Ronai and Ronai
AMERIKAI

New York Times: Kisiklatták a magyar politikát 2011. december 20. kedd 22:11 | RR Forrás: AN

  • Hozzászólások(38)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
New York Times: Kisiklatták a magyar politikát

A New York Times blogírója ismét Magyarországgal foglalkozik, s megkísérel magyarázatot adni arra, hogyan jutott az ország jelenlegi helyzetébe, s vajon a magyarok óhaja szavazatuk ellenében teljesült-e.

Igen, a 2010-es választás szabad volt és tisztességes, ez azonban nem jelenti azt, hogy a magyarok azt kapták, amire szavaztak. A Fidesz kampányában nem állt ki a teljes alkotmányos rend megváltoztatása mellett. A magyarok pedig nem igenlik a Fidesz által végrehajtott alkotmányjogi változásokat. A Fidesz a 2010 áprilisi-májusi választások óta szavazói több mint felét veszítette el, így népszerűsége most húsz százalék alatti az összes megkérdezett körében – írja az amerikai lap.

De miközben a Fidesz népszerűsége csökken, úgy tűnik, más politikai párt nem tudta magához csalogatni a szavazóit. Magyarország legnagyobb politikai pártja ezekben a napokban a „határozatlanokból” és azokból áll, akik „nem tudják”, kire szavaznának. A Fidesz még a választások idején sem vonzotta a választóközönség többségét. Azért nyertek, mert a „határozatlanok” otthon maradtak.

Miért következett be tehát a Fidesz 2010-es, „földcsuszamlásszerű” győzelme? – teszi fel a kérdést a New York Times.

Magyarország esetében a kommunista korszakban felvett egy főre jutó adósság magasabb volt, mint bármely más szovjet csatlósállam esetében. A könyvelést azóta sem sikerült rendbe rakni. Az előző, szocialista kormány, amelyet 2002-ben megválasztottak, majd 2006-ban újraválasztottak, elmerült a botrányokban és igen népszerűtlen lett. A gazdaság azután még rontott a dolgokon.

Magyarországon felfúvódott az ingatlanbuborék, amelyet a magyarok által euróban és svájci frankban felvett jelzálogkölcsönök duzzasztottak. A világgazdasági válság, valamint a korábbi kormány rossz gazdasági teljesítménye eredményeként meredeken zuhant a forint, Magyarország nemzeti valutája. A magyarok jelzáloghitelei ennek eredményeként hirtelen megduplázódtak, sőt megháromszorozódtak – összegzi az előzményeket a világ vezető véleményformáló lapja.

A forint sebezhetősége arra késztette az előző kormányt, hogy technokrata miniszterelnököt juttasson hatalomra, aki az IMF segítségével gyors ütemben stabilizálta Magyarország pénzügyi állapotát. A választók azonban dühösek voltak. És az első adandó alkalommal leszavaztak a legnagyobb ellenzéki pártra, a Fideszre.

A Fidesz a mostani húsz százalék alatti elfogadottsággal veri szét Magyarország korábbi alkotmányos rendjét, miközben úgy tűnik, az országon belül senki sincs, aki útját tudná állni. A Fidesz ellenzéke nem valami szervezett; egyetlen más politikai pártnak sincs akkora ereje, hogy mobilizálni tudná az elégedetleneket. Választás pedig 2014-ben lesz legközelebb – állapítja meg a New York Times.

A magyarok által megszavazott párt a belátható jövőre be akarja magát betonozni a hatalomba. A magyarok ezt nem akarják, meggátolni azonban nem tudják. A magyar politikát kisiklatták – fejeződik be a cikk, amely a gépeltérítésekre használatos „hijacked” szóval jellemzi a Fidesz politikai tevékenységét.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.7/5 (30 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +40 ( 44 szavazatból)
New York Times: Kisiklatták a magyar politikát, 4.7 out of 5 based on 30 ratings

Címkék:, ,

  • Hozzászólások(38)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

38 Reader’s Comments

  1. Onnan ezt így lehet látni, itt meg sokan ennek tapsolnak…
    Nagy bukta lesz ez nekik, de semmi okunk az örömre ettől.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +22 (32 szavazatból)
  2. Magyarország megérdemli a sorsát. Már a háromszáz forintos népszavazáskor kiderült, a magyarok nagy többsége végtelenül tájékozatlan és buta. Úgy mennek el szavazni, hogy lövésük sincs miről döntenek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +60 (70 szavazatból)
  3. A NYT-nak teljesen igaza van, ez az ország kívülről nézve biztosan, érthetetlen és veszedelmes helynek látszik. Megjegyzem, belülről még inkább.
    .
    Igazán nem a visszavágás vezet, de azért erről is írhatnának egy keveset, mert ilyet még Orbán sem mert eddig:
    http://www.youtube.com/watch?v=NW-e7z7S6VI&feature=player_embedded
    Az emberi jogok teljes felfüggesztése.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (16 szavazatból)
  4. Kétezertízig sem álltunk valami fénysen , de mostanra már levagyunk nullázva.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +21 (23 szavazatból)
  5. Jelige: sokaig, sok penzert!!
    Az ujabb Nyp lenyulas egyik helye.
    Az emberek meg vegyenek viharkabatot!

    http://www.gepnarancs.hu/2011/12/747-ezres-fizetes-sem-eleg-jo/

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (18 szavazatból)
  6. ha nem csal a távolba láttásom, 2012-ben az lessz a kormány elsö dolga,hogy aki nem fideszes mindenkit levált a posztjáról ebböl a Polgármesterek sem fognak kivételesek lenni. Igy már kész is az Önhatalom a Királyság, nincs Média nincs Jog, nincs szabadság!!! Hát ezt akkarja a nép Rabszolgaság……………………..!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +26 (28 szavazatból)
  7. Sajna, ezek a rideg tények.
    Két kérdés van:
    1) Meddig hagyjuk ezt mi, magyarok? Mikor döntjük meg a kisebbség 2/3-át?
    2) A nyugati demokráciáknak, mikor fogy el végre a türelme, hogy kényszerítsék a kormányváltást, és a demokrácia visszaállítását?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +29 (31 szavazatból)
  8. Nekünk , magyaroknak ez jó !
    Mee alattvalóak vogymuk.
    Megmonta már Kertészúr is !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +24 (26 szavazatból)
  9. Na! Még egyszer !
    Nem tudom kihagyni!

    http://www.youtube.com/watch?v=-4-IzpcFhbU

    További szép estét!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (11 szavazatból)
  10. MERT HAGYTUK. BARTUS MONDTA, IDÉN MÉG TEHETÜNK ELLENE. JÖVŐRE MÁR NEM. MAJD A PÉNZPIACOK LERENDEZIK A VALAGUKAT. CSAK EZZEL NEKÜNK IS VÉGE. MAJD MÁSKOR.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +24 (24 szavazatból)
  11. Ego
    2011. december 20. kedd
    22:38
    Nem, ennél rosszabbat akarnak a NIBEK-kel.
    De biztos lehetsz benne, hogy ez is következik.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  12. De rossz vagonba ültek mert ez maga alá gyűri az egész bandát!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  13. Nos a gond az alábbi. Gyurcsány és Orbán, amíg ez két pasi itt ugrál a közéletben addig itt nem lehet semmi pozitívumra gondolni. Egyik kutya másik eb. Gyurcsány- Kóka kettős – ilyen-olyan módon milliárdosok lettek magyar viszonylatban, amint megmérettek egyből könnyűnek is találtattak. Magyarán ezek a milliárdok kézen közön jöttek és nem azért mert annyira extra pasasok voltak. Ez persze az Orbán vonulatra is érvényesek, gondoljunk csak arra, hogy Széles Gábor neve hallatán Fehérváron igen sok bicska nyílik ki zsebben. Ikarus-Videoton átment Echo-ba és Magyar Hírlap-ba. S ez nem ez nagy dicsőség.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -22 (32 szavazatból)
  14. Berci
    2011. december 21. szerda
    00:01
    Szerinted ki kormányoz majdnem 2 év óta és ki nem engedte kormányozni az előző kormányokat?
    Ha értelmesen kritizálod GyF-et azt elfogadom, de a narancsgőzös-jobbikos dumát itt mellőzzed légy szíves.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +26 (30 szavazatból)
  15. Azt írja a cikk: a szocialisták elmerültek a botrányokban. Az ügyészség azt nyilatkozta, hogy a jobb és baloldal bűnös ügyeinek aránya 60-50 százalék. Csakhát a jobboldali szélhámosságok nyilvánosságra hozására “nem volt igény”. Egy közelmúltban közzétett tanulmány megállapítja, hogy a korrupciós index az utóbbi 1,5 évben 3%-ot romlott.
    Az események bekövetkezéséért a magyar lakosságnak az a része felel, aki nem ment el szavazni, s ezzel erre a folyamatosan trükköző, hozzánemértő társaságra szavazott. Az az elsöprő győzelem 52,5% körül volt. Az utóbbi időben Európában (sőt az USA-ban is) gyakori volt a 49-51% arányú választás. A magyar ember mindig valakik ellen szavazott. Sajnos megérdemeljük ezt a nyomorúságos bandát. Csak az a baj, hogy 65 évemből már éltem 45-öt puha diktatúrában, szolíd jólétben, biztonságban. Amit ezek csinálnak az se nem szolíd, se nem jólét, se nem biztonságos. Mozduljatok már meg magyarok! Hallassuk hangunkat minden lehetséges fórumon, megmozduláson, ahogy 88-89-ben tettük!!! Már csak a”láncainkat” veszíthetjük!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +26 (26 szavazatból)
  16. Igazatok van abban, hogy a magyarok buták, és félrevezethetőek. És úgy gondolom, hogy tömegben bármelyik másik nép is az lehet. De kell valamit tenni, mielőtt a harmincas évek német nemzetiszocialista stílusa beköszönt hozzánk. (ugye, hogy nem vagyunk butaságban egyediek?) A politikai demagógia legyőzi a tudatlan embert, de ma már senki sem elégedett. Tudom, hogy az emberek úgy gondolják -sok Fidesz szavazó is- hogy a képviselőik csak önmagukat képviselik. Ennek a következő lépcsője lesz az, amikor kormányunk már nem is akar egyezkedni az unióval, feléli devizatartalékait. Védtelenek leszünk.
    Ki tudja, talán milíciák vigyáznak majd a párt akaratának beteljesítésére, államosítják a lakásainkat, és az államtól bérelhetjük vissza őket, vagy negyven százalék lesz az egykulcsos adó. Államosítunk, lesz majd piért, közért, volán-tefu, felfut a FÉG, és vasfüggönyt húznak Európa felé….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (15 szavazatból)
  17. Egyetertek Bercivel. Gyurcsany Ferenc annyival volt jobb hogy nem akarta megszuntetni a demokraciat, de a korrupcio, a tragar oszodi beszed, az ot megelozo butacska Megyesi kormany mind mind azt okozta hogy a Fidesz kerult a nyeregbe. Az elozo fidesz kormany idejen (98) kicsit jobb lett az elet magyarorszagon , de az azt koveto komcsik (nem kicsit) rontottak. Ezert gondoltak ugy az emberek hogy vagy a Fideszre szavaznak vagy el sem mennek szavazni.
    A fidesz vegre ujra hatalomra jutva, nem akarja kiengedni a kezebol a koncot, de ez a jelenlegi szituacio Gyurcsany es Orban kozos muve igaz nem fele-fele aranyban (mondjuk 30-70?)
    Eppen ezert teljesen felelsleges felnyalni GYurcsany Ferencnek. Az a pali mar a mult. Ha nem all elo normalis vezeto hamarosan akkor anarchia lesz az orszagban, aminel meg a korrupt de mukodo rendszer is jobb.

    Sokan az ameriakiak-ra/europara szamitanak. Ezeket felejtsetek el. Nem fog senki felszabaditani bennunket abbol a helyzetbol amibe onkent masztuk bele.
    Ha mi nem tudjuk ezt megoldani akkor senki sem fogja.

    Ha most lennenek a valasztasok, kire lehetne szavazni ? KInek van olyan programja, es ki olyan megbizhato ? En nem tudok senkit sem. Nem akarom az MSZP-t sem vissza. Ezert nem szavaznak az emberek. A legtobb politikus hazug diszno.
    Ti miben remenykedtek ?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -7 (21 szavazatból)
  18. NY Times is kiemelten beszél rólunk? nem semmi, hogy egy ilyen szintű lapnak is szemet szúr Orbán és a fidesz pofátlan agressziója. erről is van egy jó vicc: (csak ezekkel tudom lehűteni magam…)

    - Ki a világ legnagyobb sakkmestere?
    - Orbán anyja; mivel egy paraszttal sakkban tartja az Országot!!

    (bocsi :D)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (18 szavazatból)
  19. Hungary is “hijacked”, vagyis M.o. “géprablók” fogságába került.

    Elsőrangúan tömör és találó a megfogalmazás. Csak nem teljesen fedi a valós helyzetet, ugyanis sajnos a gép utasai között sok a szimpatizáns……..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  20. Mellesleg a “blogger” Paul Krugman (közgazdasági Nobel díj, 2008). Illene idézni és linkelni:

    http://krugman.blogs.nytimes.com/2011/12/20/more-hungary/?scp=2&sq=Hungary&st=cse

    Krugman princeton-i kollégája Kim Scheppele információját adja közre. Itt van Scheppele gyűjtése Magyarországról. Igen pontos.

    http://lapa.princeton.edu/newsdetail.php?ID=63

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  21. Jöjjön “K”, jöjjön “K”!
    Érdemes megnézni az oldalt, főleg a programot.
    http://negyedikkoztarsasag.hu/

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  22. Megnéztem a programot, első látásra szimpatikus.
    Az azért bosszant, hogy a program írói gondolkodás nélkül írnak le pontosnak vélt idézeteket:
    A 39. oldalon ez áll:
    “Ha a kisebb nemzetek a nagyhatalmak általi elnyeletéstől meg nem ÓVHATNAK” (kiemelés tőlem)
    Ennek így semmi értelme. Itt biztos, hogy “óvatnak” a helyes (pedig 186:4-hez veszít a Google-on a helytelen formával szemben.)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  23. nekem is szimpatikusnak tűnik, de én az ilyennel szkeptikus vagyok, mert ne hogy a többiek sorsára jussanak, miszerint ha be teszik a seggüket a parlamentbe ugyan olyan tetű csaló és naplopókká váljanak mint számos bekerült párt az eddigiek folyamán, míg kint vannak ordibálnak, csattogtatják a fogaikat, tele vannak jó ötletekkel, de bekerülés után csak a saját meggazdagodásuk, meg a $ jel pörög a szemük előtt. (ne legyen igazam, és ezek az emberek tényleg a Magyar népért dolgoznának)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  24. A FIDESZ kijelentette hogy az MSZP pofátlan, és ebben teljesen igaza volt annak idején. Sajnos most feljogisítva érzi magát a FIDESZ hogy még pofátlanabb legyen. Ha az ENSZ Emberi jogok nyilatkozatát beemelik az alkotmányba, és ahhoz és az EU alkotmányhoz igazítják a sarkalatos törvényeket, akkor ma nincs probléma, nincs éhségsztrájk Brüsszelben, életet kockáztatva.
    Sajnos ez a pofátlanság amit a FIDESZ művel még jobban felgyorsította a lakosság elhalálozását, többen halnak meg jelenleg politikai okok miatt hazánkban, mint Sztálini Kor idejében. A halál oka “burkolt csapás” a munkanélküliség által.
    A FIDESZ nemcsak az MSZP-n tett túl pofátlanságban, hanem még a Sztálini Koron is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  25. Valaki igazítson ki ha nincs igazam:
    .
    Magyarország nem az Unió tagja? Magyarország nem számtalan olyan egyezményt, kötelezettséget, szabályt fogadott el ami pont az olyan kormányok tettei ellen hivatottak lépni mint a Fidesz politikai intézkedése?
    Megengedett Európában az, hogy ugyan egy külön kormány, de mégis nemzetek tagja ként ember elleni törvénytelenséget kövessen él? (most inkább nem sorolom fel ezeket)
    De mégis, hogyan engedheti meg magának egyetlen nagy hatalom, hogy egy ország a fejlett világban a demokráciát, emberi jogokat, a szabadság jogokat, a média jogokat, a szabad választás jogokat, az egyházi törvényt, a szabad nép jogokat, a gyülekezési jogokat, a dolgozó emberek jogait, az oktatás törvényeit, az alkotmányos jogokat, a piac és befektetési jogokat ….. Sárba tiporja?
    .
    Mégis, ezt ,hogy teheti meg?
    Vagy minden piszkos munkát a népnek kell elvégezni?
    Most akkor az az egy megoldás, hogy mennyünk ki az utcára, törjünk, zúzzunk, engedjük meg azt, hogy mínusz fokokban vízágyúval locsoljanak bennünket? vagy éppen lövessük le magunkat?
    Csak azért mert az elért demokráciát nem képesek betartatni a hatalommal bíró szervezetek, kormányok, törvények?
    Most akkor vissza kell menni a középkori módszerekhez?
    .
    Mert ha igen akkor lám legyen, de ez a járható út?
    Én most nem azt mondom, hogy le akarj vetni a magyarság a saját felelősségét, mert nem így van!
    De egy csomó egyezményt aláírt az ország, egy csomó szervezet tagja, egy csomó demokratikus törvény bevezetésre került aminek hivatottsága, például az ilyen esetekben fellépni, eljárni.
    Most akkor amikor egy idegbeteg, habzószájú, minden törvényt semmibevevő miniszterelnök önkényuralmak az országon, az embereken a demokráciát tiporja ott ahol látja, akkor csak a népharag maradt?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (11 szavazatból)
  26. karelsloboda,
    (1) “…hogyan engedheti meg magának egyetlen nagy hatalom, hogy egy ország …”
    — A rajtunk kívüli világ valamilyen oknál fogva azt gondolja, hogy ez egy szuverén ország, amely képes magáról gondoskodni, és ha maga alá szarik, akkor maga takarítja el, és nem rinyál, hogy ezt mások tegyék meg helyette. NEM EURÓPA DOLGA, ÉS PLÁNE NEM KÖTELESSÉGE, HOGY EGY MEGŐRÜLT ORSZÁG MEGŐRÜLT VEZETŐJÉT MEGFÉKEZZE. Ha majd úgy látja, hogy az illető közveszélyes (közel jár hozzá), akkor majd megvédi MAGÁT, minket meg karanténba vág, teljes joggal.
    .
    “Most akkor az az egy megoldás, hogy mennyünk ki az utcára … ?”
    —Bizony, az, nyaf, nyaf. Bármilyen kényelmetlen, fel kéne állni a karosszékből, ahonnan fulmináns írásokat eregetünk az éterbe, a virtuális világba, és TENNI KÉNE MÁR VALAMIT A TÉNYLEGES VILÁGBAN IS.
    Mert ezt sem teszi meg helyettünk senki.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  27. Berci hozzászólásából kiderül miért tartunk itt.Az emberek nagy része nem tud
    értékítéletet kialakítani és mindenki egy kalap alá sorol.Az alábbi két idézet sok
    mindenre válasz ad:
    “A nép éhezik kenyeret koldul.S aztán mikor kapott,elfeledi azt,aki adta.”
    “Bárki kerül hatalomra senkinek sincs választása,a gyenge önző bűnre vetemedik,
    az önzetlen erélyes viszont megsemmisül.”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  28. Ego:
    .
    Sajnos igazad van! Ne értsd félre, de én is így gondoltam!
    .
    De még is megfogalmazódott bennem az a gondolat, hogy akkor miért ez a nagy képmutatás a nyugati világ részéről! Felbolydulnak amikor egy diktátor és nép sanyargató kinövi magát egy társ országukban … Nem! Nem akarom mással a piszkot eltakaríttatni! pedig nem azok az emberek piszkítottak ide akik éppen most itt érvelne, kiállnak a demokráciát megsértő törvények mellett!
    .
    De akkor ezek szerint elhanyagolható az a rengeteg, (és most már jogosan kijelenthetem!) törvény ami a demokráciát megvédeni hivatott!
    Ha csak Európát mézük, (de nézhetjük az Egyesült Államokat is) akkor is megszámlálhatatlan olyan intézkedések, törvényben, kötelezettségek vannak melyek célja nem kérdéses! és amikor mégis megtörténik a baj, akkor a válasz:
    Csináld magad! Az ország belügye! ne higgye senki, hogy majd a külföldi megvéd minket! …. És sorolhatnám.
    De kérem! Én nem azt mondtam, hogy jöjjön a „Nagy Hatalom” és védjen meg … Mert azt meg teszem magam, Én azt mondom, hogy biztosítja az országot arról, hogy igen: Elítéli,Szembesíti, Figyelmezteti, Ha kell szankcionálja … És ne (most ne értse félre senki) Ködösítsen mint az Amerikaiak akkor amikor „demarsot” küldözgetnek, üzengetnek … És még hetekig, hónapokig vitatkozik azon mindenki, hogy most ez mi volt? „Figyelmeztetés” vagy „barátságos vállverés”.
    .
    Az én problémám az, hogy azt látom; Amikor a világon olajjal kapcsolatos, Pénzel kapcsolatos valami akkor az rögtön „veszélyes ellenség” Ha pedig csupán a demokrácia, az emberek esnek áldozatul akkor a válasz: Hát nem is tudjuk, izé, meg talán megbeszéljük, meg elküldjük a levelet és figyelmeztetjük.
    Mi meg itt örülünk a morzsáknak is … De persze elvégzem én a piszkos munkát! Meg van hozzá az eszem, testi erőm, és segítségem is … De hülye azért még nem vagyok!
    Nem azért megyek az utcára, hogy egy szakszervezet, bukott pártvezető vagy egy eszement politikus érdekeit védjem meg, Én azért megyek az utcára, hogy a jövőt a gyermekemet a munkámat védjem! Szándékosan nem írtam a haza szót, azért nem mert éppen nem tesz semmit sem a Haza, Sem az a Szervezet amelyik még támogatásáról sem gondoskodik!
    .
    Nem tudom, lehet nincs igazam, de nem ígérték az 56-os években az nyugati hatalmak a segítségüket? Nem hangzott el olyan ígéret, hogy ha ti elkezditek, akkor mi is oda állunk? És hol van ez? A szó elszállt …
    .
    Nem szemrehányásként mondtam ezt, nem mástól várom a csodát és fel álok a székemből és ha kell mindent feláldozok; De Csak Akkor! Ha van értelme!
    .
    Kedvelem ezt az oldalt mert a legközelebb áll az én gondolkodás módom és felfogásomhoz. …
    De látom azt én is: Ha az ország bajban van akkor a jelző: Magyarok, Magyarország … Ha szárnyal a gazdaság, értékes a nemzet: Akkor az Unió a helyes megszólítás ….
    .
    Bár ne lenne igazam, mert ez nem a mi és sem pedig más hibája, Ez a Rendszer hibája, rossz
    az a nemzetközi törvény, erő amely nem képes sem lépni sem hathatósan figyelmeztetni ….!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  29. El van térítve az ország. És vajon mit tehetnek az utasok egy eltérített gépen?

    http://en.wikipedia.org/wiki/United_Airlines_Flight_93

    Nem biztos, hogy az utasok túlélik, de legalább a világkatasztrófát el lehet kerülni. És az utasok tiszta lelkiismerettel haltak meg. Legalább is azok, akik döntési helyzetben voltak. De vesztenivalójuk az utasoknak egy eltérített és bombává átfunkcionált gépen már úgyse nagyon van.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  30. http://www.origo.hu/uzletinegyed/hirek/20111221-leminosites-a-moodys-utan-a-fitch-is-ront-a-magyar.html
    Ráadásul két fokozattal!!!
    :((

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  31. Ego, a videodrol:
    halistennek ilyen az USA-ban sincs.
    Gondolom tudod hogy lesz valamibol torveny.
    Amirol itt szo van az egyszeruen ilyen formaban nem letezik, van valami hasonlo amit a republikanus kongresszus bele eroltetett a nagy gazdasagi csomagba kb 1 eve, amikor a munaknelkuli segely jogosultsagot hosszabbitottak meg valojaban, es azt valoban ala is irta Obama. Amugy semmi ujrol nincs szo az egeszben, csak Bush torvenyek meghosszabbitasarol. Ha ez a video illetve amirol szo van benne kicsit is hangsulyos lesz a valasztasi kampanyban, akkor nagyon vissza fog utni a republikanus partra. Nyilvan nem is fogjak nyomatni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  32. BKRS,
    Én úgy tudom, ezt Obama aláírta:
    http://www.thepeoplesvoice.org/TPV3/Videos.php/2011/12/17/obama-signs-ndaa-martial-law
    “Declaration of WW3 Guaranty of Civil War. Get arrested for anything & risk Indefinite Detention or Defend your Life & GOD Given Rights ” this Evil act doesn’t change that”. Senate & Obama “NWO” passed NDAA (Legal Holocaust bill) SOPA PIPA Ending all of Your Rights.”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  33. Még csodálkoznak!
    .
    “Diploma nélkül kerülhet az NFM élére a Fellegi Tamást váltó Németh Lászlóné, hacsak tavaly óta nem végzett el egy egyetemet. Az Index úgy tudja, hogy amikor Orbán Viktor miniszterjelöltje tavaly az MFB vezérigazgató-helyettesi székébe került, még a szabályokat is módosították.

    Azzal egyidőben, hogy a kormányváltás után Németh Lászlóné a Magyar Fejlesztési Bankhoz került, úgy módosították a törvényt, hogy kimondták: a pénzügyi felügyelet engedélye nem szükséges az MFB vezető állású személyeinek, illetve ügyvezetőjének megválasztásához, azt elég utólag bejelenteni. Emellett rögzítették, hogy nem csak az nevezhető ki vezetőnek, akinek van szakirányú végzettsége, de az is, aki “rendelkezik hitelintézetnél, vagy szakosított hitelintézetnél szerzett legalább 10 éves szakirányú vezetői gyakorlattal.”

    Bár a hatályos jogszabályok szerint a felsőfokú végzettség csak a szakállamtitkároknál előírás, a kormánytagoknál nem, az ügy akkor is kínos lehet.

    Emlékezetes az első Orbán-kormányban Deutsch Tamás esete, aki csak az államvizsga letétele után lehetett ifjúsági és sportminiszter. Orbán Viktor akkor úgy vélte: “A kormány nem teheti meg, hogy államvizsga, diploma nélküli ember legyen bármely tárca élén”.

    http://index.hu/gazdasag/magyar/2011/12/21/dilpoma_nelkul_lehet_miniszter_nemet_laszlone/

    Na húzok, levegőre van szükségem!

    További szép estét!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  34. Itt csak az a kérdés,hogy a kormány szemében ki a magyar, és ki nem:P

    Egyébként,hogy ha véletlenül az origóról lekerülne a levél,akkor itt lehet újra olvasni:

    http://www.receptek.sokoldal.hu/barroso

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  35. Bohém

    Viktornak, Matolcsynak van diplomája és?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  36. Egy ujabb cik a NyT-ban Magyarorszagrol:
    http://www.nytimes.com/2011/12/22/world/europe/foes-of-hungarys-government-fear-demolition-of-democracy.html

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  37. valaki!
    Üdvözöllrk!
    Nincs és!
    Ez van!
    Nincs magyarázat!
    Érezzük, és érezni is fogjuk!
    .

    “Orbán elutasító választ küldött Barrosonak.
    Elutasító választ küldött Orbán Viktor kormányfő José Manuel Barroso levelére, amelyben az Európai Bizottság elnöke két törvényjavaslat visszavonását javasolta neki.

    “Tudattam vele, hogy nincs mód, hogy halasztást engedjünk, mert az alkotmány január elsejével hatályba lép, ráadásul az új alkotmányban fontos építőkő mindkét törvény. Ezek a törvények egyébként pedig nem tartalmaznak semmi olyat, amit neki jogában, módjában állna kifogásolni” – mondta el a miniszterelnök a Barrosónak írt levelével kapcsolatban.

    Orbán Viktor az interjúban arról is beszélt: az uniós tagállamok közül Magyarországnak van a legkevesebb jogértelmezési vitája az unió kormányával.”

    http://www.nepszava.hu/articles/article.php?id=503921&referer_id=friss

    További szép estét!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  38. Bohém,
    Félreérted a helyzetet. A diploma hiánya nem baj, hanam követelmény.
    .
    BKRS,
    Az idézett cikkben két dolog szomorít el nagyon:
    Egyrészt az, hogy a nyugati sajtó legalább egy év késéssel fogja fel, mi van itt, tehát bármit mond, az eső után köpönyeg (“They are preparing the funeral for the Hungarian Republic” — ez már befejezett tény).
    Másrészt az, hogy Szabó Tímea beszél erről — annak a pártnak a képviselője, amely nemcsak hogy felhív a Jobbikkal való összefogásra, hanem ezt meg is tette. Ha egy ilyen párt fedezne egy rohamban, többet néznék a hátam mögé, mint előre.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
Kapcsolódó cikkek

A DK nem bojkottálja a Fideszt 2014. április 29. kedd | AN

Ismét kétharmada lett a Fidesznek 2014. április 12. szombat

A határon túlról a Fideszre szavaztak 2014. április 11. péntek

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos