Ronai and Ronai
AMERIKAI

Megvan Pocahontas esküvőjének színhelye 2011. november 28. hétfő 12:30 | RR Forrás: AN

  • Hozzászólások(2)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Megvan Pocahontas esküvőjének színhelye

Jamestown, Virginia – William Kelso régész biztos abban, hogy az Egyesült Államok területén a legrégebbi protestáns templom helyét tárta fel. A helyen két lyuk kivehető, az archeológus úgy véli, ezekben valaha farudak voltak.

„Pocanhontas 1614-ben itt házasodott meg, én garantálom”, jelentette ki Kelso az AFP-nek a helyszínen nyilatkozva. A James folyótól nem messze, 1607. május 14-én több száz ember ért partot Anglia megbízásából, hogy létrehozza az első angol gyarmatot az amerikai kontinensen.

Miután ez a pont bizonyos értelemben az Egyesült Államok születési helye, korábban már több alkalommal alapos ásatásokat folytattak itt. Így találtak rá a két méter mély lyukakra, valamint négy sír maradványaira.

Pocahontas frigye, ahogy gyermekek millióiban rögzült Walt Disneynek köszönhetően

Ebben az időszakban két másik protestáns templom is állt amerikai földön, ezeknek azonban semmilyen nyomuk nem maradt; Floridában pedig felfedezték egy szintén ebben a korban épült katolikus templom maradványait. Kelso azonban biztos abban, hogy a jamestowni templom volt az első.

A régész állítása szerint a vallás igen nagy szerepet játszott a telepesek közösségének életében, így sok munkát fektettek a templom felépítésébe. A faoszlopokat tartó lyukak méretéből lehet következtetni az egész építmény nagyságára. A négy sír valószínűleg a közösség négy fontos tagjáé lehetett, ha egyszer a templom közvetlen közelében temették el őket: Kelso szerint az egyik a közösség lelkésze, Robert Hunt tiszteletes lehetett.

Kelso habozás nélkül megmutatja azt a pontot is, ahol Powhatan indián főnök legkedvesebb lánya, a boldogtalan sorsú Pocahontas állhatott, amikor feleségül ment egy angol telepeshez. Az indiánok ennek a frigynek köszönhetően ásták el Virginiában a csatabárdot. A Walt Disney-rajzfilm óta világhíres indián hercegnő, aki a keresztségben a Rebecca nevet kapta, a dohányültetvényes John Rolfe hitvese lett.

Pocahontas szobra Jamestownban

A házaspár 1616-ban Angliába látogatott, ahol a király is fogadta őket. 1617 márciusában, egy nappal azelőtt, hogy visszaindultak volna Amerikába, Pocahontas – az első indián, aki meglátta Európát – mindössze 21 évesen elhunyt; halálát valószínűleg feketehimlő vagy egyéb fertőző betegség okozta. Rolfe egyedül tért vissza Virginiába, s 1622-ben, egy indián támadásban életét vesztette.

A régészek következő feladata a négy sír feltárása lesz.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0.0/5 (0 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0 ( 0 szavazatból)

Címkék:, , , ,

  • Hozzászólások(2)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

2 Reader’s Comments

  1. Es meg ezt a fajta talalast nevezik tudomanynak. Honnan tudjuk hogy igy volt a dolog ? „Pocanhontas 1614-ben itt házasodott meg, én garantálom”
    Ki az a magabiztos “tudos” aki 400 evvel kesobb barmit is tud garantalni ? Talaltak ket lyukat a foldbe , meg par sirt es o mar az eltemetett nevet is 100% os biztonsaggal tudja.
    Mik a kulcs kifejezesek? :
    Kelso azonban biztos abban
    A régész állítása szerint
    méretéből lehet következtetni
    A négy sír valószínűleg
    Kelso szerint
    Robert Hunt tiszteletes lehetett
    Kelso habozás nélkül megmutatja azt a pontot is

    Az latszik hogy a Kelso magabiztos, de semmilyen kezzelfoghato bizonyitekot vagy forrast nem mutat be. Az egesz nyilatkozat tele van olyan kifejezessekkel hogy “valoszinu”, “lehet” stb stb. A legjobb esetben is egy teorai nem pedig tudomanyos hozzaallas. Az egyetlen ami stabil allitas ebben a tortenetben az a tortenelmi mult. Persze ki tudja hogy abbol is mennyi az igazsag es a 400 ev alatt mennyire torzult.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  2. Mate, Ivan Tibor

    A legenda valosagteremto ereje paratlan. Es ez az uj tudomanyos teny eppen a hagyomanyos pilgrim – indian pulykalakoma legenda szezonjaban jott felszinre.

    Happy Thanksgiving, Pocahontas. Some more stuffings, or gravy?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos