Ronai and Ronai
AMERIKAI

Orbánra várva 2011. június 6. hétfő 13:51 | AN Forrás: hirszerzo.hu

  • Hozzászólások(15)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Orbánra várva

Budapest – Nem fogadják el a kormány elképzeléseit a rendvédelmi szakszervezetek, ezért arra várnak, hogy Orbán Viktor újra tárgyaljon velük. Délután azonban rendkívüli bejelentést tesznek.

Nem sokra jutott a kormány az elmúlt hetekben a rendvédelmi dolgozókkal folytatott egyeztetéseken: a szakszervezetek ugyanis nem fogadják el azt, amit a kormány múlt héten ajánlott nekik. A kormány szerint a kompromisszum az, hogy a korkedvezményes nyugdíjat eltörlik és a szerzett jogokat elveszik. Szijjártó Péter szombaton úgy nyilatkozott, hogy az 57 éves kor alatti nyugdíjas rendvédelmiek nyugdíját átneveznék juttatássá, amelyet megadóztatnának.

Ennek alapját várhatóan ma fogadja el az Országgyűlés. Lázár János alkotmánymódosítója csökkenthetővé, illetve szociális ellátássá alakíthatóvá, de akár megszüntethetővé is teheti az öregségi nyugdíjkorhatár előtt folyósított nyugellátást.

A rendvédelmi szakszervezetek a hétvégén, illetve hétfő reggel alakították ki erről az álláspontjukat, és - ahogy az várható volt - egyikük sem fogadta el az elképzelést.A Honvédszakszervezet a Hírszerzőnek küldött közleményében azt írta, szervezetük nem fogad el, nem támogat és tudomásul sem vesz olyan kormányzati elképzelést, amely a már nyugállományú, illetve az aktív katonák megszerzett jogait megvonja, csorbítja vagy korlátozza. A Belügyi és Rendvédelmi Dolgozók Szakszervezet is ezen az állásponton van. Bárdos Judit főtitkár közleményében azt írta, nem fogadják el ezt a megoldást, és minden olyan törvényes eszközt bevetnek, amellyel ezt nyomatékosítani tudják.

A szakszervezetek most Orbán Viktorra várnak, a hétvégi információk szerint ugyanis hétfőn vagy kedden újra miniszterelnöki egyeztetés lesz. “Arra várunk, hogy a miniszterelnök titkárságáról jelezzenek, hogy mikor találkozik velünk Orbán Viktor, de egyelőre még semmit nem tudunk, várunk” - mondta a Hírszerzőnek Pongó Géza, a Független Rendőrszakszervezet főtitkára. Az érdekvédő szerint ha ma nem jön létre a találkozó, akkor azt a korábbi megbeszélések felrúgásának fogják tartani, és “jönnek a nyomásgyakorlás más eszközei”, ami valószínűleg újabb demonstrációkat jelent majd. A szakszervezetek a pénteki kormányálláspontot is a visszalépésként értékelik a korábbi állásponthoz képest, hiszen most már szó sincs az életpályamodellről, és a nyugdíjat járulékká alakítanák át, amit “bármikor el lehetne venni”.

A Fegyveres és Rendvédelmi Dolgozók Érdekvédelmi Szövetségének elnöke, Kónya Péter délután kettőkor tesz rendkívüli bejelentést az ügyben.

A Klubrádióban 13 órakor elhangzott hírek szerint fél kettőkor folytatódnak a tárgyalások a Belügyminisztériumban, de a rendvédelmi érdekvédők nem tudták megmondani, hogy a minisztérium részéről ki vesz részt a megbeszélésen.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 1.0/5 (1 szavazás)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: -2 ( 2 szavazatból)
Orbánra várva, 1.0 out of 5 based on 1 rating

Címkék:, , , ,

  • Hozzászólások(15)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

15 Reader’s Comments

  1. Lehet hogy éppen a hálószobáját fösti, azért nem ér rá ?
    videa.hu/videok/…/a-nagy-fulkeproba-android-godor-jatek-MPHCPPUz3yJgiHdI

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  2. - Te figyelj Szijjártó, ez nem krokodil hanem zsiráf!
    - Nem baj, majd átnevezzük.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  3. Orbánnal parolázni = lealjasodni. Megtudok bocsájtani vétő, hibázó embereknek, hisz magam is hibáztam, hibázom, de az alattomos, aljasnak soha.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  4. A csuti pöcs most cseréli az ágyneműt. Vasvillával!!! Emberek! Most veszik el a 62. év alattiak nyugdíját! Bármit is mondanak, így lesz!!! Ezt szavazzák meg az alkotmánymódosítással!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  5. Itt a mai eredmény:
    http://www.klubradio.hu/cikk.php?id=16&cid=128312
    Csak nehogy most szegény Kónyát is kikezdjék!
    A városban sokfelé, főleg a Parlament környékén rendőrök, tanácstalanul összeállnak, beszélgetnek. Nem mindegy nekik sem!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  6. A ,,Hivatásunk védelmében” megalakult Sztrájkbizottság volt vezetői, Kónya Péter és Árok Kornél a június 6-i sajtótájékoztatón – magánszemélyként – bejelentette, hogy június 16-án, a ,,fülkeforradalom”-mal szembeni békés ,,bohócforradalmat hirdetnek. Részletek az alábbiakban…
    .

    FELHÍVÁS A MAGYAR KÖZTÁRSASÁG ÁLLAMPOLGÁRAIHOZ!
    .

    Az Orbán Kormány egyéves ténykedése alatt a demokrácia, az emberek alkotmányos és szerzett jogai, valamint a magántulajdon súlyosan sérült.
    .
    A kormány eltökélt szándéka, hogy a legelesettebbeket és a legrászorultabbakat (rokkantak, árvák, özvegyek, nyugdíjasok, munkanélküliek) is a mély szegénységbe taszítsa, miközben a saját gazdasági és politikai elitjéhez tartozókat adókedvezménnyel, jól fizető állással, célirányos állami támogatásokkal és beruházásokkal teszi még gazdagabbá.
    .
    A Kormány a munka-törvénykönyvének tervezett módosításával még kiszolgáltatottabbá teszi a munkavállalókat.
    .
    A fiataloknak nem perspektívát (lásd például, pedagógusok, orvosok), hanem a külföldre menekülés kényszerét nyújtja.
    .
    A fegyveres és rendvédelmi dolgozóknak kiszámítható életpálya helyett, halálpályát kínál.
    .
    Az új Alaptörvény elfogadásával a FIDESZ-KDNP többségű Parlament lehetővé tette egy totalitárius hatalom kiépítését, melyhez az Alkotmánybíróság jogkörének csorbításával, az új média törvény elfogadásával, a sztrájkjog korlátozásával, a semmiségi törvénnyel, a közszféra munkavállalóinak és családtagjaiknak titkosszolgálati módszerekkel történő ellenőrzésével és indoklás nélküli kirúgásával, valamint a szociális párbeszéd intézményrendszerének semmibe vételével az első lépéseket már meg is tette.
    .
    Tette és teszi mindezeket rendkívüli hatalmi arroganciával, az állam polgárait másodrendűként kezelő módon.
    .

    A FIDESZ-KDNP többségű Parlament, figyelmen kívül hagyva az alkotmányos jogokat, az európai uniós alapelveket vette és veszi magának a bátorságot, hogy visszamenőleges hatályú törvényeket alkosson.
    .

    A jelenleg hatályos Alkotmány kimondja:
    .
    1. § Magyarország: köztársaság.
    .
    2. § (1) A Magyar Köztársaság független, demokratikus jogállam.
    .
    (2) A Magyar Köztársaságban minden hatalom a népé, amely a népszuverenitást választott képviselői útján, valamint közvetlenül gyakorolja.
    .

    (3) Senkinek a tevékenysége sem irányulhat a hatalom erőszakos megszerzésére vagy gyakorlására, illetőleg kizárólagos birtoklására. Az ilyen törekvésekkel szemben törvényes úton mindenki jogosult és egyben köteles fellépni.
    .

    Mi fegyveres és rendvédelmi dolgozók az állam, az állampolgárok, a jogállamiság és az állampolgárok jogainak védelmére tettünk esküt, ezért:
    .
    Felszólítunk minden Magyar Állampolgárt, civil és társadalmi szervezetet, szakszervezetet, hogy hazánk és alkotmányos jogaink védelme érdekében csatlakozzon a kezdeményezésünkhöz!
    .
    2011. június 16-án, a ,,fülkeforradalommal” szemben, legyen békés ,,BOHÓCFORRADALOM”!
    .
    Jöjjön el mindenki, bohócnak maszkírozva, aki a nemrég elfogadott törvénymódosítás alapján, bizalomvesztés miatt visszavonná, visszamenőleges hatállyal, a FIDESZ-KDNP-re leadott szavazatait! Az Alkotmány utcában felállított szavazófülkékben a hatalom valódi birtokosa, a nép nevében, mondjuk ki együtt, hogy elég volt!
    .

    Célunkat békés módon és eszközökkel, törvényes úton, az eskünkben vállaltaknak megfelelően, a néphatalom alkotmányos elvének érvényesítésével kívánjuk elérni!
    .

    Budapest, 2011. június 6.

    .

    Kónya Péter és Árok Kornél

    A Hivatásunk Védelmében

    Sztrájkbizottság volt elnökei

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +20 (20 szavazatból)
  7. Csodálom a rendvédelmisek végtelennek tetsző türelmét (naivitását??) Meddig várnak még? törpehitler mint nem beszámitható lény, nem fog visszakozni, hiszen világosan megmondta, hogy véghezviszik amit kiagyaltak, tehát a kocka elvetődött-csak könnyen malomkő lehet belőle, oszt “ki tudja hol áll meg” . A kizárólag erőből és arroganciával dirigáló fityiSSt csak erőt felmutatva lehet végre kibillenteni -sajnos. Ennek az erőnek azonban nem kell okvetlenül fegyveres formát öltenie. A tárgyalások ideje lejárt, elő az általános sztrájkokkal! És akkor még örüljön ez a hatalombitorló bagázs, hogy nem ugy rúgják ülepen őket , hogy rögtön Kinban landoljanak -ahonnan remélhetőleg többé soha senki nem hozná vissza őket.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (14 szavazatból)
  8. Na.
    Végrehogy…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  9. Aki félti az életét, az mindig szolga lesz!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  10. Ezt a férget várhatják,nem akar tárgyalni.Őfelsége már eldöntötte itt senki nem számít csak az Ő szava.Én csak egy idézetet írok ide,amit már egyszer másik
    cikkre leírtam de ide is aktuális.
    “Le az álcával,együgyű bohócok
    Elég volt már a tréfából,elég!
    Elmúlt a farsang,királyok farsangja.
    Mit akartok hát,mire vártok még.
    Haljátok e morajt ?Reszkessetek,
    mert az ő szava nem egy de MILLIÓ.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  11. Nem tudom, régen voltam cirkuszban, de emlékeim szerint mindig a törpe a bohóc. Sőt, azt is tudom, soha nem a törpe a fő atrakció, bár mindig azt a szerepet játsza, hogy ő a nagy, ő az okos.
    Ideje lenne már helyretenni a törpét.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  12. Széchenyitől: “Nagyobb pökedelem a természetben nincs, mint ostoba zsarnok”. Széchényit még a Fidesznek is el kell ismerni, tisztelni kötelesek. Még egy rövid idézet: “Nincs nagyobb bűn, mint másokat vezetni, másoknak parancsolni, másokon uralkodni akarni, – ahhoz való tulajdon és talentum nélkül. Látnok volt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  13. Bohém
    2011. június 6. hétfő
    15:06
    Köszönöm, hogy közzé tetted ezt a felhívást !
    Egyszerűen KI KELL MENNI 16.-án az Alkotmány utcába !

    KÉRJÜK az AN-t, hogy ezt a FELHÍVÁST minden nap jelentesse meg az online főoldalon !!! – és buzdító cikkekkel segítse a figyelmet felkelteni erre a felhívásra, a júni 16.-i tüntetésre !!!
    Előre is köszönjük !!!
    Nagyon fontos lenne, hogy min. 20-30 ezres tömeg jelenjen meg, de jó lenne ha 100 ezren is kint lennénk !!!
    Remek a Felhívás szövege !!! Visszamenőleges hatállyal megvonni a Fidesz-KDNP-re adott szavazatokat, a népfelségi jog alapján ! :-) Nagyon találó, humoros ötlet, a “Bohócforradalom”-al együtt ! Nagyon szellemes !

    A legfontosabb cikkely a ma hatályos Alkotmányban, amelyre Orbán is esküt tett, az ez :
    “(3) Senkinek a tevékenysége sem irányulhat a hatalom erőszakos megszerzésére vagy gyakorlására, illetőleg kizárólagos birtoklására. Az ilyen törekvésekkel szemben törvényes úton mindenki jogosult és egyben köteles fellépni.”
    Ennek megszegése büntetőjogi kategória !!! Ezt kell teljes határozottsággal számon kérni rajtuk, mert ezt folyamatosan megszegik, megszegték : kizárólagos hatalom birtoklására törtek, és ez ellen kötelességünk fellépni,
    sőt : Alkotmányellenes hatalom megszerzése gyanújával le is lehet Orbánt tartóztatni !!! – és vizsgálati fogságba helyezni ! – Ez sajnos utópia, mert már a hatalmi ágak fölött is minden hatalom a kezében van, pedig ez lenne az alkotmányos kötelességünk, ha érvényt tudnánk szerezni jogainknak ! Mivel ez nem megy, ezért marad a sztrájk és a tüntetés, folyamatos tömeges utcai jelenlét ! Hát RAJTA !!!
    MIKOR ÉBREDSZ FEL MAGYARORSZÁG ???

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  14. Orbán András Lajos

    Kíváncsi vagyok meddig hagyják magukat szopatni a rendvédelmisek, a tűzoltók,a katonák, mikor mondják végre bele a pofájába a csutiszörnyetegnek : ELÉG VOLT!!!!!!!!!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  15. Orbánra hiába várnak, ezt ők is tudják, csak a köröket le kell futni. Hogy utána mi lesz? az kérdés, mert sztrájk joguk nincs.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos