Ronai and Ronai
AMERIKAI

Milliárdokért szűnik meg a Köztársasági Őrezred 2011. augusztus 22. hétfő 10:11 Forrás: AN, hvg.hu

  • Hozzászólások(23)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Milliárdokért szűnik meg a Köztársasági Őrezred
Budapest – A mintegy 1200 fős Köztársasági Őrezred különálló szervként 2012. január 1-jétől megszűnik. A hvg.hu információja szerint emiatt többen is távozhatnak az őrezredtől, mert a Készenléti Rendőrség részeként kevesebb fizetésre számíthatnak. Ennek hatására pedig többen dönthetnek úgy, hogy inkább nyugdíjba mennek.

A távozók kifizetése, illetve az átszervezés teljes költsége – a hvg.hu-nak nyilatkozó bennfentesek szerint – milliárdokra is rúghat. Jelenleg a Köztársasági Őrezred védi az Országgyűlés, az Alkotmánybíróság és a Legfelsőbb Bíróság elnökét, valamint őrzi a kiemelt jelentőségű kormányzati épületeket. Ezen felül a testület feladata a hazánkba látogató külföldi állami vezetők védelme is.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0.0/5 (0 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: -1 ( 1 szavazás)

Címkék:,

  • Hozzászólások(23)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

23 Reader’s Comments

  1. Szép magyar vitézek, daliás leventék. Nem mennek harcba, háborúba. Inkább nyugdíjba. Pintér elvtárs! Belőlük is kápó lessz a koncentráációs táborban? Jók lesznek őrizni Gyurcsányt?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (14 szavazatból)
  2. Hát, drága dolog a jelmezbál.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (13 szavazatból)
  3. Hogynéznek ezek ki ?????

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  4. Eszement kormánynak eszementek a jelmeztervezői is. Egyébként meg nem csak nyugdíjba mehetnek, hanem katonának is, hiszen Kövér “úr” is megaszonta:
    (08.20. tatárjárásos beszéd) a katonaság védi majd az országot a külső és BELSŐ ellenséggel szemben!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  5. Nevetséges komédia: ruházat és cermónia. Hm, hajaj….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  6. Nagy hadsereg fegyverkezik, kis hadsereg öltözködik.
    1998 tájékán, mikor a bajtársból úr lett a megszólítás volt egy vicc:
    A frissen felavatott hadnagynak mondja az édesanyja:
    -Drága kisfiam. Most,hogy úr lettél, miből fogsz megélni? Sajnos ma is aktuális. De nem csak a fegyveres szerveknél dolgozókra.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  7. A belső “ellenséggel szembeni védelem” az “átkos” rendszerben használatos tiszti esküben volt benne. Vagy már megint itt tartunk Hende úr?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  8. Sok mindent nem tudok. Nem tudom, mikor jött létre a köztársasági őrezred, de ha nincs köztársaság ugye, akkor mindek őrizni?!
    Kekecnek igaza van, eszement a jelmez.
    A kalpag turáni beütést mutat, a galléron az a piros izé mintha szovjet mintára készült volna, amúgy a sujtás bocskais, talán…na de a zakó színe!
    Meg az elütő színű sujtás!
    (Ki szereti Queneau: Stílusgyakorlatait a padlizsán színű pertlivel?)
    Ne gyertek nekem azzal, hogy nem zakó – jó, nem tudom, hogy hívják. Egyszer valaki küldött egy eszement prezentációt, ahol a szerző azt írta, hogy mi (magyarok) adtuk a zakót Európának….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  9. Minek nekünk Őrezred? Van nekünk már kőkemény TEK-ünk! Majd azok kiállnak a parlament lépcsőjére, terepszínű gatyában, meg fekete pólóban! :(

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  10. Mehetnek katonának? A mostani hivatásosoknak sem tudják biztosítani az előmenetelt…Akit nem tudnak továbbléptetni, az kiesik az új rendszerből. Ez az ÉLETPÁLYA modell,a la fidesz…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  11. Szerintem a köztársasági őrezred előzménye a ( AVH,budapesti forradalmi ezred,
    karhatalom) szervezetei voltak. Az operetthadsereg utolsó protokoll-egysége talán a Petőfi laktanában tanyáztak és államfők látogatásakor trappoltak a vörös szőnyeg előtt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -4 (8 szavazatból)
  12. Persze, hogy nem kell, mert a diktátornak van külön hadserege.Mielőtt a TEK-et létrehozták a Köztársasági Őrezred feladata volt a miniszerelnök, házelnök,stb védelme.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  13. pikk
    Légy kedves elolvasni, oszt utána ávósozni….
    http://www.police.hu/koztorez/ktort

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  14. Még egy esélyük van! Ha szenilis pali bátyánknak megtetszenek,akkor még lehet hogy a Sándor Palotában masírozhatnak, Jobbra ÁÁT balraa ÁÁT, természetesen pali bá vezényel a párbajtőrrel hadonászva.Feltéve, ha addigra befejezi :,A magyar nyelv megújítása, avagy mi szükség az ypszilonokra, ékezetekre, és dupla betűkre a 21-ik században Magyarhonban című művét!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  15. vicsi
    Semmi esély. A Vezér döntött. Ugyanis ezek védték a Fletót is….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  16. A dolog arrol szol hogy a Fidesz szervezi gozerovel a sajat “munkasorseget” A parthadsereget az uj SA-t vagy SS-t. Varhato hogy ez a szervezet elkezd majd rohamleptekben gyarapodni letszamban es felszerelesben egyarant es torvenyileg olyan jogositvanyokat kap majd amivel barkit barmikor barhol barhogyan “elovehet” legyen az rendor vagy katona vagy vadakat terelo juhasz.

    Elnezve Orban Viktor eletpalyajat azt kell mondjam hogy ugyan olyan mint a Hit Gyulekezete vezeto lelkeszenek Nemeth Sandornak . Mind ketten hadakoztak erosen hatarozottan valami ellen ( Orban az elozo szocialista komunista rendszer, mig Nemeth Sandor a Romai Katolikus egyhaz ellen ) azonban ma mar latszik hogy nem az volt a bajuk hogy ezek a rendszerek mit csinaltak ha nem hogy nem ok csinalhattak.

    Ma mind kettonek megadatott hogy hatalmat kiterjessze es ezzel le is vetettek azt a regi oly soka hordiott szurt melybe az eddigi elveik voltak pakolva es alatta feltunt az uj igazi ruha.

    Ez a ket ember raadasul meg szovetkezik is. Mind ketto meg van gyozodve hogy o az okosabb o az aki vezeti megvezeti a masikat. Mit mondjak erdekes szitu. Hogy ebbol nagy porbahullas lesz az tuti.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  17. ubul +++++++

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  18. Természetesen nem az őrezred tagjait akarom megsérteni, de úgy néznek ki mint a gyászhuszárok nevetséges öltözékük . Vajon ki tervezte ezt a giccs parádét?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  19. Természetesen nem az őrezred tagjait akarom megsérteni, de úgy néznek ki mint a gyászhuszárok nevetséges az öltözékük . Vajon ki tervezte ezt a giccs parádét?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  20. Én sajnálatosnak tartom a döntést, mert az őrezred a maga speciális feladatával és a nekem sem tetsző, de történelmi hűségű egyenruhályával hungarikum volt a magyar parlament épületében. Hasonlóan ahhoz, ahogy pl. az angok megve-kucsmás gárdisták, vagy a spanyol, görög, stb. kormányőrségek is a több százéves hagyomány alapján készült egyenruhákban látják el feladataikat. Lehet azonban, hogy az egyenruha nem foh változni, csak orbán úr korábbi személyi testőrének hatalma fog tovább nvekegni.
    Megjehyzem, hogy szégyennek tartanám, ha a fülkeforradalmárok eszmei világát tükröző darutollasok jelennének meg a korona- és kormányőri feladatokat ellátni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  21. Csak úgy pattognak elő nap mint nap a nemzet sorsát és jövőjét jó irányban befolyásoló intézkedések! Végre lehet adómentesen pálinkát főzni, végre lesz mivel itatni a családot, had pusztuljanak, úgyis sokan vagyunk! Átkeresztelték a Moszkva teret Széll Kálmán térre, egy csapásra megoldódott ezzel a frankhitelesek ügye! Szép új zászlót kapott Budapest, jobban örülünk neki, mint a gázártámogatásnak! A németeknek a fasiszta himnuszt játszották le a szegedi kajak-kenu VB-n, ettől OV-nek ágyéktáji örömérzései lettek, Schmittné Makrai Katalin pedig fél órát vihogott gyönyörűségében, mert hogy Merkel jól megkapta a magáét, amiért beszólt a közelmúltban a vezérének. Elloptak háromezer milliárdot az amúgy is csóró és kilátástalan magyar fiataloktól, OV elhiszi, hogy a nép elhiszi, hogy nála jobb helyen van az a pénz, mint a nyugdíjpénztáraknál. És még abban is bízik, hogy amíg a lakosság ezeken a tahóságain rágódik, addig nem jut eszébe forradalmat csinálni. Na nem fülkéset, hanem olyan igazit. Olyan franciásat.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  22. Orbán András Lajos

    Ez is csak pótcselekvés, semmi egyéb……………..Csak kissé drága pótcselekvés…………

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Balhéztak a készenléti rendőrök a Keletiben 2011. április 15. péntek | FH

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos