Ronai and Ronai
AMERIKAI

Arzenált találtak a mexikói határnál 2011. szeptember 16. péntek 11:23 | RR Forrás: AN

  • Hozzászólások(2)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Arzenált találtak a mexikói határnál

McAllen, Texas – Rakétakilövő állást, ismétlőfegyvereket és robbanóanyagokat talált a Rio Grandétól nem messze az amerikai határőrség. Az arzenálnak feltehetően a Mexikóban tomboló drogháborúhoz van köze.

A szövetségi ügynökség emberei kedden bukkantak a fegyverraktárra a San Antoniótól 210 mérföldre délre lévő kisváros, Fronton mellett. Az ügy kapcsán eddig még senkit nem tartóztattak le.

A fegyverek olyan típusok, amelyek sűrűn előfordulnak az eddig negyvenkétezer emberéletet követelő mexikói drogháborúban. Az ott használt arzenál java részét az Egyesült Államokból csempészik át Mexikóba. A mostani felfedezés is olyan helyen történt, ahol a Rio Grandén viszonylag könnyen át lehet jutni a mexikói drogkartellek csataterére.

A fegyverek nyilvánvalóan arra vártak, hogy átcsempésszék őket, a konkrét tettesekről azonban egyelőre nincsenek elképzeléseik a hatóságoknak. Korábban előfordult, hogy egy határmenti amerikai kisváros komplett elitje – a rendőrfőnök, a polgármester és a jegyző – a Mexikóba irányuló fegyvercsempészéssel tett szert mellékesre.

A Frontonhoz legközelebb eső mexikói területeket a Herberito Lazcano, más néven a Hóhér vezette Zeta geng uralja, amely valamennyi kartell közül a legvérszomjasabb. Lazcano állítólag akkora arzenált tart, amely egy kisebb hadseregnek is díszére válna.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0.0/5 (0 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0 ( 0 szavazatból)

Címkék:, ,

  • Hozzászólások(2)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

2 Reader’s Comments

  1. Én a mexikói rendőrség helyett a titkosszolgálatot fejleszteném, ugyanis ilyen fegyverekkel jobb, ha inkább maguk intézik el, mint a rendőrség olykor – még Mexikóban is – macerás procedúrái.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  2. Amúgy az ‘arzént találtak a mexikói határnál’ cikkre jöttem.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Mexikó nem akar halálbrigáddal dolgoztatni 2011. szeptember 30. péntek

Tijuanában a Sinaola vette át a hatalmat 2011. szeptember 6. kedd | RR

Újabb mexikói újságíró kapott menedékjogot 2011. augusztus 31. szerda | RR

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos