Ronai and Ronai
AMERIKAI

Bekamerázzák a Szabadság-szobrot 2011. október 26. szerda 18:58 | RR Forrás: AN

  • Hozzászólások(3)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Bekamerázzák a Szabadság-szobrot

New York – Öt webkamerát szerelnek be a szabadságot jelképező hölgy fáklyájába, melynek fénye százhuszonöt éve köszönti az Újvilágba kelet felől érkezőket.

Pénteken a Liberty Islanden tartott ünnepség keretében üzemelik be a webkamerákat, amelyeknek köszönhetően ezentúl bárki, bármikor rákattinthat a Szabadság-szobor legmagasabb pontjáról nyíló kilátásra.

Ebben a panorámában már nagyon régóta nem részesülhetett senki. A Szabadság-szobor a karbantartásoktól és 9/11-től eltekintve általában látogatható volt, a fáklyába azonban 1916-ban lehetett utoljára felmenni; akkor azért zárták be, mert robbanás történt egy közeli fegyverraktárban, amit német szabotőröknek tulajdonítottak, és a detonáció kárt tett a szoborban. A fáklya belsejében azóta csak a karbantartók jártak.

A New Jersey-i Earthcam cég által adományozott webkamerák az ígéret szerint nagyfelbontású képeket közvetítenek majd a manhattani várossziluettről, Brooklynről és New Jerseyről.

Az ünnepségen Sigourney Weaver szavalja el Emma Lazarus Az új kolosszus című, a szoborról írt költeményét, és az amerikai himnusz mellett a szobrot adományozó Franciaország nemzeti dala, a Marseillaise is elhangzik. Az ünnepség csúcspontján százhuszonöt honosított amerikai kapja meg állampolgárságát.

A szobor karbantartási munkálatai még folytatódnak, ezért annak belsejébe és koronájába még egy évig nem léphetnek be látogatók, a Liberty Island azonban ez alatt az idő alatt látogatható marad.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (1 szavazás)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +1 ( 1 szavazás)
Bekamerázzák a Szabadság-szobrot, 5.0 out of 5 based on 1 rating

Címkék:, , ,

  • Hozzászólások(3)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

3 Reader’s Comments

  1. Akkó ő lessz az ezerszemű asszony.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  2. Erről nekem a mi Szabadság-szobrunk jut eszembe, amely mintha oda tervezték volna Budapest szinte minden pontjáról, a legfőbb útvonalak sugár irányából látható, emlékezetetve arra, hogy egyszer már – látszólag – sikerült a nácizmust felszámolni.
    Most viszont e felszámolt eszmerendszer hívei, azaz a nácik* szeretnék a felszabadulás még meglévő utolsó megfogható emlékét is felszámolni. Ugyanezek, már József Attila szobrát konkrétan meg is célozták…, és holnap le is bontják!
    .
    *Szándékkal nem írok soha neonácizmusról. Valaki vagy náci, vagy nem az, ebben nicsenek fokozatok.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  3. Nem tudtam már, mi hiányzik… Bruklin, Nudzsörzi, Menhettn sziluettjét látni éjjel-nappal az alagsori szoba-konyhámból….

    Nagy Isten, végtelen a Te kegyelmed, jóságod és kreativitásod… csak egy kicsike ólmot röpíts már ide a fejembe, hogy örökre elfelejthessek Téged és mindazt a fötelmes giccset, amit alkottál.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (3 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Szabadságon a Szabadság-szobor 2011. augusztus 14. vasárnap | RR

Szűz Mária a Szabadság-szobor helyén 2011. március 5. szombat | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos