Ronai and Ronai
AMERIKAI

Korlátoznák a diplomások menekülését 2011. június 4. szombat 20:13 | AN

  • Hozzászólások(60)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Korlátoznák a diplomások menekülését

Budapest – Ahelyett, hogy elfogadható életpályát, munkahelyet és vonzó lehetőségeket teremtene, adminisztratív úton korlátozná a diplomások kivándorlását az Orbán-kormány. A röghöz kötéssel az új jobbágyokat nehéz lesz megtartani, mert az Unión belül szabad a lakhely- és a munkahelyváltoztatás.  A tandíjat, ami a problémát korrekt módon kezelné, “szociális népszavazás” formájában elvetették az Orbán hívek.

Hoffmann Rózsa (KDNP) nem fogadja el Pokorni Zoltán (Fidesz) szakpolitikusnak azt a javaslatát, hogy utólagos fizetési kötelezettséggel sújtsák a tudásukat külföldön kamatoztató fiatalokat. Hoffmann Rózsa a nagyobb keresztényi szabadság szellemében rendelettel tiltaná meg, hogy a diplomások, akik nem találják meg otthon a munkájukat és a számításaikat, kivándoroljanak. A javaslat technikai megoldásáról egyelőre nem lehet sokat tudni, mert a szögesdrótot és a határzárat már lebontották Hegyeshalomnál.

Az államtitkár szerint a bonyolult problémát csak több ágazat összehangolt jogszabály-módosításával és új szabályok kidolgozásával lehet megnyugtató módon rendezni. Mint fogalmazott, az oktatást illetően ezt a kerettörvényhez kapcsolódó rendeletek egyikében kell orvosolni, mert ez teszi lehetővé, hogy kellő rugalmassággal igazodjon az éppen aktuális helyzethez.

Hoffman Rózsa azt követően nyilatkozott a témáról a Magyar Hírlapnak, hogy Pokorni azt mondta, a felsőoktatási koncepció nem kezeli az elvándorlás jelenségét.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.5/5 (8 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: -10 ( 14 szavazatból)
Korlátoznák a diplomások menekülését, 4.5 out of 5 based on 8 ratings

Címkék:, , , , , , ,

  • Hozzászólások(60)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

60 Reader’s Comments

  1. >Ezeknek mániája az emberek ilyen-olyan formában való korlátozása, bezárása.

    Biztos nincs elég olcsó munkás az apuci kőbányáiban, vagy az asszonyka tokaji szőlőjében, vagy a többi orbán-feleség nevén lévő földtulajdonon, hogy pintyőke miniszter úr birtokairól ne is beszéljünk!

    HAJRÁ ORBANISZTAN, HAJRA I.G.FARBEN!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  2. Klassz. Most már nem csak a pénzünket érdemes kimenekíteni orbán mocskos mancsa elől az országból, de magunknak is érdemes menekülni, amíg le nem zárják a határokat.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  3. Mostanra mindenki elmondta szellemesebbnel szellemesebb velemenyet. Igazat lehet adni az itt kommenteloknek.. Akkor most mar jojjon valaki valami konstruktiv otlettel, hogy mit is kellene csinalni! Csak szavakkal nem megyunk elobbre.. Ha nagyon sokaig csak kommentel a nagyerdemu, akkor a diplomasok mind utcaseprok, arufelrakok es parlagfukaszalok lesznek, akiknek a kozmunka fejeben le kell adniuk az utleveluket.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  4. Kedves Kibic,
    Egyre jobban látom azt a képet, amit Bartus László írt le “Az Unió első fasiszta állama” című cikkében. Nem jó kimondani, de nagy esélye van, hogy a fidesz kormányt a jobbik váltja le, mégpedig azért, mert demokraták nem vonulnak hangosan az utcára. Azt mondjuk, hogy ha lenne valaki, akkor felsorakozhatnánk mögé, ha lenne valaki, aki összefogna minket, ha helyettünk az Unió, vagy az ENSZ megoldaná a kérdést, ha megmentenének minket… Várunk a csodára, és kipuffogjuk magunkat kommentjeinkben, mert demokraták vagyunk.
    Felteszem a kérdést, hányan tudunk kimenni a Kossuth térre üvölteni, hány embert tudunk magunkkal vinni, hogy elég hangosak legyünk, egyáltalán vagyunk-e elegen, akik rájöttünk, hogy rabságba taszítanak minket?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  5. Kedves Tibor!

    Ez azért van így mert rosszak elég rosszak ellenben a jók nem elég jók.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  6. Rózsika néni, két kereszt gyermekem diplomával a zsebükben hajón dolgoznak a Karibi tengeren.
    Szóljon legyen kedves, ha tud olyan munkát adni egy jogásznak és egy bölcsésznek, amiből szülői segítség nélkül meg tudnak élni és netán belátható időn belül lakást is tudnak vásárolni – normális hitelre.
    Mindketten jól beszélnek angol nyelven, imádják a hazájukat és rettenetesen nagy a honvágyuk – de nem Ön és Orbánja után!
    :(

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  7. Gonoszka:
    Mert nemtudtad értelmezni ” visszamenőleges ” értékítéletemet.
    ( Ma ennek van nagy divattya , nehogymár kimaradjak belőle )

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  8. A következő sorokat dr Hoffmann Rózsa saját honlapjáról másoltam ide:

    “Munkahelyek:
    1972-1981: Művelődési Minisztérium, főelőadó,
    1981-1986: Kaffka Margit Gimnázium, Bp., igazgató-helyettes,
    1986-1997: Németh László Gimnázium Bp., igazgató, 1995-től folyamatosan: PPKE BTK”

    “Pályámat – egyévi fizikai munka után – pedagógusi álláshiány miatt a Művelődési és Közoktatási Minisztériumban kezdtem előadói, majd főelőadói beosztásban, közben óraadóként tanítottam felsőoktatási intézményekben.”

    Tehát vegyünk a múlt rendszerben egy frissen végzett orosz-francia szakos nyelvtanárkát -aki gondolom a szoci érában is mélyen katolikus volt, ahogy kell…
    Lőjük ki az egyetemről ‘71-ben – figyelem, az még a nagyon kemény Kádár-korszak- egy évet robotol szegény valahol, és hipp-hopp, 1972-ben már ott is van a minisztériumban…ráadásul elég gyorsan, mint főelőadó…és közben felsőoktatási intézményekben ad órát…ergo legalább két helyről kap zsét! És ugye oroszt tanítani mindenütt kötelező volt…

    “1981-ben sikerült gimnáziumi tanári állást kapnom, ahol igazgatóhelyettes lettem. ”
    Tehát 9-10 évig nem kell állandó tanárként senkinek, vagy nagyon jó a minisztériumi+nyelvtanári fizu, és állás, utána pedig hipp-hopp, és már ig. helyettes! Hmmm! Nagyon nem akarhatták ott elvállalni a régiek! De ki tudja!

    “Az iskolavezetés felé fordult az érdeklődésem. Az igazgatói beosztás elnyeréséhez ekkor szükséges volt párttagságot vállalni, ezt a kényszerű kompromisszumot megkötöttem, párttisztséget nem viseltem, 1988-ban kiléptem.”
    Ehhez csak két dolgot fűznék hozzá, hogy volt azért élő ember, aki az előző rendszerben inkább nem lépett be a pártban, még állásért sem, a másik pedig, hogy azért ‘88-ban léptél ki, mert akkor már lehetett, úgy, hogy éppen maradt az ember valaga!

    “1987-97. között a Németh László Gimnázium vezetésemmel megalkotta a nyolcosztályos gimnázium pedagógiai programját és tantervét”
    Na végre! Megtudtam legalább az egyik nevet azok közül, akik mindenféle reform, meg újítás címén elkezdték szétcseszni azt a fránya, poroszos iskolarendszert, ami a nagyszüleimet, szüleimet az orvosi egyetemig juttatta, pár embert meg a Nobel-díj-ig… De ez csak magánvélemény! Mi baj volt a 8+4 osztállyal???

    Mindezek után pedig azt kívánom kegyednek, Rózsa néni, hogy a két szép gyermeke, ha végez, akármilyen szakmában, vagy akármilyen egyetemen, akármilyen szakon, és nem kap a végzettségének megfelelő munkát, vagy annyi pénzért kap csak, amiből fizikailag képtelenség megélni, őket se engedjék elmenni innen, hanem vigyék kapálni, plakátot ragasztani, utcát seperni, hamburgert sütni egy gyorsétterembe…keresztényi kényszerrel!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  9. Kedves Tibor,

    “Felteszem a kérdést, hányan tudunk kimenni a Kossuth térre üvölteni, hány embert tudunk magunkkal vinni, hogy elég hangosak legyünk, egyáltalán vagyunk-e elegen, akik rájöttünk, hogy rabságba taszítanak minket?”

    Logikus a kerdes. Korabbi megjegyzesemmel inkabb “provokalni” akartam. Vilagos, hogy a “rend pártja” lenne a biztos befuto. A szinte lekuzdhetetlen baj az, hogy a legjobban novekvo “párt” a kozonyosek es a napi gondokkal egyre tobbet kuzdok csoportja, akik elfordulnak az aggodalomra okot ado tortenesektol. Itt nincsenek “itt es most” tuti megoldasok. Ezert mennek el azok, akik ezt megtehetik. Sajat elmenyem, hogy nemcsak diplomasok, hanem a ketkezi munkasok kozul is akik tehetik egyre nagyobb szamban szivarognak el..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  10. Utcazenésznek vagy szórólaposnak ne menjetek. Azt már csak évi 92.000.-os engedéllyel lehet! Már ha megkapod.
    Informatikusnak 52 évesen sajna már nem kellek, de ez még belefér. A zenélésért mindent feladtam és feladnék most is, de annyi fellépésem vagy stúdió munkám soha nem lesz, hogy megéljek belőle. Ezért most el kell hagynom Magyarországot, így új dalt énekelek: Elindultam szép hazámból…

    Egy volt Fideszes választó

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Sztrájkra készülnek a pedagógusok 2011. június 5. vasárnap | AN

Konzultáltak, de nem értenek egyet 2011. május 30. hétfő

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos