Ronai and Ronai
AMERIKAI

Kenyér helyett cirkuszt ad a népnek a Fidesz 2011. július 20. szerda 11:38 Forrás: Népszava

  • Hozzászólások(18)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Kenyér helyett cirkuszt ad a népnek a Fidesz

Budapest – Az MSZP nem szövetkezne a Jobbikkal, de úgy érzik, egyre több civil szervezet ülne le egy esetleges ellenzéki kerekasztal köré – mondta Mesterházy Attila, az MSZP elnöke a Népszavának adott interjújában. Az LMP-s Karácsony Gergellyel ellentétben csak a demokratikus erőkkel kívánunk összefogni, és még egyetlen hónapra sem ülnénk le a szélsőjobbal – reagált Mesterházy Attila az LMP-s frakcióvezető-helyettesnek arra a nyilatkozatára, amelyben az ellenzéki pártok alkotmánykorrekciós szövetségének esetleges létrehozásáról beszélt.

Karácsony nemrég a Népszabadságnak úgy nyilatkozott: “Lassan eljutunk odáig, hogy arról kell majd beszélnünk: a teljes parlamenti ellenzék, a Jobbiktól az LMP-n át az MSZP-ig, ha csak egy kicsit jobban teljesít mint 2010-ben, közösen támogatott egyéni jelöltekkel könnyedén kétharmadot csinálhat ebben a rendszerben” – mondta Karácsony, aki szerint az alkotmánykorrekciós koalíció addig állna fenn, ameddig helyreállítják a versengő pártrendszer feltételeit: az adótörvények kivezetését a kétharmados törvények közül, a Költségvetési Tanács vétójogának az újragondolását, a médiatörvény alapvető megváltoztatását, az önkormányzati és parlamenti választási rendszer arányosítását és az ajánlócédulák rendszerének eltörlését.

A Jobbik-elnök Vona Gábor egy hete úgy kommentálta Karácsony felvetését, hogy szerinte az LMP-s képviselő sem gondolja komolyan azon ötletét, hogy a három ellenzéki pártnak össze kellene fognia az alkotmányosság és a demokrácia védelmében. “Ha a Jobbik szövetkezne az MSZP-vel a demokrácia védelmében, az olyan lenne, mint farkasokkal szövetkezni a vegetarianizmus terjesztésére” – fogalmazott a Jobbik elnöke.

Szerdai lapinterjújában Mesterházy Attila azt mondta, még korai az együttműködés konkrét formáiról beszélni. Egyre többen felismerik, hogy a Fidesz akkor sem kíméli őket, ha hallgatnak, vagy ha mindig mindennel egyetértenek, csak idő kérdése, hogy a fideszes darálógép mindenkit utolér, ezért nem szabad csendben maradni – mondta Mesterházy, aki szerint civilek, demokratikus mozgalmak, értelmiségiek, szakemberek akik egy-egy adott kérdéssel kapcsolatban fogalmaznak meg ellenérzéseket a kormány politikájával kapcsolatban, mind fontos szereplői az ellenállásnak.

A Fideszben nagyon bízók közül is sokan meglepetten tapasztalták, hogy Orbán Viktornak tényleg nem volt programja a kormányzáshoz – fogalmazott Mesterházy, példaként az egészségügyet hozva, ahol szerinte a komoly várakozások ellenére sok kritikát kap a kormány.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (4 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +8 ( 8 szavazatból)
Kenyér helyett cirkuszt ad a népnek a Fidesz, 5.0 out of 5 based on 4 ratings

Címkék:, , , ,

  • Hozzászólások(18)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

18 Reader’s Comments

  1. Pedig már a régi rómaiak megmondták hogy cirkusz mellé kenyér is kell a plebsznek.
    Ők csak tudták :
    Valami 3000 évig állt fenn a Római Birodalom , bekerülve ezzel a Guiness.-be mint az Emberiség eddigi leghosszabb életű intézménye.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  2. Geyza!
    1000 sincs az a 3000! :-)
    Összekevered az egyiptomival vagy a kínaival.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  3. A Kelet-római Birodalom, Bizánc székhellyel ugyan 1453-ig állt fenn, de a klasszikus nagy impérium alatt nem ezt értjük, hanem a Nyugat-rómait, getsé az igazság.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  4. Kutya kötelességük összefogni, amíg helyre nem állítanak mindent, amit ez a hazaáruló csőcselék szétb@szott.
    Amennyiben egy kicsit is demokratáknak képzelik magukat, akkor fel kell lépniük a fidesz ellen, mint antidemokratikus proletár-fasiszta keverék párt ellen.
    És ha végre eltakarodik a süllyesztőbe a dakota a pártszövetségével , mint az mdf, utána lehet újból riválisként fellépni egymás ellen.
    De addig az ország érdekeit kell szem előtt tartaniuk.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  5. Mesterházy most kezd csak ébredni. Elő azzal a programmal, és majd meglátjuk mennyire előre mutató. Vagy csak előre menekül, mer tart Gyurcsánytól, habár az elképzeléseit, programját ö sem fejtette ki még.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  6. Kár, hogy a Jobbikban jelen van az antiszemitizmus. Félreértések elkerülése végett egy kitérő: színtiszta katolikus háttérből jövő materialista vagyok. Ha a Jobbik annyira mentes volna az antiszemita nézetektől, amennyire az a hozzám hasonlóknak kell, azaz 100 %-ig, akkor bizony lehet, hogy a jelenlegi választékból ők vinnék el a szavazatomat. Ha a Jobbikon belül vannak hasonló nézetűek, talán kiválhatnának, nagyrészt ugyanazzal a programmal, kivéve a szóban forgó pontot. Hátha még sokakat tart vissza a Jobbik támogatásától ugyanez a probléma, így azoknak is lehetne támogatottjuk.
    A jelenlegi korrupciós dzsungelben tiszta utat vágni, erre még átmeneteileg is csak olyan formációnak lenne esélye, amely lényegében intézményes politikai múlt híján sem személyeken, sem testületi hagyományokon keresztül nincs beágyazódva (beleragadva) az efféle gyakorlatba. Ez bizony sajnos egy megújult MSZP-ről se lenne elmondható, legyünk őszinték.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (10 szavazatból)
  7. Ma a postaládámból kivettem egy Jobbik által kiadott küldeményt, a következő cimmel:
    Mondjuk ki: nem változott semmi.Biztos, hogy eljut mindenkiébe.
    Meggyőző – a csuda vigye el – 1-2 pontját kivéve. Azonban aki a Fideszre szavazott, annak az az 1-2 pont is igaz.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  8. A kormány leváltása és a felrúgott alkotmány értékeinek a helyreállítása érdekében az ördöggel is szövetkezni kell. Minden magyar ember elemi érdeke, hogy ne uralkodhasson se most, és soha többé sem egy szük csoport a nép nevében a népen!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (15 szavazatból)
  9. “-az ördöggel igen, a Jobbikkal nem” Mondta Kovács László alelnök Kálmán Olgának a minap.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  10. 1998-as választások előtt azt mondtam, ha ezek győznek az nagyon sokba fog
    kerülni az országnak de legalább olyan semmi párt lesz mint az MDF,de az is
    előfordulhat,hogy ezeket úgy kell eltakarítani.Sajnos ez utóbbira van esély,mert
    ahogy alakítják a törvényeket demokratikus választással nem lesznek leválthatók.
    A probléma az,hogy az emberek nem tudnak összefogni és megbízható szakembert jelölni és választani képviselőnek,mert amíg pártok állítanak képviselőt az a párt érdekét fogja képviselni és nem a választóinak érdekeit.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  11. Hát ez az, kedves “vikus”! Itt van az eb elhantolva! Hogy “meggyőző”!
    De csak annak, aki nem lát tovább az orránál és amnéziás módjára elfelejti, miféle egyéb ordas szövegekre képes ez a banda! Mert ugye két féligazságból nem lehet egy teljes egészet csinálni (az a bizonyos “kivéve 1-2 pont!).
    Ami viszont a szórólapról eszembe jut, egy másik cikkhez fűzött mai kommentem. Ebben arra lettem volna kíváncsi, hogy ugyan kik finanszírozzák már 2002 óta ezt a társaságot? Ez semmiféle beszámolójukból ki nem derül, tehát pénzügyileg, pártfinanszírozásilag PONT olyan simlisek, mint az összes többi formáció!
    Ami pedig ezen kívül a klaviatúrámra kívánkozik: miért csak a Jobbiknak jut eszébe protest-röplapokat dobáltatni az emberek postaládáiba? Az MSZP meg az LMP miért tunyúl? Megvárják amíg Vona lesz a miniszterelnök, majd egy marhavagonban Recsk felé vonatozva egymás fejét fogják csapkodni: “Te voltál a hibás! Nem, hanem éppen Te!”?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  12. Szendam, sajnos nagyon sokan nem látnak tovább az orruknál…
    Nekem is eszembe jutott, hogy miért csak nekik jutott eszükbe ez a “röpcédula”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  13. Nem baj “vikus”, most már ketten ülünk azon a bizonyos viccbéli jégtáblán … :-D

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  14. Találkoztam olyan egy kannibál törzzsel, akiket római katolikus misszionáriusok megtérítettek. Most péntekenként csak halászokat esznek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  15. szeretném már látni, hogy az mszp eljut az emberekhez, az emberek előítélet nélkül meghallgatják és senkinek nem kell félni, hogy a politkiusok ismét csak magukat adják. Kéne jó sok kis Gyurcsány és Bajnai, jól jönne Kóródi Mária és Kis János. stb. Csak ezek a hivatásos politikusok ne hinnék, hogy kezükben a bölcsek köve.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  16. Husz János Puszita

    Nem, kedves Mesterházy úr, a szájtépés az nem ellenállás. Az összefogás az. Tisztítsák meg az Mszp-t, hozzák fel annyira, hogy valódi bázisuk legyen, valósítsák meg a demokraták szövetségét a Jobbik nélkül! Rögzítsék hivatalosan a taglétszámot, tartsák meg a pártszavazást először is. Hogyan akarnak bárkivel összefogni, amikor a saját platformjai sem tudnak egymással?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  17. Ugyan már! Milyen programról kérdezi az mszp a fityiszt? Nem is kellett semmi, mert a forgatókönyv adott volt 2010-ben, csak a dramaturgiát kellett egy picikét átrendezni! Ezt a sok maszlagot emberek, van akik még ezt be is veszik?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  18. MSZP……kapott már az emberektől lehetőséget??—-kapott!!!!
    többször is???……Igen!!!!!!!………..Tudott bánni a lehetőséggel a kisemberek javára???…NEEEEEEM!!!!!!
    mszp?????———NNNEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEMMMMMMMMMMMM!!!!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (1 szavazás)
Kapcsolódó cikkek

Vezéráldozatot hozott a ifjúbaloldali maffia 2014. május 29. csütörtök | AN

A DK nem bojkottálja a Fideszt 2014. április 29. kedd | AN

Ismét kétharmada lett a Fidesznek 2014. április 12. szombat

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos