Ronai and Ronai
AMERIKAI

Pofátlan végkielégítés helyett pofátlan kártalanítás 2011. június 13. hétfő 2:48 | AN Forrás: MTI

  • Hozzászólások(25)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Pofátlan végkielégítés helyett pofátlan kártalanítás

Budapest – Több ponton változtatna a médiatörvényen Rogán Antal. A fideszes képviselő pénteken benyújtott javaslata szerint adók módjára behajtandó köztartozásnak minősülnének a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóságnak (NMHH) fizetendő díjak, igazgatási szolgáltatási díjak, valamint a médiatörvény által kiszabott bírságok. Rendelkezik egyúttal az eljárási bírságok alsó határának eltörléséről is, miközben azok plafonján nem változtat. A Fidesz képviselője javasolja továbbá, hogy  a médiahatóság vezetői, megbízatásuk megszűnése esetére, 12 havi jövedelmüknek megfelelő kártalanítást kapjanak.

A fideszes képviselő indoklása szerint a médiatörvény jelenleg nem tartalmaz rendelkezést arról, hogy a közszolgálati médiumok milyen médiaszolgáltatások révén látják el a feladatukat, és nem ad iránymutatást arra nézve sem, hogy mely szerv határozhat arról, hány médiaszolgáltatást és milyen műsorterjesztési megoldásokkal működtessenek a közmédiumok. Rogán Antal a médiatanácshoz telepítené ezeket a döntési jogköröket, azzal a korlátozással, hogy a testületnek konzultálnia kell e kérdésekről a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) vezérigazgatójával.

A tervezet szerint a médiatanács – a gazdaságosság és a közszolgálati célok érvényesülésének szempontjait figyelembe véve – évente felülvizsgálhatja a közszolgálati médiaszolgáltatások rendszerét és dönthet arról, hogy fenntartja-e addigi médiaszolgáltatásaikat vagy megváltoztatja azok rendszerét.

A módosítás emellett lehetővé tenné, hogy az MTVA vállalkozási tevékenységet végezzen, és e jog átengedéséért ne fizessen ellenértéket a négy közszolgálati részvénytársaságnak, mivel bevételeit egyébként is a közmédiára kell fordítania.

Változhatnak a Nemzeti Hírközlési és Informatikai Tanács jogkörei is, amely az eddigieken túl a kormányrendeletek és miniszteri rendeletek tervezeteit, a miniszterelnök és a szakminiszter hírközléssel és informatikával kapcsolatos előterjesztéseit, egyedi döntéseit, jogszabálytervezeteit, és az információs társadalom infrastruktúrájának szabályozásával kapcsolatos stratégiai előterjesztéseket is véleményezheti.

Rogán Antal javaslata mindemellett számos technikai módosítást tartalmaz. Pontosítaná például, hogy a rádióknak évi teljes műsoridejüket figyelembe véve kell teljesíteniük azt a kvótát, amely szerint 35 százalékban magyar zenét kell játszaniuk. Az előterjesztés azt is kimondja, hogy a médiahatóságnak a többi médiaszolgáltatóhoz hasonlóan a közszolgálatiakról is nyilvántartást kell vezetnie.

Bekerülne a törvénybe az is, hogy az MNHH elnöke, illetve az elnökhelyettes „megbízatásának megszűnésével egyidejűleg a megelőző 12 havi, a Hatóságtól származó nettó – azaz személyi jövedelemadóval csökkentett – jövedelmének megfelelő mértékű kártalanításra jogosult.”

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 1.0/5 (2 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: -7 ( 7 szavazatból)
Pofátlan végkielégítés helyett pofátlan kártalanítás , 1.0 out of 5 based on 2 ratings

Címkék:, , , ,

  • Hozzászólások(25)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

25 Reader’s Comments

  1. Pünkösd második, a hét első napján ilyen egészségrontó, rémisztő képet közölni biz nem a legszerencsésebb. Rontva a hét!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (17 szavazatból)
  2. Legalabb kiraktak volna a 18-as karikat. Ranez a fiam es nem tud aludni egy hetig.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  3. Semmilyen kétségem nem volt a felöl, hogy a fülkeforradalmárok pofátlan javadalmazásának nincsenek korlátjai, hiszen már több mint 20 éve isznak bort, miközben vizet prédikálnak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (17 szavazatból)
  4. No tehát, ha jól értelmezem akkor mondjuk a BKV dirije mivel csődbe viszi a céget még Ő kapna kártalanítást ???? Jól értelmezik ezek a marhák az a szót, hogy KÁRTALANÍTÁS !!!!! Valaki vigyen már be abba a qva parlamentbe egy magyar nyelv értelmező szótárt ha már a hülyék nem tudják használni az új táblagépüket.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (12 szavazatból)
  5. Erről az arcról egy jó duma jut eszembe:
    - A feleségem, hogy szépüljön joghurtos-zöldalgás pakolást tett az arcára. Két napig jól is nézett ki, de utána kezdett lejönni a pakolás. :) :) :)

    Én Szalai (Talpnyaló) Annamarinak megszavaznám a végkielégítést, de csak ha plasztikai sebészre költi. :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (9 szavazatból)
  6. Vidoq! Ha jól értettem a zagyva indoklást, azért “kártalanítás”, mert egy csomó dolog tilos ezeknek a szerencsétleneknek. Például nem lehet televíziótulajdonos ez a nő, vagy nem lehet lapkiadó sem.

    (De ha az akar lenni, akkor mi a fenéért vállalja el ezt a beosztást? Ugyanúgy hazudoznak, mint más ügyekben.)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  7. Orbán András Lajos

    Ezt a rettenetet kár volt kirakni, élőben még rondább, bár itt is nagy eséllyel indulna a legrondább címért………. Amit meg a ,, média jogász,, aRogán Tóni előadott arra már csak egy válasz létezik, a..ád……….Ilyen piszkos pofátlan bandát nem hord a föld a hátán másikat…………

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  8. Diogenes
    Nem is annyira randa, csak még meg kellene innom egy fél lityi jó hazai szatmárit
    na meg kellene egy szemetes a fejére oszt annyi :-) )

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  9. És itt még “jól” is néz ki. Az utóbbi időben a kemo miatt, csak nagy távolságról engedi fényképeztetni magát, még is látszik szegényen a paróka. Néhai Antall-ra hajaz vele.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  10. Ki ez a nő!?

    Én még sosem hallottam róla!

    A kártérítésről meg annyit, hogy a “KÁR” fogalmát
    újra kell definiálni ezután, de 2/3-al ez sem okozhat gondot!

    Mekkora kártérítést fognak ezek fizetni az Ország megrontásáért!?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  11. Kártérítést elmaradt haszonért szoktak megítélni, de azt sem mindíg. Nekik milyen elmaradt haszon miatt járna a kártérítés? Vagy milyen káresemény történik, ami miatt kártérítés járna? Általában ezeket a törvények, szerződések rögzíteni szokták, csak úgy nagy általánosságban nem szokott működni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  12. Nem lehetett volna inkább az Anti képét kirakni (mert nagyrészt ő a cikk főszereplője) mint Marcsiét?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  13. Tudtommal kártérítés károkozás esetén jár. Miért károkozás az, ha valakit – pláne ezek közül – kirúgnak, illetve miért nem az, ha pl. Józsi bácsival, az öreg éjjeliőrrel történik?
    Ami a többit illeti: szerintem mind beleilleszkednek egy logikus sorba, a náci jellegű állam propagandaminisztériumának fejlesztésébe.(Nem lennék meglepve, ha a következő inditvány a Nemzeti Audiovizuális Környezetszennyező Társaság “műsorainak élvezetére” kötelező jelleggel fordítandó időt határozná meg.)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  14. Ez a nő mindig ott lebzselt Orbán körül és mindig kapott valami morzsát ami lepotyogott a Vezér asztaláról. Most végre kaphat egy kis vajat is. Bizonyára megszolgálta. A kérdés csak annyi, hogy ha Orbánnak tett szolgálatokat, akkor miért nem Orbán fizet?
    Egyébként a polgártársnő nem csak anarancsos, hanem keresztény értékrend iránt is elkötelezett, mint ezt állítja. Némileg árnyalja a képet, hogy egy erősen “erotikus” lap főszerkesztője is volt életének egy korábbi szakaszában. (Miami Press) :)
    Tényleg: miért ne lehetne kiadni egy katolikus pornólapot, kizárólag a keresztény erkölcsiség szellemében. Lehetne benne egy cikksorozat a papneveldék belső életéről, az apácák anyácává válásáról, vagy éppen bizonyos papok viselt dolgairól… ja, arról nem, mert ahhoz nem elég a 18-as karika.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (13 szavazatból)
  15. KÁR!KÁR!-hogy nem dúskálhat a jóban tovább.Tehát jogos a KÁRtérítés-szerintük.
    Szerintem meg azért nem,mert úgy is kap más zsíros állást.Csak nem gondolja bárki is,hogy hagyják a jó kádereket veszni.Még szükség lehet rá.Addig is “alvó”
    üzemmódba kapcsolják egy nem túl frekventált pozícióban és kapja továbbra is az
    eddig megszokott juttatásokat.
    Hogy ezek milyen pofátlanul becsapták az egész országot?!…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  16. A kártalanítás után gondolom,hogy nem kell 98%-os különadót fizetni!
    Orbán már megint trükközik.Én tulajdonképpen örülök is ennek.Mert legalább
    a fityeszesek is láthatják(persze az elvakultak nem),hogy orbán elvtárs hogyan manipulálta őket a korrupciós ügyek eltorzításával.
    Gratulálok minden hiszékeny magyar választópolgárnak,akik bedőltek a populista
    demagógia mély gödrébe és most néznek felfelé és nem látnak mást,mint orbán,szijjártó és semjén hátsófelét,amit képen sz@rják őket.:DDD

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  17. Kedves Barátaim!
    Mielőtt kommentelnék, szeretném megkérni “topi mackó” topc-társunkat, hogy bizonyos dolgokkal ne viccelődjön! A “kemo” ugyanis nagyon komoly dolog, pláne az, ami miatt erre szükség lehet így sem az előbbi, sem az utóbbi nem lehet “poén”! Bocsánat a “kioktatásért”!
    Ami a lényeget érinti:
    “thantalos”-nak és “öregszeder”-nek nagyon igaza van. Kártérítés ugyanis csak kár elszenvedése esetén jár, a károsult kapja a károkozótól, vagy a szerződésben (esetleg törvényben) meghatározott kárfelelőstől (pl. biztosító, vagy az Állam). A káreset megtörténtét azonban a károsultnak igazolnia kell, majd az ezért járó kártésítés összegét egyéni alku, szerződés (avagy törvény) szerinti, illetőleg bírósági eljárás keretén belül lehet megállapítani.
    Tehát amikor Szannamarit a következő kabinet lapátra teszi jogosult lesz ugyan kártérítésre (hiszen szerződésének lejárta előtt lett kirúgva), de mind a károkozást, mind a kár mértékét neki előbb valamilyen módon bizonyítania kellene. Ámde miféle kár éri őt akkor, ha kitölti ugyan hivatali idejét de a következő “ciklusra” már nem kap megbízatást?! Mióta jár kártérítés egy lejárt, de meg nem hosszabbított szerződés miatt?
    Nem vagyok jogász (hála Istennek?), de szerintem ezt a pénzt sem Szannamarinak, sem a díszes Cenzúra Hivatal többi tagjának sem kell majd anno kifizetni. Menjenek a bíróságra és pereljenek!
    Ami a Rogán-féle törvény egyéb részeit illeti: ha a Médiatanács kezébe kerül minden, a “közszolgálati” (azaz az adófizetők pénzén eltartott, párt-) médiákat érintő üzleti döntés, akkor mi a fenét csinál az MtVA? … azon kívül, hogy a tisztességes sajtósokat lejárató, riporthamisító, gerinctelen, talpnyaló senkiháziaknak fizet ki havonta egy csinos összeget?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  18. Kíváncsi vagyok, de nagyon! Nagytudású és felkészült joggalkotó eminensünk szerint a cigányzene magyar zene-e?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  19. Gondolkodó, azt majd eldöntik akkor, amikor majd büntetni akarnak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  20. A kérdés újra felmerült, hát ideírom a Fidesz indoklását a “kártérítés” ügyében.

    Azért “kártalanítás”, mert egy csomó dolog tilos ezeknek a szerencsétleneknek. Például nem lehet televíziótulajdonos ez a nő, vagy nem lehet lapkiadó sem, tehát elesik attól, hogy egy csomó jólfizető állást betöltsön.

    (De ha az akarna lenni, akkor mi a fenéért vállalja el ezt a beosztást?)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  21. Lehet, hogy OFF

    Szendam topic-társnak.

    Nem poénnak szántam, hanem ténynek. Szándékos volt a jól szó idéző jele.

    Valamilyen szinten sajnálom a hölgyet a nőket sujtó kemo-kezelést igénylő betegség miatt.

    Annak ellenére, hogy nem szimpatizálok vele (sem), bízom benne, hogy legyőzi a kórt.

    A “kioktatást” nem kioktatásnak, hanem baráti segítségnek tartom.

    Szép napot mindenkinek.

    topi mackó

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  22. Emberek!!!!
    Itt csak egy keresztelőről van szó: a (pofátlan)végkielégítés átkeresztelődik (pofátlan)kártalanításra. Csak a “pofátlant” felejtették ott! :-D De hogy 12 hónap, lehet, hogy csak havi 80-at keresnének? esetleg 120-at?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  23. Akkor ez most önkielégítés.Ha kártalan az illető.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  24. Nem kell bántani. Az isten nem ver bottal.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  25. Nem lehetne ennek a, minek nevezzem, pofalemezét levenni a lapról. Ez annyira blamázs. Én “mentében” szeretném látni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Segíts a cenzornak, jelentsd föl magad! 2011. június 2. csütörtök

Megállóban és aluljáróban nevetni tilos 2011. május 18. szerda | Tardos János

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos