Ronai and Ronai
AMERIKAI

Amerikai csapatok állomásoznak majd Ausztráliában 2011. november 17. csütörtök 10:25 | RR Forrás: AN

  • Hozzászólások(35)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Amerikai csapatok állomásoznak majd Ausztráliában

Canberra/Washington – Barack Obama elnök és Julia Gillard ausztrál kormányfő közösen jelentették be, hogy az Egyesült Államok hadserege ezentúl folyamatosan jelen lesz az ötödik kontinensen.

A lépés célja, hogy ellensúlyozza Kína mind hangsúlyosabb jelenlétét a csendes-óceáni térségben. A kétoldalú egyezmény értelmében 2012 közepére jelenik meg az első, inkább jelképesnek mondható kontingens – 200-250 tengerészgyalogos – az Északi Territóriumon. Később összesen 2500 fő követi őket. Az amerikai légierő az eddigieknél kiterjedtebb mértékben használhatja az ausztrál légi támaszpontokat.

Barack Obama és Julia Gillard a canberrai parlamentben, közös sajtókonferencián jelentették be az egyezményt, amire a kínai külügyminisztérium késedelem nélkül ingerülten reagált. Liu Vej-min külügyi szóvivő szerint „lehetséges, hogy nem teljesen helyén való katonai szövetségek intenzívebbé tétele és kiterjesztése, és lehet, hogy ez nem szolgálja e régió országainak érdekeit.”

Ben Rhodes, a stratégiai kommunikációért felelős helyettes nemzetbiztonsági tanácsadó válaszként leszögezte: a lépés „nem csak teljes mértékben helyénvaló, de fontos lépés, amely az ázsiai és csendes-óceéni térség jövője előtt álló kihívásokra válaszol.”

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (3 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +3 ( 3 szavazatból)
Amerikai csapatok állomásoznak majd Ausztráliában, 5.0 out of 5 based on 3 ratings

Címkék:, ,

  • Hozzászólások(35)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

35 Reader’s Comments

  1. “amire a kínai külügyminisztérium késedelem nélkül ingerülten reagált. Liu Vej-min külügyi szóvivő szerint „lehetséges, hogy nem teljesen helyén való katonai szövetségek intenzívebbé tétele és kiterjesztése, és lehet, hogy ez nem szolgálja e régió országainak érdekeit.””

    Lehet hogy nem kene sutyiba megprobalni felvasarolni a jelentosebb Ausztral banyavallaltokat fedocegeken keresztul , torvenytelenul.

    Lehet hogy nem kene kinai tanacsadokat es haditechnikat kuldeni Indoneziaba aki mar evtizedes hagyomanyokat apol az Ausztral teruletekre valo “kacsingatasban” ( Amugy most eppen a Papuai teruletek kiirtasaval vannak elfoglalva.

    Lehet nem kene csapasmero tamado repulogep hordozo FLOTTAT epitenie. A tervek szerint a meglevo jelenlegi egy melle tovabbi negyet epit kina 2020 ig.

    Lehet nem kene annyira fejleszteni a legierot a haditengereszetet a szarazfoldihaderot amikor mar igy is a vilagon a LEGNAGYOBB hadsereggel rendelkezik.

    Kina eppen kozos hadgyakorlatot tart Pakisztannal es akkor van kepe egy tole 6000 km re ( Bp-New York tavolsag ) dologba beleszolnia.

    Hat persze hogy faj neki a dolog. A teruleteit mar tulnepesedte. Az iparositas es kornyezetszennyezes miatt mar igy is jelentos elelmiszer importra szorul meg akkor is ha jo evet zart a mezogazdasag. Egy rosszabb evben az import cca a teljes elelmiszer 30-35% at tenne ki. Ez 1,4 milliard emberre azert mar tetel. Raadasul eves szinten a BEVALLOTT nepszaporulat 34 millional jar. Hogy ez mennyire fedi a valosagot arra itt egy pelda.

    Nem olyan regen volt egy vonatbaleset kinaban. Az egyik szupervonatuk osszeutkozott a masikkal. A hivatalos bejelentes szerint 40 en meghaltak. Azonban azota is cca 300 fo eltuntel nem tudnak elszamolni es az egyik kocsit a baleset helyszineul szolgalo viadukt alatt egyszeruen betemettek.

    Van egy 1961 es antarktiszi megallapodas annak teruletenek felosztasarol. ( kina is alairta ) ennek ertelmeben neki ott semmi hivatalos dolga nem volna. Az Ausztralok meg a Franciak beengedtek par kutatobazis erejeig, mire mostansag elkezdtek erelyesen “kerni” hogy tobb bazisra szelesebb teruletre van szukseguk.

    USA csapatok menni fognak a tersegben mashova is, illetve erositesek fognak menni mivel kina katonai novekedeset es fenyegeto viselkedeset kordaban kell tartani.

    Van olyan terulet ami Kinatol 1000 km re van de megis maganak koveteli ( Spratley szigetek ) holott Vietnam Brunei Fulopszigetek stb alig par szaz kilometerre van ezen terulettol. Nem veletlen hogy a szinten “szocialista” vietnam latva a kinai terjeszkedest egy laza 3 milliard dollaros fegyverbeszerzesbe kezdett ( tengeralalttjarok vadaszgeppek ) amit azota az USA val valo baratkozassal is megtoldott.

    Kina lepeskenyszerben van mert a belso problemai nagyon es egyre jobban feszitik. Viszont tartok tole hogy ebbe a lepesbe beleremeg majd az egesz vilag. ( Napoleon jol latta a dolgot )

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  2. Természetes, hogy a kínaiaknak nincs ínyükre, ha a kiemelkedően fontos kereskedelmi-stratégiai szerepet betöltő távol-keleti tengerért folyó (egyenlőre?) diplomáciai harcban az egyik fél keményebb lépésre szánja el magát, hogy megvédje érdekeltségeit, szövetségeseit. Gondolom a II. világháború előtti Japán is hasonlóan fenyegetőnek tartotta a nyugati fehér ember minden lépését, még ha utána pontosan ő szabadította rá a poklot a legtöbb ázsiai országra.

    Az a szöveg, hogy Amerika ezzel a lépéssel csak a bajt hozza a térségre, különösen képmutató attól a nemzettől, amely saját állampolgárait elnyomja, felkeléseiket végbefojtja, és gy.k. Afrika újra-kolonizációját vette célba. De nem kell aggódni, ha nem változik meg a politikai rendszer, és normalizálják a társadalmi egyenlőtlenségeket és gazdaságot, akkor a kínai lufi egy hatalmas durranással fog kipukkanni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  3. Ebben csak az a borzaszó hogy Jappán , aki ma MINDENT elérhet amit csak akar , esetleg fenyegetve kezdi érezni magát Kína miatt.
    Jappán ugyan nem atomhatalom , nem katonai hatalom , de ez náluk csak politikiai elhatározás kérdése.
    És ha egyszer felfegyverzi magát Jappán , akkor a dolgok teljesen kiszámíthatatlanná válhatnak !
    AMERIKA FEGYVERKEZZÉL AHOGY CSAK BÍRSZ !!!!!!
    ( Az európai mintaállamokra nemlehet számítani…azzal vannak elfoglalva hogy haderejeküet minimalizálva az Élet élvezetének adják át magukat…)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  4. Egyébként meg azt hallottam hogy Kína területéről rendszeresen próbálják vakítani és tönkretenni laserekkel az átrepülő felderítő műholdakat , ezzel mintegy felborítva a kialakult katonai stausquo.-t.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  5. Ez a kinai lezeres dolog azert igy kacsa. Volt valoban egy sikeres kiserletuk meg par sikertelen is alacsony pajas ( cca 300 km ) muholdakkal kapcsolatban de ez nagyon szuk tartomanyat fedi le a muholdaknak. Csak azokat amik alacsonyan es kozvetlenul kina folott repulnek. Nagyon nem jatszadozhatnak az elvtarsak ezzel mert azert meg mindig levannak maradva az urtechnikaban es ha elkezdenek maceralni mas holdjait konyen eltunnenenek a sajatjaik csak ugy oikk oakk.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  6. Ezzel együtt Ausztrália továbbra is első helyezett a világgámenésem célországainak a listáján, két ok miatt:
    1/ az van a legmesszebb
    2/ meleg van
    Kérem, ha van valaki itt az AN kommentelői között, aki Ausztráliában él, mondjon valamit arról, hogy napjainkban milyen az élet Ausztráliában, esetleg adjon olyan linkeket, ahol a legtöbb hiteles infót találhatók erről. Hátha egyszer mégis a nyakamba szakad véletlenül valami olyan lehetőség, hogy tényleg a világ másik felére távozhatnék.
    .
    Szívesebben lennék egy idegen országban idegen. A szülőhazámban voltam már eleget.
    .
    Esetleg a blogom felületéről (impresszum) is meg lehet keresni üzenettel.
    Köszönöm.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  7. Most,hogy repülőgép anyahajókat épít KÍna,ésszerű lépésnek tűnik.Japán is erős fegyverkezéssel kezdte annó.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  8. Dézsávű érzésem van: “Hazánkban ideiglenesen állomásozó amerikai ( szovjet) csapatok…” Ausztrália kicsit nagyobb mint Magyarország ott talán kevésbé tűnik fel néhány száz jenki és a nyelvüket sem kell kötelezően tanulni az általánosban.
    A régi francia közmondás azért érvényben marad: Az ideiglenes dolgok tartanak a legtovább.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  9. Kedves e-Vita ! Sok szerencsét!
    Én ” Nem vihetem el a hazámat a cipőm talpán.”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  10. “…Most,hogy repülőgép anyahajókat épít Kína…”

    - Nem épít.

    Erre sem a megfelelő gyárak, sem a megfelelő szaktudásuk, sem pedig a megfelelő pénzük nincs meg.

    Ennek a baromságnak az alapja egy, nemrég a nemzetközi sajtóban nagyon rosszul tálalt újságcikk, mely erről szólt.

    Aztán kiderült, hogy az a hordozó valóban megvan – úgy harmadkész állapotban.

    Másrészt, nem Kínában építették, hanem az egy befejezetlen szovjet hajótest, harmadrészt, az egész jelenleg nem több, mint egy kb. 60.000 tonnás rozsdakolosszus.

    Beindítani tavaly még nem tudták, a torony sehol, csak három liftnek van rajta hely, de a liftek sehol, fedélzet alatt nem tudjuk, mi van, de vélhetően semmi, bazi nagy rozsdás hangárokat leszámítva.

    Olyan “apróságot”, mint közel- körzeti védelmi berendezések (és az ehhez tartozó csúcs- elektronika), ami nélkül egy nagy hadihajó ma már nem több, mint egy város méretű úszó koporsó – meg ne is említsünk, ilyen Kínának – tudomásom szerint -nincs.

    (elnézést, de ezt nem tudom részletezni, mert ehhez nagy vonalakban tisztában kellene lennie az olvasóknak egy repülőgép- hordozó általános felépítésével, és a gyártás főbb fázisaival – így vagy elfogadjátok ezt tőlem, vagy nem, attól még ez így van

    A kínai repülőgéphordozó- program eddig kimerült abban, hogy az oroszoktól próbáltak régi, leselejtezett, volt szovjet ócskavasat venni, eddig ez egyszer sikerült, a ‘90- s évek második felében, ha jól emlékszek (nem biztos).
    Na, ez volt az a hajótest, mely éppen hogy túl volt a vízre bocsájtás fázisán, mikor abbahagyták az építését a nyolcvanas évek végén.

    (az egykori Groznij- osztály második hajója lett volna amúgy)

    Kínát nagyon hajlamos a nemzetközi sajtó erősen túlértékelni, pedig a hadiipara elavult, mindenben csak kullog az igazi nagyok után (USA, Izrael, Németo, Franciao, Britannia).

    És ami pl. a haditengerészetet illeti, semmit nem tudnak előállítani, ami nagyobb és hatékonyabb lenne, mint egy ‘80- as években megjelent amerikai romboló.

    Azért persze nem árt őket szemmel tartani.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  11. e- vita:

    “…Ezzel együtt Ausztrália továbbra is első helyezett a világgámenésem célországainak a listáján, két ok miatt:
    1/ az van a legmesszebb
    2/ meleg van…”

    - Azért ha egy 20.000 km- re lévő országba akarsz emigrálni, ezeknél talán valamivel komolyabb támasz kell… pl. munkalehetőség, lakhatás, anyanyelvi szintű angoltudás, vízum (amit ugye, köztudottan könnyű megkapni, höhöhö), és nem utolsósorban vagy 4 millió forintnak megfelelő összeg, az újrakezdéshez.

    “…Kérem, ha van valaki itt az AN kommentelői között, aki Ausztráliában él, mondjon valamit arról, hogy napjainkban milyen az élet Ausztráliában…”

    - Én ugyan nem élek ott, de azt tudom, hogy ha nincs munkahelyed, és lakhatási lehetőséged, akkor nagyon rövid idő alatt kivágnak a francba.

    Amúgy meg az élet ott kitűnő, hiszen a világ egyik leggazdagabb, legstabilabb országa, és még a Brit Nemzetközösség tagja is, amivel megütötték a francos főnyereményt – mondhatni.

    Na jó, ne komolytalankodjunk… azért Ausztrália esetében a “meleg van” egy aprót talán tényleg kevés érv… :(

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  12. Szia Eldrad

    “Erre sem a megfelelő gyárak, sem a megfelelő szaktudásuk, sem pedig a megfelelő pénzük nincs meg.”

    Csak Shanghajban van neki 10 hajogyara, katonai hajogyara ahol egyszerre kepesek modulokat gyartani az anyahajokhoz. Ez csak Shanghaj !!! A szarazdok tema mar folyamatban van ( egyszerre ketto ) mig a Shi Langal pont az az elkepzelesuk ( es teszik is ) hogy tanulmanyozzak es ezzel parhuzamosan tervezik a sajatot. Az az cca2-4 even belul ha nem is tokeletes de mukodo terveik lehetnek keszen a gyartasra. Kozben meg a franya szarazdokkok is elkeszultek.

    :Aztán kiderült, hogy az a hordozó valóban megvan – úgy harmadkész állapotban.”

    A hordozo mar nem csak hogy harmadkesz allapotban lenne de mar az elso probautjan is tul van. Az osszes kulso szenzort is felszereltek ra sot tovabbi minden apro kutyut ami arra utal hogy gyakorlatilag minden benne van mar. A repgepek nincsenek meg meg. ( gyartas alatt ) de addig is futjak a kotelezo teszteket.

    “Beindítani tavaly még nem tudták, a torony sehol, csak három liftnek van rajta hely, de a liftek sehol, fedélzet alatt nem tudjuk, mi van, de vélhetően semmi, bazi nagy rozsdás hangárokat leszámítva.”

    Tavaly ???? Hol van mar a tavalyi ho ! Sot lassan az idei is. Liftek meghajtas szenzorok helyen gepek mukodnek most augusztusban ki is futott !

    http://defensetech.org/2011/08/17/chinese-carrier-shi-lang-at-sea/

    “Olyan “apróságot”, mint közel- körzeti védelmi berendezések (és az ehhez tartozó csúcs- elektronika), ami nélkül egy nagy hadihajó ma már nem több, mint egy város méretű úszó koporsó – meg ne is említsünk, ilyen Kínának – tudomásom szerint -nincs.”

    Csak most csak neked : http://defensetech.org/2011/05/20/the-ten-barreled-ciws-of-chinas-aircraft-carrier/
    Es ez a foto cca egy eves !!!! A teszt ut alatt keszitett felvetelek ennel cifrabb technikakat mutattak a hajon.

    “(elnézést, de ezt nem tudom részletezni, mert ehhez nagy vonalakban tisztában kellene lennie az olvasóknak egy repülőgép- hordozó általános felépítésével, és a gyártás főbb fázisaival – így vagy elfogadjátok ezt tőlem, vagy nem, attól még ez így van”

    Johet ! Ne tarsd vissza. Majd mi elvitatkozgatunk ugy hogy a publikum is ertse.

    Eldrad Kina 2020 ig tovabbi negy mar sajat gyartasu repgephordozoval fog rendelkezni. Ezzel parhuzamosan mar gozerovel epitik a kisero rombolok sorozatat.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  13. Eldrad

    ….

    Kozben kaptam havertol infot hogy a kinaiak mar rendelkeznek egy szereny 460 meteres szarazdokkal Dalian ban. Keszen van. Jelenleg civil hajo van benne, de ugye ez konyen valtozhat. Es e melett van nekik 300-350 meteresbol tovabbi ot es meg epitenek kettot csak a repgephordozoknak.
    ….

    Nem rossz ugye ?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  14. ubul:

    - Nem tudtam, hogy ennyire előrehaladott állapotban van ez a teknő, ettől függetlenül, jó lenne, ha egy mérvadó szakmai írást linkelénél ide.

    Mert amit megadtál, az egy blog.

    Az meg alkalmatlan mérvadó hivatkozásra (hadd ne magyarázzam el, miért).

    Erre én kapásból küldök egy másik blogot, ami az általad linkelteket teljesen más megvilágításba helyezi, kb. olyanba, amiket én is írtam.

    Szóval, az ilyen “bloggal megmondom”- dolog haszontalan.

    De ha van komolyan vehető szakmai cikk, pl. Jane’s defence, vagy a magyar szerzők közül szakmai cikk (pl. az Aranysas munkatársai közül valakié), na, az jöhet.

    Köszi előre is, sajnos én egyszerűen nem érek rá keresgélni ilyesmit pár hónapja (tudod: új élet kezdése nem könnyű).

    ui:

    1.
    Arról az összes felszerelt szenzorról, és hogy azok mit tudnak, az égvilágon semmi mértékadó hivatkozást nem találtam, pedig rászántam a keresésre fél órát… :(
    2,
    Kína továbbra sem tud nagy hadihajókat építeni, bármilyen dokkjai vannak. Semmi híre nincs, hogy óriás- hordozók épülnének ott.
    3,
    “..ha nem is tokeletes de mukodo terveik lehetnek keszen a gyartasra…”

    - A kínai hadiipart termékeit ismerve a “nem tökéletes” enyhe fogalom…
    és
    - “Lehetnek”?

    Most akkor vannak vagy nincsenek, van ennek bármi jele, vagy nincs?

    Nehogy már erre alapozzuk mondanivalónkat, hogy “úgy gondolom, lehetnek nekik ilyenek”…

    OK, szóval, továbbiakban kizárólag szakmai cikkeket és hiteles elemzéseket várok.

    Blogok, wikipedia, és hasonlóak kizárva.

    Ha van bármi ilyen, köszi előre is, komolyan!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  15. Eldrad, ha ez kicsit segít:
    http://www.haborumuveszete.hu/rovatok/fegyverek/hadihajok/peking_sajat_repulogep-hordozot_epit/

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  16. http://www.haborumuveszete.hu/rovatok/fegyverek/hadihajok/kinai_hadihajok_europaban/
    Több cikk is van ezen a honlapon még, de ezek az érdekesebbek
    .
    A moderációra váró hsz-eket kérem szépen törölni!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  17. gets:

    - Most csak az első “Háború művészete” cikket néztem meg, de kapásból rossz, ezért mondottam, hogy kizárólag szakmai cikkeket várok (a HM nem szakmai rovat).

    “…Kína valóban saját repülőgép-hordozót épít, de a hajó még nem készült el – közölte a kínai hadsereg vezérkari főnöke egy június 8-án, szerdán megjelent interjúban…” – írja.

    - NEM, NEM ÉPÍT!!!

    Egyrészt, ezt semmiféle egyéb forrás soha nem erősítette meg, márpedig higgye el mindenki, egy hordozó építését nem lehet szupertitokban tartani, soha nem is lehetett.

    Másrészt, maga a vezérkari főnök mondja ki, ami a már meglévő hajót illeti,
    hogy Kína MEGVETTE azt a rozsdahalmot!

    A cikk a továbbiakban maga a kínai agyrém, mert hát ilyeneket mond a kínai vezérkari főnök, hogy pl.

    Kína nem vezényel hadihajókat idegen vizekre (már rég megtette),

    Kína katonapolitikája védelmi jellegű (nem szakadt rá az ég, nem…), és

    A hordozó kizárólag védelmi célokat szolgál majd (rep.g.p.hordozó- témában már a kezdők tudhatják, hogy ez a fajta hadihajó ERŐKIHELYEZÉSRE való, ami semmiképpen védelem – nincs is ezzel baj, mert van, mikor ilyesmire van szükség, de akkor meg ne hazudjon már ilyen baromságot…).

    A kínai hazudozás éppen olyan ostoba ma is, mint volt korábban, és amilyet legjobb európai tanítványaik is rendszeresen produkálnak – a jelenlegi magyarsztáni népvezérek, ugye.

    Még egyszer, megkérek mindenkit, hogy KIZÁRÓLAG SZAKMAIM CIKKEKET KÜLDJÖN a témában, másképpen nem is fogok rá reagálni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  18. Még ez:

    “…Megfigyelők szerint Kína négy repülőgép-hordozó megépítését tervezi…”

    - Milyen megfigyelők, mire alapozzák állításukat, hol publikálták mindezt?

    “…Feltételezések szerint a Varjaghoz hasonló célt szolgál két másik volt szovjet repülőgép-hordozó, a Kijev és a Minszk is, amelyeket Kína szintén a 90-es évek végén vett meg…”


    1,
    Ez a két hadihajó nem repülőgép- hordozó, hanem vegyes rendeltetésű csatacirkáló, rendkívül korlátozott repülőgép- és helikopterhordozó kapacitással.

    Tessék megnézni korábbi szakirodalmakban.

    2,
    Két ócskavasról beszélünk, ilyen erővel akkor lehetne rettegni attól is, hogy pl. Kína bizony megvette a II.VH- ból visszamaradt francia csatahajó vázát, és jaj, mi lesz ebből, akkora flottája lesz, hogy az már nem is igazság… :(

    Hagyjuk már.

    Nem véletlen mondom, hogy csakis szakmai cikkeket kérek…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  19. Eldrad!
    Az ilyen honlapok nem a korrekt szakmai anyagokat, hanem az aktuális politikai célokat tükrözik, ami azért nem semmi.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  20. “…ami azért nem semmi….”

    De igen, szakmai szempontból semmi.

    Értsük már ezt meg…

    Kit érdekel az “aktuális politika”, ha szakmai anyag kell?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  21. Kedves e-Vita:
    .
    Igaz nem közvetlenűl de közvetetten (közeli hozzátartozóm több mint 10 éven keresztűl australiában dolgozott) közel 6 hónapot minden évben kint töltöttek.
    Ők személy szerint a mezőgazdaságban dolgoztak, és így elég sokat meséltek, beszéltek a kinti életvitelről.
    .
    Amint én látom még ma is érdemes “kimenni”, igaz az austrál állam nem fogad be bevándorlókat, de 6 hónapos munkavállalással megoldható a kijutás.
    Ha Magyar országról szeretnél ki menni; Előre meg kell venni a retur jegyet, utas biztosítás, egészség biztosítást kell kötni (érdemes) , Hívó levéllel kell rendelkezni vagy megfelelő kézpénzel (azért kell, hogy a hatóságok lássák, ogy nem hajléktalan a ki utazó, a megélhetése biztosított) … De a nagykövetségen, vagy egy utazási irodában felvilágositást szívesen adnak.
    Példáúl gyümölcsszedéssel, metszéssel, raktári munkával elég jól meg lehet élni még a kinti viszonyokhoz képest is.
    pl: az austrálok az Opelt Holdennek hívják és egy Holden Astra kb 3–4 havi átlagbér, 2-3 órás munkabérből megfelelő mennyiségű élelmiszert lehet vásárolni … A közlekedést meg lehet oldani egy öreg autóval amit kb 100-150 ezer forintnak megfelelő austrál dollárért lehet venni, a jogosítványt magyarországon nemzetközivé kell nyilvánittatni (nem vészes dolog, sem ár)
    Az alkohol és a cigaretta drága, a Kinai (csajanez) vendégmunkások illetve az Indiai iiletve más népek jelenléte elég magas.
    Pl. a kinaiak az országba érkzés után nem mennek haza, szép lassan az egész családjukat “ki segítik” és még az ottani hatóságok is nehezen különböztetik meg a személyazonosságukat társaikétöl … Tehát egy munkavállalási engedélyel szépen el vannak családostól. Ha elkapják akkor haza toloncolják, de ezt is beválalják mert akár 10 évig is kint tudnak lenni effajta képpen.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  22. Aha… ahogy én is sejtetni engedtem… ehhez akkor nem is kell más, mint ottani rokonság, és úgy 4 millió ft indulótőke (a ret. jegy önmagában is vagy 350.000 ft, ha nem tévedek, de nem árt, ha van több heti deposit- ra való is, meg úgy 1 havi megélhetés, + helyi közlekedés, és az apró…). Meg az idegennyelv-tudás.

    És még bokszolni az ottani hatóságokkal is…

    Mi sem egyszerűbb ennél, :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  23. Eldrad

    ……

    Tessek: http://www.asian-defence.net/2011/08/chinas-first-aircraft-carrier-shi-lang.html de van masik kismillio csak be kel utnod a hajo nevet meg hogy sea trial.

    ……
    “Köszi előre is, sajnos én egyszerűen nem érek rá keresgélni ilyesmit pár hónapja (tudod: új élet kezdése nem könnyű).”

    Ha nem indiszkret merre kezdegetsz uj eletet ? :-)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  24. Közép- Anglia.

    És igen, még csak “kezdegetek”, mert ugyan jól vannak a dolgaim, de sikerről akkor beszélhetünk, ha már itt leszek vagy 3 éve, család kint, dolgozik- tanul mindenki, saját lakás, stb.

    Azért ez még odébb van.

    A cikket pedig délután megnézem.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  25. Itt van meg egy kis olvasnivalo. Ugyan nem szaz szazalekos de nem rossz : http://en.wikipedia.org/wiki/Ships_of_the_People%27s_Liberation_Army_Navy
    ……..
    Es csak egy mondat kiemeles tolem :
    On 10 August 2011, it was announced that the refurbishment of Varyag was complete, and that the ship was undergoing sea trials.[
    …………….
    Kinanak mar van egy repgep hordozoja es lesz neki masik 4 2020 ig vagy hamarabb. Es ahogy irtam a tobbi hajoosztalya is novekszik mind letszamban mind potencialban.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  26. Lehetséges.

    Még jó, hogy az USA sem állítja le a fejlesztést és a hajóépítést, így a behozhatatlan fölény marad, ettől függetlenül.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  27. Az USa haditengereszete a legnagyobb es leghatekonyabb ! Ez teny ! De epul le. Minosegileg fejlodik de mennyisegileg megy lefele. 2020 ra cca 280-290 nagy hajoegysege lesz. a jelenlegi 330-340 hez kepest.

    Ami az USA hatranya egy konfliktusban az az hogy a vedendo teruletei szovetsegesei szet vannak szorva az egesz vilagon.

    Europa Izrael,Afganisztan Ausztralia Del Korea Japan Tajvan es maga az USa keleti es nyugati partvideke.

    Raadasul a kezdo lepest az ellenseg teszi akkor helyzeti elonybe van a’la Pearle Harbour Szoval nem sebezhetetlenek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  28. Nekem az az érzésem, hogy nekünk jobb lenne – “Kínától szintén veszélyeztetve” – ha az az amerikai kontingens A u s z t r á l i a . h e l y e t t inkább A u s z t r i á b a n vetné meg a lábát. Orbanisztán előbb, vagy utóbb szakít a nyugati tömbbel, és akkor nekünk annyi… Már ezerrel nyalnak Kínának.
    Különben is, itt lenne az ideje, hogy amerika megfizessen Orbánnak az F-16, kontra Gripen vezércselért. Ehelyett egy kótyagos háziasszonyt (legalább is annak látszó), mint nagykövetet állomásoztat a Szabadság téren, aki ráadásul rajongója a csuti csikósnak…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  29. Kedves Ubul:
    Leginkább csak alacsonypályás satellitákkal lehet olyan fotókat készíteni amiken jól látszanak a földfelszíni tárgyak.
    -
    Egyébbiránt nem hiszek a kínai szuperfegyverkezésben.
    Ha ilyen nagyban űznék amint állítják akkor nem lenne annyi felesleges pénzük.
    Egy országnak vagy sok a pénze vagy sok a fegyvere.
    Eddig a kettő egyszerre csak az USA .-nak sikerült , a második világháborút követő években. Aztán hamar elmúlt az is.
    ÉS Kína azért mégsem egy szuperhatalom egyenlőre.. Csak baromi nagy.
    Baj van náluk az innovációval.
    Majd ha azt hallom hogy nem ott gyártat egy európai cég illetve elloptak hanem önállóan kifejlesztettek valami csúcsteknikát , akkor aztmondom . na jó hát lehet még belőlük valami.
    De pillanatnyilag abból a devizában befizetett adóból van a sok pénzük amit az odatelepült amerikai és európai nagyvállalatok fizetnek be az ottani államkasszába.
    Ha esetleg elkezdenek katonailag konfrontálódni a Világ jelenlegi katonai hatalmasságaival , pillanatokon belül azon vehetik észre magukat hogy kívül kerülnek a gazdasági mézesbödönön.
    Mert ugyan kiknek adnák el az irdatlan mennyiségű műszaki meg egyébb bóvlijaikat , ha ide nem hozhatják többé ?
    A vidéki kínai mezitlábas rizstermesztők tízmillióinak ? Azoknak nemnagyon kell kékledekből felépített villogó karácsonyfadísz és kulcstartóra akasztható elektronikus fényképalbum , amit amúgy az USA ban találtak ki.MEg nem kell nekik a az alkoholmentes szagosított franciaparfüm se.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  30. Geyza

    Valami hasonlo velekedesre emlekszem 1941 bol a Japanokkal kapcsolatban. Igaz vegul le lettek gyurve csak hat sokba volt. Es kelett hozza egy atomis hogy ezen az oldalon ne legyen annyi a veszteseg.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  31. Ubul:
    Csakhogy akkoriban már Jappán masszívan készülődött a háborúra olyan 50 éven át.Gyakorlatilag Jappánban hadigazdaság volt az első világháborút követően.
    Kínából is elfoglalt egy jó Nyugateurópányi területet.
    Kína aztán a hetvenes-nyolcvanas években megpróbált Vietnámból elfoglalni jókorát de eléggé szépen megfutatták őket Giap tábornok hadai.Az az idiótikus téveszméjük alakulhatott ki hogy Vietnam csak picinykével problémásabb mint Tibet.
    ( MEgjegyzem épp a minap volt egy közös USA-Vietnam tengeri hadgyakorlat.)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  32. “Csakhogy akkoriban már Jappán masszívan készülődött a háborúra olyan 50 éven át.Gyakorlatilag Jappánban hadigazdaság volt az első világháborút követően.
    Kínából is elfoglalt egy jó Nyugateurópányi területet.”
    ….

    Miert ???Kina nem fegyverkezik ezerrel ???
    Dehogynem ! Az egesz terseg orba szajba fegyverkezik hogy valamelyest kompenzalja a kinai nyomulast, fenyegetest.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

John Howard kiáll Bush mellett 2011. szeptember 6. kedd | RR

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos