Ronai and Ronai
AMERIKAI

Megvették a Szellemjárgányt 2011. július 31. vasárnap 15:19 | RR Forrás: AN

  • Egy hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Megvették a Szellemjárgányt

Chicago – Az autórajongók egy része a fekete színre esküszik, mások a fehérre. Átlátszó autó a mai napig nem sok épült. Az első 1939-ben került a piacra Pontiac Deluxe Six néven; azon nyomban megkapta a Ghost Car, Szellemjárgány nevet.

Már annak idején sem volt olcsó, kereken 25 ezer dollárba került, ami még ma is egy középkategóriás autó ára. Miután azonban rajta kívül csak még egy példányt szereltek össze 1940-ben, ráadásul annak a sorsa is ismeretlen, a New York-i Világkiállításon, később a Smithsonianben kiállított darab szombaton 308 ezer dollárért kelt el.

A Szellemjárgány 1980 óta egyazon család birtokában volt. Noha igazi régiség, elmondható, hogy megkímélt állapotban van – még száz mérföldet sem mentek vele, gyakorlatilag csak a bemutatókon gurult egy keveset. A verda a General Motors és a plexigas anyagot előállító Rohm & Haas cég koprodukciójában látott napvilágot. A fémváz a látványosság kedvéért mindenütt rézbevonatot kapott, a beépített fémrészeket, különösen a műszerfalat, krómozták.

A chicagói aukción a Szellemjárgány a legkülönlegesebb darabok közé tartozott, mégsem közelítette meg árban a csúcsot, amit egy lenyitható tetejű Packard szedán tart. Azt a verdát 1,1 millió dollárért vették meg – igaz, a híres énekesé, Al Jolsoné volt valaha.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (1 szavazás)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +4 ( 4 szavazatból)
Megvették a Szellemjárgányt, 5.0 out of 5 based on 1 rating

Címkék:, , , , , , , ,

  • Egy hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

One Reader’s Comments

  1. Ez egy kuriózum!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
Kapcsolódó cikkek

Nem árverezik el Elvis kriptáját 2012. június 25. hétfő | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos