Ronai and Ronai
AMERIKAI

Para-Kovács Imre: Rózsa Sándor az IMF-et ugratja 2011. november 23. szerda 6:16

  • Hozzászólások(43)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Para-Kovács Imre: Rózsa Sándor az IMF-et ugratja

Bakfitty? Bakfitty. Hát akkor igyunk valamit!

Szerethető és buksi kormányunk van, lassan két éves, nem meglepő a dackorszak, bár mintha egyenesen azzal született volna, nem emlékszem már pontosan, de csecsemőnek sem volt aranyos, baromi nagy feje volt és ellopta az anyja pénztárcáját.

Azért mégiscsak a mi kormányunk, nem adhatjuk állami gondozásba (muhaha), elvégre ő maga az állam, egyetlen dolgunk van vele: ne álljunk alatta, ha majd összezuhan.

Legutóbbi akciója már inkább derültséget váltott ki az érintettekből (úgyis mint lakosság), bár korántsem annyira önfeledt kacagást, mint a Kerényi-féle „rajzoljuk le Schmitt Pál születésének pillanatát ceruzával márványra!” mozgalom, inkább csak kuncogás, fanyar mosoly, ilyesmik, mert az IMF mégsem egy dilettáns festőkre szakosodott mecénási hálózat, hanem – mint a nevéből is sejthető – bank, ahol keveset röhögnek és sokat számolnak.

Amikor Orbán Viktor meghirdette a szabadságharcot a matematika, a fizika és az ábrázoló geometria ellen, nem kevesebbet állított, minthogy Magyarországnak (neki) van egy nem ortodox megoldása a kétszer kettőre, ami egyelőre csak nálunk (nála) öt, de hamarosan egész Európában, majd nemsokára az egész világon az lesz.

Amikor a gulágokat üzemeltető, és a szabadságjogokat már-már szovjet szinten értelmező Kína ülőgumóit tisztogatta miniszterelnökünk nem lankadó nyelvcsapásokkal, nyilvánvaló volt, hogy pénzt akar kihízelegni, miképp Szaúd-Arábiában tett látogatása alkalmából is biztos megemlítette, hogy már csak egy kicsi hiányzik az elrugaszkodáshoz, és olajban is jó, esetleg homokban, teljesen mindegy, csak adjanak már valamit.

Nem adtak, persze hogy nem adtak, sem Kína, sem Arábia nem kér a magyar állampapírokból, köszöni szépen, teljesen jól elvannak nélkülünk, de azért biztatják a mitugrász ká-európai politikust, hogy nagyon tetszik nekik az ország, és az is, amit csinál, jöjjön máskor is, kap vacsorát.

A nem ortodox gazdaságpolitika azt jelentette, hogy mindenkitől megpróbálunk kölcsönkérni, kivéve az erre szakosodott intézménytől, felkeressük Tádzsikisztánt is, ha muszáj, szájon csókoljuk a legundorítóbb diktátorokat, elvesszük az árvák tejre szánt pénzét és lopunk némi nyugdíjalapot, de közben azt hazudjuk folyamatosan, hogy nincs megszorítás, nincsenek Fidesz-cégek, ne mi nyerjük a legtöbbet stb.

Annyira pitiáner, átlátszó és gyerekes Matolcsy miniszter hazudozása az ügyben, hogy nemsokára tanítani fogják az elit amerikai egyetemeken. Mit mondjunk, ha hónapokon át ordítozunk, hogy nem kérünk kölcsön, mert úriember nem kér, csak a gyávák és a gyöngék, mint például a szocialisták, meg a hozzájuk hasonlók, de mi ilyet nem teszünk, majd másnap bejelenti a bejelentő, hogy a kormány az IMF-hez fordult. Pont. (Óvatosan fűzném hozzá, hogy ez is hazugság volt, de azonnal javították, és Matolcsy bekiabált az IMF ablakán, hogy tárgyalnánk, gecik!, majd elszaladt.)

Nos, azt mondjuk (mondják), hogy mi nem kérünk kölcsönt az IMF-től, mert minden rendben van, a gazdaság szárnyal (a pannon puma rémalakja felrémlik ismét), csak éppen ehhez a szárnyaláshoz kell némi védőháló, ilyeténképpen biztosítást kötünk a Világbankkal. Aha.

Ez a tény (mármint nem a hazudozás, hanem a tárgyalások megkezdésének beígérése) egyébként önmagában sajnálatos és örvendetes fejlemény.

Sajnálatos, mert ha működő gazdaságunk lenne, nem kellene kunyerálnunk, de örvendetes, mert nem működik a gazdaságunk, és így talán nem megyünk csődbe.

Ez természetesen ellentétes azzal, amit eddig hazudott a kormány, de ugyan, ki figyel ilyesmire már, csak lessük, hogy mozog a szájuk, ám a hangot már rég levettük.

A siker láthatatlan – mondta Matolcsy, akit gazdasági miniszter helyett tart el az ország –, olyan, mint egy jéghegy, amihez sok szemünk előtt rejtve növekvő anyag kell, hogy a csúcsa kibukkanjon a tajtékos habok közül (ő nem mondta ilyen szépen, de én képtelen vagyok elfojtani a szépírói hajlamaimat).

Tényleg láthatatlan a siker, mert nincsen, és a láthatatlan siker, valamint a kudarc ugyanúgy fest innen nézve, ahol én ülök, mert engem nem különösebben érdekel, hogy a siker hiányát vagy a kudarcot látom.

Matolcsy tényleg nem normális, legutóbb például azt mondta, hogy hiteles források szerint a honfoglaló magyarok agysebészetben, gasztronómiában és vendéglátásban domborítottak nagyot, ami minden bizonnyal igaz, de mi köze mindennek ahhoz, hogy másfél év alatt belevitték a szakadékba az országot?!

Kétségtelen, hogy a Gyurcsány-kormány teljes kitöltött idejét elszórakozta kampánnyal, vetítéssel, tétovázással és bénázással, de ez a másfél év is hiányozni fog, különösen, hogy most éppen visszatérünk a Bajnai-korszak végéhez, folytatunk mindent, kicsit keményebben, kicsit kegyetlenebbül, de ez nem változtat semmit a lényegen.

Nem ortodox gazdaságpolitikát akkor lehet folytatni, ha egy ország baromi nagy, mint például Kína, vagy rohadt gazdag, mint például Svájc. Ezekben az esetekben kísérletezget a kormány, ide tesz egy kicsit, oda tesz egy kicsit, amonnan meg elvesz, hátha bejön, de leszakadt, periférikus helyek inkább csinálják azt, ami bevált, mert ha nem jön be a dolog, akkor minden elszáll, nincs második ötletre idő.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.9/5 (93 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +158 ( 158 szavazatból)
Para-Kovács Imre: Rózsa Sándor az IMF-et ugratja, 4.9 out of 5 based on 93 ratings

  • Hozzászólások(43)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

43 Reader’s Comments

  1. Gazsi bácsi lótetű

    “Matolcsy tényleg nem normális, legutóbb például azt mondta, hogy hiteles források szerint a honfoglaló magyarok agysebészetben, gasztronómiában és vendéglátásban domborítottak nagyot, ami minden bizonnyal igaz, de mi köze mindennek ahhoz, hogy másfél év alatt belevitték a szakadékba az országot?!”

    Megfejtés: a lobotóbia, amit M. felmenőin annak idején elvégeztek, így nem volt mit örökölnie szegénynek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +48 (58 szavazatból)
  2. Azért ha kedvenc kusza szemű emberünk(?) arra az agysebészetre gondolt, hogy a honfoglalás kori magyarok egy csapásra ketté vágták az ellenfelük fejét, valószínűleg igaza van.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +58 (60 szavazatból)
  3. Nem jol tudja Matolcsy (ezt sem)
    Anno nem annyira vendeglatok voltunk,inkabb vendegsegbe mentunk szives invitalasra. A folyamat akkor fordult meg,amikor valamelyik reszeg magyer vendeg belekopott a levesbe es kikezdett a hazigazda felesegevel az augsburgi fogadason es emiatt tavozasra szolitottak fol a vendegsereget.
    Kikuszobolendo a hasonlo szegyent idegen helyen,bolcs vezetoink ugy dontottek,hogy inkabb mi hivjunk mindenfele vendegeket (tatar,torok,osztrak,nemet,orosz,hogy csak a jelentosebbeket emlitsem) hosszabb-rovidebb tartozkodasra.
    Nemely turistak olyan jol ereztek magukat,hogy hosszu evekre itt maradtak.A magyar konyhamuveszet is ennek koszonheti felviragzasat,mivel remek szakacsaink kivaloan otvoztek a magyar es idegen konyhak izvilagat.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +40 (40 szavazatból)
  4. Ja,a cikk konkluzioja helytallonak tunik. A masfel ev pedig valoban sok veszteseg,raadasul nagyon sokba kerul!
    Hiaba na,ha mar egyszer “szabadsagra” megyunk,adjuk meg a modjat,fussa ra!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +27 (27 szavazatból)
  5. Az abnormális kormányzás újabb “jó” példája:
    Az USA és az UK megelőzve a Biztonsági Tanácsot gazdasági megszorításokat határozott el Irán ellen és figyelmeztették azokat a cégeket, országokat – akik ezt megszegik – hasonló sorsra számíthatnak.
    Másik hír: Irán óriás befektetésre készül Magyarországon.
    .
    Fenti szomorú szatírához ez a tényszerű kiegészítésem. :((

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +33 (33 szavazatból)
  6. Gratulálok a szerzőnek, megint telibe talált!

    Aki Matolcsy Wekerle Sándor Üzleti Főiskolán mondott “beszédét” megnézte, ami engem megdöbbentett, tényleg nem mondhat mást, hogy ez az ember sem normális.
    Azonban Mihancsik Zsófia galamus.hu-n írt cikkével is egyetértek: “Csakhogy: aki magára haragította a teljes spektrumot, az Orbán Viktor volt, nem Matolcsy. Aki a („nemzeti”) gazdaságpolitikai irányt megszabta, az is Orbán volt, Matolcsy legfeljebb inspirált és végrehajtott. Pénzügyi-gazdasági szabadságharcot Orbán vív, nem másfél éve, amióta van szerencséje uralni az országot, hanem sokkal-sokkal régebben. Ki ne emlékezne bankellenes, Brüsszel-ellenes, IMF-ellenes kirohanásaira, évekre visszamenőleg, sorozatban?”

    Érdemes elolvasni:
    http://galamus.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=103004

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +33 (35 szavazatból)
  7. Mindenki Matolcsyné férjével van elfoglalva: őt idézik, ekézik, cikizik, stb. Holott Matolcsyné férje egy nagy “0″. Sőt, “00″. A Vezér maga mondta, hogy Matolcsyné férje az ő jobbkeze. Namármost, mióta GONDOLKODIK egy jobbkéz? Na ugye! De azért a nagyfőnök is túlzott egy kicsit. Matolcsyné férje ugyanis nem jobbkéz. Ő egy segg. Orbán Viktor Mihály szaros segge. És pontosan ennyi figyelmet érdemel.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +44 (44 szavazatból)
  8. bakker rég nevettem ilyen jót…….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +20 (20 szavazatból)
  9. Állandóan az elmúlt nyolc évre hivatkoznak,az akkori rossz gazdaságpolitikla miatt
    van minden rossz.Az elmúlt nyolc évben sok minden épült,most nem kezdek fölsorolásba,újultak meg a lakóházak a hőszigetelések alkalmával,volt fűtés,
    étkeztetés minden iskolában,volt pénz tankönyvekre és mindehhez nem kellett
    megsarcolni a bankokat,multikat és ellopni a nyugdíj megtakarításokat.
    Sajnos mégis sok emberbe beletáplálták azt a buta szöveget,hogy:Gyurcsány
    ellopta a pénzt.Most akkor ezek a becsületes társaság hova tünteti el a pénzt?
    Nagy a valószínűsége,hogy a bankoknak is vissza kell fizetnünk a különadót és
    akkor ezt a kis keresetű emberektől és nyugdíjasoktól akarja beszedni,a képviselői
    fizetést meg emelik.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +30 (30 szavazatból)
  10. Matolcsy György: Improving your life! (Beszarás…)

    http://index.indavideo.hu/video/Matolcsy_Gyorgy_a_Wekerle_Sandor_Uzleti_Foiskola_konferenciajan

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (15 szavazatból)
  11. Matolcsiról Csokonai után szabadon:

    Matolcsi György az élet megrontója
    Mely kancsalul, feslett zsebünkbe néz

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +36 (36 szavazatból)
  12. Az ősmagyar agysebészet engedélyezését és visszatérését nagyon várják már a vérmagyarok : szekercével.
    más.
    Amerikából a most regnáló hazai rezsim gúnyt űzött , kinevette , kokikat és sallereket osztott ki neki.
    ( Az USA .-ban persze mindez nem tudatosult igazából , Magyarország nagy szerencséjére.)
    Namármost , ezek után a Mosthatalmonlévőkben az a súlyos téveszme alakult ki hogy mivel ilyen szépen eltudtak büntetlenül bánni Amerikával , momentán ha nem is egyenrangú, de mégis fontos tényezők vagyunk a Globális Porondon.
    Ezértaztán elkezdtek ” érdemben ” tárgyalgatni mindenféle gazdasági meg egyébb nagy és középhatalmakkal , akik udvarias jóindulattal figyelik izzadtságszagú erőfeszítéseinket arra nézve hogy eltartassuk magunkat velük.
    Ugyanis ezek az országok AMERIKA GAZDASÁGI és TÁRGYALÁSI PARTNEREI , nem pedig egy középerurópai roszhírű kis banánköztársaságé.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (19 szavazatból)
  13. TODAY PUSH Crime Scene "Y"nvestigation

    matolcsyban ha csak egy pici gerinc lenne vissza adná a közgazdász diplomáját!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +21 (21 szavazatból)
  14. Kerpács Winnetou

    A legnagyobb baj, hogy ennek a hozzá nemértésnek, próbálkozásoknak mi isszuk meg a levét, sőt álnoki cinizmussal jelentették be, ha valami uniós elleni cselekményt hajtanának végre és azért Brüsszel büntetést szabna ki, akkor azt különadóval velünk fizettetik meg.
    Szerintem érik a különadó büntetése! /magánnyugdíj lenyúlása, visszamenő hatályú törvénnyel a korkedv. nyugdíjasok megadóztatása, ÁFA, energiaszektor adója,stb./
    Szerintem az egyik legaljasabb húzás a munkáltatói 27%-os tb.(nyugdíj) befizetések átnevezése volt. Sokan még nem tudják, hogy e nélkül, ha elérik a nyugdíjkorhatárt, a mostani nyugdíjasok nyugdíj összegének töredékét kapják!
    /Pl. 100 ezer ft.netto kereset esetén kb. 40.000 Ft-t/
    Azt mondja a kormány: spórolj, ha meg akarsz élni a nyugdíjadból!! Csak, hogy itt nem olyan fizetésűek élnek zömében, mint Lázár János, aki a népért vállalt esküjét folyamatosan megszegve (nem véletlenül adogat be egyéni indítványokat) a saját zsebének tömögetése jár az eszében! a NÉP miből spóroljon?? A 80-100 ezer ft. fizetéséből, vagy a járadékából???
    Járadék!
    Gyomorforgató volt hallani ma a Kossuth rádióban, hogy a rokkantnyugdíjasok havi járadéka 47 ezer ft. – ha rehabilitálható, akkor 27.000 Ft.
    Ebből az összegből nem lehet megélni!!!!! Ami a legborzasztóbb, hogy nem volt egy képviselő, aki feláll és kiállt volna, hogy ezeknek az embereknek a járandóságát emeljék fel, legalább a létminimumra!!! Szégyen!!!!
    A nyugdíjasoknak most postázott lózungot, illetve annak árát adták volna oda nekik! Meg az Alkotmány-asztal felállításának a költségét!! Egy szobor ide-oda állítgatása is fontosabb a jelenlegi kormánynak, mint a saját népe élethelyzete???
    Hol a képviselői, miniszteri eskü betartásának eszméje, tette??
    Pár kukorica bekapálást már megéltem, de nyugodtan állíthatom, hogy ilyen kormánya az országnak eddig nem volt!
    Fogjunk össze, zavarjuk el őket, mert a végén igaz lesz a mondás, hogy “Amilyen a nép, olyan kormányt is érdemel!”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +35 (35 szavazatból)
  15. Azért Kósa Lajos sem volt piskóta a ma délutáni “Megbeszéljük”-ben.
    Mondhatnám úgy pestiesen, hogy ehhez a hazugságözönhöz amit ott levert, pofa kell. Nyilván az egyéb képességek hiányát próbálja leplezni a pökhendi, lekezelő stílussal.
    No persze én tudom milyen ember “őfőpolgármestersége”, mert munkám kapcsán éveken keresztül kapcsolatban voltam vele, és a feleségével.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +25 (25 szavazatból)
  16. Hát persze, hogy “bakfitty!” (tudom, hát-al nem kezdünk mondatot.) Na és mi lesz akkor, ha az IMF összevonja szemöldökét?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (14 szavazatból)
  17. Sokat vacilláltam, hogy ide írjam-e.
    Szerintem piktor valóban pszichiáriai kezelésre szorul, és a legsúlyosabb büntetéseket nem őrá kell kiosztani, hanem Matolcsyra, Kövérre, Szíjjártóra, Simicskára stb.
    Viszont piktortól életfogytiglan őrizni kell a közéletet.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +23 (23 szavazatból)
  18. Para-Kovács még mindig képtelen volt belátni, hogy az ország weimarizálódását, és a demokráciába vetett hit erodálását is nagyban elősegítette ő és a hasonszőrű tollnokok:”Kétségtelen, hogy a Gyurcsány-kormány teljes kitöltött idejét elszórakozta kampánnyal, vetítéssel, tétovázással és bénázással”?????
    Nos: talán egyáltalán nem mellékesen: közben végrehajtott egy 6 (HAT!!!) százalékos költségvetési kiigazítást, egy katasztrofális ellenzékkel szemben, és közben SOKKAL jobban éltünk, mint most! Élenjárók voltunk az uniós források lehívásában, autópályák épültek, melyek miatt idecsábíthattak két
    autógyárat is…..
    Ideje lenne ettől a semmijen-tömjénes agymosásból egy kissé felépülni!
    Legalább már így utólag, amikor VAN összehasonlítási alap!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +36 (36 szavazatból)
  19. T.Para- Kovács Imre! Te Szintén normális, mint Mi, nem félsz te attól, hogy lesújt rád, dolgozó Népünk, és elsősorban Pártunk ökle?! Téged már régóta figyelünk!!!Hogy merészeled, Te, vihar felhőkön átvilágító, galaxisokat ,munkára ,kényszerítő Matolcsy miniszter Urunkat kóklernek nevezni! Nem szégyenled el magad?Hogy jössz te ehhez? Hát van benned egyáltalán, valami szabadságharcos? Látszik hogy te még nem küzdöttél,az IMF .sakk- csapatával. Ez borzasztó! szóval Ti keltitek hazánk rossz hírnevét.Számomra nagy csalódás. Most vettem a Tescoban, 6 db. led lámpát hogy kivilágítsam a NENYIT.(HOGY ÉCCAKA IS UTAT MUTASSON).Most cseréljem be, vagy csak a felét használjam? Teljesen el bizonytalanítottál.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +23 (23 szavazatból)
  20. Nem nehéz Imre írásaira minden egyes alkalommal leírni azt,hogy : TELITALÁLAT!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (21 szavazatból)
  21. Valaki besokallt a sok fedeSS agymosástól , gondolom megértette hogy nem lesz nyugdíja és dolgozhat élete végéig meg a gyereket is hülyének akarják nevelni ezért bement egy fideSS irodába.
    http://atv.hu/belfold/20111123_ferfi_tamadt_ket_idos_fideszes_aktivistara_korhazba_kerultek

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  22. tibi65, 2011. november 24. csütörtök, 00:20
    Kérdés, hogy mi történ valójában.
    1. Lehet, hogy valaki besokallt, és ha így van, akkor egyre inkább várható az erőszak elszaporodása. De nem tartom valószínűnek, hogy az erőszak ilyen formát öltsön. Sokkal valószínűbb a lopások, rablások elszaporodása.
    2. De az is lehet, hogy feláldozták a két sértettet, és a hatalom csak hivatkozási alapot konstruált. Biztos sokan gondolják, hogy ez összeesküvés-elmélet, és igazuk van. Csakhogy az elmút 10 év, és különösen az elmúlt 2 év engem arról győzött meg, hogy a mai hatalom képviselői összeesküdtek a Magyar Köztársaság ellen.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (14 szavazatból)
  23. minden gondolat, rettenet, unortodoxia, abnormalitás, egzaltság orbán skizo műve. a többi csak havi jelentős juttatásért képes nagyon mélyre hajolni. csak ennyi telik tőlük. hányás kerülget ha megszólalnak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  24. Ti, ballibes kozmopoliták, ti tényleg vakok vagytok, vagy tényleg nem akartok látni?! A gyorsnaszádunkról már tisztán kivehető a siker(hegy) csúcsa! Alatta meg ott van – karnyújtásnyira – a többi 90%. A naszádunk jó irányban, egyenest a csúcs felé robog, a Kedves Vezető a helyén, mögötte az elszánt matrózok 2/3-a (52%-a, de ha csak a 30%-a is …!), ott a parancsnoki hídon az unortodox kormányos, akinél ugyan nehéz megállapítani, hogy melyik szeme néz a csúcs, vagy az IMF irányába, de rezzenéstelen arccal tekergeti a kormányt hol ide, hol oda. Ti ezt nem látjátok?! Nem akarom elhinni!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  25. “valóban pszichiátriai kezelésre szorul,” :((((((

    Sajna, ismerős a kórkép , látom,mit művel teljhatalommal ötvözve:((((

    Elképesztő a pillanatnyi ötletelés ( GyF is tette ,de legalább másnap nem tudta megszavaztatni 2/3-al). Kb 2002 óta, mióta dúl a “háború “,egyre rosszabbul érzem magam. Szaglásztam annó… a Kossuth téren is, a Fidesz-szónoklásokat csak TV-ben láttam, sült le a pofám .

    Ezzel a töketlen ellenzékkel remény sincs arra, hogy akár a gyerekem életében magához térjen Mo, a ” legvidámabb barakk”. Hála Istennek,unokám nemigen lesz .

    Nagyot csalódtam a választók ítélőképességében, az érzelmekre ható,minden józan belátást mellőző politizálás meghozta a gyümölcsét .( ezért tör előre a Jobbik, de ha felfalják egymást, ki lesz a zújelit ?)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  26. girbegurba 10:25! Itt mar nem lehet tudni, hogy mi az igaz. A hir nekem is felkeltette a figyelmemet.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  27. A helyzet a következő:
    1./A Fidesz törvénytelenné nyilvánítja és feloszlatja az MSZP.-t
    2./ Mivel a Jobbik is kész háborúzni, így a két párt akár egyesülhet is.
    3./ LMP. támogatottsága még nem számottevő
    4./ Gyurcsány-féle kiválás minimális /még ők is kerülhetnek feloszla-
    tásra, mint a kivált MSZP.-s tagok.

    Ki marad??? Kire lehet szavazni??
    Nem bánnám, ha Árok Kornél és Kónya Péter, a ma “Szolidaritás Szakszervezet” címszó alatt elhatároznák, hogy létrehoznak egy pártot.
    Nekem tetszett a “Bohóc forradalom” és a D-nap is és azt figyeltem meg, hogy igen sokan vettek részt a megmozdulásaikon.
    Most, mikor orvosok, tanárok, közhivatalnokok, rendészeti dolgozók, bérből és fizetésből élők, nyugdíjasok számára vált egyre bizonytalanabbá a jövő, kell egy párt, akinek van a felsorolt osztályok, rétegek számára egy kiút tervük!
    Egyet tudomásul kell venni! A jelenlegi helyzetben az adósságot, így az ország nem tudja visszafizetni!!!! Vagy átütemezést kell kérni, vagy a régebben felvett /ideértem/ a háborús jóvátétet el kell engedniük!
    A mezőgazdaságot azonnal át kell szervezni! Ahol lehet, vissza kell állítani /főleg kistelepülések/ a szövetkezeteket, így faluhelyeken is lesz munkahely. Elhanyagolt parlagon hagyott területek, szántók gazdáinak felkutatása, idegen tulajdonba adás esetén, kisajátítás! Termelési rendszerek országos összehangolása. Fel kell mérni a korábbi mezőgazdasági, élelmiszer-ipari gyárak, üzemek jelenlegi állapotát, érdemes e felújítani ezeket, vagy sem.
    Tehát legalább a mg. iparosítást el kell indítani, hogy legyen mit enni! Majd 1 év után a termés minősége, mennyisége adhat utalást az állattartás újra indítására, a konzervipar beindítására. Jó! Tudom, nem ennyire egyszerű, de el kellene már valamit kezdeni!
    Pl. Építőipar! Megtiltanám a beruházást elnyerőnek, hogy a munkát tovább adja alvállalkozásoknak! Az ilyen továbbadásokból az élet bizonyította, vagy nem lesz benne megfelelő mennyiségű és minőségű anyag, vagy a munkabér nem lesz kifizetve, vagy a kettő kombinációja!
    Szóval meg kellene már indulni, mert az, hogy ülnek a Parlamentben és azon gondolkodnak, hol, hány embert kell kirúgni, bér felszabadítás céljából, meg hány %-os lenyúlást végezzenek a még működő vállalkozásokon, dolgozókon és hogyan tudnák még a nyugdíjasokat megsarcolni, ebből nem lesz sem iparosítás, sem fellendülés!!
    Hogy dakota mondással éljek: ” A döglött ló nem fog felállni, ha ezüstpatkót teszek rá!”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (13 szavazatból)
  28. Kerpács Winnetou!
    Nagyon fontos dolgokat írtál, de kiegészíteném azzal, hogy profi politikusok nélkül nem lehet tartós eredményt elérni!
    Ezért a civileknek előbb-utóbb dönteni kell, hogy hová állnak, vagy előmutatják a saját nevelésű politikusaikat. Lehet, hogy 2012-ben már elkésnek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  29. Kötelező mindíg hozzámondani hogy de Gyurcsány is…..Ő demokrata, ha szimpatikus ha nem, kimegy a melegfelvonulásra és minden “nemszeretem zsigerileg cikizhető témában! Ha végigviszik a súlyponti kórház, vizitdíj, szárnyvonal …spórolást, már rég előrébb járnánk, de nem, gyilkosoztak-hazaárulóztak-mengeléztek……rogyásig. Akkori ellenzék kiadott feladata volt a karaktergyilkosság, jól beleverték a fejekbe!!!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  30. girbegurba
    2011. november 24. csütörtök
    10:25
    Mertem remélni hogy csak egyszerű felindulás , nem valami szófosóbajuszmanóforintbedöntő identitású pártkatona ötlete.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  31. bebe kedves, elnézést. Vörösmarty. Ha már, ugye?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  32. Leandro – csak az a baj, hogy a hegycsúcs a falra van festve. A többi stimmel.
    Kerpács Winnetou: ahogy azt a Móricka és a Jobbik elképzeli.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  33. .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  34. Kerpács Vonattu, De így igaz! :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  35. Ismét őrizetbe vették Szima Juditot
    Ismét őrizetbe vette a Kaposvári Nyomozó Ügyészség Szima Juditot, a Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezete (TMRSZ) főtitkárát – közölte a Somogy Megyei Főügyészség sajtószóvivője csütörtökön az MTI-vel.

    “Nem bánnám, ha Árok Kornél és Kónya Péter, a ma “Szolidaritás Szakszervezet” címszó alatt elhatároznák, hogy létrehoznak egy pártot.
    Nekem tetszett a “Bohóc forradalom” és a D-nap is és azt figyeltem meg, hogy igen sokan vettek részt a megmozdulásaikon.”
    .,…
    Valóban mulatságos. Ha, ha ha hahahaha

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -4 (4 szavazatból)
  36. Azért vannak dolgok, amiket taníthatnának Matolcsyék külföldieknek – elég sok dologgal nincsenk tisztában, az biztos. Ti. kb. a lehetetlennel volna határos, hogy megértsék: Kusturica filmbe illő hazánkat pontosan milyen megfontolások irányítják gazdasági, társadalmi, politikai, kulturális stb. szempontból(?) .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  37. Sziasztok!:)))

    Elolvastam a cikket… elolvastam a hsz-eket. Bocsi, nem írtam nevetés-jeleket, pedig egyrészt szétröhögtem az agyam /helyét:DDD/, másrészt pedig még mindíg sírok… De “komcsi”!:DDD
    Nem mondja akárki is komolyan, h ez az egész ennyire “ilyen”?! Most tényleg Ti is elhiszitek, a mi kormányunkról, h dilettánsok?! /Bocs, nem akartam kétszínű, rosszindulatú, gonosz amatőröknek nevezni őket, bár volt ismerősöm, aki szemében még ezen jelzők is… hát, erősen finomítással szerepelendők voltak…:DDD/

    Azért mindenféle nyelvelések:)))re való acciciáció:DDD ellenére is, inkább abban bízom, h valamit félregondoltunk, mint talán az igazságban, h télleg…
    De a legjobb azért az a “Matolcsy bekajabált az ablakon”-dolog tetszett!:DDD

    Szesztok, mindenkinek további szép, kellemes, nyugod jó éjt, sok sikert és szerencsét, jó egészséget, és élhető, szebb jövőt!:DDD
    /De nem vok Jobbikos, nem félreérteni!!:)))/

    Dody
    :)))

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  38. Rika: régi mondás: aki tudja – csinálja, aki nem tudja – tanítja.
    Dody: normális emberek (sajna azok vannak méh mindig kisebbségben) már csak mindenféle minősítő jelzővel tudják említeni ezt a kormányt. A többség meg még mindig szabadságharcos lázban ég, és szerintünk azért kell a “Fekete lovagnak” kiegyezni döntetlenben (lásd a Hvg címlapját és a Monty Pythont)
    http://indavideo.hu/video/Gyalog-galopp_-_Sotet_Lovag
    mert Amerika szándékosan nyomta Krahácsot!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  39. és kivételesen az Mszp is nagyon találó idézetet választott az üléséhez:
    http://www.youtube.com/watch?v=3uB3cOb5i3w
    (Atlantisz elsüllyedése közben a lakói szlogenje “Nem süllyedünk”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  40. Nem teccik a rendszer?nem is ertem,TI VÁLASZTOTTÁTOK!!!Csak ne álljatok alatta,ha majd összezuhan!!!Nagyon jo,de az mikor lesz?Bovlikká tettek bennunket ilyenek,mint nyugdijbiztos szexbamba selmeci g.asszony,aki anno kiflit lopott a TESCOBOL,felcsuti vezerunkröl ujat mondani nem tudunk,ez a matolcsi,meg gyomorforgato,na & ez a politikai kiskoru deutschnemfur tomika,erre már szavakat sem találok,viszont hallottam (talán a 4,6 os villamoson)Angela Merkel már azon gondolkodik;megkene változtatni országuk nevet,nehogy összetevesszek a volt (magyar)sportminiszterrel.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  41. he-he
    edes barataim-amig a lokott miniszterelnokotok nincs meghiva jeruzsalembe meg a szaudiak sem adnak lovet
    de kohn bacsi meg szerte szet a vilagban foleg nem
    erre mar a nemet nacik rajottek a masodik vilaghaboru utan
    a magyar naci meg nem es ez a vegzete

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  42. Kedves Ács Ilona /20111127-1700/!:)))

    Igen, nem!:))) VAgyis igen, nem tetszik a rendszer! Csak egyetlen baj van vele: mi is itt éleünk, nem csak azok, akik bedőltek a fidesznek, és nem csak ők járnak rosszul, hanem mi is… Nem csak az “Ő” országuk lesz-lett olyan, amilyen, hanem a mienk is.

    Am gratta, vicces hsz volt!:))) Főleg a Merkel-es rész tetszett!:)))
    Mindenesetre én azért, engedtessék meg nekem a lehetőség, bízom az emberekben, és azért valamennyire tán’ még a politikusokban is, h nem csak a gazdag népség zsebére akarnak jókat tenni, hanem valami olyan eksönt is összehoznak, ami a valóban átlagemberrel is jót tesz… Mondjuk csinálnak majd talán egy olyat, h ne lehessen nem kifizetni az elvégzett munka árát, esetleg olyat, h akinek tartozása van, nem vásárolhat a tartozásának a felénél nagyobb összegű semmit sem, nem hagyhatja el az országot, amíg tartozása van, és mondjuk nem lehet senki 1-2 éves gyermekének a nevén lakás, autó, ilyesmi…:)))) Nem lenne nagy hátrány vsz, ha ez megtörténne, és a gyermeket sem érné vsz kár… Már psze, h jogosan lehessen így “játszani”, azért nem lenne baj, h ha a gyerek 18. szülinapjára mondjuk rá lehetne ingyen íratni a dolgokat, akkor talán kevésbé lenne behajthatatlan a sok tartozás… és a gyerek is megkapná, ami az övé, majdnem úgy, mintha már kicsibaba korában a nevére írják, bár akkor, ha közben Apuci-Anyuci belebukik a lenyúlásba, lenne mivel felelni a bukott értékekért… És hasonló 5letek…

    További szép, lehetőleg nyugodt estét, jó éjt, sok sikert és szerencsét, jó egészséget mindenkinek:

    Dody
    :)))

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  43. Today Push: “matolcsy… vissza adná a közgazdász diplomáját!

    Ugyan már! Megkérdezték eltolcsyt, hogy mikor járt utoljára a Közgázon? Válasza: Soha. Azt se tudom, hol van. De az egyik szülinapomra küldtek ajándékba egy rosszul hamisított diplomát.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)

Írja meg véleményét!

 
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos