Ronai and Ronai
AMERIKAI

Viselkedniük kell a képviselőknek az ülésteremben 2011. július 8. péntek 0:44 Forrás: MTI

  • Hozzászólások(20)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Viselkedniük kell a képviselőknek az ülésteremben

Budapest – Az Országgyűlés elnöke magatartási szabályzat kidolgozására készül, amely világos, kiszámítható rendelkezéseket és szankciókat tartalmaz a parlamenti képviselők plenáris ülésen való viselkedésével kapcsolatban. Kövér László arról is döntött, hogy augusztus 15-től a Parlamentben sehol nem szabad majd dohányozni.

Kövér László szerint az elmúlt időszakban a parlament plenáris ülésén több képviselő viselkedésével, megszólalásával írott és íratlan szabályokat hágott át – tájékoztatott az Országgyűlés sajtófőnöke a házbizottság csütörtöki tanácskozását követően. Altorjai Anita elmondta: ez a kérdés annak kapcsán vált aktuálissá, hogy Novák Előd, a Jobbik képviselője június 27-én hangosbeszélőn szólalt fel a plenáris ülésen.

Kövér László a szabályzat szükségességét néhány képviselő magatartásával indokolta. Szerinte például Novák Előd “atipikusan” viselkedett az Országgyűlésben; a parlament elnöke a házbizottsági tanácskozáson azt kérte a jobbikos képviselőtől, hogy “hagyjon fel az ilyen magatartással”.

Szintén a házelnök döntése értelmében az Országház épületében augusztus 15-től megszűnik a dohányzóhelyiség használatának lehetősége. Bár a vonatkozó jogszabály csak 2012. január 1-jétől tiltja a dohányzást a középületekben, az Országgyűlés elnöke már augusztus közepétől megszünteti a cigarettázási lehetőséget az Országházban. Kövér László, a parlament elnöke ezt csütörtökön, a házbizottság ülésén jelentette be – közölte Altorjai Anita. Így a Parlamentben nem, csak az épület körül, illetve az Országház udvarán kijelölt helyeken szabad majd dohányozni.

Az országgyűlés nemrégiben fogadta el a nemdohányzók védelméről szóló jogszabályt, amelynek értelmében jövő év január 1-jétől a közintézményekben és azok 5 méteres körzetében tilos rágyújtani.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0.0/5 (0 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0 ( 0 szavazatból)

Címkék:, , ,

  • Hozzászólások(20)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

20 Reader’s Comments

  1. Ez a vadbarom tanulna meg először viselkedni. Figyelmébe ajánlanám: a pontosság a királyok udvariassága, Na, jó Ő nem király. Annál inkább fontos. Kezdte már egyszer is pontosan az ország gyűlés megnyitását? “Szexuális igényeit” miért, mindég az ellenzéken éli ki? Nyakkendője, idege miért nem kötélből van, mint “mestersége címeréhez” illene?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  2. Helyes. Majd mikor Orbán felszólal, kivonulnak a Parlament elé dohányozni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  3. Novák Előd nem oda való. Nincs olyan szabály ami ezt rendbe tudná rakni. Ugyanez vonatkozik, más tartalommal Kövér Lászlóra. A Fidesz egész kormányzására az a primitív attitűd jellemző, hogy büntetéssel, szabályozással az egész élet lefedhető. Ez tehetetlenségük bizonyítéka.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  4. Nem is lenne ezekkel a szabályokkal semmi baj, ha hiteles ember javasolná.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  5. Orbán nem véletlenül emlegette a bohócügyi minisztert. Ez a parlament, úgy ahogy van egy cirkusz, és bohócok gyülekezete.
    Más:
    Már nemdohányzóként is azt mondom, boszorkányüldözés zajlik a dohányosok ellen. Bár engem nem zavar a füst. Ha annyira emberjogi kérdés a nemdohányosok ügye, akkor ugyanaz a védelem illeti meg a dohányosokat is az egyenlő bánásmód elve alapján. Ki kell jelölni dohányzó helyeket, és kész. Valamikor is működött.
    Igazából nem értem az emberek ilyen mértékű zaklatását, a magánéletébe történő beavatkozást. Turkálnak a tányéromon, mit eszek,, turkálnak az otthonomban, hogy élek, meghatározzák mit ihatok…sorolhatnám tovább.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  6. Kövér a Fidesz arca és Orbán testi-lelki jóbarátja. Jól is néznek ki együtt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  7. Novák Előd “atipikusan” viselkedett, a Jobbik egy “atipikus” párt a parlementben, de ez ellen Kövér Lászlónak egy szava sem lehet: ők azok, akik pátyolgatták, öntözgették, szerető gonddal babusgatták az újfasiszta szervezetet, és lám, milyen szép dögszagú virágot hajtott.
    Kövér László ne restellje szagolgatni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (9 szavazatból)
  8. Én javaslom,hogy a képviselők hátratett kézzel üljenek a székeken,alakítsanak ki
    egy sarkot az ülésteremben ahol a renitensek kukoricán térdepelhetnek.
    Akiket dohányzáson kapnak, annak üzenő füzetébe be kell írni,majd a szülő megbünteti őket. Az elnök és helyettesei kapjanak nádpálcát,és a kisebb fegyelmezetlenségért egy-két körmöst osszanak ki,természetesen ez a kormánypárti képviselőkre nem vonatkozik.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  9. Nem kívánok Novák Előd védelmére kelni, nem tartozik a kedvenceim közé, mint ahogy a pártja sem, de ha Kövérnek hivatkozási alap Novák viselkedése, talán nem lenne ildomos megfeledkeznie arról, hogy 2002 óta a fideszesek még dcsmányabbul viselkedtek a parlamentben az éppen aktuális kormánnyal szemben. Ha már illem kódexet akar kreálni, talán saját magán kellene kezdenie. Ha valaki egy kis kocsmában olyan cinikusan és pofátlanul viselkedne, mint ő az ellenzéki politikusokkal szemben házelnökként megengedi magának, megnézhetné magát, minimum pofán vernék.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  10. Akkó a Dojcstompi oda nemmehet ! ! .. :D :D :D :D :D

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  11. Nem először fordul elő, hogy a 120992-s commentelővel, szinte szórul-szóra egyetértek. Ezekből az intézkedéseikből is látszik, hogy a fityesz annó valamiféle politikai szlegnek tartotta a demokrácia kifejezész, valójában sohasem tudott a szó valódi értelmével azonosulni. Most ép ennek isszuk a levét. Nekik a demokrácia=amit a fityesz akar. Szándékosan nem írom ki a normális mozaik szót, sem azt, hogy párt, mert ez a horda ezt nem érdemli meg.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  12. Fiatal Akarnokok Szövetsége …

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  13. nem értem ezeket, komolyan mintha skizofrének lennének, elfelejtették, hogy ezt a mostani viselkedési kultúrát Ők teremtették a parlamentben. Ja most már talán egy kicsit kellemetlen, ezért gyorsan hoznak egy 2/3 -os törvényt, amíg megtehetik. Remélem nem sokáig.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  14. Kár ezért a meghozott szabályért! Ennek értelmében már sem “kötelezni” sem “agyagbadöngölni” nem lehet.

    Borotválkozás kivételével szoktak ezek tükörbe nézni?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  15. Bagoly mondja a verébnek. Kövér elfelejtette már néhány felszólalását. Persze ő olyan korrekt, “úriember”.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  16. Ez az ember egyre butul.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  17. Hogy lehetne ennek az elmebetegnek fél méter kötelet küldeni,használati utasítással?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  18. Orbán András Lajos

    Azt mondja a tahó ,,tahók vagytok képviselőtársak,, csoda hogy a szájából kiálló kapanyéllel kitudta ezt mondani……………..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  19. Ez a büdös szájú kacorkirály mit képzel magáról, úgy néz ki, mint egy mosdatlan menekült. (bocs a menekültektől), én ha találkoznék vele a parlamentben, és kezet nyújtana, én nem fognék vele kezet, mert olyan érzésem van vele kapcsolatba, mintha a csávó épp most pumpálta volna le a dugulást, az általa teleküldött budiba, és annak tartalmának jó része vissza csapódott volna a képébe. Semmivel sem viselkednek különbül, mint ő és párt társai, ahhoz mit szólna, ha olyan lenne a parlament, mint Dél Koreában. ( http://frisshirek.biz/ )

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  20. Ha Kover az iilemtanar, nagy baj van!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Magánéletünkbe is beleszólhatna a munkáltató 2011. július 28. csütörtök | AN

Csak egyszer nehogy feloldják! 2011. július 18. hétfő

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos