Ronai and Ronai
AMERIKAI

Jótékonysági éttermet nyitott Jon Bon Jovi 2011. október 21. péntek 15:05 | AN Forrás: Hírügynökségek

  • Hozzászólások(6)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Jótékonysági éttermet nyitott Jon Bon Jovi

Red Bank, New Jersey – The Soul Kitchen néven alapított éttermet a Bon Jovi frontembere és felesége, Dorothea egy korábbi karosszérialakatos-műhely átalakításával. Étlap van, árak nincsenek, mindenki annyit fizet, amennyit akar, a bevétel pedig jótékonyságra megy.

A Soul Kitchen gourmet minőségben kínálja fogásait. Azok, akik nem fizetnek, itt jelentkezhetnek önként közösségi munkákra, és közben nem éri őket megbélyegzés, amiért ingyenkonyhán étkeztek. Azokat pedig, akiknek módjukban áll fizetni, arra bátorítják, hagyjanak minél vaskosabb jattot.

Az étterem része a neves rockénekesről elnevezett Jon Bon Jovi Soul Foundationnek, amely az elmúlt években jelentős erőfeszítéseket tett a szűkölködők érdekében, így többek közt 260 szociális bérlakást épített.

Bon Jovit elmondása szerint az késztette az újabb lépésre, hogy megtudta: becslések szerint minden hatodik amerikai korgó gyomorral tér aludni. Néhány évvel ezelőtt nejével, Dorothea Bongiovival együtt (férje nyomán így, olaszosan írja a nevét) segíteni kezdték a római katolikus egyház egyik népkonyháját. Később a Lunch Break (Ebédszünet) programot karolták fel, amely napi 80-120 embert étkeztet ingyen. Ebből lett a Soul Kitchen.

Egy évbe és negyedmillió dollárba került, de az étterem ma már méltó párja bármelyik másik étteremnek Red Bank városában, és a kínálat sem hagy maga után kívánnivalót: a betérő rendelhet akár kukoricalepényben sütött harcsát vörös babbal és rizzsel, grillezett csirkemellett házi bazsalikomos majonézzel, sőt grillezett lazacot is a ház öntetével.

A luxuskínálat nem véletlen. Bon Jovi, aki a szomszédos Middledownban lakik, kikéri magának, hogy a Soul Kitchen holmi népkonyha lenne, ahol zabkását mérnek. „Itt az ember rendesen megterített asztalnál, ezüsttel, méltósággal étkezhet, mégpedig egészséges, tápláló élelt. Itt nincs hamburger sültkrumplival.”

„Étlapunkon nem szerepelnek árak, úgyhogy ha valaki betér, és nem szorul rá, hagyjon borítékban egy húszast az asztalon. Ha valaki rászoruló, törölgethet asztalt, felszolgálhat, a konyhán dolgozhat mosogatóként vagy kuktaként. Ha valaki azt mondja, ez nem neki való, az se gond, kiközvetítjük a Lunch Breakhez önkénteskedni, és ha ott se szeretne, akkor a FoodBankhez.”

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (5 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +4 ( 4 szavazatból)
Jótékonysági éttermet nyitott Jon Bon Jovi, 5.0 out of 5 based on 5 ratings

Címkék:,

  • Hozzászólások(6)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

6 Reader’s Comments

  1. Magyar mágnások ilyet itthon mikor indítanak?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  2. Jon Bon Jovit tehetségben, emberségben meg sem közelítik a “nagy magyar sztárok”.
    De még a rendszerváltás valódi haszonélvezői, a mérhetetlenül meggazdagodott milliárdosok is példát vehetnek egy new jersey-i rockzenészről!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  3. Ez a szép Amerikában.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  4. Magyarországon tízből kilenc vendég nem dolgozna, nem fizetne.
    .
    A magyar éttermek közül tízből kilencben szoktak időnként égett vagy romlott ételt felszolgálni. Tapasztalat.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  5. Kiváncsi lennék arra, hogy a Szijjártó havi 2 MFt feletti fizetéséből mennyit fordit jótékonyságra. A baloldali sajtó párhuzamot vonhatna mondjuk Szijjártó, vagy más pénzsóvár fideszes és Jon Bon Jovi között.
    Csak úgy a kétharmadnak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  6. Eddig is imádtam a pasit a zenéje,hangja miatt….Hajrá első száz magyar!!Lehet utánozni,ha már önálló ötlet nincs…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos