Ronai and Ronai
AMERIKAI

Megmenekülhet az anarchista közösség 2011. június 21. kedd 12:38 | AN

  • Nincs még hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Megmenekülhet az anarchista közösség

Koppenhága – Megmenekülhet Christiania, Dánia egyik nevezetessége, mivel lakói az állam ajánlata szerint megvásárolhatják a területet.

A koppenhágai „szabad államot” jelenleg 700 “christianitter” lakja, a maga szabályaik szerint. Most nekik kéne előteremteni azt a 10,2 millió eurót, melyet egy pénzalapon keresztül kéne befizetniük, így a területet megtarthatnák.

A kis autonóm terület jelenleg 34 hektáron fekszik, amit 1971-ben foglaltak el első lakói, amikor megszüntették a rajta addig működő laktanyát. Az évtizedek alatt rendszeresen gondjai adódtak a hatóságokkal a nemzetközileg is jól ismert szabad városnak. Többször is megpróbálták már felszámolni Christianiát, ám most lehetőségük lenne legálisan működni.

Szabados szabályai miatt a pezsgő művészeti életéről ismert hely többször került a hatóságok látómezejébe. Egészen 2004-ig a területen belül legálisan forgalomba hozható volt a hasis és a marihuána is. 2005-ben aztán a tiltás miatt megindult a harc az illegális kereskedelemért, aminek egy 26 éves fiatalember lett áldozata, akit egy vita során lelőttek. Lakói harcot folytattak 2007-ben a Cigarkassen (Szivardoboz) nevű elhagyott épület védelméért, melyet művészek laktak be, ám az önkormányzat rájött, hogy mégis kezdeni akarna vele valamit.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0.0/5 (0 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +2 ( 2 szavazatból)

Címkék:, , ,

  • Nincs még hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Marihuána szupermarket nyílt Arizonában 2011. június 2. csütörtök | AN

Két kiló marihuánát vitt a postás 2011. április 27. szerda | MTI

Schweitzer a gandzsa mellett 2011. április 14. csütörtök | AN

Tizennyolc kiló marihuánával buktak le 2011. április 12. kedd | FH

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos