenox Hill 2007-ben elküldte Hassannak a város egészségügyi osztálya igazolását, miszerint Hassan fiú, de a problémáknak ezzel nem lett végük. New York City ragaszkodott ahhoz, hogy a kórház jelentse ki, az ő hibájuk az egész, a Lenox Hill azonban nem volt erre hajlandó. Hassan eközben busszal meg gyalog járt, néha pedig barátai fuvarozták bayonne-i otthona és a Rutgers Egyetem között, ahová leszerelt katonaként tandíjmentesen beiratkozott.

Az obsitos bírósági ítéletttel szerette volna kicsikarni az elismerést a packázó hivatalokból, és közben a sajtó is felkapta az ügyét. Ugyan hibáját továbbra sem ismeri el sem a kórház, sem az egészségügyi osztály, mindketten úgy nyilatkoztak, hogy Hassan hamarosan kézhez kapja a nemét a valóságnak megfelelően igazoló hivatalos iratokat.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 3.0/5 (2 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +4 ( 4 szavazatból)
A város végre belátta, hogy férfi , 3.0 out of 5 based on 2 ratings

Címkék:,

  • Hozzászólások(10)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

10 Reader’s Comments

  1. és ha nő valaki nem kap jogsit? :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  2. Nem azért nem kapta meg, hanem mert megdöbbenést keltett.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  3. Bizonyára kap, de csak akkor, ha nem szakállas férfi.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  4. Magyarorszagon, pontosobban Felcsuton is tortent egy hasonlo helyzet, ott anyakonyveztek egy – Parasztot – Orsos Viktor – kent – csak hogy Budapestre jelentkezett Miniszterelnoknek, sajnos a Budapestieknek nem tunt fel a hamisitas, nem is foglalkoztak komolyan az erintett szuletesi anyakonyvi kivonataval. Remelyuk hogy minel hamarabb visza kuldik e ,,PARASZTOT” a szulo falujaba.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (12 szavazatból)
  5. :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  6. Noknek en sem adnek jogsit.,

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -8 (10 szavazatból)
  7. Báthory Ödönke

    Viszont büntetlenül bemehet a női napozóba.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  8. Stumpné Bekes Margit

    Hm! Nem biztos,hogy változtatni kellett volna neki! Arról papirja volt,hogy nő,ha meg férfinak kellett volna igazolnia magát,egyszerűen letolja a gatyáját! Ki vonta volna ezután kétségbe a nemét??!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  9. Bumágü nyet, cselovjek nyet.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  10. :) Jó kis sztori!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos