Ronai and Ronai
AMERIKAI

A polgárháború fekete katonáira emlékeztek 2011. július 17. vasárnap 8:59 | AN Forrás: AP

  • Nincs még hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
A polgárháború fekete katonáira emlékeztek

Folly Beach, Észak-Karolina – Több mint egy évszázaddal a polgárháború befejezése után találták meg az itt eltemetett afro-amerikai uniós katonák maradványait. Emlékük előtt rótták le tiszteletüket méltóságteljes ünnepség keretében.

Díszssortűzzel és emlékmű leleplezésével tisztelegtek Edward A. Wild tábornok Afrikai Dandárja előtt. Az egység 1863 és 1865 között állomásozott Folly Beach szigetén. Részben a szabad emberekből álló 55. massachusettsi ezredből, részben a volt rabszolgákból toborzott első észak-kaliforniai gyalogegységből tevődött össze.

Idén százötven éve, hogy a charlestoni kikötőtől nem messze kirobbant a 620 ezer emberéletet követelő amerikai polgárháború, amely a szakadár déli Konföderáció vereségével és megszűnésével, illetőleg a rabszolgák felszabadításával végződött.

A Folly Beach-i katonatemetőt 1987-ben fedezték fel fémdetektorral, ami az egyenruhák gombjaira reagált. Tizenkilenc holttestet tártak fel a helyen, amiről végül kiderült, hogy a dandár temetője volt.

A felfedező a dél-karolinai egyetem antropológiai karához fordult, ahol azt kérdezték tőle, egészen biztos-e abban, hogy nem tehéncsontokra bukkant. Azt felelte, nem hinné, hogy egy tehén jenki unformist viselt volna.

A csontokat teljes katonai tiszteletadás mellett temették el újra 1989-ben, két koponyáról azonban Roy Paschal patológus-művész lenyomatot vett, aminek alapján később megalkotta elképzelt arcmásukat.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0.0/5 (0 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +1 ( 1 szavazás)

Címkék:

  • Nincs még hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Megkegyelmeztek a rég halott kormányzónak 2011. április 13. szerda | AN

Csendesen emlékeznek a polgárháborúról 2011. április 10. vasárnap | AN

Missisippi már nem rasszista 2011. március 29. kedd | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos