Ronai and Ronai
AMERIKAI

Obama Martin Luther Kingre emlékezett 2012. január 17. kedd 14:02 | RR Forrás: AN

  • Hozzászólások(2)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Obama Martin Luther Kingre emlékezett

Washington – A szövetségi főváros egy történelmi múltú baptista templomában rótta le kegyeletét az Egyesült Államok elnöke a fekete polgárjogi harcos születésnapjának előestéjén.

Családostul jelent meg vasárnap este Barack Obama a Zion baptista templomban Martin Luther King emléknapján, amelyen idősebb Keith Byrd tiszteletes King örökségének életben tartásának szükségességére hívta fel az egybegyűltek figyelmét, az elnöki családra pedig Isten áldását kérte, megköszönve részvételüket.

Az istentiszteleten ugyancsak felszólaló Hendri Williams diakónus szavait azzal zárta, hogy rávilágított arra, mekkora fontosságot tulajdonított King a vallásnak, és felolvasta azt a levelet, amelyet a polgárjogi vezető 1963-ban írt az alabamai Birmingham börtönéből a saját gyülekezetének.

Az 1968-ban meggyilkolt Nobel-békedíjas King, aki maga is baptista lelkész volt, úgy vélte, az egyház „nem pusztán fokmérő, amely rögzítette a közvélemény ideáit és elveit, de termosztát is volt, amely átformálta a társadalom morálját”.

A Zion baptista egyházat 1864-ben alapították olyan felszabadított rabszolgák, akik a virginiai Fredericksburgből vándoroltak be a szövetségi fővárosba.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (1 szavazás)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +1 ( 1 szavazás)
Obama Martin Luther Kingre emlékezett, 5.0 out of 5 based on 1 rating

  • Hozzászólások(2)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

2 Reader’s Comments

  1. http://www.youtube.com/watch?v=uA4JyAONd_I

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  2. Nem csak baptista templomban emlékezetek meg MLK-ről!
    http://www.youtube.com/watch?v=JO8VSpOQQQA&feature=autoshare

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos