Ronai and Ronai
AMERIKAI

Egészségesebb lenne a Meki, nem áll jól neki 2011. július 27. szerda 16:21 | Rákócza Richárd Forrás: AP

  • Hozzászólások(32)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Egészségesebb lenne a Meki, nem áll jól neki

Los Angeles – A McDonald’s Corp. bejelentette: hamarosan változtatni fog Happy Meals menüjén, amiben kevesebb lesz a sültkrumpli, a só és a cukor. Milyen kár, hogy pont nem az egészséges étkezésért járunk hozzájuk.

Egészségmániás fogyasztói csoportok terrorjának enged a világ legnagyobb – és legtöbbet támadott – gyorséttermi lánca, amikor arra készül, hogy szeptembertől változtatásokat eszközöljön a 14 ezer amerikai egységében felszolgált Happy Meals menün. A tervek szerint 2012-re „egészségesebb” – értsd: élvezhetetlenebb – lesz a menü az összes Mekiben.

A Michelle Obama First Lady által vezetett hadjárat többek közt a sót pécézte ki mint minden rossz okát, így aztán a McDonald’s a sóellenes hisztéria hatására tizenöt százalékkal csökkenti majd az ételekben a nátriumot. De jaj a hozzáadott cukornak, a telítettzsíroknak és általában a kalóriáknak is – vagyis mindannak, ami miatt a McDonald’sba járunk.

Cindy Goody, a McDonald’s vezető táplálkozási igazgatója szerint megvizsgálják annak lehetőségét, miként tudnák növelni a gyorséttermi vendégeket nota bene általában hidegen hagyó alkatrészek, úgy mint zöldség, gyümölcs és hántolatlan gabona arányát. A jelenlegi gyerekadag sültkrumpliból 2,4 uncia; az elképzelés az, hogy ezt 1,1 unciára csökkentsék.

A Happy Mealnek Amerikában jelenleg része az almáspite karamelles öntettel. A mostani 3,1 unciás adagot 1,2 unciára akarják csökkenteni, az öntetet elhagyják, a cukor mennyisége is csökkenni fog. Az intézkedések nyomán a Happy Meal kalóriatartalma húsz százalékkal csökken, 600 alatt lesz.

Az árak azonban nem változnak. Ezt feltehetően megnyugtatásként közölte a Meki amerikai elnöke, Jan Field. Még szerencse, hogy nem kell többet fizetni azért, ami egészséges.

Úgy tűnik, sem a kalóriamániákusokat, sem a McDonald’sot nem érdekli a gyerekek véleménye – márpedig köztudott, hogy minden öntudatos és tisztességes gyerek undorral köpi ki a „tápláló és egészséges” ételt, és pecsenyére, süteményre, illetve ha már Mekibe megy, sültkrumplira utazik. Jól megsózott sültkrumplira. Jó vastagon megöntözött pitére. Édes, böfögtető kólára. Egyszóval kártékony finomságokra. Nem kilúgozott ízekre.

Úgy látszik, ezentúl dupla adagot kell kérni, vagy érdemesebb máshová menni?

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (3 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +2 ( 2 szavazatból)
Egészségesebb lenne a Meki, nem áll jól neki, 5.0 out of 5 based on 3 ratings

Címkék:, , , ,

  • Hozzászólások(32)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

32 Reader’s Comments

  1. Szűzanyám !
    Nézze meg már a FED az engedélyezett gyógyszereinek a hatáslistáját.
    Mert ugye az nem tagadható, hogy a mellékhatás is hatás.
    És azt is nézze meg mi a harmadik leggyakoribb halálok.
    (FED=amerikai Élelmiszeripari és Gyógyszerügyi Hatóság)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  2. Nem kár érte.
    Ha jól tönkre megy a MekDodi.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (6 szavazatból)
  3. Számomra az az igazán érdekes a cikkben leírtakban, hogy megint néhány relatíve ártalmatlan összetevőt változtatnak, a ténylegesen veszélyeseket (pl. a húsminőség, adalékok) viszont változatlanul hagyják. Egyszóval pótcselekvés az egészség szempontjából, de nem pótcselekvés marketing szempontból.

    Kíváncsi lennék, hogy valaki meg tudja-e határozni, mi az az egészséges étel, méginkább tud-e ilyet mutatni. Erre egy jó példa a szója ügy. Az USA-ban, ha emlékeim nem csalnak a szóját egészségesnek kiáltották ki és dollármilliókat költöttek a marketingjére, még az iskolai étkeztetésben is kitűzött cél (legalábbis 2000-ben még az volt) a szójafehérje arányának emelése, annak ellenére, hogy már régóta bizonyítottak a veszélyei és folyamatosan nyomonkövethetők a hatásai.

    Kissé off-topic: Úgy vélem az FDA még keleti mércével mérve is eléggé korrupt bizonyos ügyekben (bocsánat, pontosabban a lobbyérdekeknek befekvő), elég a szója alapú cuccok (legdurvább a gyermektápszer), vagy a Monsanto termékeinek (roundup, egyes gmo növények ill hormonok, stb) USA beli engedélyezése körüli zűrzavarra, ál-”kutatásra” és ezeknek az elsimítására gondolni.

    A só, mint legfőbb rossz kipécézése szinte már mulatságos. És mint minden valamire való mítosz még egy darabig benne lesz a köztudatban a “sátáni só”.
    Egész jól hangzik :-)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  4. Kedves simplemint,… azért ez egy kicsit összetettebb dolog, mintsem párhuzamor vonjunk gyógyszer és élelmiszer között.
    De elöször egy kis javitás: FED egy kicsit más, mint amire gondolsz.
    A “Federal Reserve System”- szokták FED-ként emliteni. Az is etet minket de mással és ebbe nem menjünk most bele.
    Feltehetöen a U S Food and Drug Administration (FDA)-re gondoltál.
    Mint a témában dolgozó szakember szeretném felhivni a figyelmedet arra, hogy a gyógyszereket (elvileg) orvosi ellenörzés mellett szedjük. Abban igazságod van, hogy a mellékhatás is hatás. Mi több, elöfordul, hogy a mellékhatás miatt kerül alkalmazásra egy szer. Az élelmiszereket meg ugye…. nem kell hozzá orvos.
    Ezért van az, hogy a gyógyszerekre más szabályok vonatkoznak, mint a növényvédöszerekre és megint mások az élelmiszerekre.
    Az élelmiszereket egész életedben szeded a gyógyszert pedig egy rövidebb ideig. A kaját muszály “szedned” a gyógyszert nem annyira.

    Biokémiai tény, hogy az élelmiszerekkel nagyon erösen befolyásolni tudjuk az egészségünket, az élethosszunkat. Ezért nagyon fontos a táplálék szigorú ellenörzése és jó lenne ha a magyar iskolai oktatásba is bevonulna (ahogy ezt itt néhány államban elkezdték) az egészséges táplálkozás megismertetése.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  5. Kedves Attila,
    Én szinte napi harcban állok az FDA-al (útálom is öket) de korrupcióval nem vádolnám. Söt, az a baj, hogy fafejüen korrektek. Nem véletlen, hogy a világon mindenhol az FDA szabványt veszik át, mint legjobbat. Nem azt mondom, hogy hibátlant. De ennél jobbat egyelöre sem Ázsiában sem Európában nem mutattak fel. Magyarországon már a 70-es évek végén elkezdték átvenni.

    Ami a sót illeti,… amég a magas vérnyomás világszerte népbetegség addig jobb a sóra odafigyelni. Persze jogod van enni, senki sem veri ki a kezedböl.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  6. Bocsánat igazad van cOlOMBUS tényleg az FDA-ra gondoltam, de lehet, hogy a költségvetési vita miatt a FED-re állt rá az ujjam. Bocs.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  7. Hagyni kellene az embereket kedvük és józan belátásuk szerint étkezni.
    Én imádom a zöldségeket, de a csülköt is, ráadásul az édességeket is.
    Sajnos ez utóbbiakat hanyagolnom, csökkentenem kell. De nehogy már valami hatóság, pláne az állam döntsön helyettem!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  8. Erre a sóra azért egy kicsit ráolvasnék élettani könyvekből.
    És utána néznék, milyen tüneteket okozhat például s sóhiány.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  9. Death By Medicine – Part I, by Gary Null, PhD ~ Carolyn Dean, MD … – [ Oldal lefordítása ]Carolyn Dean, MD, ND Martin Feldman, MD Debora Rasio, MD Dorothy Smith, PhD … We could have an even higher death rate by using Dr. Lucien Leape’s 1997 …
    http://healthe-livingnews.com/…/death_by_medicine_part_1.html -

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  10. Ami egészségtelen, az finom. Én kb. húszéves koromig nem ettem levest. Rántott karajon éltem. Keresztülugrom bármelyik zöldségfalót.

    Amúgy meg Siklósinál a pont, amikor azt mondja:

    “megint néhány relatíve ártalmatlan összetevőt változtatnak, a ténylegesen veszélyeseket (pl. a húsminőség, adalékok) viszont változatlanul hagyják.”

    Úgy látszik, a McDonald’s féle húsban még Michelle Obama sem tudott belekötni. Lehet, hogy akkor mégis színhús?

    A nőről egyébként lerí, hogy azt se tudja, mi fán terem a főzés.

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  11. Ricsi + :-)
    Ami az életben jó, az vagy egészségtelen, vagy erkölcstelen, vagy hízlal!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  12. Vagy törvényellenes.

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  13. Szilvórium is jóital , de a mellék ( utó ) hatásai súlyosak.
    Aztán mégsem kell a bevételéhez orvosi felügyelet , Bölcsvezér is támogattya házi előállítását.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  14. Nem lenne egyszerűbb, ha a fogyasztó gondolkodna el a szinte függőséget okozó egészségtelen ételek kerüléséről? Miért kéne mindenkinek szívni, ha sok ezren disznóként (igen, mert aki ennyire elhízik, az más nem lehet!) zabálnak fel mindent, hogy aztán az adófizetők pénzén fogyózzon vagy tartsák életben őket szívbajok, stroke vagy más szövődmények miatt?

    Amúgy további személyes megjegyzésként Én pont a sült krumplijukat szerettem. Ezután már az amúgy is igen ritka alkalmakat is hanyagolhatom, ha nem lesz benne az az íz, amit még az édesanyám se tud visszaadni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  15. Nagyon szeretem a Mekit. Finom, tiszta,egészséges.!!!!!!!! Egészségesebb mindennél amit bármelyik magyar étteremben ehetsz. Nem beszélve az otthoni szokásokról.Hülyeségeket beszél mindenki, sok piaci szereplő, aki sikertelen.A Meki a sikertelenek bűnbakja, rekesszük ki, adóztassuk meg, űzzük el…gratulálok, mert ezt a sok marhaságot mindenki beveszi.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  16. uncia? mintha ezt a magyarok tudnak is hogy micsoda. irjak mar ounce-nak es akkor azt aki ismeri a mertekegyseget legalabb nem fogja el a rohoges!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  17. Hááát, a cikk záró bekezdése bár ironikusan, de azért jól fején találta azt a bizonyos szöget, gyakorló szülőként bárki igazat adhat neki!
    Az aprónép kajáltatás ugyanis művészet, mi több varázslat, hókusz-pókusz az ízekkel, formákkal és a színekkel. Őminiségüket bizony nem érdekli a beltartalom vagy netántán a hasznosság, pusztán a zamatra buknak mindahányan, de, hogy mi lenne az, csak a jó I-ten tudja, mi szülők azonban szinte soha. Meg aztán a skacok sem prototípusok, mindegyik másért van oda. Nálunk pl. az az ócska virsli a sláger, pedig én már ránézni sem bírok.
    Szó mi szó, az egészségre nevelés a saját konyhánkban kezdődik, csak az számít, hogy otthon mit lát, illetve eszik a gyerek, minden más csak üzleti propaganda. Én a mai napig az anyai nagyanyám főztjeinek emlékéből élek és, ha rágondolok egyik-másik költeményre, azonnal megindul a nyálképződésem. A mekit meg az egye, akinek van rá felesleges kidobandó pénze és persze gusztusa (Elnézést a rajongóktól!).
    Ha már kampány, akkor én inkább amerikai nemzeti főző tanfolyamokat szerveznék a First Lady helyében, lehet ő is többre menne vele!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  18. Szerintem mindent szabad enni, sőt lehet kell is, de mértékkel.
    Így nem leszel sem kövér, sem beteg! :)
    (legalábbis nem az étkezéstől)

    Az USA-ban mások az étkezési szokások, sok félkész, illetve készételt
    esznek, nem főznek. Nálunk a többség főz.

    Nekem a Meki drága és kevés. Egy óra múlva éhes lesz az ember.
    És valóban az élelmiszer összetevőit kellene megvizsgálni (adalékok, színezékek,…..).

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  19. A Mekit arra kell használni, amire való. Gyorsétterem.Bekapni valamit.Nem bezabálni.Ebben a műfajban nincs más, a pizzeriák sem egészségesebbek. És ha egészségesen akarsz táplálkozni, attól még bekaphatsz valamit a Meki-ben, este otthon viszont ne egyél hurkát-kolbászt, szalámit, virslit, debrecenit, császár szalonnát, kenőmájast, stb. stb., hanem 1 alma+ kefir.Jó egészséget.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  20. gm
    Fején találtad. Ez a lényeg. Arra kell használni amire való. Gyors ebédre. Én kb hetente egyszer berohanok a Mekibe (igy még sohasem láttam leirva) de ha kényelmesen akarok vacsorázni akkor nyilván nem oda megyek. Amerikában semmi gond az árávál. Söt, mondhatom, hogy a legolcsóbb etetöhely. A magyar viszonyokat nem ismerem.
    Valamit a hozzászólók nem vesznek figyelembe. A cégnek, a részvényeseknek (szinte minden nyugdijalap tart McDonald’s részvényt) egyetlen célja van: a profit. Fütyülnek az egészségre. És ez igy van rendjén. A profit viszont a forgalomtól függ. Az elmúlt évtizedek kampányai alaposan megdolgozták az emberek tudatát. Több zöldségre szoktak. Ha a kinálatot a Meki nem igazitja az igényekhez, akkor ugrik a profit. Ezért próbálkoznak a kajaprofiljuk megáltoztatásával és nem az egészséges micsoda miatt.

    Még valamit tisztán kell látni. Amerikában az egészség dollárositott érték. Az orvosi költségek összehasonlitva a magyarral (még fizetés arányban is) sokkal magasabbak. Itt valóban érdeke a polgárnak, hogy figyeljen a saját táplálkozására, mert az orvosi számláját maga fizeti.

    Orbániában ezzel szemben az orvosi ellátás költsége szolidális alapon müködik. Vagyis igazságtalan alapon. Ami kisarkitva úgy néz ki, hogy a lumpi életvitelü, alacsony keresetü, kevés pénzt tesz bele, az egészségére adó, arra külön is költö, jólkeresö biztositott meg sok pénzt tesz bele. Cserében mindketten szart kapnak a kormánytól. Ilyen körülmények között nem térnek át az emberek az egészséges életvitelre. Akárki akármit is mond, a legjobb ösztönzö a saját pénztárca.

    Egy focista szinvonalán gondolkodó miniszterelnöktöl és kormányától ne várjunk mást, mint a Meki megsarcolását különadóval. Egyszerü emberek, egyszerüen gondolkodnak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  21. A Mekiben kapható, műkaják tápértéke = 0, csak az ízfokozók miatt tudják megenni az emberek.A sült krumpli a transz zsírtól olyan puha, ami viszont
    nem emészthető, sőt lerakódik.Volt egy hír, miszerint egyik üzlet igazgatója, csak a gyorséttermében étkezett, mert annyira szerette azt a sült krumplit.De sajnos ez a szerelem csak 1 hónapig tartott, mivel belehalt. Sajnos ez nemcsak üzlet, hanem vannak akik nem örülnek annak, ha az emberek egészségesek és hosszú életűek. Jó néhány anyagot láttam, olvastam erről, mik a modern kori népirtás eszközei.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (2 szavazatból)
  22. Két fehér gyilkos van a só és a cukor, talán nem kell magyarázni miért.
    A Mekiben mindből van bőven.
    Párbeszéd egy amerikai filmből.:- Iszol, dohányzol és szemetet eszel…
    A Meki és társai ellen már az amerikai filmesek is fellázadtak. Itt megtekinthető a Super size Me! Mcdagadsz c. film:
    http://online-filmek.hu/film/815-super-size-me–mcdagadsz
    30 nap csak Mekin és már fel se … A felszedett kilókat 1 évig tartott leadni.
    A Meki hamburger egyébként bekerült a közgazdaságtanba is, mert országonként ezen mérik mennyi percet kell dolgozni 1 hamburgerért.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (1 szavazás)
  23. Ez mind semmi!
    Amikor tejet iszunk:

    ‘Általánosságban elmondható, hogy a tehéntej nem más, mint beteg állatoktól származó szennyezett testfolyadék, ami számos veszélyes és betegséget okozó alkotórészt tartalmaz − zárja sorait az angol nyelvű portál szerzője. ‘

    http://www.mindennapi.hu/cikk/eletmod/megdobbento-adatok-egy-pohar-tejrol/2011-07-25/5414

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  24. Colombus, veled értek egyet.A pénz a világon a legjobb szabályozó eszköz. Nem kell lefikázni. Az a jó társadalom, ahol a pénz és a verseny az egészség irányába hat.Ha a Mekinek az az érdeke, akkor nyereséges, ha halad a korral, akkor az jó.
    Frézia, tele van a világ műkajákkal, nem csak a Meki. Mit gondolsz a virsli miből van?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  25. Nem csak a Meki de a tobbi gyors etterem altal szolgaltatott kaja nagy resze is “junk food”-nak (szemet kajanak) minosul, mert tapanyag es vitamin szegeny, tele van karos anyagokkal, so cukor tartosito, es rozsfajta zsirokkal. Mindamellett nem kotelezo bemenni….. Aki mindennap ott kajal ogy is fog kinezni mint a diszno, ha aznoban csak heba hoba ugrik be valaki, nem hiszem hogy problemat okozna

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  26. Ma mar minden mergezett valamilyen fokon ugyhogy mindegy mit eszunk iszunk,halalra mergezzuk magunkat.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  27. Dodeskaden a jó öreg fehérlisztet kihagyta a gyilkos táplálékok közül…
    A gyorséttermi láncokkal egyébként pont az a baj, hogy gyors, személytelen, ráadásul tömegkaja. Hovatovább már nem az a gond, hogy mit eszünk, hanem az, hogy hogyan. A mediterrán kultúráktól lassan újra kellene tanulnunk enni: frisset, ráérősen, bőségesen és lehetőleg társaságban.
    De az egésszel az is a bökkenő, hogy valójában nem vagyunk egyformák, mindenkinek másként működik a metabolikus rendszere, vagyis ami káros X-nek, az semleges Y-nak vagy akár tápláló lehet Z-nek. Ebből adódóan blődség minden táplálkozási trend, diéta úgy nagy általánosságban. Ma már léteznek komoly és megbízható ételtesztek, illetve szűrések (persze borsos áron), így mindenki kialakíthat(na) egyénre szabott saját táplálkozási rendet, ami ott és akkor kizárólag csak neki jó. Figyeljétek meg a gyerekeket, ők eleinte ösztönösen szelektálnak, amíg a környezet ízbomba csábítása és a rendezetlen, kapkodó hétköznapok át nem kódolják őket!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  28. Osonka! Egyetértünk! :)

    Az egész élet “egy gyorsétterem” (gépies és személytelen), és közben elfelejtünk élni.
    A pénz, ami fontos, a mindenható, pedig nem kellene, hogy így legyen.
    Ezért tartunk ott, ahol!
    Embernek maradni!!! :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  29. Élni már önmagában is veszélyes, biztosan a halálhoz vezet…
    De félre a tréfával, szerintem a magyar táplálkozási szokásokat mind adóval lehetne sujtani. A sertéshús önmagában is annyi zsírt tartalmaz, hogy káros az egészségre, és akkor nem beszélve a szalonnákról, sonkákról, körömről és a többi csemegeként fogyasztott részről. Ah, füstöltcsülökös bableves! Isteni gyermekkori emlék a zsíroskenyér pirospaprikával megszórva, v. hagyma karikákkal… Ezek a disznóságok például só nélkül egyszerűen emészthetetlenek. Na, mi az egszségtelenebb a chips, vagy az oldalas????
    Ettől függetlenül akár Meki, akár Burgi, engem mindig feldühít, hogy a hasábburgonyát előre, jó alaposan lesózzák, holott pl.én só nélkül szeretem (a só mivel vizet vonz, megpuhítja – nem lesz ropogós és az ízét is elnyomja). E sózás mögött sem húzódik meg önzetlen szándék; jól megszomjazol tőle és több műitalt fogyasztasz.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  30. Én pl. kimegyek és az első kocsmában sört rendelek. Vagy ott helyben szódát. De mitől műital a műital?

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  31. Tudod mokka-ricsi, tágabb értelemben a vizen kívül minden müital.
    Minden folyadékot elsösorban a viztartlama miatt isszuk. Öseink egy megvilágosodott pillanatukban rájöttek, hogy tuningolni kell a vizet. Izesiteni. Vagy helyettesiteni (valódi) gyümölcslevekkel. Az sem baj ha egy kicsit megerjed elötte. De mindezeket talán nem kell még lemüitalozni.
    Aztán valaki kitalálta, hogy nem is kell a gyümölcs, mert a gyümölcsök aroma anyagát könnyü szintetikusan elöálltani és lehet vele izesiteni a löttyöt csak egy kis cukor kell még bele. A cukrot meg lehet helyettesiteni kukoricasziruppal ami keményitö mesterséges (enzimatikusan bontott) származéka.
    Az egész olyan, mint a szex egy bomba amazonnal, vagy egy szilikonos szöszkével, avagy egy guminövel.
    Rád van bizva, hogy hol húzod meg a határt, melyik ponttól münö a nö.
    Most nem a bomba amazon okán de én 100%-ban vizivó vagyok.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  32. Én 100 %-ban sörivó, csak az a baj, hogy én még a sörre is mexomjazom és vizet iszok :) Viccen kívül, a sör baromi egészséges, tele van D-vitaminnal, leviszi a vérnyomást, s annak idején a pestistől is megóvta, aki azt itta víz helyett.

    De az a helyzet, hogy ha én szomjas vagyok, azt csak a víz meg a szódavíz oltja.

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
Kapcsolódó cikkek

Obamáék húsz éve házasok 2012. október 7. vasárnap | AN

Terjeszkedik a McDonald’s Kínában 2012. május 22. kedd | AN

Kiütéssel győzött a McDonald’s 2012. április 5. csütörtök | AN

Obamáék nem terveznek több gyereket 2011. június 17. péntek | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos