Ronai and Ronai
AMERIKAI

Para-Kovács Imre: Gyarmat akarok lenni! 2012. január 26. csütörtök 18:45

  • Hozzászólások(20)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Para-Kovács Imre: Gyarmat akarok lenni!

Gondolom ezt várja el tőlem a magát következetesen és fárasztóan konzervatívnak hazudó rendszer nyája, mert mint a hétvégén megtudhattuk, ők nem akarnak gyarmat lenni, ami ugyan szép és méltányolható elhatározás, csak éppen senki sem javasolta nekik ezt az opciót.

Megnyugodhatok-e annyival, hogy odaát mindenki hülye, nem számít hányan vonulnak, nem számít mit ordibálnak, hiszen a részeg házmestert sem perli be senki, ha éjfél után csúf dolgokat kiabál a hazaérkezőknek? Természetesen nem.

Sajnos nem az történt, hogy Svájc megkereste a magyar kormányt ajánlatával, hogy ugyan már, legyünk egy új és reményteljes kanton, focizzunk az ő csapatukban, és cserébe adjuk nekik természeti kincseink jelentős részét, úgymint… izé, szóval azokat a kincseket, amelyeket sehol máshol nem találnak meg, viszont holnaptól svájci frankban kapjuk a fizetésünket.

Egy ilyen ajánlaton azért elgondolkodik az ember, nem mondom, hogy látatlanba beleugrik a buliba, de legalább megfontolja, elvégre hirtelenjében semmilyen más megoldás nem körvonalazódik, egy kis gyarmati sors csak dobna az életszínvonalunkon, és még talán azt is meg tudnánk emészteni, hogy négyévenként nem kell újabb idiótákat megbíznunk a kormányzással, hanem kapunk helytartót, aki azért emberi számítások szerint a jelenlegi garnitúránál csak jobb lehet.

Világos helyzet alakulna ki.

Ebben a világos helyzetben jogos lenne, ha tömegek tódulnának az utcára, és nem akarnának gyarmat lenni, mert nekik fontosabb a szent szabadság, mint az a fránya jólét, és saját hülyéiket  szeretnék a bársonyszékekben látni. Vagy kimennék velük vagy nem, egyelőre nem döntöttem.

De amikor Széles Gábor, milliárdos vállalkozó, aki mindent a kádárizmusnak köszönhet, úgy nyilatkozik, hogy egyetért a párt és Orbán Viktor gazdaságpolitikájával, akkor némileg mosolyogni vagyok kénytelen, mert bizony a helyében én is elégedett lennék, csak szánja már meg végre a Fidesz egy miniszteri állással, mivel nem karon ülő már, nem fog örökké várni.

Nem akarnak gyarmat lenni, mert…

…tökéletesen tisztában vannak a Fidesz klinikai politizálásának szörnyű következményeivel, de szeretik Viktort, és nem hagyják, hogy ronda külföldiek felmossák vele a strasbourgi altalajt rendszeresen. Olyan szépen beszélt a legutóbb is, az nem lehet, hogy annyi szív hiába szív!

…fogalmuk sincs róla, hogy mit csinál a Fidesz, de akármit csinál, az csak jó lehet, mert itt a Gonosz és a Jó háborúja folyik, és a Jó nem hibázhat, csak mi egyszerű halandók képtelenek vagyunk kiismerni az Ő logikáját. A haza nem lehet ellenzékben, amiből világosan következik, hogy a Gonosznak nem lehet igaza, akkor sem, ha igaza van.

…ha gyarmat lennénk, akkor nem lophatnánk annyit, mint amennyit most, és akkor megint a szocialisták lopnának, azok meg nem ültetnének minket zsíros állásokba, mehetnénk vissza a raktárba szomorú majomnak.

…a Totya azt mondta, hogy nem akarunk, és mi mindig oda megyünk, ahová a Totya (ez talán még a legjobb érv).

Egy kormánypárti tüntetés alapból rettenetesen gáz, szolgák vonulnak, és védik miniszterelnöküket valamitől, ami nem létezik, szembeszállnak az ellenséggel, csak éppen ellenség nincs, elfelejtik azt az apróságot, hogy amikor a takarékszövetkezetben legutóbb hitelt kértek, a takarékszövetkezet bekért bizonyos papírokat, feltett bizonyos kérdéseket, és azután döntött, hogy ad-e pénzt vagy nem, mert ilyen rohadtak a bankok, ha valaki a pultra hugyozik és népies műdalokat énekel az előcsarnokban szuverenitás címen, akkor nem adnak neki semmit, hanem kivezeti őket a biztonsági őr.

Lehet ezt követően az utcára vonulni, de nem túl hatékony elfoglaltság.

A Fidesz politikája megbukott, a Fidesz megbukott, Orbán Viktor megbukott, mindenki, aki valaha ismerte Orbán Viktort megbukott, aki látott olyan embert, aki ismerte Orbán Viktort, az megbukott, ezen nincs mit szépíteni, sajnálni lehet, siratni lehet, de vitatni csak azok vitatják, akiknél komoly szervi elváltozás van a háttérben.

Ennél döglöttebb lovat még nem látott a világ.

Ahogy néztem a dacos, de vesztes nyugdíjasokat a békemeneten, komolyan megsajnáltam őket, mert átéreztem azt a fájdalmat, amit egy hazugság lelepleződése okoz. Nem kell bevallani, nem szükséges még otthon sem szembenézni vele, a következmények azonban jönnek, nincs mit tenni, hiszen a döglött ló már olyan büdös, hogy a szomszédok feljelentést tettek az ÁNTSZ-nél.

A szomorú Fidesz-hívő ilyenkor gumicsizmát húz, könnyes szemmel letörli az ásót, aztán kiballag a kertbe, és ás egy méretes gödröt. Hányja a földet, közben beszélget az állattal, ami persze nem halott, csak nagyon mélyen alszik, depressziós, mint a papagáj, amelyiknek hiányoznak a fjordok. Ássa a gödröt az alvó állatnak, potyognak a könnyei, aztán elbúcsúzik tőle, és ha eddig nem is, amikor begurítja a sírba a döglött lovat, egy pillanatra talán szembenéz a ténnyel, miszerint vége.

Nem kell nekünk bevallani, mi pedig nem fogjuk szóba hozni, csak tüntessük el végre a hullát, mert esetleg közegészségügyi veszélyhelyzetet okoz.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.8/5 (58 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +82 ( 100 szavazatból)
Para-Kovács Imre: Gyarmat akarok lenni!, 4.8 out of 5 based on 58 ratings

  • Hozzászólások(20)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

20 Reader’s Comments

  1. “Matolcsy: keményebb idők jönnek” Ennél keményebbek?
    Mert akkor az is megbukott aki azon a Földön él ami abban a naprendszerben van amelyik Tej út nevű galaxisban van amiben a Zorbán Viktor él .(az idegenek már elmenekültek)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (17 szavazatból)
  2. ameddig a magyar választó olyan felkészületlen és elvakult amilyen, addig Orbán félék uralják az országot. Sajnos intelligenciát nem lehet kiosztani. ezt felsimerte az EU és amerikai politikusok most védik meg a magyar felkészületlen választókat attól a kalandortól ,maffiózótól aki csőbe húzta őket. Mert az eu politikusait nem fenyegetheti Orbán az ügyészséggel , rendőrséggel, állás vesztéssel. Orbán ereje Brüsszelben egy náthás szúnyog ereje csupán. Ja és ki is röhögik, úgy mellesleg.
    Orbán ha itthon nem is, de külföldön egy nagy senki. A kokikat és sallereket most szépen begyűjtheti.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +27 (31 szavazatból)
  3. Hú bassza meg! Matolcsy elmondta: a magyar gazdaságpolitikát azért támadják sokan, mert megszorítások nélkül érték el ezeket az eredményeket. Nemhogy megszorítások nem voltak, arra emlékeztető lépések sem, „ezért támadnak minket éjjel-nappal” – fogalmazott.
    Bassza meg. Hát ennél jobban még Goebbels sem tudott hazudni!
    Amúgy meg itt egy idézet. Kéretik kitalálni kitől származik?
    Íme:”Minden eszköz helyénvaló, ha eredményt hoz.”
    Vagy egy másik:”Elképzelésem szerint a sajtó egy nagyszerű zongora, amelyen a kormány játszhat.”
    Ha most valaki az Orbán kormányra tippel, akkor nem jár oly nagyon messze az igazságtól.
    De sajnos téved!
    A szerző nem más mint: Dr. Joseph Goebbels!!!!!
    Senki ne okolja magát ha összetévesztette e kettő idézet szerzőjét, mert néha magam is beleesek e csapdába. Ugyanis kurvára hasonlítanak egymásra. Mármint a szövegek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +41 (43 szavazatból)
  4. Fasiszták !!!!Orbán takarodj vidd az eltolcsit egy másik galaxisba !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (28 szavazatból)
  5. Az előző két cikke után meglepődve tapasztalom, hogy teljesen egyetértek Para-Kovács Imrével. Az “annyi szív hiába szív”-et meg irigylem, egyszerűen pazar.
    A végéhez csak annyit, hogy ha a szomorú Fidesz-hívő végül eltemette a döglött lovát, kis idő múlva ő fogja a leghevesebben tagadni, hogy valaha is ült rajta. Ez már csak egy ilyen ország: nyilasból párttag, pártagból Fidesz-tag — a természet örök körforgása. A sz*r mindig felúszik a tetejére.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +34 (36 szavazatból)
  6. Ez egy díjnyertes cikk. :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (18 szavazatból)
  7. Ma este láttam eltolcsit , az egy barom , ez totál kész van!!!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (12 szavazatból)
  8. Álmodozás. A hit nem kezd semmit a tényekkel. A “klinikai politizálást” meg smittelem!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  9. Jó cikk. Engedjenek meg némi kiegészitést.
    Sajnos a döglött lovat mielőbb el kell temetni, mielőtt rájönnének nem
    paripa volt, ahogy mondták, hanem egy kehes vakló. És ezért kellett
    minden nem megszoritást végrehajtani, amivel az elviszem pontokat takartuk.
    Sajnos baj keletkezett. Ló nélkül minek eshetünk a másik oldalára ezután?
    Mégiscsak kell a kölcsön a másik lóra. Ugyanis mi lovas nemzet vagyunk.
    Mi lenne a lószerszámmal, meg a vitézkötésekkel ló nélkül? A lovaglócsizma
    sarkantyúja sikkes ugyan, de nem való az új terepjáróba. Különben is, mivel
    lesz magyar vágta jövőre ló nélkül? Ha a másik ló is megdöglik mi a biztositék,
    mert ugy-e lovat akartunk, de ilyent?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  10. na, ezért imádom a para-kovácsot!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (15 szavazatból)
  11. Most egy tenger és ló nélküli lovastengerészünk is van… Mégis szép magyarnak lenni!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (13 szavazatból)
  12. Remek cikk, ahogy PKI-től megszokhattuk.
    Sajnos épp azok nem olvassák, akiknek leginkább kéne: a félanalfabéta felvonulók, akik mindenre képesek, csak hogy orbánc Szent Nagy Fenekébe beléomolhassanak.
    Csak azzal vigasztalom magam: milyen jó is lesz majd, ha egyszer végre rend lesz itt. Takarítsuk már el végre ezt a kártékony hisztis hazug bolond orbáncot!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  13. Tényleg jó ez a cikk, a döglött papagájró, mely visszavágyik a Fjordokhoz pedig eszembe jutott a (Monty Python, de általam Hollószínháztól megismert ) idézett jelenet, melyet “előkaőtam”, és igen jót derültem rajt ismét, sok-sok év után.

    Mikor utoljára, vagy 15-20 éve ezt hallottam, akkor még nem is gondoltam, hogy a boltos magyarázatai a való életben mennyire hajadzanak majd a kormánypropagandára, minden ésszerű érvet egy egyszerű, világos, tiszta hazugsággal meg tudnak magyarázni…

    Köszönjük a cikket Para Kovács Imre!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  14. Bocs, be akartam linkelni, majd elfelejtettem:
    http://www.youtube.com/watch?v=lbaha6r4gCo&feature=related

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  15. Csak általánosságban a gyarmati függőségről, én személy szerint inkább vagyok egy menő üzletben csendestárs mint egy becsődölőben tulajdonos.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  16. Most sem okozott csalódást Para. Kiváló!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  17. Kb. a norvég papagáj jelenet lehet a Szájjalártó féle kommunikációs technikák forrása.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  18. Ha már elővesszük az ásót, temessük a ló mellé a dakota tolldíszt is!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  19. Gratula! Mindig nagyon jók és lényegre látók Para-Kovács cikkei és megszólalásai. A nyelvi fordulatai meg egyszerűen zseniálisak…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  20. Ja és egy apróság, az EU gyarmatosítására jellemző, hogy 2010 ben Magyarország támogatási bevételei az EU-tól 519 867 millió ft volt. Most a többi és a frissebb adatokat nincs időm kijegyzetelni, de tényleg tűrhetetlen mit képzel az EU így szétgyarmatosítani Magyarországot.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos