Ronai and Ronai
AMERIKAI

Erzsébetvárosban jogsértő emberségesnek lenni 2011. június 29. szerda 6:03 Forrás: AN, Népszava

  • Hozzászólások(16)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Erzsébetvárosban jogsértő emberségesnek lenni

Budapest, Erzsébetváros – Törvénytelen dolog embernek lenni? – ezzel a kérdéssel írtak nyílt levelet Erzsébetváros fideszes polgármesterének a kerület szocialista képviselői. Gergely József és Kispál Tibor arra reagált, hogy Vattamány Zsolt polgármester a mai testületi ülésre benyújtott – egy krízishelyzetbe került kerületi lakosnak segítséget kínáló – javaslatukat nem tartja támogathatónak, mert az “jogsértő döntést eredményezne”.

A szocialista politikusok előterjesztésükben két dolgot kértek: egyrészt azt, hogy az önkormányzat a kritikus helyzetben lévők számára indítsa újra a korábbi szociális lakáspályázati programot, másrészt azt, hogy utaljon ki lakást egy önhibáján kívül július elsejével az utcára kerülő helyi lakos számára.

Az 50 éve a kerületben élő rokkantnyugdíjas, Kelemen Károly a hét végére hajléktalan lehet; a hitelcsapda áldozataként veszítheti el lakását. A férfi néhány éve hitelt vett fel, hogy önkormányzati bérlakását megvásárolhassa. Később – betegsége miatt – lábát amputálták, munkáját elveszítette és egy év kellett ahhoz, hogy rokkantnyugdíjassá nyilvánítsák.

Ezalatt jövedelme nem volt, a törlesztést nem tudta fizetni, lakása – a kilakoltatási moratórium pénteki lejártával – a banké lesz. A kerülethez hiába fordult segítségért, ám érdekében sokan összefogtak: csaknem nyolcszázan írták alá azt a petíciót – az MSZP parlamenti és fővárosi frakciójának tagjai is -, amelyben soron kívül szociális bérlakás kiutalását kérik az önkormányzattól.

Az önkormányzat azonban elzárkózik ettől – adtak hangot megdöbbenésüknek a szocialista képviselők. Érthetetlennek tartják, hogy Vattamány kétmondatos levélben – a jegyzőre hivatkozva – arról tájékoztatta őket, hogy az általuk kezdeményezett “határozati javaslatok jogsértő döntést eredményeznének”.

Részleteket azonban nem közölt. Gergely és Kispál emlékeztetett arra is, hogy a polgármester tavaly októberi “hatalomra kerülése óta nem intézkedett szociális lakáspályázat kiírásáról, amivel a krízishelyzetbe jutott lakosoknak segíthetnénk lakhatási problémájukon”.  Levelük végén feltették a kérdést: törvénytelen-e önhibáján kívül nincstelenné vált embertársainkon segíteni? Javaslatukat pedig megpróbálják ma a testület elé vinni.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (1 szavazás)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0 ( 2 szavazatból)
Erzsébetvárosban jogsértő emberségesnek lenni, 5.0 out of 5 based on 1 rating

Címkék:, , ,

  • Hozzászólások(16)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

16 Reader’s Comments

  1. És mennyi ilyen lesz még! A hiénák majd csinálnak bérlakásokat az ilyen szerencsétlen emberek helyzetét kihasználva.
    Emberség ezeknél? A bosszú hajtja őket csak, hogy 8 évig parkolópályán voltak!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (15 szavazatból)
  2. A kép magáért beszél. A “lélek tükre” egy homályos, delírium tremens állapotot tükröz. A segítőkészség nála szitokszó, ha egyáltalán szerepel a szókincsében. Egy talpra esett Isten ilyenkor azt mondaná: helycsere, neki nem kerülne semmibe.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (9 szavazatból)
  3. Nem csak az Erzsébetvárosban, egész fideszisztánban törvényellenes az emberségesnek lenni!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (11 szavazatból)
  4. “önkormányzati bérlakását megvásárolhassa”
    nem is értem miért veszítené el, hiszen az önkormányzattól venné meg, és bérlakás, tehát egyszerűen vissza kell adni a tulajdonos önkormányzat kezelésébe, és fizessen az illető az önkormányzatnak (mint régen) lakbért és nem kell kiköltözni

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  5. Egy pökhendi, arrogáns, cinikus ember. VII. kerületi vagyok, néha a kerületi kábeltv-ben nézném a testületi ülést, azonban képtelen vagyok, mert elviselhetetlen ennek az embernek és a többi drága fiatal demokratának a stílusa, ahogy az ellenzéki politikusokkal beszélnek, amilyen stílust megengednek maguknak. Az emberek véleménye egész egyszerűen nem érdekli őket, nem hajlandók senkivel sem szóbaállni. A Helyi Téma című mocskos förmedvényt 10 millió forinttal támogatták, hisz a milliomos Vitézy család boldogulását segíteni kell, de a Garay tér és a Bethlen tér takarítására, rendben tartására szemmel láthatóan nincs pénz, mert borzalmasan néznek ki. Ezt a “jogsértő döntést eredményezne” kijelentést pedig jó lenne, ha normálisan, felnőtt módjára elmagyarázná, hogy mit jelent és főleg miért, nem vagyunk hülyegyerekek, ha logikus magyarázat van rá, nyilván megértjük. Egyébként én is aláírtam a petíciót.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (10 szavazatból)
  6. Tudod Hóvirág, ebben az a legszomorúbb, hogy a kerület lakói választották meg.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  7. A kerületben (is) százával vannak üres, nem használt lakások.
    Mibe fájna az nekik, ha odaadnák az ilyen szerencsétlenül jártaknak?
    És hol vannak ilyenkor az egyházak? Vagy a szociális érzékenységük nem történelmi???

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (12 szavazatból)
  8. Magyarországon nincsen precedens jog, de az önkormányzat helyesen járt el,—– hány hasonló sorsú ember ( család) lehet a kerületben, aki előbb-utóbb ilyen sorsra juthat.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  9. szia Hanna, megtörtént eset, nemirommegmilyenvárosban rosszul lettem egy templom elött 35 fokos melegben, és az ajtónállók csak “”belépődij”"megfizetése után engedtek be a hűvösbe.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  10. Idézet:
    “jogsértő döntést eredményezne”.

    A fülkéseknek eddig semmilyen döntés hozatala/megváltoztatása nem okozott sem gondot…
    Csak akarat kérdése…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  11. Idézet:
    “jogsértő döntést eredményezne”.

    A fülkéseknek eddig semmilyen döntés hozatala/megváltoztatása nem okozott gondot…
    Csak akarat kérdése…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  12. Csak az életerős szőke kékszemű hátrafelé is nyilazni bíró húnoknak van ma jövőjük ebben az országban.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  13. Megtörtént eset, 2011 június
    Nyírő Gyula Kórház

    Idős nőbeteg, ápolója és betegtársai éjjelente nácik fotóit mutogatták neki, s zsidózták…, míg már a kórterembe sem mert bemenni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  14. Hanna, ilyesmik miatt járnak a pszichiáterek rendszeresen Hawaira.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  15. orbanisztan elvégre is egy tiszta árja ország, vagyis hát most van éppen kiépülőfélben. Mit is keresne itt nyugger, rokkant, szegény, hajléktalan, urambocsá’ demokrata vagy barna szemű? vattazsolti tenyérbemászó képű fityiszes nyikhaj is csak böcsvezire útmutatásai alapján jár el : hadd hulljon a férgese, “akinek nics semmilye, az annyit is ér” Nem elég, hogy rokkantnyugger, még a szocialisták is felkarolnák? Égbekiáltó bűn. Igen, valóban az, de nem a nyugger bűne.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  16. Na ja, most az egyházak mással vannak elfoglalva, a szegények várjanak sorukra, vagy ha nem tetszik, ki lehet halni.
    -http://galamus.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=76985:nem-kene-megvarni-a-forditott-pocspetri-uegyet&catid=40:cslevaijulia&Itemid=65

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

A DK nem bojkottálja a Fideszt 2014. április 29. kedd | AN

Ismét kétharmada lett a Fidesznek 2014. április 12. szombat

A határon túlról a Fideszre szavaztak 2014. április 11. péntek

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos