Ronai and Ronai
AMERIKAI

Reakciók: Orbán megkötné a következő tíz kormány kezét 2011. június 13. hétfő 20:32 | AN Forrás: stop.hu

  • Hozzászólások(38)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Reakciók: Orbán megkötné a következő tíz kormány kezét

Budapest – “Egyetlen ponton terjesztem ki a kétharmados törvények körét: a gazdasági törvények terén. És nem csinálok titkot abból, hogy ebben a vonatkozásban megkötöm a következő kormány kezét. És nem csak a következőét, hanem a következő tízét” – nyilatkozta az osztrák Kronen Zeitungnak Orbán Viktor. Közgazdászok, politológusok, publicisták kommentálták  a sajtóban  a miniszterelnök vízióját.

“A világtörténelemben nem Orbán Viktor az első politikus, aki a valóság alakulását meg akarja állítani. De a valóság ehhez nem járul hozzá. Akik ilyen kísérletet tesznek, azokat a történelem nagy ár és szenvedés árán ugyan, de el szokta söpörni” – ezt Róna Péter közgazdász nyilatkozta a Népszabadságnak  “Ne arra törekedjen az Orbán-kabinet, hogy a következő tíz kormányt mire kötelezi, hanem hogy holnap hogyan tud segíteni a nyomorban lévők kétségbeesett helyzetén” – tette hozzá a közgazdász.

Juhász Attila politológus,, a Political Capital vezető elemzője az ATV-nek azt mondta: az Orbán-kormány azzal, ahogyan a stabilitást el akarja érni, “több kárt csinál, mint hasznot.” Szerinte amit célul tűzött, nemcsak kockázatos, de a folyamatosan változó gazdasági környezet miatt végrehajthatatlan is. “Bizonytalanok ennek az egésznek a kilátásai, és nem teremt stabilitást” – mondta

Giró-Szász András politikai szakértő, a Századvég Alapítvány igazgatója üdvözölte a kormányfő által megfogalmazott irányt, és azt mondta: “bizonyos lépések evidens módon megkötik a következő kormányok kezét abban, hogy akár az államadósság, vagy a szociális ellátás, akár a különböző alapok és kasszák terhére ne tudjanak olyan politikát folytatni, amely felborítja az államháztartást”. Giró-Szász szerint ez a következő választásokra is hatással van. “Nem az eredményre, hanem a választási ígéretekre. Mert, ha az alkotmányban vagy a sarkalatos törvényekben meg vannak határozva a számok, akkor ezektől elrugaszkodott ígéreteket nem lehet majd tenni” – tette hozzá a stop.hu-nak a szakértő.

“Végre egy őszinte mondat!” – így kommentálta a kormányfő kijelentését Békesi László közgazdász a Népszabadságnak. A volt pénzügyminiszter a lapnak úgy fogalmazott, “magyar fordításban ez azt is jelenti, hogy Orbán azt vizionálja: abban a rendszerben, amit most az új alaptörvénnyel és a sarkalatos törvényekkel bebetonoznak, jó darabig fenn fog maradni, mert Orbán nem látja esélyét sem annak, hogy bármilyen erő, akár koalíciós is, kétharmados többséget tudjon szerezni a következő negyven évben.”

Békesi hozzátette: de mindez azt is jelenti, hogy egy elrontott, a fiskális stabilitás hiányával küzdő új adóstruktúra is bebetonozódik. (…) Ha így kerül rögzítésre egy torz adórendszer, akkor állandóan pluszforrásokat kell majd találni a rendszerben. De nem csak erről van szó, hiszen ha ugyanígy a szociális ellátórendszereket is kétharmados törvényekhez kötik, akkor kiadási oldalon is hosszú távra determinálnak bizonyos kiadásokat. Ez pedig szintén komoly veszélyeket rejt magában” – fogalmazott a Népszabadságnak Békesi László.

Vasali Zoltán politológus a stop.hu-nak azt mondta: “A Fidesz most az alkotmányos és intézményes keretek átalakítása és bebetonozása után gazdasági kötöttségeket is előre meg akar határozni. Ez nem korrekt, erre nem kapott felhatalmazást. Ha a következő választásokon az emberek többsége más utat akar majd kijelölni, akkor biztosítani kell hozzá a lehetőséget.”

Csillag István közgazdász, volt SZDSZ-es gazdasági és közlekedési miniszter a Népszabadságnak így kommentálta Orbán szavait: “nem ördögtől való lett volna” korábban sem néhány ciklusra előre rögzíteni azokat az intézményi cölöpöket, amelyek között illik és célszerű a különböző kormányoknak járni. “Például hogy az adósságráta ne legyen annyira fojtogató, vagy hogy jóléti intézkedéseket ne lehessen hitelből fizetni. Ezeket konszenzussal meg lehetett volna oldani. Volt ilyenre példa mondjuk a lengyeleknél. Ami itt most hiányzik, az épp a konszenzus. Csak egyoldalú, diktatórikus kijelentés van.” Csillag István hozzátette: “demokratikus politikai rendszerben a pártok közötti verseny az adópolitikai és a költségvetés-politikai programok versenye. Ha erre azok bebetonozottsága miatt nincs mód, akkor nincsenek szabad választások, akkor megszűnik a demokratikus politizálás elemi lehetősége. Gondoljunk csak arra, hogy akár az amerikai forradalom, akár a francia forradalom adópolitikai kérdések miatt tört ki, mert az uralkodó nem adott módot arra, hogy alattvalók a parlamentben vitassák az adóelképzeléseket” – mondta a volt miniszter.

Friss Róbert újságíró így kommentált  Orbán népe 40 évig bolyong a ridegtartásban  című publicisztikájában:

” Ez volna hát a parlamentáris demokrácia? Ez nem bátorság, hanem vakság. A hatalom vaksága, amely mindent megtesz, amit megtehet, s amely mindenről úgy gondolja, hogy megteheti.

Tudjuk, hiszen a kormányfő szája sarkában ismert szerény mosolyával maga közölte, saját magára szignálta ki a gazdasági törvénykezés rendszerének kidolgozását, amivel most éppen tíz következő kormány kezét akarja megkötni, nyilván úgy, hogy kétharmadossá teszi e sarkalatos törvényeket.

A lényeg, hogy az IMF helyett a politikai követelményeket nélkülöző szabad piacról finanszírozza az országot, kerül, amibe kerül. ’Egy fűtött istállóból kimentünk, a szabadba, ahol hideg van és metsző szél. De ilyen a szabadság’ – jellemzi a helyzetet. Lassan felmerül bennünk: szerepel-e a kérdés – akar-e ridegtartást? -, a szociális konzultáció kérdőívén. Elegendő felhatalmazás-e a parlamenti kétharmad mamelukjainak bólogatása arra, hogy tízmillió magyart ridegtartásra fogjon? Mert a kormányfő szerint ilyen a szabadság.

Szerintünk meg nem ilyen.”

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 3.0/5 (4 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: -1 ( 7 szavazatból)
Reakciók: Orbán megkötné a következő tíz kormány kezét , 3.0 out of 5 based on 4 ratings

Címkék:, ,

  • Hozzászólások(38)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

38 Reader’s Comments

  1. Én meg a nyakkendőjét kötném meg. SZOROSRA!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (19 szavazatból)
  2. Úgy vélem, hogy a következő kormány, legyen bármilyen, első doga az lesz, hogy, a nemzeti alaptörvényt a mostani kétharmados fantazmagóriákkal együtt talonba teszi. Csak sajnos, ha a demokrácia játékszabályait betartjuk, akkor még 3 évig tűrni fogjuk ezt az esztelen ámokfutást, amit szeretett vezérünk a bűnszervezetével együtt elkövet.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (19 szavazatból)
  3. Egy fűtött istállóból…. ha már az istállónál tartunk.. Orbán olyan mint a cigány vak lova, amikor a falnak megy, azt mondja a gazdája, hogy nem vak az, csak bátor!
    Ami meg a hasonlatait illeti.. Volt már disznóólban, most az istállót emlegeti… Nehogy ott kössön ki ennyi eszement ötlet láttán!
    Magának szignálta ki -gőze nincs a közgazdaságtanhoz!Egyet tud az utóbbi időben, de azt nagyon.
    Hangsúlyozni az “én”-t! Tehát egyedül felelős Magyarország tönkretételéért!
    Amit ez az alak tesz az országgal tudatosan, az már bűncselekmény!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +26 (26 szavazatból)
  4. Lehet indulni a kétharmadnak, kordont bontani. Bár ez ebben a nyomorult, szembecsukó, farokbehúzó országban nem fog megtörténni. Itt az a divat, hogy “nem tehetek én semmit” és inkább nyomorog, elutazik erdőt tisztítani az ország másik felébe, beletörődik, hogy nem kap nyugdíjat, ellátást, lassan semmit. Ez a nép ilyen. Egy rakás Pató Pál úr, megspékelve beszarisággal. Uff.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +25 (27 szavazatból)
  5. alegeroseb blibapasztor a világon

    Volt fideszes képviselő ÚR , aki a seggét gipszbe nyomta.

    Ha a forradalom művészeti irányoltságú lesz , úgy fidesz képviselői nyelvek lesznek gipszbe formázva .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  6. Ezzel a megnyilvánulásával a kleptokratikus klerikálfasiszta stílusát igazolja ez a narcisztikus paranoid skizofrén “kisnapcsi” csutfasz!!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (15 szavazatból)
  7. Itt is megismétlem!
    Röviden!
    Ez a HAZAÁRULÁS!
    Nem tudom pontosan idézni, de a lényegét megjegyeztem, aki a haza haladása, jövője, az emberek jövője ellen vét, vagy azt gátolja az HAZAÁRULÓ, még ha mást nem is tesz, mint egyfolytában a nemzeti himnuszt énekli!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +29 (29 szavazatból)
  8. Szerintem meg az elkövetkező tíz kormány fogja Orbán és tettestársai kezét “gúzsba” kötni (40 év). A csuti pöcs korát nézve az életfogytig. Nem is nagy ár azért sok gazságért amit a magyar nép ellen elkövetett.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +20 (20 szavazatból)
  9. Most oszinten, miert nem lovi mar le valaki??

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +20 (22 szavazatból)
  10. A fotó nagyon találó! Mintha az ördög vigyorogna le róla. És valóban! Lucifer csak kisinas lehet mellette.
    Az előző ciklusa alatt szétzilálta a jobboldali pártokat, és beolvasztotta a fideszbe. Nyolc éven keresztül heccelte az embereket, és eljött a nagy napja.
    Ha visszagondolunk, az előző ciklus alatt sem a gazdasággal, nem az országgal, hanem a személyes hatalmának a kiépítéssel foglalkozott. A jelenlegi törvénykezése sem az országról, hanem önmagáról szól.
    Már nagyon sok helyen, nagyon sok ember (Magyar, és nem magyar), mindenki a hatalom megszállottjának nevezték. És valóban. Mi is érdekli a puszta hatalmon kívül?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +20 (20 szavazatból)
  11. Ez az ember nyilvánvalóan őrült.. Az Észak-Koreai kicsi csüng is, de
    annak van 1 millió katonája.
    A csuti csöcsinek van 600 terroristája..
    Azért az kis különbség.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +20 (20 szavazatból)
  12. Remélem, hogy a következő kormány is megköti Orbán kezét. Valahogy úgy, mint Hagyóét kötötték ők.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +20 (20 szavazatból)
  13. Szerintem a nyakkendőjét is megkötik. :-)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (15 szavazatból)
  14. Hát ezt, meg az utóbbi idők képeit nézve még jó, hogy MTI képek, mert még megvádolnák az AN-t, hogy elfogult…
    Egy pszichiáter elemezni tudná… én is, de most nem teszem…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  15. Jó, hát Hitler is azt hitte, hogy majd ennyi meg annyi időre elintéz dolgokat, aztán meg mégse úgy lett. Az Orbán-alkotmányt egyszerűen szétszaggatjuk, mint norvég jégeső a napernyőt. Talán nem lesz jogállami megoldás, ellenben célszerű lesz.

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (18 szavazatból)
  16. “Van egy rossz hírem Viktor. Nem, hogy a következő tíz kormány kezét nem fogod megkötni, de még a téged leváltókét se. Ugyanis amíg az új alkotmány alapvetések fejezetének B cikk, 3. pontja szerint is a közhatalom forrása a nép, addig sima feles többségű győzelemmel és egy népszavazással máris viheted magaddal az életművedet, és kiszögelheted a felcsúti pajtába mementónak.”
    Varanus

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (19 szavazatból)
  17. Olah Zsuzsanna

    Kedves Hitetlen! Kar volt leirnod, majd holnap megvaltoztatjak az alkotmanyt es a kozhatalom forrasa majd a FIDESZ lesz ” oszt lesz nekunk jonapot” !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  18. Geben Sie mir funf Jahre and Sie werden Deutchland nie wieder erkennen!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  19. Dícséri a kupec a lovát:
    -Ezt vegye meg, ez a legjobb, leggyorsabb, legbátrabb, elmegy mindenhova, átmegy ez mindenen.
    Megveszik. Visszahozzák:
    -Becsapott engem. Nekimegy mindennek, persze mert nem bátor hanem vak.
    -Ugyan már, mit nem mond. Nem vak ez csak vakmerő

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  20. Orbán András Lajos

    A bamba vigyor le lesz törölve a rusnya pofádról, a törvényeid oda jutnak ahová valók, a SZEMÉTBE melléd!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  21. Orbán az Országunk vaklova.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  22. Őszinte beszéd!
    Őszintén beismeri, hogy nem ö lesz a következő 10 kormányfő.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  23. Ennyit Orbán úr demokrácia-felfogásáról. Bízom benne, hogy nagyon elszámította magát, és már a következő kormánynak alkalma lesz ezt azt a sok gyalázatot orvosolnia, amit a nemzet ellen elkövetett.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  24. Sándor, sajnos nem is akar már miniszterelnök lenni, az olyan macerás, mindenféle választások …brrrr! Viszont a nemzet gojostola már 2 év után megkap minden juttatást, ami egy államelnöknek jár – és 2/3-al még a 14-es választások előtt beül a helyére Orbán. Adott már az államelnöknek néhány sanszot, amivel a gojostol (hű de macerás a helyesírásra figyelni!) biztos, hogy VELE szemben nem mer élni – de ő majd annál inkább!
    Már csak Istenben bízhatunk (bár Gödöllőn az első nyíllövése mellé ment)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  25. ’Egy fűtött istállóból kimentünk, a szabadba, ahol hideg van és metsző szél. De ilyen a szabadság’ Mondja a Vezir..

    Grönlandi/dán kozmondas: “Nagy hidegben a nadragba vizelni csak rovid ideig melegit..” Ök mar megtapasztaltak es rajottek, hogy milyen utana…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  26. Illetve EZ talán mégis ad egy kis reményt: államelnökként nem lehet egyúttal a fidesz vezére is (legalábbis az eddig ismert alkotmányszövegek szerint) és az utódlási harcok még Nagy Sándor birodalmát is képesek voltak szétverni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  27. kekec, igen! Ez a sötét jövő!
    Még a viktortalan fidesz kormány keze is meg lesz kötve.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  28. Ne mondjátok mááá, hogy rémeket látok!!
    Közel már a vég! Magyarország életében, történelmünk során, mikor előhúzták a Mária országa kártyát akkor az mindig a vég kezdetét jelezte. Ma már az asztalon van ez a kártya. Már teljes gőzzel folyik a legarcátlanabb történelem hamisítás. A ma regnáló álkersztény, áldemokratikus, áljobboldali, egyáltalán nem álfasiszta, karierista kormány, most igyekszik nemzeti hőst faragni Gömbös Gyulából, és abból a Horty Miklósból akinek a lelkén szárad a második magyar hadsereg megsemmisítése, 600.000 az az hatszázezer Magyar polgár megsemmisítése. Abból a nyilas kormányból amelyiknek a háború elvesztésekor csak egyetlen gondja volt, jelesül hóna alá vágni a Magyar kincstár vagyonát és ezzel szökni, magára hagyva az országot, a fővárost, az eszetlenül és értelmetlenül vágóhídra hajtott magyar hadsereg utolsó morzsáját, mindezt azért, hogy az arannyal nyugodtan elillanhassanak. – Nem az Ő “érdemük”, hogy ez nem jött össze. – A mai hírek szerint ma a királyi Tv legfontosabb (képi anyaggal bemutatott) híre, hogy Pécset egy 1919-es népbiztos szobrát eltávolítják. E közben persze közmunkának álcázva zajlik a munkatáborok megteremtése. És ez nem vicc! Kedves Kanadai – Amerikai Magyarok azt hiszem itt az ideje megteremtenetek a Magyarországról menekültek segélyezési – újrakezdési alapját, mert valami azt súgja nekem, hogy nagyon hamarosan több mint kétmillió emberünk fog kitántorogni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  29. csinkó istván

    Sajnos a cikk kiforgatja a miniszterelnök mondatait,hisz csak arról van szó,hogy elkerüljük az utolsó 8 év felelőtlen gazdaságpolitikáját.
    Itt sérül az ujságirási etika.Nem tudom,mennyire áll ez érdekében a cikkirónak,de ha igen,lelke rajta!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -6 (6 szavazatból)
  30. Ugyanezt kérjük az Ausztriában és Németországban élő tisztességes magyaroktól, hogy segítség a kényszerűségből most kimenekülőket.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  31. csinkó istván: remélem, hogy igaza van, és rémeket látunk. Tehát tessék minket megnyugtatni és pontról-pontra megcáfolni a cikkben írtakat.
    Nem felezték meg a közmunkaprogramra szánt pénzt?
    Nem teszik kötelezővé a közmunkát?
    Nem hajtanak vissza az egyébként is 10 % feletti munkanélküliséggel sújtott piacra mnég párszázezer embert?
    Nem akarják megszüntetni pár hónap alatt a juttatásaikat?
    Nem akarnak múlt évezredi módszerekkel tömegeket fizikailag dolgoztatni?
    Vagy mafasz?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  32. Egyébként a “felelőtlen gazdaságpolitika” megállította az eladósodást, 6 %-al csökkentette a költségvetési hiányt , és közben még demokraták is maradtak.
    Lehet annak örülni, hogy ezt “el kívánják kerülni” – de franc a gusztusába!
    Vessen egy pillantást az államadósságra. EMELKEDETT! Idén majd még betömik az év végéig a nyugdíjpénztáraktól rekvirált összeggel – a 250 mrd-os tartalékkal valamicskét jövőre is átvisznek, de aztán jön a vízözön – csak Orbán addigra államelnökként mossa a kezeit a Sándor palotában, ahova oly régen vágyakozik!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  33. Egyébként meg némi szövewgértési problémákat látok csinkó úrnál. A cikkíró ugyanis nagyrészt politológusok véleményét idézi, valamint Orbán urat szó szerint – mindenféle facsargatás nélkül. Elég kifacsarodott az magától is!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  34. Gregory Blunder

    Olvastam:
    Orvosi kongresszus szünetében öt sebész beszélget, hogy milyen az ideális beteg.
    - Szerintem a legjobb műtéti alany egy könyvelő lehet. Felnyitom a hasát, és minden szerve számozva van. – mondja az első.
    - Én egy villanyszerelőt operálnék szívesen, biztos minden része más színű lehet. – teszi hozzá a második.
    - Én azt hiszem, egy könyvtáros lehet a legjobb: minden belső szerve ABC-sorrendben helyezkedik el.
    - Én inkább egy építőmunkást szeretnék megműteni, biztos megértené, ha kihagyok egy-két darabot. – teszi hozzá a negyedik.
    Az ötödik így szól:
    - Énszerintem a legjobb beteg a műtőasztalon egy politikus lenne: se agya, se szíve, se töke, se gerince, és a feje meg segge felcserélhető.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  35. A hülye arra nem gondol, hogy esetleg majd az ő keze is meg lesz kötve. Nem normális

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  36. Kravátli, Karpenter!
    Jól mondjátok!
    Csakhogy…
    Miért akarja a KÖVETKEZŐ kormányok kezét megkötni?
    Csak nem arra számít a csuti szemölcs, hogy már a következő választáson el fog hasalni, és az utódaival akar kibabrálni???

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  37. Gab2000 ne aggódj OV. király keze nem lesz megkötve mert Ő nagy ívben tojik a törvényekre – még a sajátjaira is!
    Ez az amiért azt állítom (már vagy cca. 3 hónapja), hogy ép elméjü politkai párt már nem akarhat szabályos választást nyerni, hiszen ebben az esetben törvényesen, akkor sem lenne kormányzóképes ha addigra a fidesz már nem politikai párt, OV. király meg már nem regnál többé. Itt már egy választás semmin sem segít, itt már csak egy forradalom segít. Különben R. Matyit ennél kevesebbért zavarta el a Magyar nép. Én a magam nevében már csak ebben a józan népben tudok bízni. Válasz út előtt áll a Magyar, vagy saját kezébe veszi a dolgok intézését (még olyan áron is, hogy időszakosan az anarchia lesz az úr, vagy a másik út, hogy most több mint kétmillió emberünk fog kitántorogni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  38. Az alábbi 16 pontban tettük közzé 1956-ban a követeléseinket, mi, műegyetemi fiatalok:

    “Az összes szovjet csapatoknak azonnali kivonását követeljük Magyarországról a békeszerződés határozatai alapján.
    A Magyar Dolgozók Pártjában alulról felfelé, titkos alapon új alap-, közép-, és központi vezetők választását követeljük, ezek a legrövidebb időn belül hívják össze a pártkongresszust és válasszanak új Központi Vezetőséget.
    A kormány alakuljon át Nagy Imre elvtárs vezetésével, a sztálinista Rákosi–korszak minden bűnös vezetőjét azonnal váltsák le.
    Nyilvános tárgyalást követelünk Farkas Mihály és társai bűnügyében. Rákosi Mátyást, aki első fokon felelős a közelmúlt minden bűnéért és az ország tönkretételéért, hozzák haza és állítsák a nép ítélőszéke elé.
    Általános, egyenlő és titkos választásokat követelünk az országban több párt részvételével, új nemzetgyűlés megválasztása céljából. Követeljük a munkásság sztrájkjogának biztosítását.
    Követeljük a magyar–szovjet és magyar–jugoszláv politikai, gazdasági és szellemi kapcsolatok felülvizsgálatát és új rendezését a politikai és gazdasági teljes egyenrangúság és az egymás belügyeibe való be nem avatkozás alapján.
    Követeljük az egész magyar gazdasági élet átszervezését szakembereink bevonásával. Vizsgálják felül a tervgazdaságon alapuló egész gazdasági rendszerünket, a hazai adottságoknak és magyar népünk létérdekeinek szem előtt tartásával.
    Hozzuk nyilvánosságra külkereskedelmi szerződéseinket és a soha ki nem fizethető jóvátételek tényleges adatait. Nyílt és őszinte tájékoztatást követelünk az ország uránérckészleteiről, kiaknázásáról, az orosz koncesszióról. Követeljük, hogy az uránércet világpiaci áron, nemes valutáért Magyarország szabadon értékesíthesse.
    Követeljük az iparban alkalmazott normák teljes revízióját, a munkások és értelmiség bérköveteléseinek sürgős és alapvető rendezését. Kérjük a munkások létminimumának megállapítását.
    Követeljük a beszolgáltatási rendszer új alapokra fektetését és a termények okszerű felhasználását. Követeljük az egyénileg gazdálkodó parasztok egyenrangú támogatását.
    Követeljük az összes politikai és gazdasági pereknek független bíróságon való felülvizsgálatát, az ártatlanul elítéltek szabadon bocsátását, rehabilitálását. Követeljük a Szovjetunióba kihurcolt hadifoglyok és polgári személyek azonnali hazaszállítását, beleértve a határon kívül elítélt foglyokat is.
    Teljes vélemény-, szólás- és sajtószabadságot, szabad rádiót követelünk és a MEFESZ-szervezet számára nagy példányszámú új napilapot. Követeljük a meglévő káderanyag nyilvánosságra hozatalát és megsemmisítését.
    Követeljük, hogy a sztálini zsarnokság és politikai elnyomás jelképét, a Sztálin-szobrot a leggyorsabban bontsák le, és helyébe az 1848–49-es szabadságharc hőseinek és mártírjainak méltó emlékművet emeljenek.
    A meglévő, magyar népnek idegen címer helyett kívánjuk a régi magyar Kossuth-címer visszaállítását. A magyar honvédségnek a nemzeti hagyományokhoz méltó új egyenruhát követelünk. Követeljük, hogy március 15. és október 6. nemzeti ünnep és munkaszüneti nap legyen.
    A Budapesti Műszaki Egyetem ifjúsága egyhangú lelkesedéssel nyilvánította ki teljes szolidaritását a lengyel és varsói munkásság és fiatalság felé a lengyel nemzeti, függetlenségi mozgalommal kapcsolatban.
    Az Építőipari Műszaki Egyetem diáksága a leggyorsabban felállítja a MEFESZ helyi szervezeteit és elhatározta, hogy folyó hó 28-ra (szombat) Budapesten Ifjúsági Parlamentet hív össze, melyen küldöttségekkel részt vesz az ország egész ifjúsága. Holnap, folyó hó 23-án délután. fél három órakor a műszaki és egyéb egyetemek ifjúsága a Műegyetem előtti téren gyülekezik, onnan a Pálffy térre (Bem tér) a Bem-szoborhoz vonul, és megkoszorúzásával fejezi ki együttérzését a lengyel szabadságmozgalommal. E felvonuláshoz az üzemek dolgozói szabadon csatlakozhatnak. ”

    Amikor a rádióban akartuk beolvastatni a követeléseinket, a pökhendi hatalom fegyvert alkalmaztt ellenünk! Ez volt az utolsó csepp a pohárban!

    A forradalom égisze alatt előkerültek a naftalinból a régi rend levitézlett urai, a privilégiumait visszakövetelő klérus, a köztörvényes bűnözők, a gátlástalan ügyeskedők, a nyugatról kíváncsiskodó média.

    A gátlástalan “elszámoltatásoknak” sok ártatlan áldozata volt mind a forradalom alatt, mind utána.

    Bár a szovjet hadsereg megjelenése véget vetett a kísérleteinknek, Rákosiék társasága végleg elpucolt! A felelősségre vonásuk, sajnos, nem történt meg.

    Van-e olyan a követelés a régi, 16 pont között, amelynek igénye a holnapi, 16.-i tüntetésen is aktuális?

    Összefogunk-e holnap?

    Vajon a Kedves Vezetőnk milyen lépéseket foganatosít a “bohócok” ellen?ű

    (Lehet, hogy öreg fejemért megérkezik valamelyik éjjel egy lefüggönyzött, fekete autó?)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Bírálják Orbánékat a környező országok 2011. június 20. hétfő | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos