Ronai and Ronai
AMERIKAI

Olaj-propaganda a weben 2011. július 20. szerda 11:15 | AN Forrás: Huffingtonpost.com

  • Nincs még hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Olaj-propaganda a weben

A Chevron olajóriás, mely 2011 első felében 6.2 milliárd dollár profitot produkált, intenzív kampányba fogott, mely a „We Agree”, azaz „Egyetértünk” elnevezést viseli.

Ezzel a Chevron a környezetvédelmet szem előtt tartó vállalatok elöljárójává, modelljévé szeretne válni. Igyekszik oldani a vállalatról eddig kialakult kemény képet anélkül, hogy destruktív üzleti gyakorlatán változtatna, azaz úgynevezett „zöldmosáson” megy keresztül.

Manapság már nem elég az óriásplakát, tv reklám és web videó. Itt lép be a képbe a New Jersey székhelyű Social Media Today vállalat. Ugyanis a cég azt javasolta az olajcégnek, hogy egy egész weboldalt építsen fel úgy, mintha az formailag és megjelenésben hírportál lenne, ugyanakkor továbbra is a Chevron céljainak van szentelve.

A weboldal címe “Future Mobility” lesz és fórumot biztosít bloggerek, valamint a Chevron vezetői számára, hogy olyan témákat vitathassanak meg közösen, mint a high-speed vasút, vagy a városi infrastruktúra. Az ajánlatban szerepel majd a Natural Resources Defense Council-hoz való hozzáférés lehetősége is.

Robin Carey, a Social Media Today vezérigazgatója az interjúban elmondta, hogy se a Chevronnak, se más felhasználónak nem áll majd módjában beleírni a blog írásokba vagy megtiltani bizonyos embereknek a hozzáférést. Hozzátette Carey, hogy a Future Mobility a Chevronon kívül más vállalatoknak is platformja lesz.

„Az, hogy a tartalom a Chevron céljait szolgálja valójában a legszélesebb értelemben értendő, hiszen amennyiben másokat is érdekel a haladás kérdése, a mobilitás, akkor webináriumok sorozatát is készek vagyunk kidolgozni.”

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0.0/5 (0 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0 ( 0 szavazatból)

Címkék:,

  • Nincs még hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Kapcsolódó cikkek

Újabb szennyezés a British Petroltól 2011. július 18. hétfő | AN

Montana perelni fogja az ExxonMobilt 2011. július 10. vasárnap | AN

Az Exxon ranchokat, farmokat mocskolt be 2011. július 6. szerda | AN

Ahol túlkínálat van állásból 2011. július 4. hétfő | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos