Ronai and Ronai
AMERIKAI

Buják Attila: Csúcson 2012. január 17. kedd 2:46

  • Hozzászólások(15)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Buják Attila: Csúcson

Szilveszterkor őszintén reménykedtem, hogy félévre letudtam a kötelező penzumot, ami Pali ügyekben az olvasónak kijár,  s ami a magyar újságtollnok gyönge vállait nyomja. Nem írtam róla túl nagy kedvvel, őszintén bevallhatom, nem is okozott kirobbanó szellemi és kulináris örömet a rutin napi Palizás. Hát istenem, Magyarországnak épp olyan elnöke van, amilyet a magyar, pontosabban annak gyalázatos politikai elitje (mellesleg, mitől elit?) érdemel.

Magyarországnak ezerszám akadnak nagy- és kisdoktorai, akik abszolút normálisnak tartják, hogy a diplomamunkát pénzért is meg lehet venni, fénymásolóval létre lehet hozni, hogy négert alkalmaznak a tudományos kutatáshoz.  Hazai tanulóifjúságunk jelentős hányada (nem mérhető, mekkora része) abszolút normálisnak tartja, hogy az elfoglalt ember idő, energia híján pénzért hamisíttasson, vásároljon jogosítványt, mozgássérült parkoló-igazolványt, és persze érettségit. A diplomákat még nem hamisítják, de közeleg már a nap. Egy komplett, jól legyártott érettségi oklevél ára tíz éve ötvenezerre rúgott.

És hogy ne legyünk önostorozók, kit zavart, hogy a számottevőnek mondott „kishatalomnak”, Olaszországnak adócsaló és gazdasági bűnöző a kormányfője? Hogy Szlovákiában évekig regnált és pöffeszkedett egy mérsékelten buta és erősen nagyváltó súlyú bokszoló? Hogy Oroszországot immár tíz éve (sikeresen) vezeti egy jelentéktelen KGB ügynök, aki betévedt egyszer véletlenül a Kremlbe potya kaszinótojást enni? Beengedték és ma már ki sem lehet dobni.

Ugyan kit izgatott Magyarországon Medgyessy szt. tiszti vonalának napvilágra kerülése. Akkor járt népszerűsége csúcsára, és ez csak fokozódott. Horn Gyula pufajkája a választókat valósággal delejezte. „A rendszerváltás óta – mondta egyszer Gálszécsy András ex-miniszter (NBH felvigyázó) – két politikusról derült ki fehéren-feketén, hogy ügynök volt. Mi történt velük? (Mármint Csurkával és Torgyánnal.) Az egyikből pártelnök lett, míg a másikból pártelnök lett.” Ez lassan feltétel a szakmában.

Úgyhogy miért is izgulnánk rá Schmitt Pali elnök plagizált  (pofátlanul plagizált) kisdoktorijára? Kiderült valami, amiről nem tudtunk? Amire nem számítottunk? Pali csetlését-botlását évekig élvezhettük a politika színpadán. Kicsit ég a pofánk, ha külföldi politikusok közelében látjuk, de mit számít ez? Fő, hogy a Pali jól érzi magát. Most lett csak igazán Magyarország köztársasági elnöke. Hús a húsunkból, vér a vérünkből.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.5/5 (13 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +15 ( 21 szavazatból)
Buják Attila: Csúcson, 4.5 out of 5 based on 13 ratings

  • Hozzászólások(15)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

15 Reader’s Comments

  1. Schmitt Pál január 1.-től már Köztársaság nélküli elnök ! – vagyis ha nincs köztársaság, akkor minek kell a Köztársasági elnök ? Mondjon le, vagy hívják vissza! Mellesleg : A HVG nem merte volna lehozni a hírt, ha nincsenek biztos és igazolt információk birtokában, mert ha alaptalan vádat terjeszt, akkor azonnal nyakába tesznek egy eljárást. Tehát ebből látszik, hogy megalapozott lehet az ellene felhozott vád. Ha Pali nem lenne bűnös a plagizálásban, teljesen biztos lenne abban, hogy becsületes munkával készítette el dolgozatát, akkor már azonnal kérte volna a doktori disszertációjának vizsgálatát, hogy ezzel nyilvánvalóvá tegye és bizonyítsa ártatlanságát!- de nem kérte. Ha viszont tudja, hogy a vád megalapozott, akkor soha nem fogja kérni önkéntesen a dolgozatának újra vizsgálatát.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (13 szavazatból)
  2. Éljen ezer évig kenyéren és vízen , a többinek még az se jusson!!!!
    ….szamega….át

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  3. Egyetértek a szerzővel. Nincs min csodálkozni. Az ellenkezője lenne furcsa.
    Csak azt a pályázatot nyerik meg tehetséges emberek, amit jeligével írnak ki,
    és ami nem jár jutalommal, csak erkölcsi sikerrel. Ez egy ilyen ország. Volt, van.
    A lesznek még adok esélyt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  4. NEMM vok híve annak hogy eképpen röhögtessen engem meg valaki…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (3 szavazatból)
  5. Magyarországnak ezerszám akadnak nagy- és kisdoktorai, akik abszolút normálisnak tartják, hogy a diplomamunkát pénzért is meg lehet venni, fénymásolóval létre lehet hozni, hogy négert alkalmaznak a tudományos kutatáshoz.

    EZ EGESZ EGYSZERUEN NEM IGAZ. EN A TUDOMANYBAN DOLGOZOM, ES NALUNK IGEN IS MEG KELL ERTE SZENVEDNI. SNITT PALNAK NEM KELLETT, DE SOHA NEM JO ALTALANOSITANI. SNITT PAL EGY IDIOTA ES MONDJON LE.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  6. A magyarok megszoktak hogy lopnak csalnak, a magyar helyzet (kormany adorendszer stb stb ) megtanitotta a nepet arra hogy hogyan kell “tulelni”.

    Annyira a verebe ivodott egyeseknek hogy akkor is csalnak lopnak amikor mar nincs szukseg ra. Isemor magyarok kulfoldon is csaljak az adot, olyat is ismerek akik lopnak a boltban, vagy csalnak a garanciaval.

    Sajnos ezzel az jar hogy mindenki egyre jobban gyanu slesz es mar nem eleg az adott szo, papirral is kell bizonyitani.

    Magyarorszagon a Diplomakat is hamasitjak, ezert sokszor a munkaltatok felhivjak az iskolat ellenorzes celjabol , vajon tenyleg ok adtak e ki a bizonyitvanyt.

    Megjegyzem kulfoldi mukaim soran egyetlen egyszer sem kertek a diplomat (deggreet) elhittek hogy megvan, az oneletrajz alapjan.
    Ott azt szokat meg hogy az ember alapvetoen igazat mond.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  7. Fájdalmasan igaz. És még mindig hányan nem látják, és hányan fordulnak el tétlenül a politikától, hányan nem mennének el szavazni…
    Ébresztő, halló, magyarok…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  8. A smicipali tulajdonképen summa cum láda nagydoktorit írt. Csak az értékelők leminősítették, mint most azt az országot, amit ő elnököl. IIyen egyszerű a történet: elővette ládájából a bolgár barátja könyvét,és lemásolta, (bocsánat -magyyarra fordította) aztán beadta sajátjaként. Mit kell ebből olyan nagy ügyet csinálni? Magyarországon az átkosban jogi doktorátust is adtak párthatározattal. Előírták mondjuk a megyei tanács elnöknek, hogy kell neki a jogi diploma. ezután a gépkocsivezetője időnként bevitte a leckekönyvét az egyetemre, és a professzor úr igazolta a vizsgáit. Igy aztán az elnök elvtárs néhány év elteltével jogi doktor lett. Smicipali nem érdemelte ki ezt a jóindulatot? Ő legalább, ha helyesírási hibákkal is, de le tudta fordítani más dolgozatát. Ne legyetek már filyen nagyigényűek! Nálunk ez igy volt szokásban annakidején.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  9. hisztis myrtill

    Gyerekek!

    Kezdtem azt hinni itt mindenki hülye csak én vagyok helikopter.Egyfojtában azon értetlenkedem ha a KÖZTÁRSASÁGI ELNÖK aláírta ,hogy a MAGYAR KÖZTÁRSASÁG megszünt akkor ezt vajon miért tette?Most akkor felszámolta a saját állását?
    Persze itt asszociálnék szabadon Roosevelt elnök és külügyminisztere dialógusára amit anno állítólag Ciano olasz szintén külügyminiszter jegyze le:
    -tömören-Magyarország egy királyság de királya nincsen.Élén egy ellentengernagy áll de tengere nincsen.Azért üzent hadat mert területi követelései vannak Romániától aki a szövetségese.Ez csak kivonat a pontos szöveget kerrese akit érdekel.
    Üdv.Hisztis Myrtill

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  10. A mai parlamenti képviselőkről, pláne a kormányzó pártok “elitjeiről” , miniszterelnökével együtt megvan a véleményem. Az í-re a pontot feltették schmittpali kinevezésével. Már eleve az, hogy közröhej tárgya ez a köpönyegforgató (ld. pályafutása), a szentfazék beszédei, a magyar nyelv védelme, meg sok hasonló baromságok, sűrűn elhagyják a csücsöri száját.
    A régi rendszerekben( amikor még voltak normális pedagógusok), követelmény volt már az általános iskolákban a helyesírás elsajátítása, tudása. Érdemes lenne az “emberek emberének” előbányászni visszamenőlegesen a kisikolás (esetleg középiskolai) bizonyítványait is!
    Olyan szarvashibákért, amelyeket most produkál az édes anyanyelvén, anno az általános elemiben osztályismétlés járt volna.
    Elhiszem, hogy ez a gerinctelen ember mindenre képes volt! Lehet, hogy több nyelven beszél (ráragadhatott, ha már annyit járt külföldön, ott lehet megtanulni igazán a nyelveket), csak nem irodalmi szinten, mondjuk úgy jobb minőségű “konyhanyelven”, társalgási szinten.
    A sport által törtetett előre (elismerem, hogy abban sikeres volt), nyelvcsapásai határtalanok voltak mindíg is, de a morális színt nála ismeretlen fogalom.
    Hát ilyen az “emberek embere” ma, a nemzet gojostola, álamfö, élete eddigi legnagyobb álomásán.
    Vissza kellene őt pöckölni, oda ahol a hiányosságait pótolhatná! Bár erre a rövid időre nem biztos, hogy érdemes!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  11. Még az is lehet, h a nyelvvizsgái sincsenek rendben. Aztán az állitólagos felfüggesztett börtön büntetésről is jó lenne ha nyilatkozna. Igazából a lányait sajnálom akik a szovjet megszállás éveiben éltek Budapesten , a Televizióban tornázgattak azért egy kicsit, ma meg állitólag Amerikában élnek, bizonyára Orbán önkénye, diktatúrája miatt…hát nem jó itthon gyerekek???

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  12. Na ez a pofátlan simlisség csúcsa.,amikor egy becstelen ember-mert aki lop az
    nem becsületes-szónokol a becsületről,tisztességről.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  13. Jajistenem hisztis myrtill, jajistenem norbert!!!
    Myrtill! Egyfolytában!!! Nem egyfojtában! A fojtás ugyanis fullasztást jelent, az egyfolytában meg folyamatot!
    Norbi! “meg sok hasonló baromságok”: határozatlan számnév után (sok, több stb) a magyar egyes számban használja a tárgyat alanyt, mindent). Sok hasonló baromság!!!!
    Legalább mi ne adjunk táptalajt “gojóstoll” szurkolóinak és gazdáinak!
    Ui: a jajistenem “költői” szóhasználat és megengedett. Üdv.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  14. Mea culpa talalom!

    Kösssz hogy legalább elolvastad!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  15. Most vettem észre a már több napos hírt a Rektor intézkedéséről.
    Kecskére a káposztát: a rektor úr a mélységesen megvetett Professzorok Batthyány Körének tagja – így aztán semmi baj nem találtatik majd a gojostol doktorátusával……ugy-e Rektor úr?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)

Írja meg véleményét!

 
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos