Ronai and Ronai
AMERIKAI

Mizu, avagy balsors, akit régen tép… 2011. június 8. szerda 17:51 Forrás: AN

  • Hozzászólások(29)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Mizu, avagy balsors, akit régen tép...

Budapest – Jó tudni, hogy pártunk és kormányunk annyi baj és szükség közepette is odafigyel a látszólag apró, ám valójában fontos részletekre. Igaz, hogy a pedagógusnapon tanárok ezrei ünneplés helyett tüntettek, iskolákat zárnak be, és az oktatás területén szinte minden bizonytalan, ám a szaktárca vezetőjének még ezekben a vérzivataros időkben is van energiája arra, hogy az iskolák jól énekelhető, felhasználóbarát Himnuszt kapjanak. Fluor Tomi, Tóth Vera, meg a többiek: eljött a ti időtök!

Levélben fordult Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszter a magyarországi közoktatási intézményekhez, annak érdekében, hogy a Himnusz és a Szózat diákok által “szívesebben fogadott, könnyebben énekelhető változatát” eljuttassa még az évzáró ünnepélyek előtt az iskolákba.

A Nemzeti Erőforrás Minisztériuma szerdai közleménye szerint az Oktatási Hivatal honlapján közzétett, elektronikusan letölthető alkotások a Magyar Honvédség Központi Zenekara, valamint a Honvéd Férfikar előadásában hangzanak fel.

“Réthelyi Miklós bízik benne, hogy a magyarság összetartozását hirdető, jelképes erejű zeneművek most elérhetővé tett változatai népszerűek lesznek, az együtt-énekléssel pedig emelik majd az oktatási intézmények ünnepi pillanatainak fényét” – olvasható a kommünikében.

Az idei tanév egy hét múlva június 15-én zárul, és csütörtöktől kezdődik az ország általános és középiskoláiban mintegy 1,3 millió diák számára a közel két és fél hónapos nyári szünet.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0.0/5 (0 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: -3 ( 3 szavazatból)

  • Hozzászólások(29)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

29 Reader’s Comments

  1. nagyon fontos az éneklés. ez felszabaditja azt a bánatot amit sokan éreznek , h Orbánt választották meg. A kormányzó Orbán most elemében van, gondolatai szárnyalnak, mint a szél. Az eu vezetői meg lesnek mint Jocó a moziban, amikor Orbán beszédét hallgatják. Csettintenek a nyelvükkel, ez ám a magyar fülkeforradalmár.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (14 szavazatból)
  2. nagyon fontos az éneklés. ez felszabaditja azt a bánatot amit sokan éreznek , h Orbánt választották meg. A kormányzó Orbán most elemében van, gondolatai szárnyalnak, mint a szél. Az eu vezetői meg lesnek mint Jocó a moziban, amikor Orbán beszédét hallgatják. Csettintenek a nyelvükkel, ez ám a magyar fülkeforradalmár.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  3. De jo, hogy ez a legnagyobb problemaja ennek az idiota seggfejnek!
    Mar nem azert, de aki arra nem kepes, hogy ezt a ket verset egy evben ketszer vegigenekelje az iskolaban, az eletkeptelen!
    Miert nem mindjart azt eneklik, hogy suss fel nap? Utana meg elszavalhatnak a kerekecske gombocskat! Az aztan megemelne az iskolak unnepi pillanatainak tenyet! Felteve, hogy bohocokat kepeznek!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (17 szavazatból)
  4. Nos,értem én a szerkesztő szarkazmusát a hírrel kapcsolatba, de…
    A különféle “tehetségkutató” celeb képző pénzlehúzó show műsoraiban Tóth Vera is azon kevesek egyike, aki többéves és szakirányú felkészülés után indult.
    Sokkal jobban megérdemelte volna a pellengérre állítást legfrissebb import celebünk erősen csalás illatú nyerése a fényévekkel előtte járó és komoly munkaóra százak-ezrek befektetése árán idejutott tánccsoport (zseniális koreográfus sráccal) és a harmonikavirtuóz fiú. Nopersze ők belmagyarok.
    Szóval javaslok egy névcserét, de nem néznék utána a trianonos kölöknek.
    Mellesleg Kodály búgócsigát jár a sírjában.)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  5. Igazad van Álnaív, mostanság a “megélhetési magyarság” nyeri a tehetségkutató versenyeket.
    Biztos vagyok benne, hogy csalások árán.
    A himnuszról nekem évek óta Király Linda jut eszembe…….
    :lol:

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  6. Miért eddig nem voltak elérhetőek?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  7. vélemény! Üdvözlöm!
    Azért Kövér László is tud!
    “Katonai erőt is alkalmazhattunk volna”
    Kövér elismerte Trianon érvényességét!
    Élesen bírálta Kövér Lászlót a két szlovák ellenzéki párt, mert az Országgyűlés elnöke a Hospodárské Noviny című prágai és pozsonyi lapban hétfőn megjelent interjújában azt állította, hogy a magyar nemzet nem mondhat le egyetlen részéről sem, s a szlovákiai magyarok szellemi és kulturális értelemben a magyar nemzethez tartoznak. Ugyancsak visszautasították Kövér azon állítását, hogy a bős-nagymarosi vízmű egyoldalú felépítése által Pozsony megváltoztatta a magyar-szlovák határt, s ezt a helyzetet Magyarország a nemzetközi jog segítségével próbálta orvosolni, holott akár katonai erőt is alkalmazhatott volna.”
    Algayerová szerint nagyon kell figyelni a kettős állampolgárság ügyében. E tekintetben “figyelmeztető jelzésnek” mondta, hogy Budapest lemondta a magyar-szlovák parlamenti külügyi bizottsági találkozót, egy nappal annak megtartása előtt. Madaric úgy vélte: Kövér nyilatkozata, hogy Szlovákia megváltoztatta az államhatárt, illetve utalása a katonai erő esetleges alkalmazására, botrányos és elfogadhatatlan. “Ezzel csak megerősítette a magyar politika revizionista szellemét és a szuverén Szlovák Köztársaság iránti tisztelet hiányát” – szögezte le a politikus.”
    .
    http://www.168ora.hu/itthon/kover-elismerte-trianon-ervenyesseget-77024.html

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  8. Nem véletlen, hogy az emberekben álságos feltételezések keletkeznek, vitatott vetélkedők különös végeredményét követően.
    Azért volt reális (külsős) győztes – Rúzsa Magdi, aki egy későbbi alkalommal (Eurovíziós fesztivál) is helytállt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  9. @Bohém – A fideszben ha hülyeségről van szó és Orbán véletlenül nincs kéznél, mindíg akad valami szrencsétlen, hogy maradandó kárt okozzon.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  10. Úgy tűnik már a gondolatoknak is annyi .Megszűntek.Valamivel ki kell tölteni az üres teret.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  11. Orbán András Lajos

    Ha Kövéren múlna már kitört volna a Közép-Európai háború, melynek célja az elcsatolt területek visszaszerzése, persze ez a hagymázos álom nem csak a köteles kalaptartójában él, vannak még rajta kívül bőven ilyenek!!!!!!!!!!!!!!Az meg se fordul az egybites valamijében (majd azt írtam agyában), hogy az ott élők akarják-e egyáltalán a visszacsatolást!!!!!!!!!!!!!!Szlovákiában, Romániában, pl. NEM AKARJA A NAGYON NAGY TÖBBSÉG!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Erre varjál gombot te hülye mélymagyar köteles laca!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  12. Majd a Himnuszt is bezanzásítják , mint az Egri Csillagokat.
    Hogy korunk Hatalmonlévőhöz butult zemberei is megércsék.
    ( Még jó ha nem lessz benne valami kis utalás pl. mobiltelefonra , amit Kormányközeli butik árusít. )

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  13. Ugye vannak emberek akikben dúl a düh. de aki már a régi rendszerben is élt az emlékszik Kövér pályafutására. Nem mintha bűn lenne, de az MSzMp egyik háttár intézményében dolgozott. Mivel ez nem tagadható, dühében eltörölné Szlovákiát.
    A katonai beavatkozás felemlitése nem szerencsés mert legyőztek volnaminket a Szlovákok is, hiszen az elmúlt évszázadokban egyetlen egy háborúban sem győztünk. Részt vettünk viszont több százezer zsidó társunk deportálásában, annak reményében h területeket kapjunk. Na ebben mutatta meg a magyar bátorságát. na meg abban, h Orbán szajkózza oroszok a spájzban vannak. Orbánra dicstelen bukás vár, amennyiben a választók felébrednek álmukból.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  14. Szerintem akinek csak egy kis zenei hallása van még annak is fel áll a szőr a hátán ezekre az ötletekre. Egyetértek Tímeával és Álnaívval. Különben is a himnusz és a szózat is ünnepre való, miért kell megútáltatni a zemberekkel, hogy szinte mindennap énekelni akarják. No és mi lesz a stílus?:magyar nóta, rap, rock, esetleg techno? Inkább:Boci boci tarka…vagy verbunkos, ha ugyan tudják mi az?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  15. Ez a kezdet, rövidesen a kedves vezér ír egy új himnuszt, valamelyik seggnyaló megzenésíti és sarkalatos törvényként beterjeszti!!

    “viktátor álld meg a magyart jó nagy kitartással,
    hogy ezt a sok baromságot átvészelje
    nyújts felé védő “kart”, hogy a pofontól végre felébredjen…..”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  16. Én azt nem tudom, hogy születtek az ilyen emberféleségek? Kik nevelték ezeket? Rendben van, hogy farkas is nevelt fel embert, de az EMBERT nevelt és csak egyszer és a mesében. Netán ezek családi erőszak kellemetlen következményei? Töprengek és nem tudom a megfejtést. A janicsárokat megértettem. Csecsemő korukban elrabolták, vérszomjas katonákká nevelték, majd rátámadtak eredeti népükre, nemzetükre. Esetleg az lehet, hogy már kicsi korukban az asztal körül kergették őket, ha nem csinált az nap valami baromságot, nem lopotak, hazudotak és nem csaltak. Na, ez lehet!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  17. Neha ugy erzem, ennel mar nincs lejjebb, es megis!!
    A nemeteknel jarvanyos hasmenes van, nalunk meg husevo bakteriumok tamadtak meg a honatyak agyat…ez tuti a graziak bosszuja! :D
    De az is lehet, hogy ez valami eu-s tudomanyos kiserlet eredmenye, azt tanulmanyozzak, hogyan tudja egy csapat bolond elkormanyozni ezt a szerencsetlen orszagot..vagy osszeeskuves, hogy vegleg felszamoljak…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  18. Gregory Blunder

    Szeretve tisztelt nagy vezérünk! Viktorákosi elvtárs! Olyan jó nekünk, a népnek, hogy megmondjátok, mit énekeljünk, mit együnk, hová tegyük a pénzünket, így nekünk nem kell ezekkel fárasztanunk magunkat! Csupa öröm, bódottá!
    Gondolom, aki átírta a Himnuszt, majd jó sok szerzői jogdíjat vesz fel, s nekünk majd jön egy újabb adónem… Így kerek a világ…!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  19. “a szaktárca vezetőjének még ezekben a vérzivataros időkben is van energiája arra, hogy az iskolák jól énekelhető, felhasználóbarát Himnuszt kapjanak.”

    Valakik megint jól jártak az iskolákat elárasztó ötlettel, mert a felvétel biztosan nem ingyenes, de a diákok így sem fogják megtanulni a Himnuszt énekelni, mert egy nívós kóruséneklést hallva nem énekel senki. Röstellné a saját hangját a kórus hangzása mellett. Énekelni zenére szoktak, nem pedig énekszóra.

    “az Oktatási Hivatal honlapján közzétett, elektronikusan letölthető alkotások a Magyar Honvédség Központi Zenekara, valamint a Honvéd Férfikar előadásában hangzanak fel.”

    Ezek szerint folytatódik a magyaros himnuszhallgatás “haladó hagyománya”. A világ egyetlen népe a magyar, akik nem énelklik a himnuszukat, hanem hallgatják. Miért?
    Mert zenei aláfestés helyett mindig valamilyen neves kórus énekel a felvételeken, abba viszont miért rontana bele a közönség az iskolázatlan hangjával?
    Marad a némaság és az unatkozó álldogálás a Himnusz és a Szózat bejátszása alatt. Csoda, ha a fiatalok fele sem ismeri a Himnusz szövegét? Nem is hagyják, hogy megtanulja, mert a fülébe nyomják, és nem a szájába adják.

    Szégyen, hogy senki nem jön rá, hogy a Himnusz zenéjét kell felvenni és lejátszani az alkalmakon, mert a zene felhangzásának pillanata megkívánja az éneklést., de a kórus maga adja az éneket, ahhoz más közremûködôre, vagyis emberi hangra nincs szükség.
    MIért nem tudják azok, akiknek hivatalból tudni kellene?

    Más: A különleges alkalmakat általában a Himnusszal kezdik és a Szózattal fejezik be, pedig pont fordítva kellene. Logikusan a (szövegek ismeretében) a Szózat eléneklése lenne az ünnep kezdete, és a Himnusz eléneklése lenne a befejezés, az ünnepélyes meghittség záróakkordja.

    Nem tudunk méltóan ünnepelni (sem). Miért?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  20. Mostantól a Himnusznak felhasználóbarát lessz a felülettye.
    ( És lesznek hozzá cserélhető ” skin” ek is mint holmi user-progi.-hoz.)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  21. Nincs semmi baj a magyar Himnusszal ahogyan a Szozattal sem. Persze majd szivesebben enekelik az emberek az upgraded verziot.
    Vannak orszagok ahol az iskolakban (altalanos iskola) minden reggel elenkelik a himnuszt. Nincs ezzel semmi baj, hacsak az nem hogy egyesek a magukenak tekintik a himnuszt es azt hiszik azt csinalhatnak vele amit akarnak.
    Szemely szerint nem lelkesedem azert hogy a Balsors hozzon rank vig esztendot, mert a Balsorsnak nincs ilyen szokasa, es az ” itt elned, s halnod kell” sem a kedvencem mert a roghozkotottseget jutattja eszembe, a Sorskezerol meg csak annyit hogy mindeki a maga szerencsejenek a kovacsa.
    Kolyok koromban kimondottan utaltam a himnuszt is meg a szozatot is, csak az iskolai (kisdobos/uttoro/kommunitsa) unnepeken enekeltuk, es sokaig csak ezekre emlekeztetett, de most mar elmultak a negativ erzesek ezzel kapcsolatban. Persze majd ez a kormany tesz rola hogy elidegenedjunk…..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  22. Tisztelt miniszter úr!Erre semmi szükség!Az iskolák nagy részében meghatóan szépen éneklik gyönyörű himnuszunkat!Ezt nem kéne átírni,ha lehet!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  23. Egyszerűsíteni kellene az Orbán-tákolmány első sorát is e szerint, hogy az általuk csökkentett értelmű nép jól megérthesse!
    Egyébként: az együtt-éneklés jelentőségét a nácik is jól ismerték. Példakép?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  24. Tudtam én, hogy hiányzik még valami! Persze, ha jól meggondolom, várható volt a március 15-i verskorszerűsítés után.
    Rap-változatban még jobb lenne (gondolom).
    Hát ennyit a nagy magyar hagyománytiszteletről, nemzetünk nagyjainak és munkásságuknak megbecsüléséről.
    (Amúgy régi álmom már, hogy de jó lenne egyszer a nagy nyilvánosság előtt felszólíthatni ezeket a mély-magyarokat, hogy ugyan mondják már el a Himnuszt vagy a Szózatot…)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  25. Kis módosítás elég lett volna: “Orbán áldd meg a magyart”….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  26. Ezeknek az embereknek semmi sem szent, illetve csak egy személy, a NAGY ÁPRILISI FÜLKEFORRADALOM Vezénylő tábornoka.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  27. Nehogymá’ a zemberek úgy énekeljék a Himnuszt, mint ahogy a fülkeforradalom előtt megszokták!

    :-)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  28. Már erre is kitalálták a megfelelő hazugságot:Erkel rokona akarta.ARCÁTLANOK

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  29. Ha lúd, legyen kövér: az átalakított himnusz Király Linda új szövegével egyszerűsödjön. “valaki segítsen” “Magyarok vagyunk, vagy nem?”
    Az ötletemért 50 milliót kérem átutalni.
    A Magyar Nemzeti Bank lógóját már sikerült leegyszerűsíteni!

    Szégyen!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos