Ronai and Ronai
AMERIKAI

Obama megülte a Ramadánt 2011. augusztus 11. csütörtök 9:34 | RR Forrás: AN

  • Hozzászólások(3)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Obama megülte a Ramadánt

Washington – Barack Obama szerda este Iftár vacsorán látott vendégül muzulmánokat a Fehér Házban. Az elnök két elődjének hagyományát folytatta.

Az Iftár az az esti étkezés, amellyel este megtörik a Ramadán hónapban napkeltétől napnyugtáig esedékes böjtöt. Erre a hónapra különleges szabályok vonatkoznak, a böjt miatt hadviselés sem lehetséges, így a muzulmán világban is többen Básár Asszad szír diktátor szemére vetették a Ramadánkor, napközben folytatott hadműveleteket, amelyeket saját lakossága ellen foganatosított.

Az Iftár olyan vallási kötelezettség amelyben rendesen közösségben tesznek eleget mághrib (napnyugta) után. Először hagyományosan datolyát fogyasztanak.

A muzulmánok vendégül látását Iftár alkalmából még Bill Clinton vezette be, és a szokás George W. Bush elnökségének nyolc éve alatt is megmaradt. A Fehér Ház a muzulmán-amerikai közösség tekintélyes vallási és közösségi vezetőit hívja meg ilyenkor, megemlékezik a 2001. szeptember 11-i terrortámadásuk iszlám vallású áldozataira, és köszönetet mond a muszlimoknak az Egyesült Államok felé való lojalitásukért.

Idén, 9/11 tizedik évfordulójának közeledtével Barack Obama kifejtette: jó alkalom ez arra, hogy ne csak a mohamedán áldozatokra emlékezzünk, hanem azon muzulmán vallású katonákra is, akik a hadseregben kivették a részüket a terror elleni küzdelemből. „Nincs ők meg mi”, fogalmazott az elnök. „Csak ’mi’ vagyunk.”

Az elnök idén különbejáratú, igaz, a vallási előírásoktól több ponton eltérő Széderestét is tartott, amelyre azonban nem az amerikai zsidóság prominenseit, hanem saját környezetének zsidó és zsidó származású tagjait hívta meg.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0.0/5 (0 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0 ( 0 szavazatból)

Címkék:, , , ,

  • Hozzászólások(3)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

3 Reader’s Comments

  1. Ha netán nem nyer választást, akkor komoly új feladata lehetne a muszlim vallás pacifikálása és megújítása, hátha eliminálni lehetne az iszlám-nácizmus terjedését, vagy nem? :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  2. Bizony-bizony, szükség lenne jóhírhozókra és prófétákra, csakhát az utolsó 5770 évben a próféták többsége igen rosszul végezte, vagy nem?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  3. Vannak most is, s még kettő biztosan lesz. Bizony.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Obama megy, Perry jön 2011. szeptember 7. szerda | RR

Obama Munka Napján is a GOP-t vádolta 2011. szeptember 6. kedd | RR

Obama a jövő héten beszél az állásokról 2011. szeptember 1. csütörtök | RR

Véres merénylet a csecsen fővárosban 2011. augusztus 31. szerda | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos