Ronai and Ronai
AMERIKAI

Alamizsnával fojtják el a tiltakozást 2011. július 21. csütörtök 15:56 | AN Forrás: MTI

  • Hozzászólások(12)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Alamizsnával fojtják el a tiltakozást

Budapest – Kapnak még némi alamizsnát néhányan és páran esetleg maradhatnak. Ez nagyjából a lényege annak a megállapodásnak, amelyet a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) és a Közmédiumok Szakszervezeti Tanácsa (Közszat) kötött. Az MTVA részéről a megegyezés feltétele volt, hogy a szakszervezetek elálljanak a demonstrációktól.

Szabó László, az MTVA kommunikációs igazgatója a szerdán tartott sajtótájékoztatón közölte: újragondolják az elbocsátási tervét azoknak a munkavállalóknak, akik fogyatékkal élő, vagy legalább három gyermeket nevelnek, valamint azon házaspárok esetében is, akik mindketten érintettek a leépítésben. Hozzátette: legalább 25 millió forinttal megnövelik a leépítendőknek biztosított segélyalapot, ami az eredeti tervek szerint 25 millió forint volt. Tíz százalékkal, bruttó 220 ezer forintra emelkedik az a fizetési korlát, ami alatt plusz egyhavi juttatást biztosítanak, emellett további egyhavi bérnek megfelelő összeget kapnak a nyugdíjhoz közel álló, munkájukat elvesztő munkavállalók, azaz az 51-54 évesek. Szabó László azt mondta: az MTVA részéről a megegyezés feltétele volt, hogy a szakszervezetek elálljanak a demonstrációktól.

Szabó László hangsúlyozta: semmilyen kiegészítő támogatás nem jár azonban azoknak, akiket vezető pozícióból bocsát el az MTVA.

A kommunikációs igazgató arra nem tudott válaszolni, hogy az elbocsátási terv újragondolása alapján hány ember mentesül az elbocsátás alól. Mint mondta, az érintettek körét ezt követően tekintik át és várhatóan 30 nap alatt, a végleges elbocsátásról szóló értesítések átadására végeznek az újragondolással.

A közmédiában dolgozó mintegy 3500 munkavállalóból 3000 az MTVA munkatársa. Az alap az elmúlt hónapokban közülük csaknem 2200 ember munkakörét világította át. 2200 ember háromnegyedénél a munkaadó szerződésmódosítást kezdeményezett, 550 munkavállalónak pedig elbocsátásról szóló előzetes értesítést adott át.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0.0/5 (0 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0 ( 2 szavazatból)

Címkék:, ,

  • Hozzászólások(12)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

12 Reader’s Comments

  1. Akkor már nem csak a Balázs képviselő “úr” zsarol?
    Ezeket ki fogja feljelenteni? :wink:

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  2. A mi nyomásunk,közremüködésünk is hozzájárult,hogy egyeseknek némi engedményt tegyenek.Mi ezzel nem elégedhetünk meg és követeljük,hogy teljessen állítsák le az elbocsájtásokat.Ez mocskos és aljas zsarolás a szakszervezetekkel.Teljessen hüjének nézik a szakszervezeteket és az ország lakoságát.Követeljük,követelem a kormány azonali távozását amely hatalmas károkat okoztak így is az országnak.Nem fogjuk engedni,hogy az országot teljessen a padlóra tegyék.Ha kell erőszakkal is megállítjuk a jelenlegi kormány ámokfutását.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  3. Ezek szakszervezetek????????????

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  4. férj és feleség? három gyerek otthon, közülük egy nyomorék?
    páros lábbal kirúgni őket! dögöljenek csak éhen! kit érdekel?
    Hajrá Magyrország! Hajrá Magyarok!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (5 szavazatból)
  5. Levágják a lábunkat, de kapunk egy szép mankót.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  6. Így működnek ma az érdekvédelmi szervezetek. Ilyen “sikerre” számíthatnak a többi szakszervezet által képviseltek is,

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  7. Akik esetleg a megállapodás értelmében még maradnak, azokat majd 3 hónap múlva -bizalomvesztés- indokkal úgy kivágják, hogy a lábuk nem éri a földet. ( a törvény hatályban van) A munkáltató elérte a célját, mert demonstrálás nincs és a dolgozót is el tudja küldeni. Igaz később, de az a pár százezer HUF mit számít. Gondolom garanciát nem adott a több éves, esetleg nyugdíjig foglalkoztatásra.
    A szakszervezet rendesen benyalta a fityiszes trükköt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  8. Kedves választók! Orbáni Magyarországot akartak, hát azt kapták. Mint a birkanyáj, amely farkast választ vezérének.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  9. Ezek a szemetek így akarják megvenni az embereket??? Megérdemelnék, hogy
    egyenként karóba húzzák őket!!!!
    Birkanyájnak nézik azokat akiket eddig megaláztak, kirúgtak, és idegbeteggé próbáltak tenni. Rohadt mocskos férgek!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  10. Olyan Isten nincs, hogy én még egyszer kimegyek tüntetni a médiáért és a médiamunkásokért.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  11. cornelius, ott a pont nálad!
    Nagyon igaz amit írtál!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Búcsú a sajtószabadságtól 2014. február 14. péntek

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos