Ronai and Ronai
AMERIKAI

Sima argentin siker és továbbjutás 2011. július 12. kedd 9:14 | AN

  • Nincs még hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Sima argentin siker és továbbjutás

Córdoba – A Costa Rica ellen aratott magabiztos, 3-0-ás győzelmével csoportmásodikként negyeddöntős a Copa America házigazdája, Argentína. Kun Agüero duplázott, de a munka nagy részét a parádézó Lionel Messi végezte el.

Idegesen kezdtek a győzelmi kényszer alatt futballozó argentinok, ennek ellenére végig nyomás alatt tartották ellenfelük kapuját. Az első komolyabb helyzetre a félidő derekáig kellett várni, ekkor Nicolás Burdisso tíz méterről a lécre fejelt. A leginkább görcsös, mint sem attraktív futballt bemutató kék-fehér mezeseknél Lionel Messi remekül hozta helyzetbe társait, ám a befejezésekbe rendre hiba csúszott.

A félidő hajrájáig úgy tűnt, Costa Rica kapott gól nélkül megússza a játékrészt, végül a 46. percben egy kipattanót Agüero öt méterről az üres kapuba helyezett. 1-0.

Az Atletico Madrid támadója a fordulás után sem hibázott: Messi pontos passzát hét méterről, lapos lövéssel váltotta gólra (2-0). Néhány perccel később Gonzalo Híguain is eredményes lehetett volna az aranylabdás passzából, de a Real Madrid csatára rossz megoldást választott – akárcsak az egész mérkőzésen. Nem úgy klubtársa, Angel di Maria, aki a sokadik zseniális Messi-labdából megszerezte csapata harmadik találatát.

A hajrában a csereként beálló Ezequiel Lavezzi iramodott meg Messi indításából, de gól végül nem, csak kapufa született az akcióból, így maradt a 3-0-ás végeredmény.

“Köszönöm a közönségnek, hogy így biztatta a csapatot és személyesen engem, szükségünk volt a támogatásra”, nyilatkozott az FC Barcelona támadója, Messi. “Most új Copa kezdődik, mi a legjobbat akarjuk Argentínának.”

Eredmény, A csoport, 3. forduló:
Argentína-Costa Rica 3-0 (1-0)
gól: Agüero (45+1., 52.) Di María (63.)

A csoport végeredménye: 1. (negyeddöntős) Kolumbia 7 pont, 2. (negyeddöntős) Argentína 5, 3. Costa Rica 3, 4. Bolívia 1

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0.0/5 (0 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0 ( 0 szavazatból)

Címkék:, ,

  • Nincs még hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Stewart Downing a Liverpool új játékosa 2011. július 16. szombat | AN

A Man. United a legértékesebb sportklub 2011. július 16. szombat

EL: a Fradi nyert, a Paks és a KTE ikszelt 2011. július 14. csütörtök

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos