Ronai and Ronai
AMERIKAI

Palin még nem jelentette be indulását 2011. szeptember 4. vasárnap 8:42 | RR Forrás: AN

  • Hozzászólások(2)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Palin még nem jelentette be indulását

Indianola, Iowa – Élesen bírálta Barack Obama elnököt és egyes potenciális republikánus riválisait is Alaszka volt kormányzó asszonya a Tea Party iowai összejövetelén. Ebben az államban lesz a Republikánus Párt első előválasztásai csatája. Sarah Palin a várakozásokkal ellentétben nem jelentette be hivatalosan indulását.

Viszonylag egyértelműnek tűnt azonban, hogy a párton belül kit tekint legfőbb riválisának. Palin, noha nevet nem mondott, Obama után egyértelműen Rick Perry texasi kormányzót támadta a legtöbbet, miközben önmagát a Tea Party populista outsidereként határozta meg, azaz olyan politikusként aki szemben áll a „permanens politikai osztállyal” és a „megszokott jó öreg politikával”.

Palin mintegy kétezer fős rajongótábor előtt beszélt; a hallgatóságban voltak, akik San Diegóból, Dallasból és New Orleansból utaztak csak az ő kedvéért Iowába. A politikus arra szólította fel a Tea Party aktivistáit, fogjanak össze Obama elnök és a washingtoni „különleges érdekek” ellen, egészen addig, míg a „permanens politikai osztályt” meg nem fosztják hatalmától. Palin – most első ízben – ötpontos program-kezdeményt is felvázolt a gazdasági válságból való kilábalás elősegítésére, amelyet a „munkásemberért való tervnek” nevezett.

A Palin-terv szabadpiaci intézkedéseket javasol a válság leküzdésére, így szerinte el kell törölni az Obamacare-t, a lehető legjobban vissza kell szorítani a szövetségi szabályozásokat, fokozni kell a hazai energiatermelést és növelni kell a tagállamok pénzügyi önállóságát. Palin, aki kormányzósága idején megemelte az olajiparra kivetett adókat, most egy az egyben a vállalati adók valamennyi formájának eltörlését javasolta. „Ezzel törjük ki az urambátyám-kapitalizmus nyakát”, mondta, egyértelműen idézve a megalkuvást nem ismerő újító imázsát, amellyel annak idején népszerűségre tett szert a politikai életben.

Amennyiben Sarah Palin valóban indul az előválasztáson, legfőbb ellenfele a jelenleg legnépszerűbbnek számító republikánus, Rick Perry texasi kormányzó lesz, akinek a nevét nem említette ugyan, de egyértelműen rá gondolt, amikor leszedte a keresztvizet a jelenlegi republikánus mezőnyről, és kétségbe vonta, hogy annak tagjai valóban a nép kezébe akarnák visszajuttatni a kormányzás hatalmát.

„Egyes republikánus jelöltek hatalmas mennyiségű készpénzt gyűjtenek”, mondta. „Fel kell tennünk nekik a kérdést: az adományozóik vajon mit várnak a befektetéseikért, ha egyáltalán? Tudnunk kell ezt, mert az országunk nem engedheti meg magának, hogy további több billió dollár értékben mondjon köszönetet azoknak, akik kampányokat támogattak.”

Palin, aki a végső döntést várhatóan csak októberben hozza meg, kijelentette: „Az előttünk álló feladat nem csak az, hogy 2012-ben leváltsuk Obamát; az igazi kihívás, hogy kivel és mivel váltsuk le? Mert az önmagában nem elég, ha lecseréljük az uniformist. Ha nem cserélünk csapatot és játékstílust, nem változtatjuk meg az országot.”

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0.0/5 (0 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +2 ( 2 szavazatból)

Címkék:, ,

  • Hozzászólások(2)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

2 Reader’s Comments

  1. Nem olvasom ki a szeméből, hogy ő lenne az USA következő elnöke. :-)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  2. Egy mûveletlen, hülye bunko!
    Isten óvjpn minket egy ilyen lénytõl.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Romney a konzervatív voksokra hajt 2012. május 14. hétfő | AN

Romney gyakorlatilag elnökjelölt 2012. április 25. szerda | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos