Ronai and Ronai
AMERIKAI

DSK: a nyugat-afrikai kapcsolat 2011. július 3. vasárnap 10:18 | AN-összeállítás Forrás: The Daily Beast, Wikipedia, Business Insider, New York Times, Envoy

  • Hozzászólások(13)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
DSK: a nyugat-afrikai kapcsolat

New York – Egy elmélet szerint, amelyre esküszik a New Yorkban élő nyugat-afrikai közösség egy része, a Dominique Strauss-Kahn ügy eredőjét a guineai belpolitikában és a guineai–francia kapcsolatokban kell keresni. Összeesküvés-elmélet csírája fekete-afrikai módra.

Harlemben, a Frederick Douglass Boulevardon található a 2115 Café, ahol gyakorta töltötte szabadidejét Dominique Strauss-Kahn feljelentője, a guineai szobalány. A kávéházba betérők láthatnak a falon néhány érdekes képet. Az egyik a hely tulaját, a 46 éves Ibrahim „Abe” Fofonahot ábrázolja egy rendőrtiszttel, a másikon magával New York rendőrfőnökével, Ray Kellyvel.

Van azonban egy olyan kép is, amelyen Fofonah Guinea tavaly novemberben megválasztott elnökével, Alpha Condéval látható. Guinea az az ország, ahonnan elmenekült és politikai menedékjogért folyamodott a DSK-ügy sértettje. Egy olyan országról van szó, amely 1958 óta független, és ahol előfordul, hogy a hadsereg, ha nem találja kielégítőnek a fizetésemelést, foglyul ejti az államfőt.

Condénak, mint Franciaország egyik volt gyarmatának és jelenlegi hátsó udvara főportásának kiterjedt franciaországi politikai kapcsolatai vannak, jól ismeri többek közt Nicolas Sarkozy elnököt és Srauss-Kahnt is, akit május 15-ei letartóztatása előtt sokan Sarkozy legvalószínűbb utódjaként emlegettek. Condét, ezt az 1938-ban született politikust ellenfelei is karizmatikusnak és intelligensnek ismerik el. A zűrzavaros guineai belpolitikában bejárt, puccsokkal, intrikákkal színesített életútja láttán gyakorlatilag bármit el lehet képzelni róla.

Alpha Condé, aki tavaly év vége óta Guinea első embere

DSK meghurcoltatása és a Nemzetközi Valutaalap elnöki tisztéről való kényszerű lemondása egyben politikai karrierjének is véget vetett (bár a vád összeomlásával már hallatszanak Franciaországban olyan hangok a Szocialista Párt berkeiben, hogy DSK-nak mégiscsak indulnia kéne a jövő évi elnökválasztáson). A botrány nem jött rosszul a hazájában rendkívül népszerűtlen Sarkozynek, bár később a visszájára fordult, mert számos francia nem nagyon hitte el, hogy nincs a dolog mögött valami suskus; 57 százalékuk véli úgy, hogy a bankár-politikusnak csapdát állítottak.

Ebből indult ki a védelem is, amely valóságos hadsereget mozgósított: a kiterjedt CIA-kapcsolatokkal rendelkező TD International nemzetközi nyomozóiroda kapta azt a feladatsort, amely az Envoy című yahoo!-s blog értesülései szerint a következőkből állt:

1. Alá kell ásni a 32 éves nyugat-afrikai szobalány szavahihetőségét.

2. Meg kell kérdőjelezni, hogy szexuális aktivitásra sor került.

3. Rá kell játszani a faji-vallási ellentétekre (DSK francia zsidó, a feljelentő guineai mohamedán).

A számos volt CIA-st foglalkoztató TD International, amelyet a Cég egykori tisztje, William Green alapított, már korábban is együttműködött Strauss-Kahnnal – konkrétan 2007-ben, amikor megharcolt azért, hogy ő legyen a Nemzetközi Valutaalap elnöke. Az ügyvédek néhány órával DSK letartóztatása után már érintkezésbe léptek a TD-vel.

A szervezetnek nem okozott különösebb nehézséget annak kiderítése, hogy a feljelentőnek az amerikai hatóságokhoz benyújtott politikai menedék iránti kérelme következetlenségeket tartalmaz; hogy személyi bankszámláin a megszokottól eltérő tranzakciók zajlanak; hogy kapcsolatban áll egy börtönviselt drogossal. Egy nappal azután, hogy történt közte és Strauss-Kahn között, ami történt, már meg is szereztek egy börtönben rögzített telefonbeszélgetést. A vonal másik végén egy börtönlakó volt, aki a rács mögül tanácsokat adott arra nézvést, miként lehetne pénzt csinálni a Strauss-Kahn ügyből.

Az ügyészség kételyeiről első ízben csütörtök éjjel hírt adó New York Times szerint a guineai nő öt mobiltelefont használt, számláira pedig százezer dollárnál is több pénz érkezett a börtönben ülő férfitől és másoktól. Noha mindennek semmi köze a DSK-ügyhöz, és ettől a panaszost még megerőszakolhatták, nyilvánvaló, hogy ezeket az értesüléseket a védelem a legmesszebbmenőkig kihasználja a tanú (a sértett) szavahihetőségének megkérdőjelezése érdekében.

A nő régi ismerős Fofonah 2115 Caféjában. Fofonah sikeres üzletember, aki egy futárszolgálat beindításából gazdagodott meg, később pedig a jelenleg mintegy hatvanezer főt számláló New York-i nyugat-afrikai közösség lakta terület kellős közepén nyitotta meg műintézményét.

Két nappal Strauss-Kahn letartóztatása után Fofonah és a 2115 igazgatója, Blake Diallo sajtótájékoztatót tartottak a Frederick Douglass Bouelevardon, hogy szimpátiát keltsenek a feljelentő iránt. Egyedülálló anyáról van szó, mondták, aki semmi mást nem akar, mint tinédzser lányát békében és nyugalomban felnevelni. Diallo akkor azt állította, ő a nő testvére, később viszont azt, hogy ez képes beszéd volt, valójában csak barátok, noha valamilyen szinten rokonok is, hiszen Diallo ugyan szenegáli, a nő pedig guineai, de mindketten a népes nyugat-afrikai Fulla törzshöz tartoznak.

Diallo szerezte a szobalány első ügyvédjét, Jeffrey Shapirót. „Az interneten találta”, mondta Fofonah. „Már nem ő viszi az ügyet.” A sértett ügyét később az irgalmatlanul hatékony Thompson-Wigdor ügyvédi iroda vette át, amelyet egy szobalány – mondanunk sem kell – nem lett volna képes megfizetni.

Fofanah és Diallo az utóbbi időben kijelentették, hogy továbbra is támogatják a sértettet, de most már bizonyos fenntartásokkal. „A részleteket nem ismerjük”, mondta Fofonah, „de az üzenet úgy hangzik, hogy a közösség mögötte áll, amíg a tényekre fény nem derül”.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (1 szavazás)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +2 ( 2 szavazatból)
DSK: a nyugat-afrikai kapcsolat , 5.0 out of 5 based on 1 rating

Címkék:, , , , ,

  • Hozzászólások(13)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

13 Reader’s Comments

  1. Igy lehet könnyen megbuktatni azt, aki nem tud uralkodni szexuális ösztönein. DSK akkor is megérdemli a bukást, ha valóban összeesküvés “áldozata” volt. Könnyű elképzelni, milyen károk keletkezhetnek abból az országára nézve, ha történetesen a Franciaország államelnökeként kerülne hasonló szituációba.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (7 szavazatból)
  2. Ezer fős reprezentativ mintán vizsgálták Franciaországban,hogy mi a véleménye az embereknek DSK esetleges politikai visszatéréséról. A válaszadók 49%-a úgy vélte, hogy DSK-nak van még helye a politikában, szemben a 45 %-al akik nem támogatják esetleges visszatérését.
    A magukat baloldalinak tartó válaszadók 60 %-a, a francia Szocialista Párt részéről 65 %-os DSK támogatottsága, abban a kérdésben, hogy visszatérhet-e még a történtek után a politikai életbe

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  3. Nekem gyanus,hogy egy 70 éves férfi,hogyan képes megerőszakolni egy 32 éves nőt?Ha az nem akarja.
    Szerintem rájött,hogy igy még több pénzt tud kicsikarni tőle,mint a szokásos 5 dollár.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  4. Öt dolcsi lenne a fuvar a Sofitelben? Nem hinném!

    Különben attól, hogy valaki hetven, még nem feltétlenül impotens.

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (2 szavazatból)
  5. Impotens férfi nincs,- csak ügyetlen nő :-)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -3 (7 szavazatból)
  6. :) Ez az… akarat kérdése…

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (4 szavazatból)
  7. Tudták róla, hogy a nők a “gyengéje” és ha nem bírt magával, hogy megalázzon egy nőt, akkor megérdemli a bukást. Fölösleges mentegetni őt összeesküvésekkel, miegymással.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -3 (5 szavazatból)
  8. Megalázta?
    Ugyan már, az orális mióta alázás?
    Inkább a nőket szeresse DSK mint a fiúkat.
    Az jobb lenne, ha impotens lenne?

    :lol:

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  9. két ügyetlen nő már biztosan van :-) gyakorolás teszi a Mestert, hát még a Mesternőt

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (2 szavazatból)
  10. “Strauss-Kahnhoz közel álló politikusok eközben “furának” nevezték, hogy az Accor francia cégcsoport – annak a manhattani Sofitel szállodának a tulajdonosa, ahol a Nemzetközi Valutaalap (IMF) volt vezérigazgatója állítólag egy szobalánnyal erőszakoskodott – még azelőtt közvetlenül tájékoztatta a francia elnöki hivatalt Nicolas Sarkozy államfő baloldali riválisának letartóztatásáról, hogy a nyilvánosság értesült a történtekről”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  11. Volt már példa arra is hogy államelnök került hasonló szituációba, mégis megúszta. DSK valószinüleg jó elnöke lenn Franciaországnak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  12. Az o”r”ális terem óta tudjuk, hogy az nem szex….eítélendő? meg az amit a politika annak tart…. A nemrég lemondott amerikai képviselőnek( M. Weiner) már néznie sem volt szabad (interneten erotikus tartalmakat) , és ahogy itt olvasható volt a demokrata hölgykoszorú hangosan háborgott……fujj.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  13. Olllalla, ahogyan a francia mondja…..+ voila…itt van a 3P= Politika, Pénz…..és mi lehet a harmadik ??? 4 betű és p-vel kezdődik…. a francia újságirónő 10 év után tesz feljelentést DSK ellen, egy állitólagos erőszakért…..
    úgy látszik a közvéleménykutatások eredménye ???… vagy nem?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Beperelte a New York Postot a szobalány 2011. július 5. kedd | AN

Rövidesen ejtik a vádakat DSK ellen 2011. július 5. kedd | Rákócza Richárd

Kiengedték Strauss-Kahnt, összeomlik a vád 2011. július 1. péntek | AN

Strauss-Kahn: fordul a kocka? 2011. július 1. péntek | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos