Ronai and Ronai
AMERIKAI

Sztrájkolókat lőttek agyon a kazah rendőrök 2011. december 17. szombat 14:39 | AN

  • Hozzászólások(2)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Sztrájkolókat lőttek agyon a kazah rendőrök

Asztana – Kazahsztán sem szereti, ha nemzeti együttműködés helyett elégedetlenkednek honpolgárai. Ennek most néhány olajmunkás agyonlövésével adtak hangot. Hallgattak volna róla, de hát a fránya internet… Nem a magyar miniszterelnök az egyetlen, aki nem érti a körülötte folyton változó világot.

A poszt-szovjet köztársaságban legkevesebb tíz ember meghalt, amikor sztrájkoló olajmunkások az ellenük kivezényelt rendőri erőkkel csaptak össze. Zhanaozen városában az okozhatta a vérfürdő t- szemtanúk szerint -, hogy a hatóság emberei a fegyvertelen munkások tömegébe lőttek. A lövöldözés után a feldühödött tömeg több épületet is felgyújtott a környéken.

Az Ozenmunaigaz dolgozói magasabb béreket és jobb munkakörülményeket követelve még fél évvel ezelőtt szállták meg a város egyik terét. A rendőrök innen akarták kiszorítani őket, mivel már a sztrájk kezdetén illegálisnak minősítette azt a hatalom.

A hatalmas kiterjedésű állam a napokban ünnepli függetlenségének 20. évfordulóját, melyet önfeledt ünnepségek kísérnek országszerte. Nyilván nem tetszett Nurszultán Nazarbajevenek, aki az elszakadás óta vezeti az országot, hogy belerondítanak a fennkölt állami ünnepségbe.

Az elnököt állítólag rendkívül meglepte a sztrájk, amelyről az állami ellenőrzés alatt lévő kazah média nem is nagyon adhatott jelentést. Ugyanakkor az internetes közösségi oldalaknak hála, nem tudták agyonhallgatni az eseményt. Nem ő az egyetlen vezető Eurázsiában, aki már nem érti a világot, amely körülveszi őt.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0.0/5 (0 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +1 ( 1 szavazás)

Címkék:, ,

  • Hozzászólások(2)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

2 Reader’s Comments

  1. Ovi leendő barátai?
    Figyelhetjük, mikor megy kazah földre, mert akkor ott is balhé lesz és ennél nagyobb. :((

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  2. igen mikor már öleti a népet nehéz neki megmagyarázni hogy ő az ő jóságos vezérük

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Zöld utat kapott az olasz bajnokság 2011. szeptember 5. hétfő | AN

Általános sztrájk, összecsapások Chilében 2011. augusztus 25. csütörtök | RR

Leáll a sztrájk a Verizonnál 2011. augusztus 22. hétfő | RR

Sztrájk a spanyol bajnokságokban 2011. augusztus 17. szerda | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos