Ronai and Ronai
AMERIKAI

Lesz második elbocsátási hullám is a közmédiában 2011. július 9. szombat 12:01 | AN Forrás: MTI

  • Hozzászólások(14)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Lesz második elbocsátási hullám is a közmédiában

Budapest – Nem ér véget a politikai tisztogatás a közmédiában. A bejelentés szerint következik egy második hullám is. A cég szerint nincs szó politikai tisztogatásról, csak még azt nem magyarázták meg, miért a legjobb szakembereket rúgják ki, ha politikailag megbízhatók, és miért maradnak a hülyék, akik jól ismert pártkatonák.

A Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) szinte teljes egészében lezárta a csoportos létszámleépítésről szóló előzetes értesítések átadását – nyilatkozta az MTI Hírcentrumnak az MTVA szóvivője pénteken. Az érdekképviseletek szerdán demonstrációba kezdenek, az elbocsátás újratárgyalását követelve.

Cserháti Ágnes, az MTVA szóvivője elmondta: az alap 3063 munkavállalójából mintegy 2100 találkozott munkahelyi vezetőjével. Háromnegyed részük szerződésmódosítást, míg negyedük az elbocsátásáról szóló előzetes értesítést vett át.

A szóvivő közölte: az MTVA szeptembertől az eddig át nem tekintett szervezeti egységeket és az ott dolgozók munkakörét is átvizsgálja, és várhatóan ismét módosítja a szervezeti és működési szabályzatot. Erre alapozza majd a leépítés második körét.

Cserháti Ágnes visszautasította a politikai tisztogatás vádját, és azt mondta: aki ezzel vádolja az alapot, annak a bíróság előtt is bizonyítania kell ezt. Hangsúlyozta: a négy közmédium összevonásával kialakult párhuzamosságokat számolja fel az MTVA az elbocsátások által.

“Örököltünk olyan gazdasági anomáliákat, amelyeket rendezni kell” – fogalmazott.

A Közmédiumok Szakszervezeti Tanácsának (Közszat) elnöke az MTI Hírcentrumának azt mondta, hogy jövő szerdán demonstrációba kezdenek az intézmények szakszervezetei.

Nagy Navarro Balázs hozzátette: az “embertelen és arányait tekintve is kifogásolható” elbocsátások újratárgyalását követelik az MTVA vezetésétől.

A Közszat elnöke szerint megalapozott az életkor szerinti diszkrimináció gyanúja az elbocsátásokkal kapcsolatban, hiszen a munkavállalói részarányánál lényegesen több 50 év feletti dolgozót érintett a leépítés.

Nagy Navarro Balázs azt is kifogásolta, hogy az elbocsátandók között számos szakszervezeti vezető van. Szerinte ez az érdekképviseletek megfélemlítése.

Hozzátette: az érdekképviseletek munkabeszüntetést is kilátásba helyeztek; az elégséges szolgáltatások mértékéről jelenleg is zajlanak a tárgyalások.

Kapuvári Gábor, a Magyar Televízió korábbi Üzemi Tanácsának (ÜT) elnöke azt mondta: az ÜT-t egy konzultatív testületnek tartja, ezért nem szerencsés, ha a hamarosan felálló új Üzemi Tanács az utcára vonul. Hozzátette: törvénytelenségeket nem, tévedéseket azonban tapasztalt az elbocsátásról szóló előzetes értesítők átadása során.
A megállapodással ellentétben ugyanis előfordult, hogy több gyermekét egyedül nevelő munkavállalóknak adta át az értesítést az MTVA vezetése – mondta Kapuvári Gábor.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0.0/5 (0 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: -1 ( 1 szavazás)

Címkék:, ,

  • Hozzászólások(14)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

14 Reader’s Comments

  1. addig rugdossák ki az embereket, míg végül az öreg portás marad

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  2. Örököltük,mondja Cserháti Ágnes… MINT őt!
    Nem elegáns feljelentéssel fenyegetőzni egy országos botrány kapcsán…
    Vagy mindenkit feljelent???

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  3. Közelről láttam, hogy reszketnek az emberek, mielőtt beszólítják őket. És mennyire megkönnyebbülnek – még ha csak átmeneti időre is – amikor “csak” a szerződésmódosítást teszik eléjük. Sajnáltam őket, mert a félelemnek már a látványa, a légköre is rettenetes. És ők félnek, mert védtelenek és tehetetlenek. Csak az nem fél, aki hisz magában, de ehhez hatalmas belső erő és önismeret kell. A többség nem születik ennyi belső erővel és nem tesz szert kellő önismeretre sem. Az ember már csak ilyen. És ettől nem rossz vagy jó. Ilyen. A szakszervezetek gyengék, erőtlenek és ezt ők is tudják, de a vezetőik vállalják ezt a színjátékot, mert egyenként és személyenként ők is túl akarják élni. Ők így képesek csinálni. Az is régi igazság, hogy erkölcsi, szellemi értelemben mindig az van felül, akit bántanak. Sokkal nyomorultabb egy rémtett kitalálója és annak végrehajtói. Akkor is, ha kellő indokot gyártanak hozzá. Mások sorsáról, pusztulásáról dönteni és azt beteljesíteni bűn, a léleknek mindenképpen az. És ez utóbbiak végóráit sosem látjuk. Amikor amikor ők jutnak hasonló helyzetbe, ami csak hasonló, de sokkal rosszabb lesz. Tudom, ez most egyeseknek sovány vigasz, de erőt adhat. Erőt egy új úthoz, egy kicsit több önismerethez.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  4. jános kovács !
    “És ők félnek, mert védtelenek és tehetetlenek.”
    Na ezzel abszolúte, nem értek egyet, annak idején én is dolgoztam a tv-nél, és tapasztalatból tudom, ezeknek az embereknek, igen nagy ismeretségük, és némelyiknek nagy befolyása is van egyes (nem csak hazai) orgánumokon tehát ha valaki tud tenni ez ellen, hogy a kormány milyen módszerekkel dolgozik idehaza, akkor ők tudnak, ismeretségük révén, azokat is a kormány politikája ellen tudják hangolni, akik szkeptikusak, vagy közönyösek voltak eddig.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  5. Bocsánat kedves “hamond” én nem arról a néhány tucat szerkesztőről és képernyősről beszéltem, akiknek az esetében Önnek igaza lehet ( bár ez sem ilyen egyszerű, a “külföldi orgánumokkal” való kapcsolat pl. igazán csak egyesekkel kapcsolatban lehet valós megállapítás, bár ilyenről én nem tudok). Én azokról a szerkesztőkről, asszisztensekről, operatőrökről, rendezőkről, technikai munkatársakról beszéltem, akik nélkül nem lenne műsor, akik nap, mint nap végzik a dolgukat, de hogy mi a politikai hova tartozásuk, van-e egyáltalán, az nem derül ki, mert nem is derülhet ki a munkájuk során. Ugyanis nem az a fontos. És bár a “nagyérdemű közönség” hajlamos azt hinni, hogy pl. a televízió azokból a képernyősökből és szerkesztőkből áll pusztán, akik reflektorfényben vannak, a közel 3000 közmédiában dolgozónak, ők csak igen szűk hányadát teszik ki.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  6. Engem a Demszky érában tettek lapátra egy oktatási intézményből, a lányom akkor volt másodikos gimnazista, és egyedül neveltem. A kutya nem szólt az érdekünkbe, a sajtó hallgatott, mint V a fűben.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (9 szavazatból)
  7. Cserháti Ágnes visszautasította a politikai tisztogatás vádját, és az mondta, aki ezzel vádolja az alapot, annak a bíróság előtt is bizonyítania kell ezt. Azaz Cserháti Ágnes fenyegetődzik, holott az egyszerű emberek is alkothatnak olyan véleményt hogy a pártatlan, vagy balos emberek mennek, a jobbosk pedig jönnek. Mit látnak akkor az érintettek és médiához nálunk jobban értők?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  8. Ez a Cserháti Ágnes olyan, mint a Himnuszba a balsors. Bizony, bizony meg bűnhődte már e nép a Cserháti fazonokat. Mind amellett a Janika, Szilvike félék maradnak. Ez is bizonyíték, hogy nem arcra, hanem pofára megy a válogatás.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  9. én is elnézést kérek tisztelt “jános kovács” de amiről te írsz, a “kiszolgáló személyzetet” már réges régen leépítették , kiszervezték, azért nem volt már jó ideje az királyi tv-nek saját készítésű műsora, önálló tv játéka,csak dumálós műsorok tönkelege, vagy az arhív, tehát most lényegében olyanokat tettek ki akik azért ha nem is vezetői pozícióba, de munkájuk talán lesz, más tv csatornáknál, vagy akár külföldön, egyébként ha ismered a televíziózást azt is tudhatod, talán ők a leghumánusabbak a munkavállalók között, mert viszik magukkal a saját “stábot”, és azoknak is próbálnak helyet keresni maguk mellett.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  10. Kedves hamond! Tegnapig én is közöttük dolgoztam, úgyhogy tanúsíthatom, hogy voltak még műsorok, és volt még kiket elküldeni, ahogy ez a “leépítettek”
    létszámából is látszik (az irodistákat és főnököket – állítólag – a következő körben ritkítják ). Köszönöm!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  11. Gazdag ország megalkuvó zemberekkek a atőrténelem megismétli magát SOSE TANULUNK INKÁBB SZENVEDŰNK

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  12. Kedves Kovács János! Ne add fel!
    Kívánom, mihamarabb legyen megfelelő munkád.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  13. jános kovács
    ezt sajnálattal hallom, reménykedjünk, lesz másik tv csatorna, vagy egyéb lehetőség számotokra. Fogadd el együttérzésem, kívánom a legjobbakat.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  14. HimnuszbaN, kedves alugy!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Búcsú a sajtószabadságtól 2014. február 14. péntek

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos