Ronai and Ronai
AMERIKAI

Elhunyt a legidősebb négycsillagos tábornok 2011. november 26. szombat 20:36 | RR Forrás: AN

  • Nincs még hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Elhunyt a legidősebb négycsillagos tábornok

San Antonio – Végelgyengülésben, 98 évesen távozott az élők sorából a San Antonió-i Military Medical Centerben ifjabb Ralph Edward Haines generális. Ő volt a legidősebb négycsillagos tábornok az Egyesült Államok hadseregében.

Az 1967 és 1968 között a vezérkari főnök helyettesi posztját betöltő Haines egyben a hadsereg legidősebb nyugdíjasa is volt, aki harminchét évet húzott le aktív katonai szolgálatban.

1913-ban született, 1935-ben végezte el a katonai akadémiát; később több katonaiskolát is megjárt. A második világháború kitörésekor a Fülöp-szigeteken, a háború alatt pedig Olaszországban szolgált. Később Texasban és Hawaiin volt parancsnok. Egyike volt azon főtiszteknek, akik kiharcolták, hogy az Egyesült Államok Déli Hadsereg-Parancsnokságát a Puerto Ricó-i Fort Buchananből a texasi Fort Sam Houstonba költöztessék át. 1973-ban vonult nyugdíjba. Számos kitüntetés birtokosa volt.

Kennedy elnökkel 1962-ben, a kubai rakétaválság idején

Mindkét fia követte a katonai pályán és a West Point-on végeztek; egyikük, Palmer Swift 2004-ben a maga vezette Cessnával légiszerencsétlenségben hunyt el. Felesége, Sally Swift egy évvel korábban halt meg.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (3 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +2 ( 4 szavazatból)
Elhunyt a legidősebb négycsillagos tábornok, 5.0 out of 5 based on 3 ratings

Címkék:

  • Nincs még hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos