Ronai and Ronai
AMERIKAI

Szombaton nem jönne a posta 2011. szeptember 20. kedd 11:29 | RR Forrás: AN

  • Hozzászólások(4)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Szombaton nem jönne a posta

Washington – Az Obama adminisztráció meg akarja menteni a súlyos pénzügyi válsággal küszködő szövetségi postaszolgálatot, ennek érdekében engedélyezné, hogy szombaton ne kézbesítsenek, és árulhatnának a postai szolgáltatáshoz nem kapcsolódó árucikkeket is.

A párhuzamos deficitcsökkentő intézkedésekkel együtt életbe léptetett terv újrastrukturálja a postai dolgozók biztosítási és nyugdíjkonstrukcióit is, valamint a posta 6,9 milliárd dolláros túlfizetést kap vissza a szövetségi nyugdíjalapból.

A magánlevelezés internetnek köszönhető visszaesése után hanyatlásnak indult a számlalevelek intézménye is, miután számos nagy lakossági szolgáltató és az üzleti élet más szereplője tért át az internetes számlázásra és tette lehetővé az online számlafizetést, érzékeny veszteséget okozva ezzel a postának, amely drasztikus karcsúsításon megy át: 2015-ig 220 ezer fővel kevesebben fognak nála dolgozni.

A posta vezetősége egyetért a szombati kézbesítés megszüntetésével, miután szombaton annyira gyér a levélpostai forgalom, hogy azért nem érdemes műszakot kezdeni.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0.0/5 (0 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +1 ( 1 szavazás)

Címkék:, ,

  • Hozzászólások(4)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

4 Reader’s Comments

  1. A karcsúsítás végül is tervezhető lett volna mat.stat. módszerek rendelkezésre álltak. Ez nem a derült égből villám esete. :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  2. Grünnek is attól volt nyeresége, hogy szombaton nem nyitott ki!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  3. Ha jól sejtem, Magyarország előtte járt az USA-nak ebben. Is. Szombaton a magyar postás már rég nem kézbesít, továbbá a postahivatalokban mindenféle sz@rt árulnak, amiknek semmi köze a postai dolgokhoz. Ezzel szemben a postai szolgáltatások színvonalát nem éri meg javítani, felhasználóbarátabbá racionalizálni. Amikor jó hosszas sorbanállás után, amikor alig várom, hogy túlessünk egymáson a postai ügyintézővel, és nekem ehelyett sorsjegyet ajánlgat, a falra tudnék mászni. Még szerencse, hogy már alig járok postára, lassan azt se tudom, mi az. Szerencsére. Egy, monopolhelyzetével visszaélő hivatal kilőve.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  4. Pedig tudod, hogy milyen remek helyek voltak? Csinos postáskisasszony, csomagfelvevő, pecsétviasz, sapkás postai szolga, aki a csomagot lemérve ráírta a súlyt, szép bélyegek, …
    Szóval volt ott sok szép dolog.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Magyarország, Félelemfalva 2014. március 28. péntek

Jóska, autókat kapott a Posta! 2011. augusztus 24. szerda

Kiadták a bezárandó postahivatalok listáját 2011. július 27. szerda | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos