Ronai and Ronai
AMERIKAI

„Irán célpontjai lehettek” 2012. február 5. vasárnap 9:10 | AN Forrás: ABC News

  • Hozzászólások(29)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
„Irán célpontjai lehettek”

New York/Jeruzsálem – Teljes riadókészültségben valamennyi észak-amerikai izraeli érdekeltség védelme: az ABC News birtokába jutott, belső használatra szánt dokumentum szerint a végképp sarokba szorított Irán kanadai, Egyesült Államok-beli zsidó célpontra akar lecsapni, de ilyen csapás gyakorlatilag a világ minden táján elképzelhető.

A szóban forgó dokumentumot Elirán Ávitán, a közép-atlanti államokban lévő izraeli főkonzulátusok biztonsági főnöke köröztette beosztottjai között, felhíva figyelmüket arra, hogy fokozni kell úgy az őrzött, mint a „lágy” helyek biztonságát. Őrzött helynek számítanak a kormány szerveinek számító követségek és konzulátusok, a „lágy” helyek pedig a zsinagógák, zsidó iskolák, közösségi központok, melyek közül Buenos Airesben 1994-ben támadtak Irán kezdeményezésre terroristák. Akkor nyolcvanöt polgári személy vesztette életét a merényletben.

A Sin Bét, más néven Sábák – az izraeli belső elhárítás – főnöke egy zárt ajtók mögött, Tel-Avivban elhangzott elutasításon nemrégiben azt állította, Irán már dolgozik az izraeli célpontok ellen végrehajtandó támadásokon, mert meg akarja bosszulni az atomtudósai ellen végrehajtott gyilkos támadásokat. Jorám Kohén úgy véli, a merényleteket a Forradalmi Gárda legfelsőbb szintjein tervelik ki, ugyanúgy, ahogyan Szaúd-Arábia washingtoni nagykövete esetében történt; mint arról beszámoltunk, őt az egyik mexikói drogmaffia felbérelésével akarták megöletni.

Különféle lehetséges célpontok, így New York, Los Angeles, Philadelphia és Toronto rendőrsége hetek óta kiemelt figyelmet szentel fenyegetett zsidó célpontjainak, megkettőzte az objektumok védelmét, a rendőröktől pedig fokozott éberséget kért. Az érintett városokban lévő FBI-irodák ugyancsak azt közölték az ABC Newsszal, hogy a korábbinál nagyobb erőkkel próbálják megakadályozni az iráni csapást.

Az izraeli biztonsági körlevél nem sokkal azután szivárgott ki, hogy különféle megnyilvánulásokból arra lehetett következtetni: Izrael legkésőbb június folyamáig katonai csapással kívánja megakadályozni az iráni atomfegyverkezés beteljesedését. Legalábbis kérdéses, hogy miként állnak ehhez a tervhez hagyományos szövetségesei, így a választási évet taposó Egyesült Államok, amely Obama hivatalba lépése óta érezhetően nem sok kedvet érez katonai konfliktusok felvállalására, vagy Nagy-Britannia, amelynek koalíciós kormánya sok mindennek mondható, csak szilárdnak nem.

Rosztám Kászemi iráni olajminiszter eközben bejelentette: hazája nem tágít a Teherán szerint békés atomprogramtól akkor sem, ha az Európai Unió csakugyan életbe lépteti a július elsejére kilátásba helyezett olajembargót, „és egy csöpp olajat sem tudunk eladni”, ugyanakkor döntése felülvizsgálatára kérte az EU-t. Kászemi azzal fenyegetőzött, hogy nem fogják a határidőt megvárni, hanem egyes országoknak már most beszüntetik a szállítást. Az államokat nem nevezte meg, de nyilvánvaló, hogy az iráni olajtól a többi EU-tagállamtól jobban függő Görögországra és Olaszországra gondolt.

Noha Irán több alkalommal hangoztatta, számára nem probléma olaja számára alternatív piacokat találni, egyelőre úgy fest, hogy a bojkotthoz nem csatlakozó nagyfogyasztók árengedményeket kívánnak kicsikarni hűségükért cserébe. India korábban ezt nyíltan hangoztatta, most pedig Törökország közölte, hogy nemzetközi döntőbíróság elé akarja citálni Teheránt a földgáz ára miatt, amit Ankara valamiért épp ezekben a napokban talál magasabbnak a kelleténél. Kászemi olajminiszter visszautasította azt az állítást, hogy túl magas lenne a gázár. Irán évente mintegy tízmillió köbméter gázt szállít Törökországnak, amelynek Oroszország után a második legnagyobb beszállítója.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (5 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +6 ( 6 szavazatból)
„Irán célpontjai lehettek”, 5.0 out of 5 based on 5 ratings

Címkék:, ,

  • Hozzászólások(29)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

29 Reader’s Comments

  1. Irán előbb-utóbb kihúzza a gyufát.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  2. “…„Irán célpontjai lehettek” …”

    - Nagyon érik már az a verés iránnak…

    Jól van, tudom, hogy a rettegett, felderíthetetlen iráni gumicsónakok, meg a félelmetességes iráni légvédelem, stb, de azért csak meg kellene már mutatni ennek a szenny bandának, hol a helye.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (20 szavazatból)
  3. Fantasztikus ez a nyilatkozatháború.
    Remélem, továbbra is csak ez lesz a két fél között és nem kerül sor tényleges harcra, mert az a III. világháborút hordozza magában.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (12 szavazatból)
  4. “…az a III. világháborút hordozza magában…”

    - Nem hordozza.

    1, Iránért a kutya sem fog megmozdulni, legfeljebb az ENSZ- ben csapkodnak majd (orosz, kínai).

    2, Akik iránnak, és úgy általában az iszlámnáciknak nekimennének, és/ vagy a legjobban fenyegetve vannak az iszlamizmustól: USA, Izrael, India, szunnita diktatúrák, ezek szövetségesei.

    Namost, az USA egyedül akkora ütőerőt képvisel, hogy bárkit lezúzhat, rövid idő alatt. Akkor pedig nincs semmiféle III. VH.

    3, Az USA, de még Izrael sincs egyedül, mint írtam. És jelenleg nem létezik semmiféle hatékony szövetségi rendszer kezdeménye sem, mely “össze akarna fogni” ellenük, ÉS ezt meg is tudná tenni.

    Egyszerűen senkinek nem érdeke, hogy az iszlámnácikat szabadon hagyja őrjöngeni.

    Egy III. VH kitöréséhez egyszerűen nem adottak sem a politikai, sem a nemzetközi, sem a katonai feltételek. Ha az egyik tömb akkora erőt képvisel, hogy nincs még közel sem hozzá senki, akkor abból nem lesz VH.

    És ez így van jól.

    Szóval, nyugalom, pajtás.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (18 szavazatból)
  5. Eldrad
    2012. február 5. vasárnap
    10:49

    Ez a véleményem nekem is!
    Gondoljunk csak Irakra.
    A világ negyedik (létszámban) legnagyobb hadseregét tartotta fenn Szaddam.
    A médiaháború során minden elhangzott Irak részéről a háborúk ősatyja kifejezéstől a letöröljük Amerikát a térképig!!
    Mégis elpárolgott a nagy haderő mikor megjelentek a szövetségesek.
    Irán a nemzeti légitársaságát sem képes biztonságos üzemmódban tartani nem hogy még egy komolyabb csapást indítani az ellenségei ellen.
    A háborúhoz három dolog kell: pénz,pénz,pénz
    És Iránnak nem sok fedezete lenne egy háborúra!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  6. Oda kéne csapni az irániaknak is amúgy rendesen, meg kellene mutatni nekik hol a helyük. Ha nem képesek szépen, nyugodtan termelgetni és szállítani az olajat, gázt, kiélvezni az érte kapott pénzt, hanem mindenáron “hatalom” akarnak lenni, akkor helyre kell igazítani őket. Ha másként nem megy, vissza kell küldeni őket az őskorba, az olajat meg majd kitermelik a hozzáértők. Csúnyán hangzik, Annak, valóban, de ha egyszerűen nem képesek felfogni, hogy nem veszélyeztethetik több milliárd ember életét, akkor nem lehet velük tovább cicózni! Még csúnyábban fog hangzani, ha hagyjuk, hogy nukleáris bombáik legyenek, mert ezek aztán be fogják vetni az első adandó alkalommal, be bizony! Van egy jóslat az eredeti héber nyelvű Bibliában elrejtve (olvasd A Biblia kódja c. könyv), mely szerint a sokat emlegetett III. vh. úgy kezdődik majd, hogy a Jordán hegységből indított nukleáris csapás megsemmisíti Izraelt, aztán az atomháború kiégeti Európa 2/3 részét, Kb. 100-150 év után sikerül az arabokat kitessékelni a maradék Európából. . Ezek a kódolt jóslatok nem kőbevésett események, hanem az emberiségre van bízva megmásítják e a leírtakat. Nos lehet röhögni, de sajna ahogy figyelem, minden úgy történik, hogy akár igaz is lehet! Nekem nincs kedvem röhögni rajta!…:((

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (16 szavazatból)
  7. Eldrad, nem te egy kicsit elfogult az USA haderejével kapcsolatban?
    Lásd Iraki és Afganisztáni kudarcait.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -7 (19 szavazatból)
  8. A háború senkinek sem lenne jó!

    Az még kevésbé, hogy elvakult elmebetegek kezében atomfegyver legyen.

    Lehet, hogy a zsidóknak is van (szerintem biztosan van) atomvegyverük.

    Engem ez kevésbé zavar mivel még egy
    ottani döntéképes/döntéshozót sem hallottam, hogy más országokat
    más nemzeteket ki akarnának írtani.

    A másik oldalról ez naponta elhangzik.

    Akkor most ki az ellenséges.
    Ha holnap elpusztítják a zsidókat akkor holnapután ki lesz a célpont?
    Csak nem abban reménykedik bárki is, hogy Európa megúszná?

    Ha Izrael holnap odacsap akkor – ha tetszik ha nem – értünk is háborúzik.
    Még az olyan elmebeteg nácikért is akik – szerencsére kevesen – Európában is élnek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (19 szavazatból)
  9. http://m.index.hu/kulfold/2012/02/05/kilenc_perc_alatt_eltorolhetnek_izraelt_a_fold_szinerol/

    Álmodoznak. Nagy a pofájuk mint minding. Az első rakéta után azonnal menne az izraeli légierő válaszcsapása.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  10. “…Lásd – USA – Iraki és Afganisztáni kudarcait….”
    ..
    - Nem, nem… ezt nem hiszem el!

    Mennyiszer kell már leírni, többünknek is, hogy AZ EGYIK SEM KUDARC?

    Hanyadjára fejtsük már ki, mit jelent egy katonai kudarc, és hogy az összes fő stratégiai cél megvalósítása semmi esetre sem tekinthető kudarcnak?

    Jó, most már tényleg elegem van ebből a fajta hülyeségből… akik azt akarják hinni (mintha ez hit kérdése volna), hogy az USA minden háborúban, főleg ebben a kettőben folyton csak kudarcot vall (nem pedig sz…rá rúg mindenkit), azok higgyék azt.

    Mit bánom én.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (11 szavazatból)
  11. Katonailag a háborút egy hét alatt meg lehet nyerni. Politikailag vannak nehézségek az álhumanizmus, liberalizmus és demokratikus bla bla miatt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  12. Eldrad, mondtam én….. :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  13. Gonoszka:

    - Így van.

    Az a gáz, hogy egy csomó balfék úgy véli:

    A zusákok ugyan a célok 90 %- át teljesítették, a főbb katonai stratégiai célok közül pedig mindegyiket, de nem érdekes, mert ha

    1, Pl. nem sikerült politikai stabilitást hozni,
    vagy
    2, Egyszerűen kivonulnak, mert nincs több, amit meg tudnának tenni,

    Akkor “kikaptak”, ugye.

    Az nem érdekli az ilyen Mindenttudó Igazságlátókat, hogy a zusákok
    - felszámolták az ellenséges erők 80- 90 százalékát,
    - kiiktatták a világ egyik legveszedelmesebb, ámokfutó diktátorát,
    - nagyrészt felszámolták a valaha létezett legveszedelmesebb terrorszervezetek egyikét,
    - a nemzetközi terrorinfrastrukturára hatalmas csapásokat mértek és mérnek azóta is – ami ettől még működik, de messze kisebb léptékkel, mint ha nem nyomta volna le őket,
    - az összes regionális, kisebb- nagyobb terrorbanda őrjöngését gyakorlatilag helyi tevékenységre korlátozták (ami ez esetben iszlamista önnépirtást jelent),

    És ami a legfontosabb:

    ÁTHELYEZTÉK A HÁBORÚT AZ ELLENSÉG TERÜLETÉRE, ÉS OTT IS TUDJÁK TARTANI.

    Nem, ez mind nem számít, mert hát kivonulnak.

    És az idiótaszótárban a kivonulás = vereség, teljesen függetlenül attól, ki, honnan, és miért vonul ki, mit végzett el.

    :(

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (11 szavazatból)
  14. De hát Eldrad, régen az vót a módi, hogy a “hódító” maradt néhány évtizedre!
    :D :D :D

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  15. Nézd, katonailag teljesen indokolt Pakisztán ellen akcióba lépni, sőt gyengéd figyelmeztetés okán elég erőteljesen.
    Indokolt a vallási és törzsi vezetők összegyüjtése és az első talibán akció után a számuk jelentős csökkentése.
    Mondom, katonailag.
    Na de melyik politikai erő képes ezt megtenni?
    Azt a hörgést, ami a médiákban lenne!
    De milyen frapáns eredménnyel járna! :)))
    Egyetértesz ? :))))

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  16. http://www.hazipatika.com/services/betegseglexikon/view/Salmonellozis?id=236
    Ez a terület előttem ismert. Kondérokban húsleves, kis permet a piacok felett, nem is észrevehető. Egyetlen kémcsőben odavihető az anyag és helyben elkészíthető. :)) Homokkal segget mosni, kínos.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  17. Gonoszka
    2012. február 5. vasárnap
    22:32
    Csak nem bio-hadviselésre gondolsz, az nemzetközileg tiltott.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  18. Természetesen tiltott. Csak legfeljebb Fort Detrickben, Porton Downban és Edgeworth Arsenalban ezt nem tudják. Vietnam idejében is tiltott volt? ::))))

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  19. “A zsidók itt nem kívánatosak” A külügy elhatárolódik a jobbikostól
    “Sokkolónak” nevezi a Jewish Chronicle (JC) azt az interjút, amit a Jobbik külügyi szóvivője, Gyöngyösi Márton adott a lap tudósítójának, Orlando Radice-nak. Gyöngyösi az interjúban “fantasztikus üzletnek” nevezte a magyarországi holokauszt áldozatainak száma körül zajló “ugrándozást” és közölte: “a zsidók itt nem kívánatosak”. Kijelentette továbbá, hogy a “zsidóknak nincs joguk arról beszélni, ami a második világháború alatt történt” és kifejezte támogatását Irán külpolitikai céljai mellett, amelyek között Izrael elpusztítása is szerepel. Avigdor Lieberman izraeli külügyminisztert Joseph Goebbelshez hasonlította és “tiszta nácinak” nevezte.”
    ……
    Tessék: itt van Irán hazai partnere! Ezeket ha nem tapossák el akkor megismétlik az 1944 áprilisától elkezdődött szörnyűségeket.
    forrás ATV.hu

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  20. “Atomtudósaik halálát akarják megbosszulni”.
    Tessenek mondani : nem “meggyilkolását” kellett volna írni…?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  21. Avi, remélem nem fogják. Egyrészt az itteni zsidók csak nem lesznek olyan jámborak mint akkor, és ott van Izrael is-Bibiék sem hagynák szó nélkül. Másrészt csak van annyi antifasiszta, demokrata ebben az országban aki hajlandó a fellépésre a náci erőszakkal szemben.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  22. Én voltam. Csak a nevem elírtam az előbb. Szóval, nem valami vérmókus írt a nevemben.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  23. “…Bibiék sem hagynák szó nélkül…”

    - A magyar nyilasok alighanem hullani kezdenének, mint a legyek… így is lenne jó.

    “…Másrészt csak van annyi antifasiszta, demokrata ebben az országban aki hajlandó a fellépésre a náci erőszakkal szemben…”

    - Nincs annyi.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (5 szavazatból)
  24. *

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  25. Akkor magunkra számíthatunk egyedül, meg Bibiékre, és arra a kevés jólelkű bátorra, aki mellénk áll. Bibiékkel együtt sikerülhet.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (1 szavazás)
  26. Azért leszünk néhányan. A jobbak közül, ha nem is túl sokan. :)))

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  27. Akik az iráni rezsit dicsérik, minket szidnak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  28. Úgy tűnik, Izraelnek kell elvégezni a “piszkos munkát” :))

    http://atv.hu/cikk/20120207_ferguson_izraelnek_most_kellene_megtamadni_irant?source=hirkereso

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  29. “…Úgy tűnik, Izraelnek kell elvégezni a “piszkos munkát”…”

    - Nem mondod… ez újdonság, soha nem volt még így… :(

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (2 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Obama készakarva szivárogtat? 2012. április 1. vasárnap | AN

Debütálhatna Obama mint bunkerromboló 2012. március 9. péntek | Rákócza Richárd

Irán nem hagyja, hogy atomlétesítményeit meglátogassák 2012. február 21. kedd | Rákócza Richárd

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos