Ronai and Ronai
AMERIKAI

Fidesz-közeli pénzek az MVM Zrt.-től 2011. november 4. péntek 5:14 | AN

  • Hozzászólások(43)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Fidesz-közeli pénzek az MVM Zrt.-től

New York – “Oknyomozók” aláírással juttattak el szerkesztőségünknek olyan dokumentumokat, amelyek arra utalnak, hogy Fidesz-közeli cégek az állami MVM Zrt. révén az előző ciklusban is milliárdos bevételekre tehettek szert. A megküldött dokumentumok hűtlen kezelést és csúszópénzek elfogadásának lehetőségét is felvetik. Budai Gyula elszántságára és szakértelmére lenne szükség, hogy a közvagyon sokmilliárdos veszteségére és a pénz nyomára bukkanjon a hatóság.  Sokan játszottak kétkapura, az MSZP-kormány idején is tudott a Fidesz pénzt csinálni. Hatalmas csúszópénzek vándoroltak magánzsebbe.

Az alábbiakban közöljük a részünkre megküldött információs anyagot. Az állításokat alátámasztó jegyzőkönyvek, szerződések átutalási bizonylatok a birtokunkban vannak.

“Miben és mennyiért adott tanácsot az MVM vezérigazgatóinak és egy külföldi cégnek az MVM jelenlegi elnök-vezérigazgatója, miközben „a FIDESZ közeli” E-OS ZRT vezetőjeként az MVM-től kapott árammal milliárdos áramkereskedést folytatott?

A választ megtaláljuk egyrészt a http://atlatszo.hu/tag/mvm/-n a 2011. augusztus 22-i „Miben és mennyiért adott tanácsot Kocsis Istvánnak az MVM mostani vezére?” című írásban, a http://origo.hu/itthon/20110703-a-kozgep-es-az-eos-energetikai- terjeszkedese-simicska-lajos-es.html-n a 2011. július 4-i „Rámozdul az évszázad üzletére a kormányzati kötődésű cégbirodalom” című írásban, másrészt a birtokunkba került iratokban.

Baji Csaba – aki pályafutását az APEH-nél revizorként kezdte, majd adótanácsadással is foglalkozott – az MVM-nél 2006. szeptember 1-jén Kocsis István akkori MVM-vezér idején lett vezérigazgatói tanácsadó a B.CS. KONTROLL Vagyonkezelő és Tanácsadó Zrt. nevű – feleségével közösen tulajdonolt – cégének égisze alatt. Baji Csaba ezt a tevékenységét folytatta a 2008. június 1-jével vezérigazgatóvá avanzsált Mártha Imre működése során is, egészen 2010. március 31-ig. Az E-OS áramkereskedő Zrt.-nek Baji Csaba – részben az előbbi tanácsadói tevékenységével párhuzamosan – volt a vezetője 2008. novemberétől az MVM Zrt. vezérigazgatói székébe történt kinevezéséig. Baji Csaba vezérlete alatt a cég több mint tízmilliárd forintos forgalmat bonyolított le. Az E-OS Zrt. tulajdonosai között feltűnt Nyerges Zsolt jobboldali kötődésű „erős” üzletember neve, akinek Simicska Lajossal (a Fidesz egykori gazdasági igazgatójával, a Fidesz jelenlegi első számú gazdasági háttéremberével) közös tulajdonában áll/állt az a svájci cég, amely akár  közvetett tulajdonosa volt/lehetett az E-OS Zrt.-nek. (Az E-OS cégcsoport ugyanis 2009 májusától 2010 novemberéig egy Walter Hediger nevű személy által vezetett svájci cég, az Energy Swiss Invest tulajdonában volt. Walter Hediger volt az ügyvezetője a Simicska Lajos és Nyerges Zsolt által tulajdonolt, a svájci Zollikon városban bejegyzett Basis Invest GmbH nevű társaságnak. Walter Hediger nyilvánvalóan strómanként volt a cégek bejelentett tisztségviselője és tulajdonosa. Az E-OS csoportot a KÖZGÉP Zrt. vette meg, amelynek elnöke jó ideje Nyerges Zsolt.)

A cikkekben nem található, de mi közreadjuk, hogy egyrészt Baji Csaba, mint MVM-tanácsadó havonta 1 000 000 forint + Áfa + költségtérítést kapott az állami cégtől, másrészt Baji Csaba MVM-tanácsadói minőségének, s egyúttal mint az  E-OS Zrt vezetőjének és a tulajdonosi körének – azaz az előbbiekben említett személyeknek – is köszönhetően az MVM Zrt.-től rendszeresen és évről évre növekvő mennyiségben juthatott milliárdos áramkereskedői tevékenység végzéséhez szükséges áramhoz (az áramot kinevezése óta Baji Csaba utasítására biztosították). Felmerül a kérdés, hogy ezekből az államtól megszerzett pénzekből mennyi jutott vissza Simicskán és Nyerges Zsolton keresztül a Fidesznek?

A birtokunkban levő iratok szerint Baji Csaba cége, a B.CS. Kontroll Zrt. nevében tanácsadói megbízási szerződést kötött a Puerto 2006 S.L. céggel, amely 2007. május 1-jétől 2010. február 1-jéig állt fenn. A tanácsadó 2008. május 31-ig igazolhatóan az MVM jóváhagyott stratégiája megvalósítását segítette, de tény az is, hogy ezután nem a stratégia folytatását, hanem Mártha Imre elképzeléseit támogatta. Baji Csaba cége részére ezen időszak alatt a Puerto 2006 S.L. 33 hónapon keresztül, havonta 4000 eurót (áfamentesen), azaz összesen 132 000 eurót fizetett ki, amely a cég MKB-nél levő számlájára került.  Az igazolások szerint a teljesítés helye: Ausztria, Bécs, Bauernmarkt 2. A-1010. (Az osztrák Meinl Bank is ezen a  címen található.) Egyébként az MVM Zrt.-nek a Puerto 2006 S.L. céggel is volt ebben az időszakban tanácsadói megbízási szerződése. E szerződéssel kapcsolatban – a teljesítés el nem ismerése miatt – polgári per folyik, Baji Csaba elnök-vezérigazgató által jóváhagyottan a pert az MVM felperesként indította, alperes a Puerto (Fővárosi Bíróság: 8.G.42.335/2010.). Ez a per – a legutóbbi, 2011. október 25-én tartott tárgyaláson becsatolt iratok alapján – érinti a Puerto által Baji Csabának kifizetett tanácsadói díjak egy jelentős részét is. A perrel szinte azonos tényállás alapján – az MVM több mint két éve tett feljelentésére – az ügyben a Nemzeti Nyomozó Iroda nyomozást folytat (29015-109/2009.bü.).

2011. november 1.                                                                  AZ OKNYOMOZÓK”

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (25 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +40 ( 40 szavazatból)
Fidesz-közeli pénzek az MVM Zrt.-től, 5.0 out of 5 based on 25 ratings

Címkék:, , , ,

  • Hozzászólások(43)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

43 Reader’s Comments

  1. Cosa Nostra (A mi ügyünk). A fejétől a farkáig. Gyalázat!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +38 (38 szavazatból)
  2. Ez most akkor a jéghegy csúcsa? Bizonyára. Jó, hogy van AN. Várjuk a jéghegy többi részét!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +48 (48 szavazatból)
  3. A fenti írást olvasva olyan oknyomozó tényfeltáró ujságíróra emlékezek, mint Egon Erwin Kisch (a száguldó riporter), aki belelátott “Redl ezredes” titkaiba. Kisch egy emberszerető humanista volt, aki maximálisan törekedett az igazságot megírni, és az embereknek jót okozott. Szerintem pártálása sem lényeges, mert az igazság pártsemleges.
    Ilyen ujságírásra lenne szükség ma Magyarországon.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +54 (54 szavazatból)
  4. Sajnos ezzel mi nem megyünk semmire! Minden területen ez van, ha nem tűnt volna még fel valakinek.
    Maffiózók országa lettünk, ahol még az ingerküszöböt sem érik el az ilyen hírek!Mert tudjuk. Látjuk,mert évek óta csak fizetünk, és fizetünk, egyre többet (mert megnőtt az étvágyuk),de mégsem történik semmi.
    Ugyanúgy mint az olajos ügyeknél. Ott mi volt? Néha néha eltüntettek egy embert (bocsánat hátba lőve,meg öngyilkolta magát)aki a rejtély közelébe ért, és maradt minden a régiben.
    Nézzük már meg a kormánytagok,és holdudvarának vagyoni helyzetét!
    A politizálásból ilyen jól meg lehet élni?
    Szülési szabadság alatt 38 ingatlant összeberhelni? Vagy mint nyugdíjas,138 ezres nyugdíjból össze lehet spórolni vagy 3 milliárdnyi vagyont?
    Ugyan mindegyik csinál vagyonbevallást, de a fele vagyonát nem tünteti fel.
    És megteheti!
    Most is mi történt? A NAV vezetője az a nő, aki a Simicska belső köréhez tartozott,úgy munka, mint baráti kapcsolatban. Ő dönti el, hogy kit ellenőrizzenek!Ez sem kíván több megerősítést, hiszen emlékszünk dajcstompi mondására, amikor Kovács urat lemondásra akarta kényszeríteni a labdarúgó szövetség éléről? ” majd kiküldjük az APEH-et”! Ennyi! Azt lehetetlenítenek el, akit akarnak! Évek óta ez a megfélemlítés megy,mert tiszta maffia az egész óbelebanc!
    Vagy a szürke eminenciásként nevezett Simicska mondás, amikor a Kaya ,meg Josip ügyek voltak? “Mindenkinek jogában áll hülyének lenni”És egy tényfeltáró újságíró sem merészkedett a közelükbe!!!
    Szurkolok a tényfeltáróknak…De féltem is őket az előzmények miatt…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +64 (64 szavazatból)
  5. Az újszülöttnek minden vicc új…..
    Együtt lopta az MSZP bizonyos köre, SZDSZ, MDF és a FIDESZ az állami pénzeket a rendszer váltás(?) óta.
    Mostanra az MSZP-nek a FIDESZ mellett csak morzsák jutnak, a többi párt halott.
    Régóta mondom, együtt kell elzavarni az összes mocskos tolvajt a politika színteréről – pártállástól függetlenül!
    2010-től a legnagyobb tolvaj banda által beültetett bábok (Orbán és csapata) irányítja látszólag az országot.
    Valóságosan a fenti cikkben név szerint leírt és nem leírt maffiózók az ország korlátlan urai, amely uralkodáshoz – sajnos – asszisztálnak olyan országok is, mint Svájc!
    Szégyen Tisztelt Hölgyeim és Uraim!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +62 (64 szavazatból)
  6. A DK MSZP-ből való kiválásának egyik fő oka az intézményes korrupcióról való leválás.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +54 (60 szavazatból)
  7. Báthory Ödönke

    DÖBBB!
    Egy kereskedő ismerősöm mesélte, hogy egyik vidéki piacon az ellenőrök megbüntették azokat a virágárúsokat, akiknek nem volt számlájuk az árúról. Szálanként (!) 10000 (tízezer) forint volt a bünti. Képzelhetitek. Lassan már tényleg egyiptomi viszonyok lesznek. Azzal a különbséggel, hogy nem jönnek a hét szűk esztendők, hanem csinálják. Amúgy magyarosan.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +45 (45 szavazatból)
  8. Ebben semmi új nincs, a pártfinanszírozásról , a gazdasági és politikai maffiáról van szó. Ebből vált ki Gyurcsány. Ebben az az új, hogy hála az AN-nek , ide lehet küldeni ilyen anyagot, HÁLA az AN-nek a LEHETŐSÉGÉRT:

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +49 (53 szavazatból)
  9. “Fidesz-közeli pénzek az MVM Zrt.-től”
    Kit lep ez meg? Nyilván, amit a maszop, meg a szadesz kasszírozott az talicskázás, amit meg a Nemzeti Megmentés Lefetye az hazafias támogatás. Oszt jónapot. Jaj, istenkém, de szeretlek drága Magyarorság!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +38 (40 szavazatból)
  10. Simicskában pénzmágnes van , ragad a kezéhez a pénz :))))

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +31 (31 szavazatból)
  11. Egy cégvezető személyesen mondta el nekem a következő esetet : Cége olyan projektet akart megépíteni, amihez állami támogatásra lehetett pályázni több száz munkahely teremtés okán. Megcsinálták és benyújtották a pályázatot, mely a beruházás finanszírozásának egyik fontos pillére volt az önerő és a banki hitel mellett. Megmozgattak minden kapcsolatot, hogy lobbizzanak, mert 100 millió feletti támogatásról volt szó. Egyszer összehozták Simicska emberével, aki elmondta, hogy nagyon jó a projekt, és ő elintézi, hogy megkapják rá az állami támogatást, de ennek feltétele, hogy 60%-ot vissza kell adni az általuk később meghatározott módon és helyre. Ezt már nem tudták bevállalni, mert 10-20%-ot még bevállaltak volna, de 60%-ot már nem tudtak, így elálltak a projekt megvalósításától. A véleményem az, hogy a pályázó is korrupt, és a hatalom is! Ha 10-20% lett volna az elvárás, akkor a cégvezető belemegy a játszmába, és ezzel mindkét fél korrupttá válik. Itt csak a Fidesz oldal gátlástalan rablási étvágya miatt ez esetben nem jött össze az “üzlet”, de a korrupt szándék és jellem jelen volt és van. Ez a cégvezető talán nem volt elég Fideszes, vagy nem akart ekkorát “nyalni” , de más Fideszes cégek simán belemennek a 60%-os visszafizetésbe, legfeljebb úgy kalkulálják a beruházást , hogy a maradék 40% is elég legyen, hisz úgyis az állam pénze, azt lehet lopni, úgysem fáj senkinek, számot adni soha nem kell senkinek, még Istennek sem, gondolják. Így hát az erkölcstelenség egyre gátlástalanabb méreteket ölt, egészen addig, amíg felemészti az egész nemzetet, vagyis a társadalom többségét. Ide vezet az Istentelenség. Az erkölcsi értékek teljes elvesztéséhez, ami egyenes út az önzéshez, és ezzel mások eltiprásához, kifosztásához. Itt Magyarországon már nem kizsákmányolásról beszélünk, hanem kifosztásról, kirablásról, az adófizetők kirablásáról, a kisebbségi uralkodó osztály erkölcstelen meggazdagodásáról. Pl. Pintér 48 évesen korkedvezménnyel ment nyugdíjba. Azóta többszörös milliárdos. Tisztességesen végzett és leadózott jövedelemből ez lehetetlen, még céges vagyon esetén is kirívóan sikeres innovációval lenne lehetséges, de magán vagyonként semmiképpen sem. Budai Gyulát pedig ebben az összefüggésben ne emlegessük, mert ő nem az igazságosság alapján, hanem az önző és elnyomó Fidesz- és Orbán érdekek alapján végzi munkáját! Ne áltassuk magunkat. Az ő hivatala pártérdekek, és nem az jogosság és igazság érdekében lett létrehozva!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +64 (64 szavazatból)
  12. nos, ezért állítom, hogy ezeket – orbán, simicska, s a többi – HETEDÍZIGLEN KELL A CSALÁDJAIKKAL, KÖLYKEIKKEL, ROKONAIKKAL, BARÁTAIKKAL EGYÜTT ELTAKARÍTANI!
    értse mindenki.
    miért élvezzék a rablott – tőlünk, a szüleinktől – kik az országot felépítették a háború pusztítása után – vagyont, miért legyenek a kölykeik, leszármazottaik előnyben az én, a mi gyermekeinkkel szemben?
    egyetértek Bartussal: TIPORD EL A GYALÁZATOST!
    (moderálva)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +46 (46 szavazatból)
  13. Fehérgallérosak fehérgalléroskodnak…ehh ez a fehérgallérosság…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (14 szavazatból)
  14. Nekem egy kedves barátom mondta el a következő esetet:
    A Siklósi borvidéken járt O.V.
    Akkoriban volt az Orbán kormány hatalmon. A bortermelők nyújthattak be állami támogatásért pályázatot. És a dolog pikantériája az, hogy O.V. a hejszinen járt előtte … Barátságot kötött egy helyi szöllész és borászal.
    A borász körülbelül 1 hétre rá már meg is kapta a támogatást de alap feltétel volt, hogy a támogatás 50% nekik vissza jár.
    Akkor ez mi?
    Fogalmazhatnék egyértelműbben is; …. De azt hiszem nem kell.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +34 (34 szavazatból)
  15. No ezért helytálló a “kleptokratikus és klerikálfasiszta jelző” a fidSS csürhére!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +27 (27 szavazatból)
  16. Ami a kleptokratikus jelzőt illeti, más politikai pártok sem fehér liliomos szűzek…..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (16 szavazatból)
  17. RITKA gátlástalansággal kényszerítenek sok embert a fideszesek a HALÁLBA, vagy megfagynak, vagy öngyilkosok lesznek szép számban!
    Nyúzzák a népet, csak csodálom, hogy a “2/3-uk”- nak mindez tapsra jó!

    OKOSAN tenné az ellenzék, ha feljelentené a fent leírt és hasonló esetek miatt a fidesz kormányt NEMZETKÖZI ÜGYÉSZSÉGEN, BÍRÓSÁGON, mert ez amit ők ma tesznek, a legocsmányabb megszorítás kis hazánkban!
    Ők meg röhögnek a markukba, mint Szijjártó Kálmán Olgánál mondta, hogy a közmunkások a 28.800 Ft-jukhoz közmunka révén kapnak még 20.000 Ft-ot, s kérdezte Olga, ebből meg lehet élni? – mire csodálkozva kérdezte a ficsúr, hogy miért nem? – hiszen 20.000-rel többet kapnak!
    Eszementek! – persze Szijjártó a több mint 2 MILLIÓS FIZETÉSÉVEL könnyen bohóckodik a közmunkások ÉHBÉRÉN.

    Van pénz a országban, Schmitt 9 milliós padlószőnyegére, 6 milliós zongorájára, mert most ezek a legfontosabbak hazánkban, milliós nagyságrendben ÉHEZNEK GYEREKEK, de a közt-i elnöknek ezek kellenek, MENJEN EL Ő IS A BÚBÁNATOS fenébe!!! – érzéketlen, sunyi, kapzsi ember ő is, mint a bagázsuk!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +49 (49 szavazatból)
  18. Állítólag 400 ezer eurót adtunk Romániának egy szobor felújításához, stb.
    De ott van a MOL részvényen,ORBÁN akciója a vétel másnapján már 140 MILLIÓT VESZÍTETTÜNK! – FIZETTESSÉK MEG VELE!
    Milyen jogon MER BÁRKI HAZÁRDÍROZNI a MAGYAR EMBEREKTŐL, megkeseredett sokaságtól elvont pénzekkel, a magánnyugdíjakról nem is beszélve, HOL VAN AZ? – MERT ÁLLAMADÓSSÁG NEM CSÖKKENT ABBÓL!!!- JA chausescu útját járja ez a csendes őrült barázdás Orbán? – de NÉLKÜLÜNK tegye!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +35 (35 szavazatból)
  19. Mikor fognak “fuggetlen, igazsagos” Birosag ele allni???? Meg megtortenhet, semmi nem orok!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +21 (21 szavazatból)
  20. Sajnos a bíróságok is lesöprik az asztalról: “Nem eléggé megalapozott” címszóval.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +20 (20 szavazatból)
  21. Kydonna
    Mit rísz! Rövidesen épül a Zorbán Stadion (a Népstadion helyén). Hurrá, erre van a zországnak a legnagyobb szüksége! Ott tarthatna pl. csinos kis beszédeket a Magyar Kondukátor.
    Oszt rendezhetnénk kulturális programokat is, amikben pedig felléphetne Wittner Mariska, Schmitt Mariska, Kudlik Jucika, valamint a Hír és az Echotévé vegyes papagálykórusa, a Magyar Nemzet és a Magyar Hírlap derék újdondászaival megerősítve. A végén meg mindenki kaphatna egy diszdobozos, dedikált sallert, hogy emlékezhessen a Haza nagyságára.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +25 (27 szavazatból)
  22. Az ő “tákolmányukkal” is ellentétes kizárólagos hatalomra való törekvésük, a nyugdíjkassza ellopása, az államosításnak álcázott vagyon-herdálás, a “vudu-garázdálkodásuk”, a hivatali hatalommal való erőszakos visszaélés, stb, mind összességében és egyenként is elegendő ahhoz, hogy ki lehessen mondani a következőt: Orbánék törvénykezése, hatalma illegitim, így a hamarosan bekövetkező bukásuk után az új hatalomnak minden szörnyűségüket törvényesen ANNULLÁLNIA KELL! Így születik meg a negyedik köztársaság!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +23 (23 szavazatból)
  23. Igy igaz…mit kell vergődni itt 100 millás aprópénzekkel , mikor eldöntött tény hogy a Puskás stadion mégiscsak megépül 40 milliárdból !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +20 (22 szavazatból)
  24. Kerpács Winnetou

    1989. a “gengszterváltás” óta 1530 milliárd dollár értéket talicskáztak ki Magyarországról! Lehet, hogy 1/5-e itt van az országban ingatlanokban, de így már érthető, hogy ezt az összeget soha egyik kormány sem kereste ! Mint a hogy a gyárak, üzemek, Tsz.-ek termelőeszközeit se! Ma sem keresi senki???

    Hol vannak a gyárak, vállalatok üdülői, amelyre oly sok kommunista szombat és műszak – azaz ingyen munka – ment rá, a dolgozóktól????

    Kommunista korszak? Hm.- Visszasírom az 1970-es éveket. Mához képest biztos munkahelyek, biztos jövőképek voltak, mindenki tudta fizetni a számláit, maradt élelemre, OTP. hiteltörlesztésre, aki akart tanulhatott, még nyaralásra is futotta! Azt mondják politikai elnyomás volt akkor!
    Igaz nem voltak az emberek között, ilyen aránytalan vagyoni különbségek! /itt a munkanélküli meggazdagodásra értem/
    És ma mi van??? Ki foglalkozik azzal, ha valaki nem tudja fizetni a számláit, nem kap munkát, családostól esetleg elveszti a lakását, éhen döglik?
    Ez a gazdasági diktatúra!-gazdasági sárba-tiprás!

    Elgondolkodtató! Azért érdekes, mikor Kádár meghalt, milliós vagyonokat képzeltek nála és aztán kiderült, nincs neki!!

    1989.-től, ezt melyik jelen /vagy volt / kormánytagról lehetne elmondani?????

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +32 (32 szavazatból)
  25. Ezek rohadt gazdagok, és hogy eltereljék a figyelmet, ezért kell rendrakásról beszélni egy cigány uborka lopása kapcsán.Erről maga O. V. képes beszélni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +21 (21 szavazatból)
  26. Kerpács Winnetou
    2011. november 4. péntek
    15:26
    Például a szegény nyugdíjas rendőrről:
    http://www.privatkopo.hu/WebArticleShow.aspx?AGM=GazdasagiBunugyek&AN=pinterugyek&MN=Hirmix&LN=Hungarian

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  27. A TV-ben láttam, hogy a vajdasági magyar gyerekek, ha nincs közel magyar nyelvű iskola, akkor taxival járnak távolabb és ezt a VMSZ fizeti…őket pedig mi., vagy a a Fidesz.Én ezt a pénzt is inkább a honi cigány gyerekeknek adnám, hogy iskolába járjanak. Fel vagyok háborodva.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +26 (26 szavazatból)
  28. Kerpács Winnetou

    Igen “b” !
    Minden úgy igaz, ahogy az adott honlapon le van írva! Sajnos ezeket az ügyeket ismertem, mert akkoriban “sokat hallottam róla” !!! :-(
    -És közben jött a HTO ! És 93.ezer km2.-n eltűntek a HTO-s szerelvények. Ezek sem lettek meg!!! 80 évre titkosítva lettek az iratok!
    Pedig sok érdekességről szólnak azok is! Van benne helikopter, üres és teli diplomata-táskák csereberéi. Konkurrens kicsinálása. Nyomozók tönkretétele, vagy, mint K.Tibor r.őrgy..becstelen lecsukatása!

    Mikor a fidesz győzelemre került 2010-ben és meghallottam, hogy ki lesz a belügyminiszter, már kirajzolódott előttem minden, ami negatív!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +30 (30 szavazatból)
  29. Winnetou:
    Szívemből szóllasz nagy főnök.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (15 szavazatból)
  30. Hol van Old Shatterhand barátunk, hogy odacsapjon???

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  31. Tegyük élhetővé !

    Európa szegény és közepes szinten élő lakossága indítson háborút Svájc ellen.

    Akik gyüjtik a hitleri vagyonokat, akik gyüjtik a jelen politikusainak piszkos pénzeit, most adjanak.
    Ha nem adnak, el kell tőlük venni, valamilyen módon .
    A nem dolgozó, termelő , piszkos pénzek okozhatnak-e ilyen válságot ?
    Ha legkedvesebb politikusunk kivonnak a magyar gazdasági pénzügyi körforgásból milliárdokat magán célra, amit svájci parkoló pályára állítanak, okozhat-e országos gazdasági visszaesést ?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  32. Szavazz Te is az interneten!

    Ha most vasárnap lenne a választás Ön kire szavazna? Kattints Te is a Demokratikus Koalícióra!

    http://webszolga.hu/valasztas/

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  33. Simicska…ahogy mondani szokták, a szeme sem áll jól.Azt hallottam, O.V.minden héten meglátogatja a szigorúan őrzött bástyát, amiben lakik.Vajon miért?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  34. Tisztelt Kydonna ! Lehet hogy én tudom rosszul vagy csak elírta , én több helyen olvastam hallottam hogy a Mol-részvények miatti veszteség nem 140 millió hanem 140 milliárd ! A többivel egyetértek !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  35. Az országot hat párt lopta szét.A felelősségre vonásnak érintenie kell mind a hat párt ma még aktív tagjait.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (5 szavazatból)
  36. Sándor! Nem osztom a véleményét. Lehet, hogy a rendszerváltás óta napjainkig hat párt ténykedett kormányon, de azért az arányok nem azonosak!
    Azért, mert a fidesz az mszp-re mutogat, hogy kitalicskázták a pénzt, ettől még nem igaz! Az ő rágalom hadjáratuk, nem más, mint a hatalom megszerzése. Ennek érdekében minden aljasságot bevetettek. Abban a hatalmas lenyúlásban (még ellenzékben is) amit a fidesz véghezvitt, senki sem tudja felülmúlni. Nem véletlenül íródott öt könyv a mocskos lenyúlásaikról. Mégis mit gondol, miből építették ki a többmilliárdos médiabirodalmat, választások előtt hány milliárdot emésztett fel, hogy az egész országot teleplakátozták?!
    A mi nyakunkon pedig naponta szorul a hurok. Belegondolt már, hogy ki a fene fogja tudni kifizetni, ha minden ingatlanra 3 %-os adót szednek be. Van mondjuk 10 milliós ingatlana és fizethet évi 300000 háromszázezer forintot. Annak ellenére, hogy ma a lakosság 30-40 %-a már a lakásrezsijét sem tudja fizetni! Ezt nem lehet megengedni! Egy fityinget nem fizetek nekik, azért, hogy ők szarságokra szórják a pénzünket! Száz milliók tanácsadóknak, utcák, terek átnevezése, NENYI baromság kifüggesztése, alkotmány asztala, populista levelek küldözgetése (3), az a baromagyú Kerényi legújabb ötlete 10 kép megfestetése, luxuskocsik beszerzése stb. stb… Arra persze nincs pénz, hogy az iskolákat fűtsék, mentőautókat vásároljanak. Lényeg a saját luxusigényeik kielégítése. Látta már valaki a luxus gépkocsiparkot a parlament előtt? Vegye mindenki tudomásul, nekünk azért kell nyomorogni, hogy kielégítsük határtalan étvágyukat. Mekkora pofátlanság! És mindezt szó nélkül tűrjük, ezért tehetnek meg bármit velünk. Emberek nagyon ideje lenne már ébredezni.
    Szóljon valaki, ha észrevette, hogy értelmes dolgokra költötték volna az adóforintjainkat. Én sajnos ilyenről nem tudok.
    Lakossági engedetlenségre szólítok fel mindenkit! Az álmodozás ideje lejárt!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  37. Mosolygó(2011 November4 09 13)

    Sajnálatomra,az ön által megállapítottak mindenben megfelelnek a valóságnak. Igazat irt .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  38. ha ez mind igaz, akkor az ügyészségnek hivatalból kell eljárást indítania, ha nem indít, akkor a működő pártoknak kell venni a fáradságos feljelentés kötelességét. Majd csak mindezek után jöhet a felháborodott állampolgár.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  39. A FIDESZ mint mindig, most is zsebre játszik, ezt Simicska is igazolhatná?!( Ő is sokat “aratott” !)Az ügyészség persze semmit sem tesz, mert az egész “bagázs” orbánista hatalom alatt áll és féltik a kis pozíciójukat. Ezért hiába nem értenek egyet, de kussolnak. Az emberek azt szeretnék, hogy mindenki az elmebeteg főnökük mellett álljon a vádlottak padján, mert asszisztálnak az ország csődbekerüléséhez!
    A Rendőrség tagadja, hogy megölhették Eszes Tamást. Érdekes, hogy Orbán hatalma alatt hányan lettek öngyilkosok(akik azt mondhatták az utolsó másodpercben, hogy -kérlek ne lőjetek- Meg ott vannak a halálos MSZP-s autóbalesetek!! Ezek minden gyalázatot kb. 60 évre titkosítottak, miért? Azt hiszik, hogy az emberek mindent elfelejtenek, és mindenki agymosót?!
    Hát már látszik, hogy Orbán fél, de nem tud kibújni a saját bőréből a hiúsága és a hatalmi vágya fogja letaszítani a “trónjáról”.
    ORBÁN VIKTORNAK LEGNAGYOBB ELLENSÉGE MAGA ORBÁN VIKTOR!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  40. 3:40 körül van egy “érdekes” mondat

    http://youtu.be/eO5JVBY7zLQ

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  41. Jövőre ötszáz milliárdot akar összehozni ORBÁN (miből ?) az államadósságra! Persze őket csak a foci és a stadionok újjáépítése érdekli. Ezért is kell a sok megvonás! Persze nincs megszorítás?
    Jövőre mindent elvesznek és megvonnak, megint több száz embert elküldenek és növelik a munkanélküliséget meg a “fekete” munkák (EVA eltörlése)
    GRATULÁLUNK AZ ORBÁN KORMÁNYNAK!!!
    Reméljük, hogy már mindenki tudja, amit az EU Parlamentben mondott:
    -Ne azt nézzék, hogy mit mondtam, hanem hogy mit teszek!
    Hát ezt látjuk! És a sok hülye rászavazó megérdemli, akik folyton hőbörögtek!!
    Csak a többiek isszák meg a levit……
    Egészségügy: Mit tépte a száját a vizit díj miatt? Most meg bevezeti az orvosok hálapénzbeli juttatását!! (Rákos betegeket küldenek haza a kórházakból, mert nincs gyógyszer stb………….
    Az iskolákról és a tanárok elbocsájtásáról már nem is beszélve……………..
    Gyerekek éheznek!!!
    Az ügyvédeket ki akarják iktatni…..(majd az ügyészség megmondja, hogy kel-e)
    Hát év végen itt tartunk és mi lesz jövőre????

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  42. Orbán minden ellenségét börtönben akarja látni, még ha igazságtalanul is!
    Csak az érdekelne, hogy Torgyán doktort miért nem veszi elő, (ez költői kérdés) amikor ő 400 milliárdot elköltött az utazásaira, Mariskával meg a sleppjével. A többiekről nem is beszélve….. (repülővel első osztályon) Hatalmas szarvas gombás ebédek, vacsorák, pianínó vásárlás, cd kiadatás sorolni sem lehet amit a négy évben elpocsékoltak a pártok. Hát ezt lehetett!!!
    A mezőgazdaság meg azóta is romokban áll. Eladták az Állami Gazdaságokat, viszont vettek Orbán bányát, szőlőt , hatalmas házakat építettek maguknak, van futball akadémiánk stb….. (sorolni is nehéz)
    EZEK MINDENT MEGÚSZNAK?????

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  43. Az 1930-as evekben egy hasonló személy jutott,hatalomra.De ő nem O V volt.
    Őt Adolfnak hívták. A mai Adolf az európai Néppártok gyengeségei miattpökhendiskedik,de nehogy egyszer megbánják kiállásukat mellette.Isten óvja a demokráciát O V köpönyeg-
    forgató viselkedésétől. NEKI a hatalom a lényeg.MINDEN MÁS lényegtelen.
    Egy kis ország Családi és baráti kör vezetésével.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
Kapcsolódó cikkek

Simicska és Orbán Gestapója lesz a KEHI 2012. november 22. csütörtök | AN

Nem kaphatnak ügyvédet az LMP-sek 2012. július 11. szerda | AN

Nagypályás rablók célkeresztben 2012. május 21. hétfő | AN

A kormány átverte a családi gazdálkodókat 2012. május 7. hétfő | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos